Než přišla bouře

68%
Než přišla bouře

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Ent.)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Příběhy podle skutečných událostí mám rád a tento příběh je opravdu zajímavý jen mne nedokázal dostatečně chytnout za srdce a zaujmout. Shailene Woodley nikdy nebude mou favoritkou a už možná v tom bude kámen úrazu. Sam Claflin je sympaťák jemuž je ve filmech očividně předurčen jen jeden osud. Romantická linka mne nechala zcela chladným a zajímavá mi přišla jen část po bouři. Vyprávění ve dvou časových rovinách je fajn a to beru jako plus. Ve výsledku to vidím na 60%.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Film natočený na základě skutečných událostí je automaticky +. Příběh zajímavý, ale část příběhu, která se udála po bouři měla dostat více prostoru, kdyby se film zaměřil z 90% na peripetie spojené s přežitím hlavní hrdinky, asi by si u mě vysloužil film více %. Přesto slušná podívaná - 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Příběh na základě skutečné události o mladém páru náhodně se potkající, což je přivede až k vzájemné lásce a nečekaně k nejdobrodružnější zkušenosti v životě. Vyplují na romantickou plavbu na jachtě na širé moře, kde budou čelit jednomu z nejhorších hurikánů. Hurikánu pojmenovaném jako Raymond. A tak tu vlastně máme další -Dokonalou bouři-. Ale pozor! O nic nervydrásajícího se v žádném případě tentokrát nejedná. V podstatě je to něco jako Cameronův ‘Titanic’. Příběh však má dvě časové roviny, které se ve vyprávění střídají. Jedna po bouři, čímž celý film začíná a divák ještě vůbec neví, co že se to vlastně stalo, a druhá před bouří. Takže postupně vidíme co tragédii předcházelo a co se dělo po ní. Časová linka před bouří má mírný romantický nadhled nad volným průběhem děje od seznámení až po vyplutí na moře a druhá časová linka po bouři už poznáváme jejich osud v osamocení a nudných nekonečně dlouhých dní. A svým způsobem se bude nudit i divák, ale alespoň mu to napomůže se vcítit do jejich situace. Vyčerpání pod horkým sluncem na poškozené jachtě a všude dokola nic než voda, samota a beznaděj. Syrová realita ukazující jeden zásadní milník. Co člověka nezabije, rozhodně neposílí. Láska posiluje a dává naději dožít se dalšího dne. Snímek je svým zpracováním daleko reálnější, což nebývá zase až tak často zvykem. Tragická událost je ukázána jen v krátké stopáži, ale stojí za to. Tohle by nikdo nechtěl zažít. Jako obvykle na konci filmu jsou nám představeny fotografie skutečného páru, kterým se tohle stalo. A je to hodně smutný osud, proto to srovnání s Cameronovým Titanikem.

Dodatečné informace

Původní název:
Adrift (více)
  • USA Než přišla bouře
  • USA Adrift
Premiéra v ČR:
5. 7. 2018
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
59,95 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Než přišla bouře je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch