Jurský svět: Nadvláda (6)

54%

Zajímavosti 162

  • Při střetu s atrociraptory se nikdo z týmu agentů, kteří jsou všichni ozbrojeni zbraněmi, nepokusí útočící dinosaury zastřelit.
  • Henry Wu věří, že pokud pochopí, jak Maisiina matka vyléčila svůj genetický stav, může vytvořit podobný postup, který by zničil kobylky, jež BioSyn vypustil na svět. Je si plně vědom toho, že Maisie byla léčena pomocí série přímých injekcí. Vytvoření postupu, který by se mohl přenášet z kobylky na kobylku jako patogen, by bylo značně odlišné.
  • Pozorovací stanice, kam lidská posádka unikne, má velká okna, která giganotosaurus snadno rozbije. Takové stanoviště by mělo mít menší okna s pevnými přepážkami umístěnými dostatečně blízko u sebe, aby se mezi ně dinosauři, které by chtěli pozorovat, nevešli.
  • Raptoři v sérii Jurský park jsou schopni běžet rychlostí 40-60 km/h. Průměrný člověk dokáže sprintovat méně než čtvrtinovou rychlostí, přesto Claire dokáže raptorům utíkat několik minut.
  • Za chladného počasí, kdy na zemi leží sníh, není vidět jejich dech a chodí jen v tričku a nedávají najevo, že je jim zima.
  • Stejně jako v předchozích dílech této série jsou "utahraptoři" nesprávně označeni jako "velociraptoři", tedy mnohem menší druh z obou.
  • Letouny C-119 nemají vystřelovací sedadla. Pokud by toto sedadlo bylo dodatečným doplňkem tohoto konkrétního letounu, nebylo by pouze na pozici strojníka, myslel bych si, že by bylo instalováno také sedadlo pro pilota a druhého pilota.
  • Všichni se před dinosaurem schovají za náklaďák. Můžete si všimnout, že Malcom a ostatní by mohli být snadno viděni z úhlu pohledu dinosaura, který se dívá dolů.
  • Když se Claire střetne se Santosem, zasáhne ji ručním šokovým zařízením, které Santos rozmetá po místnosti. Elektrický šok nevyvolá takovou sílu bez ohledu na napětí.
  • Během pádu letadla v posledním okamžiku odpadne část pravého křídla a letadlo se nakloní doleva. Ztráta pravého křídla by způsobila ztrátu vztlaku na pravé straně a letadlo by se kvůli tomu mělo naklonit doprava.
  • Po havárii letadla, když Kayla a Owen chodí po ledu, ten pod jejich vahou praská. Letadlo je v pozadí prolomené skrz led a je vidět, že odlomené kusy ledu jsou nejméně 10 cm silné. Tak silný led by snadno unesl váhu člověka.
  • Když Owen, Claire a Maisie opouštějí svou chatu v Nevadě, je mrazivé počasí a celá oblast je pokryta sněhem. Když se jen o několik dní později vrátí Beta do Blue, je oblast nejen rozmrzlá, ale i pokrytá zelení, což by za tak krátkou dobu nebylo možné.
  • Když lidská posádka připravuje plán útěku, Kayla prohlásí, že před odchodem musí znovu aktivovat ADS (vzdušný odstrašující systém). Ellie se ptá, co je to ADS. Už jí to bylo vysvětleno, když s Alanem poprvé letěli do zařízení Biosyn.
  • Muž z ochranky Dodgsonovi řekne, že kamery viděly Iana Malcolma, jak něco strká Ellie do kapsy, což byl podle něj Malcolmův bezpečnostní klíč. Malcolm předal Ellie náramek s klíčem, do kapsy jí ho nedal.
  • Clare jde pod vodu, aby se vyhnula dinosaurovi, ale poté její vlasy vypadají, jako by se to nikdy nestalo.
  • Když je roj kobylek vypuštěn na pole Biosyn, je mnohem větší, než se vešlo do buňky, která ho předtím obsahovala. Značný prostor v této buňce byl věnován kobylkám v různém stádiu vývoje, takže ne všechny by byly schopny létat tak, jak je znázorněno.
  • Po pádu do ledové vody je Owen ve výtahu sotva mokrý, ani se netřese, což by čistě z toho šoku musel.
  • Tvor v jeskyních je Dimetrodon. Je to plaz, který žil 50 milionů let před dinosaury.
  • Na prvních kresbách konceptu tyranosaura pro první film bylo na zádech malé množství peří. Tento design, který by předběhl svou dobu o deset let před otisky kůže opeřených tyranosauroidů, se podobá vzhledu použitému pro opeřeného prehistorického T.rexe viděného v prologu.
  • Design tohoto giganotosaura má mnoho prvků, které ho odlišují od jeho skutečného protějšku. Některé z nich byly přidány speciálně proto, aby se vzhledově lišil od tyranosaura. Hrb na zádech, který se nachází v polovině páteře, a také přidané hroty. Silný ocas, který by mohl být důsledkem většího těla. Giganotosaurus je větší a vyšší dravec, podobně jako indominus a spinosaurus.
  • Dilophosaurus je jediný dinosaurus, který je stále vyroben výhradně z praktických efektů. Colin Trevorrow vysvětlil: "Bylo pro mě opravdu důležité, abychom použili pouze animatroniku," vysvětlil. "Neexistuje žádný digitální model dilophosaura a je to něco, co vlastně neexistuje, žádný jiný dinosaurus, pro kterého bychom neměli model." Tvůrce říká, že věděl, že potřebuje, aby postava "působila stejně", protože "naše kolektivní paměť [dilophosaura] je tak jasná". Vysvětlil, že je, ještě více než většina dinosaurů použitých ve filmech, "spojen s něčím v našem dětství, co sahá opravdu hluboko". , Zdá se, že to byl jediný způsob, jak mohl Treverrow v noci spát. "Mám pocit, že kdybych natočil digitálního dilophosaura, měl bych s tím velký problém i já," přiznal filmař. "Takže se někdy považuji jen za fanouška, který tady dohlíží na to, abychom neudělali nic, co by nás urazilo."
  • Ve filmu se objevuje sekvence z černého trhu na Maltě, kde jsou dinosauři prodáváni a nuceni k boji. Trevorrow ji považoval za odklon od scény s dražbou dinosaurů ve filmu Padlé království: "Cítil jsem, že to, co se skutečně stane, je hájemství šmejdů a darebáků. Chtěl jsem to vidět". Během natáčení předchozích filmů Jurský svět si Howard vedl seznam možných nápadů pro závěrečný film, včetně mláděte raptora a podzemního dinosauřího trhu na Maltě. Trevorrow tento seznam konzultoval při psaní scénáře s Carmichaelem.
  • Práce Jacka Hornera, která inspirovala doktora Alana Granta v oblíbeném filmovém seriálu, odhalila očekávání, že nejpozději do roku 2025 by technologie mohla být schopna oživit dinosaury. Za tímto účelem plánoval geneticky upravit kuřata (žijící předky dinosaurů), aby se reaktivovaly jejich předpotopní znaky. Jinými slovy, aby vypadali stejně děsivě jako v Jurském parku. "Ptáci jsou samozřejmě dinosauři," vysvětlil. "Takže je prostě musíme opravit, aby vypadali trochu víc jako dinosauři, Dinosauři měli dlouhé ocasy, paže a ruce a evolucí přišli o ocasy a jejich paže a ruce se změnily v křídla. "Křídla a ruce vlastně nejsou tak složité," řekl Horner a dodal, že "chickenosaurus" je na dobré cestě stát se skutečností. "Největším projektem je ocas," dodal. "Ale na druhou stranu se nám v poslední době daří dělat věci, které nám dávají naději, že to nebude trvat příliš dlouho. Ptáci jsou živí dinosauři "
  • Sam prozradil, že ho bylo třeba přesvědčit, aby se zapojil do nového filmu, který je jeho první rolí od uvedení Jurského parku III v roce 2001. "Ale ne, nebylo to automaticky," vysvětlil Neill. "Od svého agenta jsem dostával zvěsti, že o tom Universal mluví a že chtějí, abych tam hrál já, Jeff a Laura, ale já jsem opravdu nechtěl hrát v něčem, kde bych hrál jen epizodní roli. To pro mě nebylo moc zajímavé. Ale jel jsem do Sitges na filmový festival a tam jsem se setkal se [spoluautorem scénáře a režisérem] Colinem Trevorrowem. Pozval mě na oběd. Měli jsme dlouhý oběd, docela hodně paelly a láhev nebo dvě [nerozlišitelné] a jo, a na konci jsem byl dobře přesvědčený. Takže to bylo asi v říjnu, než jsme začali natáčet. Měli jsme začít v únoru, myslím. Nakonec to bylo spíš v květnu, červnu příštího roku 2020. Takže když se nad tím zamyslíte, bylo to docela dlouho v přípravě." O Trevorrowovi dodal: "No, hlavně jeho velká a trvalá náklonnost k těm postavám a to, jak chtěl, aby byly zcela začleněny do světa Jurského světa. A to mě přesvědčilo. A také myšlenka, že bychom si mohli znovu užít s Jeffem a Laurou, což je samozřejmě lákavé samo o sobě."
  • DeWanda Wise hovořila s ComicBook.com o své postavě Kayly a během rozhovoru potvrdila, že je bisexuální. "Je to důležité a je to důležité i pro mě, abychom pokračovali v rozšiřování konverzace nad rámec hledání polibku. Pokud jste queer, jste queer, řekla jsem, co jsem řekla. Po celou dobu. Nevypíná se to. Nezáleží na tom, jestli je váš partner v kabině s vámi. Je to prostě vyjádření bytí. Takže to byla jedna z věcí, která prostě v její DNA, v její dino DNA, zajišťuje, že je tím, kým je. Kayla je bisexuálka, a to je prostě, je to tak, jak to je." I když je toto oznámení vzrušující, přichází také poté, co franšíza čelila kritice ze strany LGBTQ+ komunity. Ve filmu Jurský svět z roku 2018: Zia Rodriguezová (Daniella Pineda) utrousila větu, která prozradila, že s muži nechodí. Hláška byla nakonec před uvedením filmu vystřižena.
  • Colin Trevorrow prozradil podrobnosti o podzemním trhu s dinosaury. Režisér vysvětlil, v jaké situaci se dinosauři po předchozím filmu nacházejí, a podělil se o význam evropské ostrovní země Malty pro nelegální obchod s dinosaury. "Je tam jedno město. Na Maltě je jedna sekvence. Dinosauři tam nepřišli dobrovolně. Malta je skutečně centrem dinosauřího podzemního černého trhu. Tam se dovážejí a vyvážejí, kupují a prodávají. A to je také součást našeho světa, i zvířata jsou vytlačována ze svého přirozeného prostředí, jako tomu bylo v minulém filmu, a přivážena na jiná místa, kam nutně nepatří. A tam může snadno vzniknout chaos."
  • V roce 2020 se konalo udílení cen Production Guild of Great Britain (PGGB) za inovace, jehož cílem bylo ocenit pracovníky filmového a televizního zákulisí. Jurský svět: Dominion byl prvním velkým studiovým filmem, který se letos vrátil k práci po odstávkách způsobených pandemií. Produkce proto získala cenu PGGB Innovation Award za přední přínos k vytvoření bezpečnostních protokolů a za práci s obrovským týmem pracovníků v britské zemi s jejími nešťastnými okolnostmi. Uvedla to Samantha Perahia, vedoucí oddělení produkce pro Velkou Británii v Britské filmové komisi: "Jurský svět: Dominion byli skutečnými průkopníky. Celosvětová produkční komunita sledovala, jak byly teoretické protokoly COVID-19 uvedeny do praxe. Jejich zkušenosti z reálného provozu byly neocenitelné při poskytování informací a zdokonalování průmyslových pokynů pro bezpečnost COVID. Jejich práce připravila půdu pro další významné funkce a tým si toto zvláštní uznání plně zaslouží." Jak uvádí Variety, ocenění získal Jurský svět: Dominion, protože produkce (v čele se společností Universal Pictures) se zjevně pustila do výzkumu nejlepších postupů pro obnovení výroby v bezprecedentním období a dala práci asi 1000 pracovníkům produkce. Herci a štáb byli na čtyři měsíce umístěni do společné bubliny a uprostřed produkce dokonce odcestovali na Maltu, aby získali veškeré potřebné pokrytí. Natáčení si vyžádalo 40 000 testů COVID-19 a podařilo se ho ukončit s více než dostatečným časovým předstihem, aby mohla začít postprodukce, i když po ní následovalo zpoždění data premiéry. Ale vzhledem k tomu, čím vším produkce prošla, je to všechno i tak velmi působivé. Po březnovém balení se Dominion v létě 2020 opět zvedl, ale kvůli několika pozitivním případům COVID-19 v rámci bubliny se potýkal s dalším krátkým přerušením produkce. Scénárista a režisér Colin Trevorrow uvedl, že počáteční odstávka nakonec filmu přece jen prospěla, a věří, že když budou mít všichni za těchto okolností pohromadě, bude film "silnější".
  • Beta si sama poradí s vlkem a vyjde z toho jako vítěz a později je velmi blízko k tomu, aby Granta napadla a zabila nebo alespoň vážně zranila, což je narážka na Muldoonovu hlášku o mladých dravcích z prvního filmu: "V osmi měsících jsou smrtelně nebezpeční, a tím myslím smrtelně nebezpeční."
  • Dodgsonova smrt je velmi podobná Nedryho smrti v manga adaptaci Jurského parku, kde ho zabije smečka dilophosaurů, a ne jen jeden jako ve filmu.
  • Colin Trevorrow a jeho tvůrčí tým se při navrhování Therizinosaura opírali především o "paleontologické záznamy", ale také si dovolili několik poetických zásahů, aby "vytvořili něco, co by bylo děsivé", a připomněli práci zesnulého velkého mága efektů Stana Winstona, který vytvořil animatroniku dinosaurů v původní trilogii.
  • Atrociraptoři budou po Prehistorické planetě druhým velkým mediálním debutem tohoto druhu, pravděpodobně proto, že na rozdíl od velociraptora nebo deinonycha (kteří mají četné dobře zachované fosilie) je znám pouze z části lebky a čelistní kosti a několika zubů.
  • Lystrosaurus je prvním prvohorním a triasovým živočichem, který se ve filmu objeví.
  • Pro film bylo vytvořeno přibližně 18 animatroniků různých velikostí.
  • S vydáním tohoto filmu. Dr. Henry Wu se stal nejčastěji se opakující lidskou postavou ve všech kanonických médiích Jurského parku/Jurského světa, protože se objevil ve filmech Jurský park (1993), Jurský svět (2015), Jurský svět: (2018), Jurský svět Dominion a Jurský svět: (2020) animovaný seriál Netflixu. Na druhém místě je doktor Ian Malcolm, který se objevil ve filmech Jurský park, Ztracený svět: Jurský park (1997), Jurský svět: Padlé království a Jurský svět: Dominion. Neexistuje lidská postava, která by se objevila v každém filmu/animovaném seriálu.
  • Smithsonian Institution vytvořila k filmu vzdělávací produkty.
  • V reakci na přerušení produkce se Bryce Dallas Howardová obrátila na sociální síť.Vysvětlila, že je "velmi vděčná" Colinu Trevorrowovi a "celé jurské rodině za to, že upřednostnili zdraví a bezpečnost nade vše ostatní", a dodala: "Těším se, až to dotáhnu do konce. Nikdy v životě jsem se na žádný film netěšila víc."
  • Colin Trevorrow naznačil, co dvojici (stejně jako Jeffa Goldbluma, který si opět zopakuje roli doktora Iana Malcolma) čeká. "Tohle je film, na který jsem čekal od začátku. Je to ten, ke kterému jsme poslední dva filmy budovali. Byl skutečně součástí většího příběhu a součástí plánu," řekl Trevorrow. "Myslím, že lidé možná podceňují velikost a důležitost postav Laury Dern a Sama Neilla a Jeffa Goldbluma v tomto filmu; je to do značné míry ansámbl. Tento prvek schopnost vzít tyto oblíbené postavy z doby před téměř 30 lety a pochopit, jak na sebe vzájemně působí v kontextu světa, který jsme opravdu nikdy předtím neviděli a jehož svědky jsme dosud nebyli, je pro mě velmi vzrušující."
  • Grant má ve svém stanu miniaturní repliku kostry spinosaura a hlasivky velociraptora vytištěné na rychlém prototypu.
  • První scéna natáčená pro film se natáčela v Kanadě a byla to scéna z traileru, kde Owen pronásleduje Parasaura na koni.
  • Trevorrow a Carmichael chtěli, aby příběh filmu Dominion vedla postava Dr. Ellie Sattlerové, paleobotaničky z trilogie Jurský park. Nápady na příběh konzultoval s vědci a snažil se vylíčit globální ekologickou krizi, která by byla způsobena genetickými zásahy a které by si paleobotanik všiml dříve než kdokoli jiný. Trevorrow se dozvěděl o hmyzích spojencích, programu agentury DARPA, v jehož rámci hmyz roznáší pesticidy na plodiny. To inspirovalo zápletku filmu s kobylkami. Trevorrow a Carmichael se také radili se scenáristy Michaelem Arndtem a Krysty Wilson-Cairnsovou a Davidem Koeppem, který napsal první dva filmy Jurského parku.
  • Na otázku, jak by zařadil silnější a větší dinosaury, Colin Trevorrow odpověděl: "Spinosaurus, Giganotosaurus a T-Rex jsou vrcholoví predátoři své doby a své oblasti".
  • Kdykoli to bylo možné, použili praktické efekty, kulisy a prostředí. Podle Colina Trevorrowa "Takže pokud uvidíte něco, co bylo, řeknu počítačem vylepšené nebo animované, je to jen proto, že jsme to nemohli udělat jinak. A pro mě je to součást odkazu této série. Je to také jen můj vlastní zájem jako filmaře a moje touha dostat se tam s roboty, kteří vypadají jako dinosauři. Nejúžasnější věc na světě. A líbí se mi, že jsme za tu dobu konečně měli prostředky na to, abychom mohli mít venku giganotosaura v plné velikosti, který chroupe lidi."
  • Celkem bylo pro film vyrobeno více než 100 kulis.
  • V polovině března 2020 se produkce přesune do anglického Hawley Common, kde se natáčely části předchozího filmu. Natáčení v Hawley Common i v Minley Woods probíhalo během tří natáčecích nocí od 9. do 11. března, přičemž poslední noc se natáčelo z vrtulníku. Mezi další místa natáčení v Anglii patřily Pinewood Studios, kde se natáčel předchozí film. Natáčení ve studiích mělo zahrnovat scénu 007, kde byly sestaveny velké kulisy. Exteriérová scéna Pinewood Studios představovala havarované letadlo v zasněženém prostředí.
  • Ve filmu Jurský svět: Padlé království (2018) uprchne doktor Henry Wu s kufříkem plným lahviček s embryi označenými jmény různých druhů dinosaurů. Mezi nimi je i jeden, který se dosud v sérii neobjevil, "Dreadnoughtus". V té době byl tento dinosaurus nedávným objevem, který učinili paleontologové Kenneth Lacovara, Lucio M. Ibiricu, Matt Lamanna a Jason Poole v roce 2014. Tento jihoamerický titanosaurus z období křídy byl možná největším suchozemským živočichem všech dob. Jeho jméno znamená "ničeho se neboj", protože při délce 85 stop a váze 65 tun bylo pravděpodobně jen málo predátorů, kteří by ho mohli skolit.
  • Colin Trevorrow v titulním článku pro Variety vysvětlil, co vedlo k vytvoření Kayly a co by měla do série přinést. Trevorrow vidí Kaylu jako novou postavu, která by mohla "potenciálně definovat budoucnost této franšízy", někoho, koho si mladí fanoušci oblíbí stejně jako Ellie Satlerovou Laury Dernové a Claire Dearingovou Bryce Dallas Howardové. Původně nebyla Kayla napsána jako černoška, ale poté, co Trevorrow viděl herečku v seriálu od Netflixu She's Gotta Have It, ji najal a společně pomohli Kayle stát se definovanější osobou. Součástí tohoto procesu bylo ujištění, že Kayla není spojena s předchozími filmy. Po dřívějším zveřejnění fotografie na Twitteru, na níž je Kayla a Owen, se objevila teorie, že DeWanda Wise je tajně Kelly Curtis, dcera Iana Malcolma, kterou dříve hrála Vanessa Lee Chester ve filmu Ztracený svět Jurského parku (1997). Trevorrow zdůraznil, že vymýšlení nových černošských hrdinů je důležité, zatímco Wiseová reagovala spíše na černošskou solidaritu. "Vanessa je tady a je to herec," řekl Wise. Přiznala, že by roli starší Kelly odmítla, kdyby jí byla nabídnuta, a dodala: "Jedna věc je restartovat postavu, jako je Nola Darlingová, po 30 letech, a druhá věc je říct: 'Já jsem teď tahle osoba. Podle scenáristky Emily Carmichaelové přišel Wise s "opravdu specifickým ztvárněním". Wise chtěl zajistit, aby Kayla měla svůj vlastní vnitřní život, a popsal ji jako bisexuální pilotku letectva, která pomáhá Owenovi, Claire a ostatním kvůli svému vlastnímu morálnímu kodexu. Možnost ztvárnit Kaylu jako trojrozměrnou osobu, řekl Wise, byla "opravdu nadupaná a netypická příležitost, kdy můžete cítit rozdíl mezi postavou, která je jednorozměrná, a postavou, která má zjevně za sebou celý život, než se s kýmkoli z těchto lidí setkala". Celkově byly online reakce na Kaylu pozitivní, a to i s přihlédnutím k nezbytným trollům. O jurské fanouškovské základně Wise řekl, že je "velmi čistá Možná je to láskou k dinosaurům, ale každý chce vidět, jak vyhráváte. Nemyslím si, že je to běžné. Jsou prostě takoví: 'Nemůžeme se dočkat, až ji potkáme'."
  • Malta a její hlavní město Valletta byly vybrány jako místo pro natáčení poté, co filmová komise země v dubnu 2019 zavedla finanční pobídky v naději, že projekt bude mít vazbu na tuto oblast.
  • Přestože je giganotosaurus řazen do skupiny abelisaurů (carnotaurus, majungasaurus a rugops) a na webových stránkách je označován jako abelisaurus, je ve skutečnosti klasifikován jako karcharadontosaurid.
  • "Úplně jsme si padli do noty," řekl Jeff Goldblum o svých hereckých kolegyních při příležitosti otevření nové atrakce RiseNY v N.Y.C., jejíž část vypráví, a dodal, že práce na nejnovějším jurském filmu se 74letým Neillem a 55letou Dernovou - které nazývá "dvěma skvělými lidskými bytostmi na této planetě" - byla "úžasná". "Na prvním díle jsme si byli tak blízcí a oni jsou samozřejmě dva z největších herců naší doby na světě. A tak jsem si to zamiloval," dodává Goldblum. "V průběhu let jsme zůstali v kontaktu, ale tohle bylo tak vzrušující."
  • Film bude mít premiéru 10. června 2022, tedy o rok později, než bylo původně plánováno Při oznámení změny data premiéry na Twitteru režisér Colin Trevorrow zároveň představil první teaser plakát k filmu se známým logem "jurské" série v jantaru, což je odkaz na filmový trhák "Jurský park" z roku 1993. "Poslední tři měsíce jsem pracoval s výjimečným hereckým obsazením a štábem na filmu, o který se nemůžeme dočkat, až se o něj podělíme se světem," uvedl Trevorrow. "I když si budeme muset ještě chvíli počkat, bude to stát za to. Do té doby zůstaňme zdraví a pečujme o sebe navzájem."
  • Již dříve bylo oznámeno, že se k tomuto filmu vrátí Neal Scanlan, který dělal animatroniky pro Jurský svět: Padlé království (2018). Neal se však rozhodl od projektu odejít kvůli jiným příležitostem, které způsobily konflikty v rozvrhu.
  • Owenovi a Claire je ukázán iPad plný spisů CIA. Barry tvrdí, že je jedním z mnoha bývalých zaměstnanců Jurského světa, kteří byli naverbováni do Agentury, a když listuje některými jmény na tabletu, vidíme fotografie Vivian Lauren Lapkusové a Loweryho Jakea Johnsona, kteří byli dvěma z pracovníků Masrani Corporation umístěných v řídicím centru parku během událostí Jurského světa.
  • Colin Trevorrow řekl o konci Padlého království a o tom, jak ovlivní třetí film. "Dinosaurus vám může vběhnout pod auto na mlhavé silnici nebo vtrhnout do kempu a hledat potravu. Svět, kde je interakce s dinosaury nepravděpodobná, ale možná - stejně jako si dáváme pozor na medvědy nebo žraloky. Zvířata lovíme, dopravujeme, paseme, chováme, vnikáme na jejich území a platíme za to, ale neválčíme s nimi." V tomto filmu uvidíme boj lidstva s dinosaury o "nadvládu" nad Zemí. Lidé sice budou mít navrch, protože dinosaurů, kteří unikli, není mnoho, ale bude zajímavé sledovat, za jakou cenu dosáhneme míru, respektive zda vůbec mír bude.
  • Vedle veteránů série T. rex, Velociraptor a Carnotaurus se v tomto filmu představí i Therizinosaurus a Giganotosaurus. Těchto pět druhů bylo hlavními genetickými součástmi Indominus rex.
  • Pyroraptor je prvním dromaeosauridem, který je ve filmech zobrazen s peřím.
  • Laura Dern , Sam Neill a Jeff Goldblum poslali Stevenu Spielbergovi fotku v den, kdy se všichni tři poprvé sešli. "Všichni jsme měli slzy na krajíčku, bylo to moc milé a tak zábavné," vzpomíná Dern. Prozradila také, že se Samem byli nerozluční v podstatě po celý film: "To je takový krásný milostný příběh skrze oblouk této šestidílné cesty. Práce s Jeffem, my tři a naše dynamika, to všechno se zase spojilo, taková zábava a blaho to dělat.".
  • Atrociraptor i Pyroraptor jsou stejně velcí jako Velociraptor z této série. Ve skutečnosti byli dokonce menší než Velociraptor velikosti krocana.
  • Laura Dern, Jeff Goldblum a Sam Neill si podle The Hollywood Reporter zopakují své role ve třetím filmu. Zpráva byla odhalena na promítání Jurského parku, které pořádal režisér Colin Trevorrow v losangeleském Arclight.
  • V jednom z virálních marketingových šotů se Baryonyx povaluje u bazénu a všichni přítomní si pořizují fotografie a videa, aniž by je to jakkoli zajímalo.
  • Jake Johnson prozradil, že měl těsně před pandemií odjet do Velké Británie, kde se natáčí, a nyní se možná dostane do časového konfliktu se svým seriálem Stumptown z produkce ABC: "Chystal jsem se odjet a pak udeřila ta pandemie, takže se všechno posunulo a rozvrh se změnil, a teď se to snažíme vyřešit, protože samozřejmě hraju ve Stumptownu a chystáme se na jeho druhou sezónu. Takže řešíme, jak a jestli vůbec to půjde. Ale režisér Colin Trevorrow je můj dobrý kamarád, jsme staří přátelé a hodně jsme spolu mluvili a snažíme se vymyslet, jak to udělat." Jak Lowery reaguje na tento konkrétní scénář. Řekl, že se s Trevorrowem baví o tomtéž: "Je to legrační, protože jsme s Colinem měli stejný rozhovor, kdy jsme si řekli, že všechno začíná být opravdu složité, ale je tu něco, co nechceme jen tak zahodit. Pokud je tohle velké finále a všichni se vrátí, bylo by něco špatně, kdyby se Lowery alespoň neobjevil." Tohle je sice finále něčeho, ale ne celé série, protože producent Frank Marshall už dříve prozradil, že v plánu je pokračování Jurského světa po Dominionu. Ale působí to jako jakési zakončení a Johnson měl tentokrát divoký nápad na Loweryho fyzickou podobu: "V jednu chvíli jsem nadhodil, že má teď obrovský culík, má vojenskou bundu a tak trochu prožívá posttraumatickou stresovou poruchu z toho, co prožil. Chtěl jsem brýle ze 70. let a pořád kouří cigaretu, ale Colin naštěstí řekl ne, tak uvidíme, jak to dopadne (smích). Říkal jsem si: "Člověče, myslím, že by měl být potetovaný od kotníků až po uši, viděl útok dinosaurů!".
  • Opeřený tyranosaurus z prologu je odhalen jako genetický předek Rexyho.
  • Poté, co v neděli 8. listopadu skončilo natáčení, Sam Neill ukončil svou horkou sérii na sociálních sítích tím, že retweetnul fotografii režiséra Colina Trevorrowa z natáčení a přidal k ní svůj vlastní vzkaz na rozloučenou. Neill se podělil o to, že "byly dny, kdy jsme si mysleli, že to možná nezvládneme. Ale zvládli jsme to, co se zdálo téměř nemožné. Skvělý štáb. Skvělé obsazení. Nejlepší režisér. Uff - a oslavy."
  • Natáčení filmu Jurský svět: Dominion byl jedním z mnoha významných filmů, jejichž natáčení muselo být zastaveno kvůli koronaviru v roce 2020. Když byla produkce konečně obnovena, bylo provedeno více než 40 000 testů na koronavirus, aby se zajistil hladký průběh natáčení.
  • Colin Trevorrow prozradil, že použili původní kameru Panavision z Jurského parku: "Byl jsem u Stevena v kanceláři a díval jsem se na ni. Psal jsem si. Z nějakého důvodu mě tam nechal zůstat a psát. Pořád jsem zvedal oči od notebooku a viděl tu kameru. Bylo na ní napsáno: "Jurský park." Vrátil se dovnitř. "Můžeme to na chvilku použít?" zeptal jsem se. A on na to: "Jo, jasně. Zabal to pro Colina." Trvalo to dva roky, než jsme to skutečně udělali, ale on si na to vzpomněl a ano, splnil slib."
  • Scéna v prologu, kdy opeřený Rexy dupe při setkání s Giganotosaurem, byla znovu použita jako zvukový efekt pro GareGoji z filmu Godzilla (2014).
  • Po skončení natáčení pracoval Colin Trevorrow na filmu ve stodole za svým domem ve Velké Británii, která byla přestavěna na postprodukční zařízení. Uvedení filmu do kin bylo předtím kvůli pandemii o rok odloženo, a to Trevorrowovi umožnilo pracovat na vizuálních efektech, mixu zvuku a hudbě jako na samostatných procesech, na rozdíl od většiny filmů
  • Colin Trevorrow sdílel obrázek nového dinosaura. Mládě lystrosaura (lopatovitý ještěr; správný řecký název je lГstron 'nástroj k urovnávání nebo uhlazování, lopata, rýč, motyka'), býložravce z konce permu a počátku triasu. Žil na území dnešní Antarktidy, Indie, Číny, Mongolska, evropského Ruska a jižní Afriky.
  • Bryce Dallas Howard dostala modřiny na rukou od kaskadérské práce, kterou zveřejnila na Twitteru Zveřejnila snímek sebe po boku kostyméra Chrise Pratta, jak se dvojice smála, zatímco na přísně regulovaném natáčení filmu, prvního velkého, který se v měsících od zastavení výroby koronaviru znovu rozjel. 'Posledních pár týdnů mě bolely břišní svaly z toho, jak jsem se tolik smála, je fajn být zpátky v práci s tímhle vtipálkem T-RexSauropodem #TBT #JurassicWorld,' napsala na Twitteru. Chris Pratt ji ve svém tweetu povzbudil: 'Ukažte jim fotky modřin!!! (Z kaskadérských kousků má šíleně úchylné modřiny) Ukažte jim je!!!".
  • V rozhovoru se Savannah Guthrieovou a Hodou Kotbovou v pořadu Today Chris Pratt přirovnal film k finále ohňostroje: "Po třiceti letech natáčení je to šestý jurský film a je to konec této série." "Je to opravdu konec?" zeptal se Guthrie: "Opravdu si myslím, že je to konec, ano," odpověděl Pratt. "Vrátilo se vám původní obsazení - Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum - plus herci z Jurského světa, všechny naše dějové linie se sbíhají způsobem, který je do značné míry finále." Pratt řekl Guthrieové a Kotbové, že bylo "vlastně šílené" úzce spolupracovat se Samem Neillem, Laurou Dernovou, , a Jeffem Goldblumem, , na filmu poté, co se tato trojice naposledy společně objevila v původním filmu Jurský park, který v roce 1993 odstartoval celou sérii. "Když jsem poprvé viděl Jurský park, bylo mi 13 let - neměl jsem tušení, že budu někdy hercem, a tihle lidé byli v mé mysli jako ikony," řekl Pratt. "Takže pracovat s nimi je splněný sen."
  • V reakci na to, že někdo řekl, že to vypadá, jako by si Owen chtěl s raptorem plácnout, zveřejnil Chris Pratt na Instagramu video s vysvětlením, jak se má raptorská póza správně dělat. Spoluhráči Sam Neill a Isabella Sermon byli u lekce, která podle Pratta proběhla 89. den natáčení Jurského světa: Dominion ve tři hodiny ráno. Vysvětlení spočívalo v tom, že je třeba natáhnout ruku, abyste raptorovi ukázali svou velikost a dominanci, přestože má drápy, ostré zuby a reflexy, které je rychle využijí.
  • V rozhovoru pro IGN se expert na dinosaury a paleontolog Přírodovědného muzea v Londýně a University of Bath Joe Bonsor podělil o své názory na různé aspekty prologu, všímal si různých detailů a celkově shledal, že záběry působí ve srovnání s předchozími filmy série Jurský svět realisticky. "Tento prolog působí trochu jinak než předchozí filmy," řekl Bonsor. "Opravdu se těším na to, jak převedou tyto záběry, které mají trochu více realismu a některé novější objevy, do těch modernějších dinosaurů z filmu. Bude zajímavé sledovat, jak se jim podaří najít rovnováhu mezi skutečnou vědou a jejich výtvory." Připomínky měl zejména k peří na některých dinosaurech, teropodech. "Pro mě je největší věcí peří na teropodech, dvounohých masožravých dinosaurech," řekl. "Raptoři jsou většinou jen nazí, jen kůže. Možná je to proto, že nevypadají tak děsivě pokrytí peřím, ale myslím, že by bylo docela děsivé, kdyby vás honilo dvoumetrové kuře s břitkými drápy! Stejně bys utekl."
  • Podle popisu společnosti Universal pictures je Prolog "nový, pětiminutový speciální prolog k Jurskému světu: Dominion, režírovaný režisérem a spoluscenáristou Dominionu Colinem Trevorrowem, se neobjevuje ve filmu samotném, ale je samostatným, originálním obsahem.
  • Daniella Pineda a Justice Smith jsou také potvrzeni, že si zopakují své role z filmu Jurský svět: Padlé království (2018).
  • Kdysi se hovořilo o tom, že Giganotosaurus bude dinosauřím protivníkem filmu Jurský svět (2015), který se tehdy jmenoval předběžně "Jurský park IV", než se ukázalo, že jím bude Indominus rex. V jistém smyslu se však ve filmu objevil, protože jeho genetický materiál byl použit při tvorbě Indominuse rexe.
  • Sam Neill reagoval na název filmu na Twitteru: "A je to tady, #colintrevorrow za volantem a máme turbo."
  • Podle fotografií z natáčení se ve filmu objeví Compsognathus alias "Compies", který se objevil už v předchozím filmu Jurský svět - Padlé království (2018).
  • Chlapík na skútru, kterého sežere allosaurus, byl vítězem tomboly #AllinChallenge, kterou uspořádal Chris Pratt a v níž se dárci zapojili do tomboly, jejíž vítěz bude na plátně sežrán dinosaurem ve filmu Dominion - kvůli cestovním omezením COVIDu nemohl tento chlapík fyzicky přijet na natáčení. Místo toho se jim ho podařilo natočit na zeleném plátně a do filmu ho sestříhat.
  • Colin Trevorrow měl pocit, že je čas zapomenout na hybridní dinosaury, protože se do příběhu nehodí. Pro časopis SFX řekl: "Myšlenka hybridů se po druhém filmu příběhově vyčerpala. Nezapadala do reality prostředí, do kterého jsme naše postavy uvrhli. Ta je natolik oddaná skutečné vědě, že jejich prioritou číslo jedna by bylo vytvořit co nejpaleontologicky správné dinosaury. O výrobě hybridů by tam neuvažovali. Dívali by se na to svrchu. Vlastně se mi líbí, že můžu dát postavám ve filmech různé perspektivy a pohledy na dinosaury a na to, jak by se s nimi mělo v této nové realitě zacházet. Ti v tomto filmu, klaďasové i záporáci, se shodují v jedné věci: dinosauři jsou skuteční a měli by je co nejpřesněji rekonstruovat."
  • Společnost Universal spolupracovala s olympioniky Mikaelou Shiffrinovou, Nathanem Chenem a Shaunem Whitem, kteří se objevili v reklamách propagujících film i zimní olympijské hry 2022. V reklamních spotech se každý olympionik setkává s dinosaury v jiném zasněženém prostředí.
  • Trevorrow řekl o Atrociraptorech: "Atrociraptoři jsou trochu brutálnější, zatímco Velociraptor je trochu skrytější lovec. Tyhle potvory se na vás prostě vrhnou. A v tomto konkrétním případě zachytili jeho pach a nepřestanou, dokud nebude mrtvý. Jsou pěkně brutální. Jsou pěkně krutí."
  • Název filmu byl odhalen na klipu v úterý 25. února 2020 jako Jurský svět: Dominion.
  • Colin Trevorrow naznačil, že závěrečné okamžiky Owena s Blue jsou něčím opravdu výjimečným a že jsou podle něj "skutečné a upřímné". "Víte, je tak těžké sledovat film jako filmař, protože jste neustále jen jako, ale na konci filmu, víte, poslední chvíle Chrise Pratta s Blue, myslím, je opravdu zvláštní," řekl Trevorrow. "A myslím, že způsob, jakým to Chris zahrál, a způsob, jakým to zahráli animátoři, se všichni spojili, aby vytvořili něco, co působí opravdu opravdově a upřímně."
  • Na stěně jednoho z obchodů na hlavní ulici Jurského světa byl k vidění umělecký portrét Giganotosaura, který vytvořilo Přírodovědné muzeum.
  • V rozhovoru pro rok 2020 Jeff Goldblum prozradil první detaily o scénách, které natáčel s navrátivšími se herci Samem Neillem a Laurou Dern. Goldblum v rozhovoru pro Insider potvrdil, že natáčejí v Londýně a že on, Neill a Dernová budou čelit dosud neviděným "prehistorickým tvorům". "První věc, kterou jsme natáčeli, byla scéna se mnou, Laurou Dern a Samem Neillem a byli jsme, nemůžu vám toho moc říct, ale byli jsme celý den ve velmi těsném, uzavřeném prostoru. Uvidíte, že je to záhada, kterou vyřešíte, až [film] uvidíte," škádlil Goldblum. Když Goldblum rozšířil scénu s mačkaným tělem, řekl, že představí novou smečku čehosi. Konkrétně žádné dinosaury nejmenoval, což je samo o sobě zajímavé, ale tvorové budou v sérii určitě noví. "My tři jsme byli v malém prostoru a ohrožovala nás ani nevím jaká překvapivá frakce prehistorických tvorů, které jste ještě nikdy neviděli," řekl Goldblum.
  • Letadlo, které Kayla pilotuje, je Fairchild C-119 Flying Boxcar. Jedná se pravděpodobně o poctu stejnému typu letadla, které se objevilo v klasickém filmu z 60. let Let Fénixe, v němž hrál Richard Attenborough (Dr. John Hammond), absolvent Jurského parku. Letoun ve filmu Let Fénixe byl Fairchild C-82 Packet, nikoliv C-119.
  • Modrý je první velociraptor, který přežil celou trilogii Jurský svět.
  • Na vývěsním štítu Drive-In jsou reklamy na filmy American Graffiti a Flash Gordon. První z nich natočil velký přítel a konkurent Stevena Spielberga, George Lucas, a druhý měl zásadní vliv na Lucasovy Hvězdné války.
  • Jurský svět: Dominion se odehrává čtyři roky po Jurském světě: Království padlých
  • Julianne Moore prozradila, že nebyla oslovena, aby si zopakovala roli Sarah Hardingové v nadcházejícím pokračování. Prozradila: "Ano, Sarah Hardingová. Možná ještě neskončila. Já nevím. Ale nikdo mě zatím neoslovil. To je v pořádku! Ale kdyby ano? Jo, jasně! Samozřejmě, samozřejmě!"
  • Colin Trevorrow prozradil, že srdcem tohoto příběhu je Laura Dern. Jak režisér řekl serveru IndieWire, postavit Ellie do jeho středu bylo nezbytné především proto, že tato oblíbená postava neměla po prvním díle šanci skutečně řídit svůj vlastní film. "Myslím, že role, které v tomto filmu hrají, jsou ode mě, a konkrétně k Lauře Dern, projevem velkého respektu, protože Laura nikdy nebyla motorem jednoho z příběhů," řekl Trevorrow. "Sam Neill měl 'Jurský park III', kde byl motorem, a Jeff Goldblum měl 'Ztracený svět'. Chtěl jsem, aby to byl příběh Ellie Sattlerové." I když se někteří fanoušci mohli obávat, že se Dern, Neill a Goldblum vracejí jen kvůli epizodním roličkám, každá z hvězd dostane ve filmu dostatek času. A Ellie, která se odvrátila od dinosaurů a věnuje svůj čas a odborné znalosti problémům, které trápí světovou úrodu, je v centru pozornosti. Ve skutečnosti to byla právě Elliina práce a způsoby, jakými ji odvedla od dinosaurů, co pomohlo Trevorrowovi a spoluscenáristce Emily Carmichaelové vymyslet zápletku filmu. "Je paleobotanička, což je velmi specifická práce, někdo, kdo studuje starověké rostliny a to, jak nám naše znalosti ekologické historie mohou pomoci ochránit nás před vyhynutím," řekl. "[Tento příběh] nám dal příležitost uctít její odborné znalosti. Ta vzešla právě z mnoha rozhovorů s ní. Emily Carmichaelová a já jsme si s Laurou mnohokrát sedli a jen jsme poslouchali, jak se podle ní Ellie za posledních několik desetiletí změnila a vyvinula. Opravdu to pomohlo řídit příběh." V jednu chvíli byl dokonce Trevorrow ohromen, když viděl celé své herecké obsazení pohromadě, a to díky závěrečné aktové sekvenci, která je všechny spojí, přičemž Dern, Neill a Goldblum se znovu setkali se zbytkem hereckého obsazení. "Díky protokolům [COVID] a situaci, ve které jsme se nacházeli, nastal okamžik, kdy jsem konečně pocítil to, co si asi představujete, že člověk pocítí, když jsou všichni pohromadě," řekl. "Na konci je takový moment, kdy se najednou vytvoří taková řada, všichni se najednou vrazí do záběru. Všichni běželi, všichni se tak nějak zastavili na značce a najednou se všichni seřadí. To pro mě bylo ohromující, protože jsem měl pocit, že jsme možná skutečně natočili film, který ctí každou z těch postav a respektuje každou z nich tak, jak potřebuje, což byla s devíti hlavními postavami asi největší výzva."
  • Režisér Colin Trevorrow informoval Spielberga o průběhu natáčení. Ukázalo se, že Spielberga dojala jedna konkrétní scéna, když se s ním o ni Trevorrow podělil: setkání původní trojice hlavních hrdinů Jurského parku. Colin Trevorrow během rozhovoru pro Empire vyložil: "Ve chvíli, kdy se všichni objeví poprvé pohromadě, jsou všichni nacpaní v džípu. A já jsem to vyfotil a poslal Stevenovi [Spielbergovi]. Byl velmi dojatý. Myslím, že ani on nebyl připraven na to, jak dojemné bude vidět všechny ty postavy, které miluje, a lidi, které miluje, jak vypadají neuvěřitelně a jak jsou společně na dobrodružné výpravě." Během měsíců, kdy byla produkce kvůli pandemii pozastavena, se Trevorrowovi podařilo vybalancovat, aby všechny tyto dvě generace jurských hrdinů dostaly na plátně značný prostor. Jak řekl režisér: "U takového filmu, kde hrají naši starší hrdinové stejně velkou roli jako naši moderní hrdinové, je náročné skloubit vše dohromady tak, aby to mělo spád a zároveň to nebyl pětihodinový film. Bylo hezké mít čas na to, abychom se ujistili, že každá postava je poctěna tak, jak je třeba."
  • Když se Colin Trevorrow zúčastnil slavnostního zahájení Jurského světa: Variety řekl, že přemýšlí o filmech, které má před sebou, a bere je tak, jak přicházejí. "Jsem tak trochu typ člověka, který dělá jeden film za druhým, takže se soustředím na tenhle," říká. "A je to oslava všeho, co v téhle sérii doposud existovalo."
  • Zatímco Dominion završí trilogii filmů, která začala v roce 2015 snímkem Jurský svět (2015), rozhovor s Frankem Marshallem prozradil, že Dominion bude začátkem "nové éry", což naznačuje další pokračování v důsledku konce Padlého království, takže svým způsobem Jurský svět: Dominion nebude koncem franšízy a bude začátkem nové éry. V roce 2022 má být Jurský svět Dominion Epickým závěrem Jurské éry a uzavírá druhou filmovou trilogii a dějovou linii, která začala v původní trilogii, ačkoli Marshall nevyloučil možnost dalších filmů. V lednu 2022 řekl, že "si sedneme a uvidíme, jaká bude budoucnost".
  • Když se v červenci obnovilo natáčení, Bryce Dallas Howardová prozradila, že jí její děti poslaly na Instagram krásný vzkaz: "Chybíš nám, mami." Howardová k tomu dodala: "Moje děti mi říkají mami. Rodina mi chybí jako blázen, ale jsem vděčná, že můžu pokračovat v natáčení našeho malého Dina za oceánem."
  • Laura Dern se na Instagramu pochlubila návratem své postavy doktorky Ellie Sattlerové do série Jurský svět: Dominion a zveřejnila fotografii z natáčení. Na fotografii jsou vidět dvě režisérské židle: na jedné je na opěradle napsáno Dr. Alan Grant, na druhé jméno Dr. Ellie Sattler. Popisek zní jednoduše: "Den první. Ahoj, starý příteli." V pozadí fotografie je také vidět vyprahlá skalnatá oblast s kamennými deskami vyčnívajícími ze země a suchými rostlinami, pravděpodobně kulisy pro film.
  • Vzhledem k pandemii koronaviru se vedení společnosti rozhodlo, že pro bezpečnost všech zúčastněných bude nejlepší odložit natáčení na neurčito. Stejně jako všechny ostatní produkce, které byly po celém světě uzavřeny, bylo i datum premiéry filmu posunuto na pozdější dobu.
  • Laura Dern, Sam Neill a Jeff Goldblum se zářivě usmívali, když pózovali pro společnou fotografii před Richard Attenborough Stage v Pinewood Studios, aby uctili památku zesnulého herce.
  • Colin Trevorrow se při natáčení tohoto pokračování rozhodl řídit několika důležitými pravidly "Vím, že v každém z nás je něco, co si asi jako dítě představuje dinosaury, kteří náhodně běhají po ulicích měst, pojídají lidi ze Starbucksu a způsobují, že do sebe auta narážejí," řekl ve vydání Total Filmu, čímž vyvolal vzpomínky na sekvenci ze San Diega, která uzavírala Ztracený svět z roku 1997: Jurský park. "Ale bylo pro mě důležité, abychom se k tomu alespoň pokusili přistoupit z hlediska reality: co kdyby se tahle šílená věc skutečně stala? Pravidlo, které jsme si stanovili, bylo, že jsme se snažili, aby dinosauři nedělali nic nebo neinteragovali žádným způsobem, který by zvířata v našem moderním světě nedělala. Víte, máme medvědy, tygry, lvy a další zvířata, která vás sežerou, když vlezete na jejich území nebo si zahráváte s jejich mláďaty. Máme zvířata v zoologických zahradách. Využíváme je jako zbraně. Dáváme si je domů jako domácí mazlíčky. Prodáváme je na trzích. Takže všechny tyto různé skutečnosti se v tomto filmu různými způsoby objevují."
  • Nejde o první společný film Sama Neilla a Jeffa Goldbluma od původního filmu. Společně se objevili také ve filmu Thor: Ragnarok.
  • V rozhovoru pro Empire Trevorrow prozradil, že vždycky chtěl, aby se hvězdy původní série v nějaké podobě objevily v trilogii Jurský svět, ale potřeboval zjistit, jak nejlépe navázat na jejich odkaz. "Museli bychom vymyslet důvod, proč se Ellie, Malcolm a Grant vydali do zábavního parku přesně v den, kdy se opět porouchal," řekl na adresu jejich absence v Jurském světě. "Další film umožní, aby se postavy z odkazu organicky zapojily do příběhu. Začnete si klást ty nejzákladnější otázky: Kdo jsou ti lidé teď? Co si myslí o novém světě, ve kterém žijí, a jak se cítí, když jsou součástí jeho historie?" podotkl. "Nakonec to bude ve spolupráci s herci. Oni ty postavy znají a mají je rádi. Budeme to dělat společně."
  • Film se bude natáčet na ostrově Malta ve Středozemním moři.
  • Jeff Goldblum sdílel na Instagramu fotografii z natáčení, na které se jeho postava Ian Malcolm opět povaluje bez trička v podzemí.
  • John Schwartzman se vrací jako kameraman po spolupráci s Colinem Trevorrowem na filmech Jurský svět a Kniha Jindřicha a stává se tak prvním člověkem, který natočil více než jeden jurský film. Skladatel Michael Giacchino, který složil hudbu k oběma filmům i k Jurskému světu: Fallen Kingdom, se rovněž vrací a stává se tak prvním skladatelem, který složil hudbu ke třem jurským filmům, což je o jeden více než původní skladatel John Williams.
  • Sam Neill na Twitteru upozornil, že se spoluhráči bude natáčet napínavou scénu. "Držte si klobouky - tento týden si nasadím svůj starý a opět se postavím dinosaurům. Zatím nejlepší," napsal Neill na Twitteru. "Vzrušený a vyděšený - tyhle potvory vás zabijou." Žoviálně okomentoval svůj vzhled a dodal: "Jsem teď samozřejmě trochu víc sešlý."
  • Po skončení natáčení se Bryce Dallas Howardová ostříhala a obarvila si vlasy, aby "oslavila uzavření jedné kapitoly a začátek druhé" Je to tak! Po letech střihu a barvy #JurassicWorld Claire jsem si obarvila vlasy na růžovo!" napsala také. "Původně jsem si tuto barvu vlasů obarvila po prvním Jurském světě v roce 2014 kvůli kurzu sociologie na Kalifornské univerzitě, který jsem absolvovala pod názvem ~Hip and Cool: Dělala jsem etnografickou terénní reportáž, v níž jsem pozorovala hipstery v jejich "přirozeném prostředí", a myslela jsem si, že je vhodné se do toho ponořit."
  • Jak prozradil Jeff Goldblum v rozhovoru pro EW, ve filmu byly provedeny některé změny, které odrážejí současný stav věcí: "Jsou věci, o kterých moje postava mluví, vždycky trochu mluvila, o křehkosti našeho druhu a o globální spolupráci, která je nutná, a o základech a vědě, která je potřebná. Aha, a etické využití vědy, které je potřeba, aby nás sjednotila v důvěře a propojení jako rodinu. Abychom dosáhli svého potenciálu a jednali správně pro sebe i pro tuto nádhernou planetu - to vše. Takže všechny tyto věci jsou nyní, jak si dokážete představit, aktuálnější než kdy jindy. V mnoha aspektech této zápletky [Dominionu] jsou další věci, které jsme tak nějak zjistili, že jsou tak nějak na místě, ale jsou tam citlivé věci, které upravují a přizpůsobují, aby to bylo správné pro tuto chvíli a přínosné a výživné pro tuto chvíli," vyjádřil se Jeff Goldblum.
  • Režisér Colin Trevorrow tvrdí, že pauza v produkci filmu možná pomohla. "Pro mnohé z nás byl Dominion největší tvůrčí výzvou v životě už před uzávěrou. Harmonogram natáčení nám opravdu prospěl - první čtyři týdny jsme natáčeli převážně sekvence s dinosaury. To nám umožnilo získat náskok při práci na VFX a workshopu některých novějších prvků bez tlaku hrozícího termínu." Zdá se, že Colin Trevorrow a jeho štáb využili čas dobře, získali náskok na vizuálních efektech a nepochybně vylepšili k lepšímu to, čeho už dosáhli. Díky přísným zdravotním a bezpečnostním pravidlům, která jsou nyní v platnosti, Jurský svět: Ačkoli Trevorrow zní sebejistě, že předpisy zajistí bezpečnost všech, má jisté obavy, jak z tak přísného prostředí vytěžit co nejvíce tvůrčích sil. "Jsem si jistý, že naše směrnice nám zajistí bezpečnost," řekl Trevorrow o nových protokolech. "Nejtěžší bude vybudovat kreativní prostředí v rámci všech opatření. Jakmile se roztočí kamery, musíme zapomenout na náš svět a žít ve světě filmu. To může vyžadovat určitou praxi." I přes tyto pocity strachu se však Trevorrow stejně jako zbytek herců a štábu nemůže dočkat, až se vrátí do světa masožravých dinosaurů. "Opravdu mě dojalo, jak si všichni navzájem projevili podporu," řekl režisér. "Všichni jsme nažhavení vrátit se do práce. To je to, co děláme, a všichni se nemůžeme dočkat, až se vrátíme a budeme dělat.
  • "CGI je smíšené požehnání," řekl Sam Neill. "Jen mě vyčerpává pohled na ty s Transformery a věcmi, které slídí po Pacifiku a ničí města a tak. Není pochyb o tom, že tohle je přehlídka dinosaurů. A právě tito fantastičtí tvorové, kteří byli vytvořeni, budou hvězdami."
  • Colin Trevorrow oznámil, že John Nolan a jeho studio byli pověřeni vedením výroby animatronických dinosaurů.Naposledy Nolan a jeho studio vytvořili úchvatnou animatroniku použitou v seriálu "The Dark Crystal: Age of Resistance" společnosti Netflix. Nolan také pracoval na animatronice pro řadu reklam, některých filmů a je známý svou prací na seriálu o přírodě "Spy in the Wild". (Poznámka: většinu neanimatronických loutek pro Temný krystal vytvořila společnost Jim Henson's Creature Shop). Zdálo se, že Trevorrow je z této novinky stejně nadšený. V rozhovoru pro Empire Film oznámil, že práce na animatronice pro třetí film již začaly. Colin se nadšeně podělil o následující informace: "Všichni [ve studiu Pinewood] vyřezávají dinosaury z hlíny. Pokud někdo z vás viděl Temný krystal na Netflixu, John Nolan, který dělal veškerou animatroniku pro Temný krystal, dělá animatroniku pro Jurský svět 3. Začíná skutečně stavět věci a my chodíme do jeho dílny a vidíme věci, které dělá s očima a pohybem kloubů. Je opravdu vzrušujícím způsobem inovativní."
  • Giganotosaurus je zobrazen s rohovinovými hřebeny na lebce a vyvýšeným hřbetem, což většina rekonstrukcí opomíjí, přestože se jedná o věrné zobrazení skutečného zvířete. Použití jeho velké lebky jako beranidla je rovněž přesné, protože u blízce příbuzných rodů byly nalezeny lebky vyztužené právě pro tento potenciální účel. Lebka je také správně krátká a hluboká, na rozdíl od poněkud delších a mělčích lebek, které se objevují na zastaralých vyobrazeních karcharodontosauridů.
  • Colin Trevorrow se s Emily Carmichaelovou seznámil po zhlédnutí jejího krátkého filmu a řekl: "Okamžitě jsem věděl, že se mi líbí její mozek." Trevorrow byl následně ohromen scénáristickou prací Carmichaelové na filmu Černá díra, což ho vedlo k tomu, že si ji vybral jako spoluautorku scénáře k Jurskému světu 3. Trevorrow a Carmichaelová následně začali psát scénář v dubnu 2018. ."
  • Laura Dern, která v poslední době prožívá kariérní renesanci v podobě hvězdných rolí v několika prestižních televizních seriálech, návratu k dlouholeté plodné spolupráci s Davidem Lynchem a klíčové vedlejší roli v nové trilogii Star Wars, pak nesměle představila novinky o svých navrátivších se hereckých kolegyních. "Miluju dinosaury," řekla Dernová divákům na projekci vřelým, ale kontrolovaným tónem učitelky druhého stupně, která provádí děti muzeem. "Líbí se mi, že je milujete stejně jako my. A - jestli po vás nechci příliš mnoho - pokud se k téhle party opět dostanu, nerada bych s sebou nevzala své přátele Sama Neilla a Jeffa Goldbluma."
  • Věta Iana Malcolma "Větší, proč musí být vždycky větší?" je vidět v traileru, ale ne ve finálním filmu.
  • Režisér Colin Trevorrow prozradil, že série se v tomto filmu vrátí ke kořenům animatroniky a praktických efektů: "Od prvního dílu jsme se v každém jurském filmu věnovali více praktickým efektům a v tomto filmu jsme vyrobili více animatroniky než v předchozích dvou. A věc, kterou jsem zjistil, zejména při práci v posledních několika měsících, je, že jsme konečně dosáhli bodu, kdy je možné... digitální rozšíření na animatroniku bude schopno odpovídat textuře a úrovni věrnosti, kterou na filmu bude schopen přinést animatronik. A to jste je dříve nemohli skutečně míchat. Švy byly opravdu vidět. A tak je pro mě tato část velmi vzrušující."
  • Mládě velociraptora se jmenuje "Beta", což je odkaz na to, jak Owen ve filmu Jurský svět (2015) říkal Modré, že je betou smečky raptorů.
  • Jurský svět: (1993), 25 let po filmu Ztracený svět: Jurský park (1997), téměř 21 let po Jurském parku III (2001), téměř 7 let po Jurském světě (2015) a téměř 4 roky po Jurském světě: (2018).
  • Podle Colina Trevorrowa byl jeden kaskadérský kousek obtížný: "Byl tam moment, kdy Chris Pratt skočil do tvrdé ledové plochy, která pak praskla, a on spadl do ledové vody. DeWanda běžela vedle něj a běžela v pohodě. Takže jsme měli pod prostorem, kterým měl Chris běžet, nádrž. Nemohli jsme to udělat několikrát. Takže prostě oba dopadli přesně ve stejný okamžik, on spadl dovnitř a ona pokračovala v běhu, načasovat to bylo těžké. To byl první den, kdy jsme začali natáčet po pandemii. Takže ten moment, kdy Owen (Pratt) i Kayla (Wise) společně tasí zbraně, to byl první den, kdy jsme se vrátili. Sníh jsme měli na cestě. Byla to obrovská scéna. Je tam skutečná havárie letadla. Opravdu, opravdu jsme se do toho pustili, protože jsme na tom filmu prostě hodně stavěli. Neměli jsme ten moment, kdy bychom všichni mohli udělat něco jednoduchého a snadného. Prostě jsme se do toho vrhli."
  • Použili zařízení s názvem "Dorothy", které bylo použito pro vystřelovací křeslo Bryce Dallas Howardové, která se vrátila první den po obnovení natáčení kvůli pandemii. Colin Trevorrow prozradil: "Chtěli jsme udělat to, že jsme ji posílali na katapultovací sedadlo a chtěli jsme, aby to vypadalo, jako bychom kameru připevnili na katapultovací sedadlo a ono se to skutečně dělo. Nechtěli jsme, aby kolem nás létala nějaká digitální kamera a všechno zachycovala. Takže jsme namontovali kamery na skutečnou katapultovací sedačku a umístili ji na zařízení, které s ní mělo pohybovat všude kolem, zatímco jí vítr foukal do obličeje. Působí to reálně, protože její výkon je tak skutečný. Také vše, co vidíte kolem ní, bylo zachyceno venku ve Švýcarsku. Všechno to jsou skutečná prostředí, která jsme postavili. Bryce dokáže cokoli, ale "vyvolat ve vás pocit, že je v absolutním smrtelném nebezpečí" je jedna z věcí, které umí mimořádně dobře."
  • Trevorrow sice vysvětlil, že ve filmu nebudou žádní velcí dinosauři terorizovat města jako ve Ztraceném světě, ale Američané se budou muset vypořádat se soužitím s dinosaury na své domácí půdě.
  • Colin Trevorrow jako první přiznal, že se chce ve třetím Jurském světě vrátit k "základům", k "věrnému přírodnímu" přístupu, k divokým dinosaurům (jak je příroda zamýšlela, žádní kříženci nejsou potřeba!), což odráží páteř filmu, který to všechno začal.
  • Podle Colina Trevorrowa šlo při zobrazování dinosaurů v zasněženém prostředí o to, ukázat, jak jsou přemístění, "a jak by pravděpodobně dravec jako Blue byl šokován a pak by si uvědomil: "Aha, musím se přizpůsobit. Musím se tomu přizpůsobit," protože se nechce příliš vzdálit od Owena, ke kterému má vztah. To mi přišlo, že jakmile jsme je odvezli z ostrova, nechtěla jsem, aby se některý z nich cítil pohodlně, protože jsem chtěla, aby diváci opravdu chtěli, aby našli domov, aby našli bezpečí. Protože tam snad můžeme přistát všichni."
  • Když mladý fanoušek dinosauří série zjistil, že natáčení v Britské Kolumbii skončilo, rozhodl se film oslavit tím, že si oblékl kostým Tyranosaura Rexe. Jeho snaha nezůstala bez povšimnutí: chlapec byl pozván na závěrečnou párty filmu v Merrittu v B.C.
  • Autorem animatroniky je John Nolan a vědeckým konzultantem filmu je paleontolog Steve Brusatte.
  • Deník New York Times uvedl, že produkční štáb vynaložil přibližně 9 milionů dolarů na zavedení bezpečnostních opatření. Tyto peníze šly na pronájem celého hotelu pro herce a štáb, aby mohli být po zbytek natáčení v karanténě. Po natáčení také zřídili 150 stanic na dezinfekci rukou a objednali zhruba 18 000 testů COVID.
  • Sam Neill potvrdil, že se ve filmu objeví Giganotosaurus ("obří jižní ještěr"). Žil na území dnešní Argentiny v období pozdní křídy, v raném cenomanu.
  • Na otázku, zda je připravena na to, že populární filmy studia Universal už končí, Bryce Dallas Howardová odpověděla, že by byla opravdu raději, kdyby jich bylo víc, a poznamenala: "Když jdu do třetího filmu a cítím stejné nadšení, podporu a úžas a úctu jako poprvé, to o mnohém vypovídá. Miluju Chrise Pratta. Je to můj bratr, víte, prostě ho miluju. Strašně moc miluju [režiséra] Colina Trevorrowa a [výkonný producent] Steven Spielberg rozhodně nestojí za nic."
  • Se 146 minutami půjde o dosud nejdelší film o Jurském parku.
  • Jurský svět: Dominion byl vydán 10. června 2022, tedy pouhý den před datem, kdy byl 11. června 1993 vydán Jurský park (1993). A jen dva dny před datem, kdy byl 12. června 2015 uveden do kin film Jurský svět (2015).
  • Původně se měl do role Loweryho Crutherse vrátit Jake Johnson, ale kvůli zpoždění produkce a omezení cestování způsobenému pandemií COVID-19 se nemohl zúčastnit natáčení, což vedlo k vyškrtnutí jeho postavy.
  • Joseph Mazzello naznačil, že jeho ikonická postava Tima milujícího dinosaury z původního filmu bude možná posledním členem původního obsazení, který se vrátí.V záhadném tweetu Mazello neurčitě uvedl: "Myslím, že je čas vrátit se do práce. Co říkáte, bando?" Nakonec se on ani Ariana Richardsová, Timova starší sestra z Jurského parku, v Jurském světě Dominion nevrátí.
  • V rozhovoru s Ellen DeGeneresovou, který se uskutečnil v únoru 2020, aby propagoval svou novou roli ve filmu Onward (2020) společnosti Pixar, Chris Pratt prozradil, že se chystá odletět na natáčení. Na otázku Ellen DeGeneresové, zda je to pro sérii "konec", Pratt odpověděl, že "to tak vypadá". Dodal: "Dostalo to všechny. Jsou v něm skoro všichni. Možná jsem to jen pokazil, ale je mi to jedno. "Vrací se všichni herci z původního Jurského parku, takže to bude velmi podobné tomu, jak Endgame spojil všechno dohromady u Marvelu."
  • Zobrazení plavajícího pyroraptora se setkalo s velkou kritikou náhodných diváků. Ve světle studie z roku 2019, která naznačuje, že pyroraptor patřil do podčeledi Unenlaginae, skupiny dravců, o nichž se spekuluje, že byli rybožraví, však dává větší smysl.
  • "V tomto filmu mám k dispozici jednoho ze svých nejoblíbenějších herců na světě," vysvětlil Colin Trevorrow při představování Derna na besedě v hollywoodském kině ArcLight. "Shodou okolností hrála i v Jurském parku."
  • Ve filmu se objeví dosud neviděný nový dinosaurus zvaný "pyroraptor" (zloděj ohně). Své jméno dostal díky tomu, že jeho pozůstatky byly objeveny po lesním požáru. Název druhu je odvozen od hory Mont Olympe v Provence, na jejímž úpatí byly ostatky zvířete objeveny.
  • V rozhovoru pro časopis Empire Jeff Goldblum nedokázal potlačit své nadšení, když vytáhl malou knížku plnou zástupných dialogů, o nichž si myslel, že se dokonale hodí k humornému cítění jeho postavy: "Ach jo, mám jich spoustu, řeknu vám jen jeden: jsme na počítači, snažíme se něco opravit a někdo řekne: "Uh-oh, začalo to blikat error 99", a než přijde postava Mamoudoua Athiese a vysvětlí to, chtěl jsem tam velmi rychle vsunout větu: "error 99?" Je to Barbara Feldonová? Barbara Feldonová byla agentka v seriálu Get Smart z roku 1962 nebo tak nějak, která hrála agentku 99. Takže spousta mých nápadů se týká odkazů, které jsou naprosto irelevantní a nikoho, kdo by se na film mohl dívat, nezajímají a nebaví. Ale lechtalo mě to." Režisér a spoluscenárista Colin Trevorrow dále vysvětlil, jak hluboce je Goldblum se svou postavou spjatý: "Vždycky přinášel v knize věci navíc, které, ano, byly často odkazy na muzikály ze čtyřicátých let, ale on je zároveň vtipný a velmi silný, není to jen komediální role. Právě síla jeho přítomnosti se mi líbí nejvíc."
  • Sam Neill se s redakcí CinemaBlend podělil o svůj názor na srovnání Alana s akčnějším Owenem Gradym z Jurského světa: "Je zajímavé, že to říkáte, protože já jsem Alana Granta vždycky vnímal jako docela obyčejného chlápka, který se musí vypořádat s tím nejlepším za těžkých okolností a ve velmi nebezpečných situacích. Naproti tomu Prattova postava je plně akční hrdina. A to je něco, za co jsem Alana Granta nikdy nepovažoval. Alan Grant je obyčejný chlapík, který dělá, co může, zatímco [Owen Grady] dokáže vzít věci do svých rukou. Prostě jsem si rýpnul do kostí. Na to nemám kvalifikaci."
  • V červnu 2018 Colin Trevorrow uvedl, že film se zaměří na dinosaury, kteří se po prodeji a rozšíření po světě v Jurském světě stali open source: Henry Wu, aby si mohli vytvořit své vlastní dinosaury i jiní lidé než Dr. Henry Wu. Trevorrow uvedl, že film se bude odehrávat po celém světě, a řekl, že myšlenka, že Henry Wu je jedinou osobou, která ví, jak vytvořit dinosaura, je přitažená za vlasy "po 30 letech existence této technologie" v rámci filmového univerza. "
  • Vrací se jedna postava z Jurského světa, na kterou je režisér Colin Trevorrow obzvlášť hrdý: Henry Wu. To tvrdí herec, který ho hraje, BD Wong, který řekl: "Colin je velmi hrdý na to, kam tuto postavu dovedl. Tak trochu zachránil tuto postavu z neznáma z původního filmu Jurský park....Poté se Colin po letech vrátil a řekl: 'No a kdo není mrtvý?' a prošel seznam postav. Byla tam jen jedna osoba, kterou mohli opravdu, ani ne vzkřísit, prostě ji vytáhli ze zapomnění, protože se jí podle mě nikdo pořádně nevěnoval. A on teď v sérii nabral úplně jiný směr a stal se komplexnějším a zajímavějším jedincem. Takže kam se dostane ve třetím filmu, to teď nemůžu říct já, ale Colin je na něj velmi hrdý a je to tak správně."
  • Chris Pratt prohlásil, že byl v šoku, když slyšel, jak se film rozjíždí "Když jsem slyšel, jak se film rozjíždí, byl jsem ohromen. Nemohl jsem uvěřit, že ten film natočíme," svěřil se MTV News. "Nemůžu uvěřit, že našli způsob, jak splnit slib na konci Jurského světa: (2018). 'Počkat, cože? Ostrov vyletěl do povětří, zvířata jsou venku, nemůžeme je dát zpátky do krabice. Co budeme dělat? Jak se, nejen dinosauři, ale i tato technologie, která jde kupředu, projeví na planetě?". A my skočíme dopředu a je to jako: "Aha, jasně. A sakra. (Režisér Colin Trevorrow) si na tom dává záležet a bude to pěkně epické."
  • Colin Trevorrow označuje film jako "Jurský park VI". V rozhovoru, v němž se zabýval otázkou, proč ústřední trojice Jurského parku chyběla během událostí Jurského světa, pro Empire Online uvedl: "Museli bychom vymyslet důvod, proč Ellie, Malcolm a Grant šli do zábavního parku přesně v den, kdy se porouchal - znovu. Další film umožní, aby se dědictvím opředené postavy organicky zapojily do příběhu. [Se spoluautorkou scénáře] Emily Carmichaelovou mu říkáme 'Jurský park VI', protože jím skutečně je." "Začnete si klást ty nejzákladnější otázky: Kdo jsou ti lidé teď? Co si myslí o novém světě, ve kterém žijí, a jak se cítí být součástí jeho historie?" pokračoval. "Nakonec to bude ve spolupráci s herci. Ti tyto postavy znají a mají je rádi. Budeme to dělat společně."
  • Colin Trevorrow se rozhodl, že se ve filmu vrátí k základům, a vynechal hybridní dinosaury.
  • Colin Trevorrow popsal, že chce, aby byl třetí film "vědeckým thrillerem", který by se více podobal románům Michaela Crichtona, podle nichž byla série Jurský park původně natočena.
  • Některé scény a nápady týkající se začlenění dinosaurů do světa byly nakonec z Jurského světa odstraněny: (2018), aby byly zachovány pro třetí film. Colin Trevorrow o realističnosti příběhu filmu řekl: "Myslím, že jakékoliv globální přijetí toho, že [dinosauři] jsou prostě někde kolem, mi nepřipadá reálné, protože i teď, když si vzpomenete na zvířata, kdy jste naposledy viděli tygra, jak jde po ulici? Víme, že existují tygři. Víme, že tam někde jsou. Ale pro mě je velmi důležité, abychom to udrželi na zemi v kontextu našeho dnešního vztahu k divokým zvířatům." Howardová prohlásila, že chtěla, aby film "vyrazil dech ve smyslu: 'Páni, takhle daleko může tahle technologie zajít. Tohle je to, v co by se svět mohl opravdu proměnit, kdyby se tato technologie dostala do špatných rukou. Takže v podstatě uvidíte svět s dinosaury všude."
  • Sam Neill se na Instagramu vyjádřil, že je z chystaného filmu nadšený. "Mohl jsem se zmínit, že si myslím, že to bude Velmi dobrá zábava, když budu znovu pracovat s těmito dobrými lidmi plus vynikajícím Chrisem Prattem a zázračnou Bryce Dallas Howardovou na novém filmu, který může, ale nemusí zahrnovat dinosaury. Nebo ještěrky. Nebo hady... rozhodněte se sami. Na předchozích jsme se vždycky bavili a určitě se budeme bavit znovu. Jsou to ti nejlepší z nejlepších. Nedávno jsem tam našla ty boty, úplně stejné. Tyhle boty byly stvořené pro kopání dravců. Napadlo mě, že bych je měl vydražit pro charitu; možná za ně dostanu deset babek nebo tak něco. Jeff se mezitím leští a já s jistotou očekávám, že ho zase uvidíme bez trička. Někdo v Montaně trénuje potvory... už to jede. Nemůžu se dočkat," napsal Neill. "Já bych si na ty boty přihodila," odpověděla Laura Dern.
  • Sam Neill se ke zpoždění produkce vyjádřil takto: "Najednou jsme tady. Byli jsme kryogenicky zmrazeni a Jurský svět: Dominion je pozastaven. Hmyz v jantaru. A jako prakticky každý herec na světě teď nepracuji. Sakra. Ale my se vrátíme. Vrátíme. A jaká to bude radost, být zpátky na place, dělat to, co mám nejraději, přesně s těmi lidmi, které mám rád: s ostatními herci a všemi těmi pozoruhodnými lidmi, kteří jsou potřeba k natáčení filmu. To je vzácné privilegium. A abych to uvedl na pravou míru - je mnoho mnoho horších věcí než pozastavený film." Neill pokračoval, aby nás seznámil s tím, jak během této sebeizolace využívá svůj čas, a vedl lidi k tomu, aby tento čas využili co nejproduktivněji. "Takže co dělat v mezidobí? Samozřejmě to nejdůležitější - zůstat doma. A tam jsem překvapivě zaneprázdněný. Faktem je, že většinu času v práci vlastně strávíte značnou část dne tupým zíráním do zdi přívěsu. Místo toho tady zjišťuji, že jsem zaneprázdněný všemi těmi věcmi, kterými jsem obvykle příliš zaneprázdněný. Hraju na uke. Zpívám si." "Skypuju si s kamarády. Jsem důvěrně zapojen do výchovy svých vnoučat vzdálených 2000 mil. Znovu objevuji poezii. Na sociální sítě dávám hlouposti, abych lidi povzbudil, rozveselil je nějakým poselstvím [ Twitter @twopaddocks Instagram - @samneilltheprop ]. Mám potěšení z žehlení košil a leštění stříbrného podnosu na centimetr. Čtu skvělé romány, které jsem nikdy neotevřel. Zasadil jsem keř. V každodennosti je krása."
  • Jeff Goldblum a Sam Neill si během přestávky v natáčení tohoto filmu zopakovali slavnou scénu teorie chaosu z původního Jurského parku Sam se zúčastnil videa, které Jeff Goldblum zveřejnil na svém účtu na Instagramu a v němž si tuto scénu zahráli. "Máš na ruce takové drobné nedokonalosti a všiml jsem si, že ti to možná takhle přerůstá přes hlavu," řekl Goldblum, zatímco kapal vodu na Neilovu ruku. Neil na to řekl: "Nevím, jestli se bojím, nebo jsem nadšený." Ke konci videa se objevila samotná Ellie Satlerová, Laura Dern, a řekla: "Tohle je můj příběh: "Tohle už jsem viděla!" V původní scéně se Goldblumův doktor Ian Malcolm snaží demonstrovat teorii chaosu na doktorce Ellie Sattlerové Laury Dernové v onom ikonickém autě z Jurského parku. Ian několikrát položí kapky vody na Elliinu ruku a vysvětluje jí, že drobné odchylky a nedokonalosti kůže způsobí, že se kapka po její ruce nikdy neskutálí dvakrát stejným směrem. Goldblum video zveřejnil poté, co slíbil, že "zopakuje klasický moment doktora Iana Malcolma" z původního filmu, pokud se prostřednictvím odkazu v jeho instagramovém bio zaregistruje 1 000 lidí. V popisku k videu Goldblum napsal: "To bylo rychlé! Už jsme dosáhli 1 000 hlasovacích akcí. Za odměnu si prosím vychutnejte tuto rekonstrukci scény 'Teorie chaosu' s mými původními herci." Goldblum také slíbil, že pokud se zaregistruje dalších 1 000 lidí, zveřejní další klasický moment Iana Malcolma.
  • Zatímco Chris Pratt ani Bryce Dallas Howardová nesdělili, zda si z natáčení něco odnesli, Pratt video sdílel na svém Instagramu a dodal: "No, nikdo se mě neptal, ale rovnou vám řeknu, že jsem si vzal klikr na trénink raptorů, nůž, boty, kalhoty, vestu, průkazku Isla Nublar a zub raptora."
  • Chris Pratt byl z účasti Jeffa Goldbluma, Laury Dern a Sama Neilla ve filmu JW3 nadšený: "Jen pro případ, že byste neviděli zprávy. Konečně se to děje. Připravte se na to, co bude naprosto bezpochyby největším, nejhorším a nejlepším filmem série."
  • Colin Trevorrow prohlásil, že film bude "vědeckým thrillerem", a označil ho za film Jurský svět, který se nejvíce blíží tónu původního Jurského parku (1993) Stevena Spielberga.
  • Trevorrow uvedl, že se děj filmu bude odehrávat po celém světě, a řekl, že myšlenka, že Henry Wu je jedinou osobou, která umí vytvořit dinosaura, je "po 30 letech existence této technologie" ve filmovém světě přitažená za vlasy. Kromě toho by se film zaměřil na dinosaury, kteří byli osvobozeni na konci Padlého království, ale nezobrazoval by dinosaury terorizující města, což Trevorrow považoval za nereálné. Místo toho se Trevorrow zajímal o svět, kde "vám dinosaurus může vběhnout pod auto na mlhavé silnici nebo vpadnout do vašeho kempu a hledat potravu. Svět, kde je interakce s dinosaury nepravděpodobná, ale možná - stejně jako si dáváme pozor na medvědy nebo žraloky. Zvířata lovíme, dopravujeme, paseme, chováme, vnikáme na jejich území a platíme za to, ale neválčíme s nimi." Trevorrow uvedl, že film bude také o vykoupení Owena a Claire a o jejich odpovědnosti postarat se o Maisie, naklonovanou dívku z předchozího filmu. Trevorrow o filmu a jeho předchůdcích řekl: "Mám film o dinosaurech, který jsem vždycky chtěl vidět, a trvalo mi dva filmy, než jsem si ho zasloužil."
  • Jeff Goldblum prohlásil, že si od svého camea ve filmu Fallen Kingdom přál větší roli.
  • Chris Pratt se zmínil, že aby se udržel ve formě Owena Gradyho, sotva se nají. "Hladovíte. Já musím hladovět. Musím si dát opravdu přísný kodex, protože je mi teď čtyřicet. Když si dám, já nevím, třeba Starburst, tak přiberu 15 kilo." A jak to vypadá?
  • Joseph Mazzello a Ariana Richardsová - herci, kteří v původním filmu Jurský park ztvárnili vnuky Johna Hammonda Tima a Lexe - prohlásili, že by byli ochotni se do filmu vrátit, pokud by byli požádáni o epizodní nebo další role. Nakonec se ale ve filmu neobjevili.
  • Bryce Dallas Howardová v rozhovoru pro CinemaBlend vyjádřila naději, že se v tehdy ještě nepojmenovaném Jurském světě 3 vydá na cestu k dokončení trilogie a zapojí do ní další postavy z původního Jurského parku (1993). Howardová také prozradila, že to je v současné době jeden z mnoha cílů Jurského světa 3, a řekla: "V současné době je to jeden z mnoha cílů Jurského světa 3: "Co se týče třetího filmu, celkově je cílem spojit celou ságu dohromady. Nakonec to bude šestý film. Pro mě je, kromě podřezání, nejvíc žádoucí, aby se v něm objevilo více postav z předchozích filmů."
  • Herecký veterán Campbell Scott se připojil k obsazení filmu Jurský svět: Dominion jako klíčová postava z původního Jurského parku. Scott si zahraje Lewise Dodgsona, záhadného muže v červené košili a slunečních brýlích, který poskytl Dennisi Nedrymu v podání Wayna Knighta falešnou plechovku s pěnou na holení Barbasol k uskladnění ukradených dinosauřích embryí. V původním jurském románu Michaela Crichtona byl Dr. Lewis Dodgson vedoucím vývoje produktů genetické společnosti BioSyn, konkurenta InGenu. BioSyn není ve filmu Stevena Spielberga Jurský park, kde Dodgsona hraje herec Cameron Thor, zmíněn. Thor je nyní odsouzený sexuální delikvent, a proto byla role přeobsazena. Dodgson hrál velkou roli i v Crichtonově pokračování Ztracený svět, ačkoli se postava ve Spielbergově filmu z roku 1997 neobjevila. Ve filmu Jurský svět: Dodgson byl povýšen na generálního ředitele společnosti Biosyn Genetics.
  • Ian Malcolm je jedinou postavou, která se objevila nebo na kterou se odkazuje ve všech šesti jurských filmech. Objevuje se ve filmech Jurský park (1993), Ztracený svět: Jurský park (1997), Jurský svět: (2018) a Dominion. Zmínka o něm se objevuje i ve filmu Jurský park III (2001) a jeho tvář můžeme vidět na obálce knihy, kterou napsal ve filmu Jurský svět (2015).
  • Sam Neill často říkal, že si myslel, že doktor Grant už dávno odešel do důchodu, ale možná ho hrozba návratu dinosaurů na americkou půdu donutí tuto možnost přehodnotit.
  • Colin Trevorrow prozradil, že tento film bude mít více animatroniky než jeho předchůdci. Jak řekl: V tomto filmu jsme vyrobili více animatroniky než v předchozích dvou." (Tvorrevorrow: "V každém jurském filmu, který jsme natočili od prvního dílu, jsme vlastně použili více praktických prvků.
  • Laura Dernová v březnu 2017 důrazně vyjádřila přání vrátit se do seriálu a dodala: "Jestli natočíte poslední díl, musíte nechat Ellie Sattlerovou vrátit se. Vždycky je to ona, kdo zachraňuje situaci, člověče!"
  • Laura Dern řekla časopisu TIME, že setkání s rozkošným animatronickým nausutoceratopsem "bylo stejně tak dechberoucí, ale nic se nevyrovná tomu prvnímu okamžiku, kdy jsem šla se Samem Neillem po poli na Kauai [na Havaji], podívala se před sebe a uviděla triceratopse. To byl můj první dinosaurus a toho budu milovat navždycky nejvíc."
  • Jeff Goldblum je v tomto filmu stejně starý jako Richard Attenborough v Jurském parku (1993).
  • Když Jeff Goldblum zjistil, že se objeví se svými dvěma hereckými kolegy z původního filmu, napsal na Instagram o Colinu Trevorrowovi větu, kterou pronesl v originále: "Udělal jsi to, ty bláznivej parchante, udělal jsi to." Dále dodal: "Šťastný jako klamasaurus, že se znovu setkám se svými skvělými herci z původního Jurského parku Laurou Dern a Samem Neillem v dalším díle Jurského světa... Už brzy!".