Ghost Stories

64%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Mrzí mě, že to úplně nevyužilo potenciálu, který si to nakonec otevřelo, ale jako antalogie tří hororových situací velmi slibné. Odměna je sice vždycky menší než příslib, což asi leckoho zklame, ale někdy i příslib sám může stát za to.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Z nepříjemné duchařiny (noční hlídač je top příběh, u kterého jsem měl docela nahnáno) se stává hodně zvláštní psycho, které končí ne zrovna tradičně. Takhle vystavěný horror se už moc nevidí, a nejen za to teda palec nahoru.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tenhle film není duchařina, stejně jako ghost stories neznamenají duchařské příběhy. Každopádně britská velice příjemná děsivá komorní podívaná s výbornými herci, občasnými zasmáními a citacemi Raimiho, Schumachera nebo Shyamalana. A rozhodně přidávám body za Nymana a zejména Freemana!
lamps
lamps
15 156 bodů
4
Vůbec mě to nebavilo. Jednotlivé povídky absolutně o ničem, a když vyjde nepřekvapivě najevo, že mají tvořit rámec něčeho většího a ambiciózního, bezradnost vyprávění je dotažena na maximum. Hororově slabé jak britský čajíček, jako drama fádní a v podstatě neuchopitelné, protože atrakce v závěru zastiňují logické vyvrcholení. Martin Freeman po dlouhé době v něčem skrz na skrz nezajímavém...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Ghost Stories jsou adaptací divadelní hry, ve které hrají celkem čtyři herci. Stejní tvůrci Jeremy Dyson a Andy Nyman se ujmuli i této filmové adaptace jenž se skládá především z vyprávění tří příběhů. Příběhy nám ale nejsou vyprávěny ale jsou viděny jak se přesně stali. Tyto části jsou odvyprávěné dobře a za málo peněz u nich vznikla povedená atmosféra. Ty příběhy sice nepůsobí skvělé ale fungují alespoň atmosférou samotnou. A ještě tím, že jsou tak nenápadně propojené a do sebe zapadající. Celou dobu jsem byl vlastně napjat a doufal jsem v nějaký konec který mě posadí na zadek, doufal jsem v totální mindfuck který mi vytmaví hlavu jako kdysi u Šestého smyslu. A on přišel... a brutálně mě zklamal. Nebudu se rozepisovat o tom co se na konci filmu stane ale je to prostě celkem ošklivá tečka nad rámec fungujícího horroru. V závěru totiž nedojde na žádný vztyčený prostředníček filmového klišé, nýbrž na nejvíce očekávanou možnost která vás ale nenapadne, protože si řeknete: Přece to takhle neskončí? A ono skončí. Za málo peněz vznikla docela slušně odvedená práce. protože atmosféra funguje, herci jsou slušní a především to celé tak nějak ladí do sebe. Až na ten konec. Mírný palec nahoru!
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Profesor Phillip Goodman, má svůj pořad "Odhalování šmejdů", na způsob, kde odhaluje různé podvodníky a šarlatány. Jednou od svého bývalého kolegy, dostane spis, o třech případech, kteří byly svědky paranormálních jevů. Každého vyslýchá a poslouchá 3 "spooky" historky. První historka je o nočním hlídači, který vypráví, jak ho při hlídání v opuštěné cvokárně "strašil" duch malé soplindy. Druhý je trochu "crazy" kluk, který v noci v lese svým autem "omylem" přelej Krampuse a ten ho od té doby pronásleduje. A třetí je bohatý finančník, kterému Poltergeist prozradil, že jeho žena zemřela při porodu.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
7.5
Jednotlivé příběhy nevybočují z průměrného hororového standardu. Nejvíc funguje hlavní idea, která je spojuje. Závěr je přepointovaný a tím pádem lehce fantasmagoricky ujetý. Škoda, že se pánové nedrželi důsledněji myšlenky útěku před vlastním pocitem viny a nepřidávali k tomu další detaily, aby bylo do posledního detailu vidět, jak je to celé propletené.
leriel
213 bodů
6.5
Zajímavý duchařský film, který dle mého skromného uvážení skončil tak jak bych nechtěla aby skončil, ale jinak povídky byly opravdu lekavé, někdy až příliš. Nebýt toho konce asi bych dala lepší hodnocení, ale takhle je to pro mě lehce nadprůměrný film.