Yeti: Ledové dobrodružství

65%

Zajímavosti 7

  • Komik Gabriel Gundacker využil sérii propagačních plakátů k napsání krátké komediální písně s názvem "Zendaya is Meechee", v níž zpívá jména herců a postav, které hrají. Video se stalo virálním a získalo pozornost hvězd Zendayi a Dannyho DeVita.
  • První ze tří animovaných filmů o Yetisovi/Bigfootovi/Sasquatchovi, které budou uvedeny v letech 2018 a 2019, následovaný filmy Missing Link (2019) a Abominable (2019). Tento film byl nejvýdělečnějším ze všech tří.
  • V úvodním hudebním čísle "Perfection" Channinga Tatuma nedabuje jiný zpěvák, ale jeho skutečný hlas. Osmatřicetiletý herec uvedl, že když se k filmu poprvé upsal, o zpěvu se nemluvilo. Režisér Karey Kirkpatrick ho k nazpívání písně lstivě přemluvil až v průběhu natáčení, přičemž začal slibem, že postava Miga bude pouze mluvit - zpívat první větu: "Oh, what a perfect day!" (Ó, jaký dokonalý den!). Postupně ze mě Kirkpatrick "(dostal) větší závazek". Nakonec byl předložen plán, že bude zpívat celou píseň, a byl najat hlasový kouč. "O zpěvu nic nevím," řekl Tatum.
  • Křičící koza vychází z několika populárních videí na YouTube, kde kozy místo obvyklého bečení vydávají nezvyklé zvuky. Jedná se o jeden ze tří animovaných filmů roku 2018, které tuto metodu používají, dalšími jsou Grinch (2018) a Ralph prolamuje internet (2018).
  • Hlas medvědí mámy je v britském kinoverzi jiný. V britské verzi ji namluvila bývalá členka skupiny Spice Girls Emma Bunton.
  • Střihač filmu Peter Ettinger vytvořil jazyk a přednesl vysoký pisklavý vokál pro Smallfoota (známý jako "smallfoot gibberish").
  • Jména dvou hlavních yettiů ve filmu, Migo a Meechee, jsou ve skutečnosti dvě různá tibetská slova pro "yeti" (yeti je spíše nepálský výraz).