Má večeře s Hervém

64%
Má večeře s Hervém
Plakát traileru

Snímek "Má večeře s Hervém" od režiséra a scénáristy Sachy Gervasiho pojednává o neobvyklém přátelství, které se vyvine během jedné divoké noci v L.A. mezi živořícím novinářem Dannym Tatem (Jamie Dornan) a hercem Hervém Villechaizem (Peter Dinklage), nejslavnějším ozbrojeným trpaslíkem na světě. Následky tohoto setkání oběma mužům navždy změní život. Film je inspirovaný příběhem, který Gervasi napsal společně se Seanem Macaulayem. (HBO Europe)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
10
Měl to být jen obyčejný rozhovor reportéra a uzdravujícího se alkoholika s hercem Hervé Villechaizem trpícího duševně i fyzicky nanismem, jinak řečeno malým vzrůstem, který je bývalou hvězdou televizního seriálového hitu konce sedmdesátých let pod názvem ´Fantasy Island´ (1977) a který si zahrál také například ve slavných filmech, jako například ´Muž ze zlatou zbraní´ (1974) nebo ´Připoutejte se, prosím! 2´ (1982), ale nakonec z toho byl tak vyčerpávající životní mejdan, že to oba výrazně ovlivnilo v rozhodnutí o svých dalších dnech života. Je to příběh o bouřlivém životě seriálové hvězdy se svými démony, který to po psychické stránce neustál. Jedná se o dojemnou výpověď člověka, který trpěl kvůli své nemoci už od svých dětských let. Hervého si zahrál Peter Dinklage, který se hodil nejen ohledně stejné nemoci, ale že je také aktuálně nejlepším hercem, právě malého vzrůstu. A v době natáčení mu bylo rovných padesát let, tedy ve stejném věku, kdy Hervé zemřel svou rukou. A zahrál ho tak dobře, že Hervého osud po emoční stránce prostě zasáhne. Onen novinář je jeho vyprávěním a konečným činem tak ovlivněn, že i sám začne se sebou bojovat. Pocit zadostiučinění svého života obou postav je takřka mistrovským dílem nejen po herecké stránce, ale i naprosto silným scénářem, který nezapomíná ani na hyenistickou práci nějakého bulvárního plátku, či co to bylo. Snímek je v jádru věci vysoce inteligentní, poučný a svým způsobem také až provokativně k zamyšlení.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Boužel jen docela fain životopis, který shrne to nejznámější z Villechaizova života, ale chybí tomu něco víc zapamatovatelného. Už Gervasiho Hitchcock byl takový akademicky nezáživný a v podobném duchu je i Večeře s Hervém. Dornan a hlavně Dinklage za jedna.

Dodatečné informace

Původní název:
My Dinner with Hervé (více)
  • USA Má večeře s Hervém
  • USA My Dinner with Hervé
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění