Apostle

63%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Film se slušným potenciálem, nicméně nevyužitým. Příběh z Říma, kdy krutovláda těžce potlačovala křesťanství po úmrtí Krista mě zajímal, ale vylíhl se z toho nudný film bez jiskry a přidané hodnoty. Velmi slabá podívaná. Kladně mohu hodnotit snad jen dobře ztvárněné prostřední starého Říma.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Gareth Evans má na svědomí možná nejlepší soubojové scény, co byly kdy promítnuty na plátno, ale že jeho ambice tu (bohužel pro něj i pro nás) nekončí, bylo jasné vlastně celou dobu - Apostle je toho nevyhnutelnou eskalací. Není to špatné - má to v sobě ledasco sympatického, třeba expresivitu, jaké si většinou západní filmy netroufají. Myšlenkově to ale svojí nabubřelou banalitou evokuje nejslabší momenty Aronofského a po Witch to nemá zdaleka takovou údernost, jakou by to mělo před dní. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Slušný mysteriózní thriller o jednom tajemném ostrově a podivné komunitě na něm sídlící. Minimálně do půlky je to takové nevýrazné, ospalé, pak se ovšem zvýší rychlost, brutalita začne hrát prim a rázem je to hodně v poho. Každopádně se člověk nesmí moc vrtat se v logice, nebo chtít po filmu vysvětlení na některé otázky.
slord
slord
3 832 bodů
8
Atmosférický horor, v ktorom dostali jump scary stopku. Režisér Raidov si odskočil do iného žánru a celkom mu to vyšlo. Pri pozeraní mi nebolo príjemne, čomu dopomáhalo minimum hudby, ktorá bola nahradená nepríjemnými zvukmi, ktoré vo mne vyvolávali znepokojivé pocity. Herci sú fajn, s atmosférou sa pracuje veľmi dobre, avšak nie je to úplne dotiahnuté a niektoré sekvencie v deji sú dosť skratkovité čo trošku ten film zhadzuje, no napriek tomu je to v hororovom žánri zaujímavý kúsok. 7/10
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Tak tohle se mi nehodnotí vůbec snadno.. Moc se mi líbilo prostředí a nápad; na druhý straně mi to ale přišlo zbytečně dlouhý, navíc s úplným prknem v hlavní roli. V příběhu visí spousta otazníků, ale i tak se na to kouká moc hezky. Hodně mi to připomělo můj milovaný Midsommar - taková "light" verze z jiného, atraktivního prostředí. Už jen kvůli tomu, že to muselo dát sakra dost práce, si ale myslím, že ty 4*(3,5) jsou adekvátní.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7
Grrrrrrr! Já mám vždycky kvůli těm promarněným příležitostem chuť zabíjet! Apostle v mnohém připomíná v létě mnou zhlédnutý snímek The Ritual, a to v opravdu hutné temné atmosféře, gradujícímu napětí, plus nadpřirozené hrůze, která má v první třetině v divákovi pěkně zatnuté drápky. Po první noční sekvenci na onom ostrově ovládaném tajemným kultem jsem si říkal, že jestli bude film i nadále pokračovat podobným stylem, Hereditary bude mít možná silného konkurenta na TOP horor roku 2018. Bohužel pak se ale autoři krapet utrhli ze řetězu, přičemž následně začíná divoká jízda na život a na smrt, která ne že by nebyla zábavná, ale tak nějak se do té hutné atmosféry prostě nehodila. Nemluvě o ne příliš logickém chování některých postav, například jednomu z vůdců kultu najednou natolik hrábne, že začne iracionálně vyvádět, podobně jako Michael Douglas ve Volným pádu (Akorát místo uziny má upilovanou). Kdyby si film zachoval ten hrozivý, plíživý a temný styl, který mi v jednu dobu připomínal skvělou Čarodějnici, bylo by to sakra dobrý. Ani takto to ale nebylo špatné, ovšem nemůžu se oprostit od toho, že to mohlo být o dost lepší, kdyby se tvůrci trochu drželi na uzdě.