Planeta Česko

74%
Planeta Česko
V prostředí severočeských hnědouhelných dolů a výsypek, v místech, kde se před třiceti lety natáčel oscarový fiktivní dokument Ropáci, a která i dnes na první pohled připomínají měsíční krajinu, začíná paradoxně skutečný příběh nezdolné divoké přírody. Pro většinu lidí je to symbol ekologické katastrofy, stejně jako třeba opuštěné průmyslové komplexy, bývalá vojenská cvičiště nebo šumavské hvozdy sežrané kůrovcem. Ovšem pro přírodu to jsou divoká místa, která přinášejí ozdravný a sebezáchovný proces. A ještě jedné věci vděčí česká příroda za svoji nezdolnost: je pestrá jako málokde na světě. Jen kousek za našimi humny se odehrávají každodenní dramata zvířat a rostlin, jimiž jsme fascinování ve filmech z exotických koutů naší planety. Bažiny, pralesy, pouště, stepy či džungle velkoměsta, to všechno najdeme i u nás. Filmový štáb se vydává na roční dobrodružnou expedici, aby prozkoumal Planetu Česko. (oficiální text distributora)


Recenze: Planeta Česko

Kinobox.cz
70%

Z Planety Česko je režisérovo zaujetí pro téma víc než patrné. Polák vzpomíná na své kameramanské začátky a sem tam černobílým archivem svou novinku proloží. V komentáři za Poláka nahlas "myslí" Kryštof Hádek, působivé záběry snímá trojice kameramanů a dramatičnost kromě samotné zvířeny, časosběrů a postprodukčních triků doprovází hudba Kristiana Kolla.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nevím, čekal jsem víc klasičtější zvěř. Například muflon, odněkud někam dovezen a chován, tohle si fakt pod pojmem divočina nepředstavím. Navíc se hodně skáče z místa na místo, nějak to ani nedává vlastně smysl...Ale i přesto palec nahoru, že něco takového u nás vzniklo. PS. Hádkův hlas hodně příjemný.
limeta
limeta
5 179 bodů
9
Krásný přírodovědný dokument o české floře a zejména fauně, kterému sluší celovečerní stopáž a kinoformát. Poutavou formou přibližuje více i méně známé druhy naší přírody. Za mě by mohl autor-vypravěč zůstat skryt a stejně tak i jeho příběh. Mně by čtený komentář stačil.
kery-
kery-
3 671 bodů
6
Kamera takřka na světové úrovni, ale čekal jsem opravdu víc, než jen to. Až příliš nezajímavých tvorů jako ptáků, ryb a hmyzu. Obecně jsem spíš takovej "hlodavcovej", takže při scénách z MB jsem si rochnil blahem. Jinak mě to ale spíš nudilo. Na naše poměry ale určitě nadstandard.

Dodatečné informace

Původní název:
Planeta Česko (více)
  • Česká republika Planeta Česko
Premiéra v ČR:
22. 3. 2018
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch