Zabijákova žena & bodyguard

58%

Zajímavosti 35

  • Patrick Hughes: Jako vyhazovač.
  • Umělecké oddělení filmu připravovalo mnoho scén, včetně londýnské radnice Woolwich Town Hall, která sloužila jako náhrada interiéru hradu Aristotela Papadopoulose (Antonio Banderas), a Přírodovědného muzea pro scénu v níž Michael Bryce (Ryan Reynolds) obdrží nejvyšší vyznamenání v oboru bodyguardingu. Starobylé a okouzlující chorvatské rybářské městečko Rovinj na pobřeží Istrie nahradilo mnoho lokací na italském pobřeží Amalfi a za italskými hranicemi v historickém městě Terst se film mohl natáčet na krásném zámku Miramare, uvnitř velkolepé terstské Prefetury a na náměstí Piazza Unita.
  • Film zahrnuje souboje: pěstní souboje, souboje se zbraněmi, souboje na nože, zápasy. O ty se postaral koordinátor kaskadérů Adam Horton a jeho tým. "Nechali jsme herce dělat co nejvíc, pokud to bylo bezpečné," řekl. "Ryan Reynolds je samozřejmě ve všech těchto věcech skvělý - je velmi kreativní a měl spoustu nápadů. A Salma Hayek toho také hodně udělala sama - je s ní mnoho zábavy. Ale je jasné, že pro spoustu věcí musíte použít kaskadéry, a aby to bylo přesvědčivé, musíte nejen provést kaskadérský kousek, ale také se vžít do postavy. Kaskadér musí vypadat jako herec, pochytit manýry a pohyby postavy, jak chodí a řeč těla." Horton pokračoval: "Při plánování těchto soubojů berete v úvahu osobnost postav a jejich manýry, to, čím si v daném okamžiku příběhu prošly, kam se příběh bude ubírat dál, a souvislost s tím, s kým bojují - jaká je jejich motivace. Spolupracujete také s mnoha dalšími odděleními - se scénografem, abyste zajistili bezpečnou reakci kulis a rekvizit; se zbrojířem, abyste se ujistili, že jsou k dispozici správné zbraně a že je lze v daném prostoru bezpečně použít; s týmem speciálních efektů, abyste zajistili bezpečnost a načasování všech potřebných efektů; s kostyméry, protože kostýmy musí umožnit hercům a kaskadérům pohyb podle potřeby; a samozřejmě s režisérem, abyste zajistili, že dostane to, co potřebuje."
  • První film Ryana Reynoldse z roku 2021, ve kterém má jeho postava "červené upozornění". Druhým filmem je Red Notice (2021).
  • Sedmá filmová spolupráce Antonia Banderase a Salmy Hayek po filmech Desperado (1995), Frida (2002), Spy Kids 3: Game Over (2003) a Tenkrát v Mexiku (2003). Dvojice se také podílela na hlasovém projevu ve filmu Kocour v botách (2011), oba se také objevili ve filmu "Čtyři pokoje" (1995), ale v různých segmentech.
  • Na natáčení v Chorvatsku se podílelo více než 220 členů místního profesionálního štábu a více než 760 Chorvatů, kteří vystupovali jako komparsisté a umělci v pozadí.
  • V USA má film 100 minut, v ostatních teritoriích a na PVOD se však promítá delší 116minutová verze, která obsahuje více násilí a prodloužené scény.
  • Ačkoli je ve filmu kladen důraz na osobní vztah mezi postavami, které ztvárnili Salma Hayek a Samuel L. Jackson, o osobním vztahu mezi postavami, které ztvárnili Ryan Reynolds a Elodie Yung z filmu Zabiják & bodyguard (2017). S Yung se v tomto pokračování vůbec neobjeví.
  • V jednu chvíli Kincaid (Samuel L. Jackson) sebere ze zdi palcát a řekne: "Uvidíme, co udělá palcát." Říká to ale tak, že to zní jako "Mace Windu", což je Jacksonova postava ze tří filmů Star Wars. Navíc "palcát", který Darius sebere ze zdi, je technicky vzato ''mávátko''.
  • Při zúčtování na jachtě Aristotela Papadopoulose (Antonio Banderas) se kaskadérský tým blýskl. Koordinátor kaskadérů Adam Horton řekl: "Všechny bojové scény jsou náročné, ale tahle obzvlášť, protože se v ní odehrává šest samostatných soubojů, které se vzájemně ovlivňují a prolínají. Sledovat příběh a zajistit, aby se diváci neztratili, bylo opravdu důležité, takže jsme před natáčením spolupracovali se střihači. Šlo také o stísněné kulisy, které vyžadovaly náročné plánování, aby všechny akce fungovaly."
  • Setkání Dariuse (Samuel L. Jackson) a Sonji Kincaid (Salma Hayek) doprovází píseň Hello od Lionela Richieho. Tato píseň zazněla také ve filmu Zabiják & bodyguard (2017) během flashbacku na jejich první setkání.
  • Ačkoli se děj filmu částečně odehrává v Řecku, ve skutečnosti se tam nenatáčel.
  • Ryan Reynolds se před uvedením filmu vyjádřil na svém účtu na Twitteru: "Nikdy nevím, jestli natáčíme, nebo jestli se tyhle věci prostě stávají, když se potkáme s @SamuelLJackson a @SalmaHayek. #HitmansWifesBodyguard 16. června.''
  • Toto pokračování dostalo zelenou v roce 2018 poté, co jeho předchůdce Zabiják & bodyguard (2017) vydělal ve Spojených státech přibližně 75-80 milionů dolarů a celosvětově utržil asi 175-180 milionů dolarů.
  • Morgan Freeman pronese větu, kterou říká i ve filmu Vykoupení z věznice Shawshank (1994): "Pravdou je, že to nechci vědět. Některé věci je lepší nechat nevyřčené."
  • Dva afroameričtí herci, Morgan Freeman a Samuel L. Jackson, spolu ve filmu pracovali už dříve. Tento film představoval dlouho očekávané setkání Jacksona a Freemana. Ten o něm řekl: "Jackson je fenomenální. Pracovali jsme spolu v New Yorku v 80. letech, když byl ještě dítě, a od té doby jsme spolu nepracovali. Ale viděl jsem téměř každý jeho film a vždycky jsem obdivoval jeho herecké kvality - vždycky je naprosto uvěřitelný, ať už ho vidíte v jakékoli situaci.'' Podle článku v Deseret News z roku 1993 se "Jackson s Freemanem seznámil, když oba procovali jako divadelní herci v New Yorku", zatímco Jacksonova biografie uvádí, že Freeman byl jeho mentorem v počátcích kariéry.
  • Režie druhé jednotky Grega Powella se soustředila především na velké venkovní kaskadérské scény s vozidly a loděmi. Pro něj byla nejpůsobivější scéna honičky, v níž po schodech sjíždí instalatérská dodávka naložená trubkami, pronásledovaná terénním autem. Protože se tato sekvence ve filmu objeví dvakrát - jednou s opatrným Michaelem Brycem (Ryan Reynolds) za volantem a podruhé s Dariusem Kincaidem (Samuel L. Jackson), který buší do plynového pedálu - bylo třeba scénu naplánovat také dvakrát. Dodávky nejsou ideálními vysokorychlostními kaskadérskými vozidly a scéna vyžadovala, aby tato dodávka porazila SUV s pohonem všech kol. Kaskadérská scéna se odehrávala v chorvatském přístavním městě Rijeka a Powell překvapil svůj tým tím, že se rozhodl natáčet na starověkých římských schodech. "Získali jsme povolení a schody jsme co nejlépe ochránili - a pak jsme z jejich vrcholu seskočili s dodávkou a Range Roverem!" řekl Powell. "Dodávky prostě neumějí skákat, takže jsem byl opravdu rád, když se dostaly dolů, protože jsem byl napůl přesvědčený, že se z dodávky utrhnou kola." Ochrana starověkých římských schodů však nebyla jedinou výzvou při honičce s auty. "Často jsme měli spoustu omezení kvůli úzkým uličkám a lesklým dlážděným povrchům, které jsou pekelně kluzké, zvlášť když jsou vlhké," říká. "Měli jsme scény, které vyžadovaly, abychom projížděli zatáčkami rychle, ale doslova jsme nemohli. Žádné vážné škody jsme ale nezpůsobili, kromě toho, že jsme zničili pár stolů a židlí."
  • V recenzích tohoto podivně slovutného filmového pokračování někteří kritici vtipně spekulovali o názvu možného dalšího pokračování, například "Osobní strážce Hitmanovy manželky - dítě", "Osobní strážce Hitmanovy bývalé manželky", "Osobní strážce Hitmanovy manželky - syn" nebo "Osobní strážce Hitmanovy tchyně - agentka".
  • "Nemohl jsem si pomoct, ale napadlo mě, co by se sakra stalo s Michaelem Brycem (Ryan Reynolds) po té cestě s Kincaidem?", ptal se režisér Patrick Hughes, který se k režii pokračování vrací po průlomovém úspěchu filmu Osobní strážce Hitmana (2017). "Kincaid mi v celém filmu připadal jako panovačná, nesouhlasná otcovská postava a Bryce má obrovské a hluboce zakořeněné problémy s potvrzením. Přišlo mi, že Bryce by se určitě měl léčit. Byl tu skutečný potenciál prozkoumat rodinnou dynamiku." Tato rodinná dynamika nabývá podoby, když Kincaidova manželka - mezinárodní podvodnice Sonia Kincaidová - přijme svou roli mateřské postavy. Vlastně by jí to docela šlo, nebýt její extrémní mánie - když už, tak je ještě výbušnější než její manžel -, ale dokáže sympaticky usmiřovat Bryce a Kincaida.
  • Režisér Patrick Hughes v jednom z rozhovorů o postprodukci filmu řekl: "Pandemie se objevila na konci postprodukce [v roce 2020]. Třídění [barev] probíhalo v New Yorku, mix zvuku v Londýně, střih byl v L.A. [Los Angeles] a já jsem byl na uzamčení v Melbourne [v Austrálii]."
  • Režisér filmu Patrick Hughes o herečce Salmě Hayek v tomto filmu řekl: "Salma je prostě kreativní koule energie a přináší toho tolik. Když jsme byli v Londýně v předprodukci, chodil jsem k ní jednou týdně a pracovali jsme na dialozích. Vždycky přináší nekonečné množství nápadů."
  • Ryan Reynolds se v tomto pokračování vrací do role bodyguarda Michaela Bryce, což velmi potěšilo režiséra Patricka Hughese, který řekl: "Chudák Ryan si prochází naprostou ždímačkou. Michael Bryce trpí, ať dělá, co dělá. Při tvorbě scénáře jsem se řídil pravidlem, že nic nepůjde v jeho prospěch. Jestli ho první film dostal na terapii, tak tenhle ho dostane do nemocnice. Chtěl jsem, aby ho srazilo auto, přejela loď, dostal ránu do obličeje, byl postřelen, pobodán, popálen a utopen." Hughes pokračoval: "Ryan Reynolds má všechno - je nesmírně talentovaný, prostě nádherně vypadá. Možná proto jsem prostě miloval každý kousek, který Ryanovi ublížil. Ve skutečném životě nesmíte lidem ubližovat, to je prostě špatně, a navíc je to můj kamarád. Ale když točíte film, zřejmě to prostě dáte do scénáře a můžete je srazit autem."
  • (asi ve 41. minutě) Poté, co v klubu vypukne rvačka mezi Michaelem Brycem a Soniou Kincaidovou, sáhne Bryce po láhvi ginu, kterou chce použít jako zbraň; jedná se o Aviation Gin, v němž má Ryan Reynolds po prodeji společnosti Diageo trvalý vlastnický podíl.
  • Podle rozhovoru s režisérem Patrickem Hughesem se v propagaci tohoto snímku uvádí, že postava Sonii Kincaid (Salma Hayek) trpí vzácnou poruchou osobnosti, která je v psychiatrii známá jako "batshit crazy".
  • K práci na pokračování se vrátilo nejméně 150 herců a členů štábu filmu Osobní strážce (2017).
  • Herec Ryan Reynolds o své kolegyni Salmě Hayek v tomto filmu řekl: "Salma je spisovatelka. Na scénu přichází se spisovatelskou myslí a nadhledem. Neustále něco vylepšuje, přepisuje a připomíná nám všem, o čem ta scéna vlastně je. Přichází si hrát a budovat."
  • Režisér filmu Patrick Hughes řekl časopisu Variety, že postava Soni Kincaid (Salma Hayek) byla pro toto pokračování výrazně rozšířena poté, co mu "všichni říkali", že "chtějí vidět a vědět o Soně víc".
  • "To je klíč k těmto filmům," řekl režisér Patrick Hughes. "Ryan a Sam přesně vědí, jak na sebe hrát, a to z nich dělá klasickou podivnou dvojici. Jejich charaktery jsou jako křída a sýr. Darius Kincaid se svým chladným šviháctvím proti chraplavému OCD Michaela Bryce. Jejich vzájemná chemie se vymyká všem tabulkám. Když se do toho přidá Salma, je to ještě větší zábava - všichni tito herci jsou experti na to, jak je diváci vnímají, a s těmito očekáváními si hrají nesmírně zábavným způsobem."
  • Stejně jako první film byl celý natočen v Evropě. Toto pokračování se natáčelo v pěti evropských zemích, kterými byly Itálie, Chorvatsko, Slovinsko, Bulharsko a Velká Británie.
  • Hvězda Salma Hayek byla šokována, když byla požádána, aby si v tomto pokračování zopakovala svou malou vedlejší roli Sonii Kincaid z filmu Osobní strážce Hitmana (2017). Řekla k tomu: "Upřímně řečeno, byla jsem v šoku. Už jsem hrála v tolika filmech, kde nám zavolali: 'Panebože, vy jste jedna z nejoblíbenějších postav ve filmu'. Poprvé se objevil režisér, který řekl: 'Budu naslouchat divákům'. Ale já jsem mu nevěřila. Na začátku jsem si řekla: 'Ach, on jen přehání. On je jenom milý'. Ale když jsme se o tom začali bavit, řekl mi dějovou linku a pak jsem si uvědomlal: 'Panebože, ten chlap to nemyslí jenom vážně, ale chce, abych se do toho procesu zapojila i já'."
  • Salma Hayek odmítla natáčet záběr, kde jsou všechny tři hlavní postavy zdrogované a padají na sebe, když zjistila, že obličej Ryana Reynoldse skončí na jejím zadku a její tvář bude proti rozkroku Samuela L. Jacksona. Museli za ni použít dvojníka.
  • O možnosti dalšího pokračování hovořil režisér filmu Patrick Hughes ještě před premiérou snímku v červnu 2021. O dalším pokračování se vyjádřil v jednom z rozhovorů: "Během prvního filmu mi došlo, že nekonečně trpící blázen, kterým je Michael Bryce, musí trpět nekonečně, a proto musíme nekonečně natáčet pokračování. Výsledkem je, že pokračování skutečně zanechává věci připravené pro další film. Jediné, co se dá říct, je, že to Ryana připravuje na utrpení. Nekonečně."
  • Ryan Reynolds o tom, že byl v tomto filmu zfackován, řekl: Jackson: "Ve filmu Osobní strážce Hitmanovy ženy jsem dostal dvakrát facku od Salmy Hayek a jednou od Samuela L. Jacksona. Aby bylo jasno, byla to Salma, kdo nešetřil údery. Ani jednou. Ještě teď cítím ostré bodnutí její drobné ruky, která si razí cestu do mých hebkých hollywoodských lícních kostí. Nechť se Bůh smiluje nad její duší."
  • Jonny James a Venice Smith, herci, kteří ztvárnili Johana a Garyho, postavy, které slouží jako krátkodobé návnady pro postavy Ryana Reynoldse a Samuela L. Jacksona, jsou ve skutečnosti jejich kaskadérští dvojníci.
  • Snímek Michaela Bryce v ošklivém vánočním svetru ve skutečnosti pochází ze skutečného Instagramu Ryana Reynoldse z roku 2018. Hugh Jackman a Jake Gyllenhaal si z Reynoldse vystřelili na večírek v ošklivém vánočním svetru, který ve skutečnosti nebyl večírkem v ošklivém vánočním svetru. Fotografie je oříznutou verzí bez Jackmana a Gyllenhaala a od té doby se stala oblíbenou šablonou memu.