Tenkrát v Hollywoodu

80%

Zajímavosti 231

  • Quentin Tarantino: [Mexická potyčka] V mnoha Tarantinových filmech se objevily mexické potyčky (scény, v nichž na sebe postavy současně míří zbraněmi). V tomto filmu je také, ale se zvratem: Tex namíří revolver na zfetovaného Cliffa, který odpoví tím, že rukou udělá maketu zbraně a namíří ji zpět na Texe.
  • Quentin Tarantino: [ženské bosé nohy v záběru] když se Sharon Tateová dívá v divadle, když se Squeaky dívá na televizi na ranči Spahn a když si Pussycat stopne Cliffa.
  • Scény v letadle byly natočeny na letecké sběratelské rekonstrukci interiéru letadla Pan Am. Jak je možné vidět v nedávné epizodě pořadu Collector's Call Meet Anthony Toth (2023).
  • Maya Hawkeová, která hraje "Flowerchild", je skutečnou dcerou Umy Thurmanové, která dříve hrála ve třech Tarantinových filmech.
  • Poslední vystoupení Luka Perryho před jeho smrtí. (1966-2019).
  • Steven Spielberg prohlásil, že navštívil natáčení v den, kdy se natáčela scéna, v níž se Trudi Fraserová setkává s Rickem Daltonem, a po zhlédnutí jejího výkonu odcházel z natáčení rozhodnutý, že Julii Buttersovou jednou obsadí do filmu. To se mu podařilo ve filmu Báječní lidé.
  • Ve skutečnosti Bruce Dern ("George Spahn") hostoval jako záporák téměř ve všech televizních pořadech, o kterých se zmínili Rick Dalton i Marvin Schwarz. Mezi mnoha dalšími to byly například seriály Bonanza (1959), F.B.I. (1965), Země obrů (1968) a Vysoký Chaparral (1967). Hrál také padoucha v první i druhé sezóně seriálu Lancer (1968). Poté, co jeho postava zabila postavu Johna Waynea ve filmu Kovbojové (1972), se stal nejznámějším padouchem v historii westernů.
  • Bruce Glovera v roli kapitána Midnighta ve filmu C.C. & Company (1970) můžeme vidět v ukázce, která se hraje, když postava Sharon Tateové vstoupí do sálu kina.
  • Během scény, kdy Cliff a Bruce Lee svádějí "přátelský" souboj, je přibližně jednou za sekundu slyšet vysoké cvrlikání. To je zvuk ptáka: kalifornské Tow-Hee; zvuk, který mohl být vystřižen, ale místo toho byl zachován - možná proto, aby se zachovala autentická atmosféra kalifornských studií.
  • Poslední filmové vystoupení Clu Gulagera (1928-2022)
  • Rick se při vyprávění svého příběhu z konkurzu na film Velký útěk (1963) zmiňuje o "třech Georzích". George Maharis byl hvězdou seriálu Route 66 (1960), který opustil úspěšný seriál před jeho poslední sezónou, aby se věnoval filmové kariéře (zní vám to povědomě?). George Chakiris je oscarový herec z West Side Story (1961) a George Peppard hrál ve filmu Snídaně u Tiffanyho (1961). Všichni tři herci byli v době, kdy se obsazoval film Velký útěk (1963), na vrcholu svých sil/největší slávy.
  • Na začátku filmu při promítání propagačního filmu Ricka Daltona ve filmu Zákon odměny Dalton zastřelí muže, který spadne z vrcholu budovy. Když muž padá, vydává klasický "Wilhelmův výkřik", což byl zvukový efekt poprvé použitý v roce 1951. Jedná se o další malou poctu Quentina Tarantina rané éře televizních westernů.
  • Při zpátečním letu z Itálie si cestující vedle Cliffa Bootha čte časopis Time z 8. srpna 1969, na jehož obálce je John Wayne.
  • Tento film je plný odkazů na kulturu pozdních 60. let, z nichž některé jsou tak nenápadné, že si to většina lidí ani neuvědomí. Jedním z nich je, když si Cliff Booth na ranči jde promluvit se Spahnem, jen aby ho zablokovala Squeaky . Když to nakonec vzdá a pustí ho do domu, jde se dívat na televizi. V televizi běží reklama na make-up Cover Girl od Noxemy (v níž zazněla slavná hláška: "Nikdy nevíš, příští kluk, kterého potkáš, může být ten pravý. Raději buď připravená!"). Význam této reklamy spočívá v tom, že v ní vystupovala tehdy neznámá Susan Deyová, která díky ní získala takové uznání, že byla požádána o konkurz na roli Laurie v seriálu The Partridge Family (1970), což vedlo k pozdějšímu úspěchu ve filmu Zákon v L.A. (1986), kde byla nominována na tři ceny Emmy a pět Zlatých glóbů.
  • Charles Manson využíval mladé dívky k sexu, aby nalákal mladé muže na ranč a do své skupiny stoupenců, jak je vidět v tomto filmu s Pussycat a Cliffem. Jedním z nich byl člen motorkářského gangu Danny Decarlo. Ačkoli byl jako člen gangu "Straight Satans" považován za nebezpečného, začal se Charlieho Mansona bát natolik, že z ranče odešel a stal se svědkem obžaloby v procesu s vrahem Helter Skelter. Mimochodem lze poznamenat, že Kocour je fiktivní postava, stejně jako Cliff.
  • Jay Sebring se s Brucem Lee seznámil na mistrovství v karate v roce 1964 a později ho představil televiznímu producentovi, který ho obsadil do filmu Zelený sršeň (1966).
  • Bílý R&B zpěvák v upoutávce na celovečerní film C.C. & Company (1970) byl Wayne Cochran. Byl přítelem Otise Reddinga a silně inspirován jeho kamarádem Jamesem Brownem, byl známý svými bílými vlasy a podivnými účesy (například přehnanou kombinací pompadurky a dámského "úlu"). Vedl kapelu známou jako C.C. Ryders. Obvykle hrál v klubech na jihu a středozápadě, nikdy nedosáhl větší slávy.
  • Krátká scéna s Brucem a Jayem se natáčela na adrese 9810 Easton Drive v Beverly Hills v Kalifornii. V tomto domě tehdy bydlel Jay Sebring. Před ukončením jejich vztahu bydlela v této rezidenci Sharon Tateová s Jayem Sebringem.
  • Plakát Povstání Komančů na Rickově příjezdové cestě je poctou westernu Burta Reynoldse Navajo Joe (1966).
  • Když Margaret Qualleyová položí nohy na palubní desku, jsou na nich patrné známky odbarvení a poškození. Je to proto, že v mládí trénovala jako baletka.
  • Obsazení zahrnuje herce, kteří se pohybují v rozmezí 9 desetiletí: Clu Gulager narozen v roce 1928, Bruce Dern narozen v roce 1936, Al Pacino narozen v roce 1940, Kurt Russell narozen v roce 1951, Brad Pitt narozen v roce 1963, Leonardo DiCaprio narozen v roce 1974, Emile Hirsch narozen v roce 1985, Margot Robbie narozena v roce 1990, Julia Butters narozena v roce 2009.
  • Nejpřímější inspirací pro Ricka Daltona by mohl být Steve McQueen, který si vzal čas ze svého seriálu Wanted (Hledá se lovec odměn): (1958), aby si zahrál ve filmu. Na začátku filmu si Dalton stěžuje, že si poškodil kariéru tím, že se snažil být filmovou hvězdou při natáčení seriálu. V McQueenově případě se stal pravý opak a McQueenovi se jeho hazard vyplatil. Role ve filmu Sedm statečných (1960) ho vynesla z televizních rolí na velké plátno a k obrovskému bohatství. Lze poznamenat, že Schwarzova poznámka o tom, že bývalí seriáloví představitelé jsou v pozdějších projektech degradováni do rolí záporáků, se projevila v McQueenově filmovém hitu Bullitt (1968), v němž si záporáka zahrál bývalý představitel Muže z U.N.C.L.E. (1964) Robert Vaughn. Vaughan by i nadále stabilně pracoval v různých projektech, ale nikdy by již nedosáhl statusu hlavního muže a jen zřídka by hrál klaďase.
  • Vůz Ricka Daltona, který řídil Cliff, je Cadillac Coupe de Ville z roku 1966, střední model řady Cadillac. Vůz, který naboural, když řídil opilý, byl červený kabriolet Cadillac Eldorado z roku 1959, model nejvyšší řady a mnohem nablýskanější. To ukazuje na protiklad jeho kariéry a finančního postavení.
  • Legenda bojových umění Chuck Norris se poprvé objevil ve filmu ve scéně ve filmu Sharon Tate The Wrecking Crew (1968). Ve skutečném životě byl Norris také dobrým přítelem a známým Bruce Leeho (který je v tomto filmu zachycen) a o čtyři roky později se objevil jako jeho protějšek ve filmu Cesta draka (1972).
  • Tex řekne dívkám, aby se poté rozdělily a našly si vlastní cestu zpět. Při vraždách LaBianky řídil Manson a pak je nechal za sebou se stejnými instrukcemi.
  • V jedné scéně se Sebring chlubí svým příjmem (v roce 2022 ekvivalent 8 121 dolarů denně). Zatímco většina účesů by stála 1 až 2 dolary, on si účtuje 50 dolarů (400 dolarů v dolarech roku 2022). Poté, co se na jednom večírku seznámil s přítelem Franka Sinatry, odletěl do Las Vegas, aby ho ostříhal, a od té chvíle byl holičem hvězd, s klienty od Paula Newmana po Jima Morrisona. Jay Sebring byl tím, kdo zavedl kombinaci šamponu, nůžkového střihu, fénování a laku na vlasy - techniku, která je dnes kromě pěny proti laku na vlasy standardem v oboru. V té době byly standardem elektrické stříhací strojky a krém na vlasy Brylcreem.
  • Speciální funkce na disku a při streamování ve vysokém rozlišení zahrnovaly reklamy na tabák Red Apple a pivo Chattanooga, rozšířené scény s Mansonem, extra scény pro Lancera, rozšířenou píseň Hulabaloo s Rickem Daltonem a několik rozhovorů s herci a QT.
  • Nicholas Hammond, který hraje televizního režiséra Sama Wanamakera, byl jedním z herců "známých tváří beze jména", kteří v televizi vystupovali v menších hostujících rolích. Ti z diváků, kteří se pohybovali v sedmdesátých letech, si ho budou pamatovat díky roli Petera Parkera v hraném seriálu The Amazing Spider-Man (1977).
  • Rick se ve stresu zadrhává v reálném životě, ale nikdy ne při hraní.
  • Když se Cliff vrací do pokoje za Georgem Spahnem, zní hudba z filmu Den, kdy se zastavila Země, aby byla scéna napínavější.
  • Ke konci filmu, když Rick Dalton konfrontuje hipíky v jejich autě, označuje jejich auto jako "mechanický kretén". Toto slovní spojení pro popis otlučeného auta původně použil majitel vrakoviště Darnell ve filmu Christine (1983) pro popis Christine.
  • Později ve filmu zazní další píseň skupiny The Mamas and the Papas, "Twelve Thirty" ("mladé dívky přicházejí do kaňonu"). Tato píseň je o Laurel Canyonu, kde žilo mnoho hudebníků 60. let, včetně Jima Morrisona, Carole Kingové, Joni Mitchellové a Petera Torka, stejně jako Crosbyho, Stillse a Nashe. Ve filmu je samozřejmě spousta mladých dívek. Dům Tate/Polanski se nacházel v Benedict Canyonu, ale v Laurel Canyonu se v roce 1981 odehrál další masakr, vraždy v Divočině.
  • Podobně jako DiCapriova postava v tomto filmu hrál herec a režisér Clint Eastwood na začátku své kariéry v černobílém televizním kovbojském seriálu Rawhide (1959) (hrál "Rowdyho Yatese"), když se blížil jeho konec (1964), proslavil se hlavní rolí ve třech filmech trilogie italského režiséra Sergia Leoneho "Dollars": režisér tohoto filmu Tarantino často prohlašoval, že Leoneho filmovou tvorbu obdivuje.
  • Quentin Tarantino v podcastu Joea Rogana prohlásil, že si myslí, že Shannon Lee má právo být uražena zobrazením Bruce Leeho, protože je to její otec, ale nikdo jiný ne.
  • Quentin Tarantino sice poslal Romanu Polanskému dopis ohledně svých plánů na natočení tohoto filmu a těsně před zahájením natáčení ukázal neznámému blízkému příteli zneuznané režisérské legendy celý scénář, ale během natáčení ani po něm s Polanským nebyl v žádném kontaktu.
  • Začíná v sobotu 8. února 1969; oběd se Schwarzem (Pacino). Další den v neděli natáčení pilota Lancera v Columbia Pictures. Běžně se piloty natáčely o víkendech, aby nepřekážely aktivním seriálům, které byly zařazeny do běžného natáčecího plánu ve všední dny. Celý film zahrnuje asi 48 hodin; 36 hodin v únoru, 12 hodin v srpnu.
  • Dalton poslouchá píseň Snoopy vs. the Red Baron od skupiny Royal Guardsmen z roku 1966. V polovině šedesátých let se v komiksu Peanuts opakovaně objevoval prvek, kdy Snoop Dog fantazíroval o tom, že je pilotem stíhačky z první světové války a bojuje s německým esem baronem von Richthofenem. Na tomto tématu byla založena tato novinka. V hitparádě se dostala až na druhé místo, hned pod I'm a Believer od skupiny Monkees.
  • Jeden z westernů, v němž Rick Dalton hraje (Rudá krev, rudá kůže), je natočen podle románu Floyda Wilsona "Jediný dobrý indián je mrtvý indián". Floyd Wilson je boxer, který byl zabit v souboji s Butchem ve filmu Pulp Fiction.
  • Brad Pitt již dříve uvedl, že nedlouho před smrtí Bruce Leeho strávil nějaký čas s jeho synem Brandonem Lee. Ve filmu Klub rváčů (1999) také napodobil bojový postoj Bruce Leeho.
  • Ranč Spahn se nachází přibližně 30 mil od centra Hollywoodu.
  • Hned na začátku upoutávky zazní píseň Straight Shooter od skupiny The Mamas and the Papas.
  • Členka Mansonovy rodiny Patricia Krenwinkelová je ve svých 74 letech nejdéle sloužící vězeňkyní v kalifornském vězeňském systému. Její podmínečné propuštění bylo sedmnáctkrát zamítnuto, než jí bylo v roce 2022 doporučeno podmínečné propuštění, přičemž guvernér do května 2022 nereagoval.
  • V retrospektivě "dvojfilmu Ricka Daltona" je prvním filmem, který běží v úvodních titulcích, Against a Crooked Sky (1975) s Richardem Boonem, Henrym Wilcoxonem a Clintem Ritchiem v hlavních rolích.
  • Zvuk krabice od mléka položené na korbě pick-upu představuje čínský gong, což znamená, že boj začíná.
  • Podle Scoota McNairyho je jediným hercem, kterého Quentin Tarantino obsadil, aniž by se s ním předtím setkal.
  • Sam Wanamaker je v tomto filmu vykreslen jako nesmírně umělecký a nápaditý člověk, což je velmi podobné tomu, jaký byl Wanamaker ve skutečném životě. Protože byl silně ovlivněn dlouholetým hraním Shakespearových postav na britských jevištích, měl sklon k přehnané teatrálnosti. V pilotní epizodě seriálu Lancer (1968) se tato podivínskost docela projevuje. v úvodních scénách dva klaďasové reagují na noční krádež koně a odjíždějí bez kovbojských klobouků, takže divák přemýšlí, zda se jedná o současnost. Pravděpodobně Wanamaker tento aspekt bez klobouků racionalizoval jako znázornění spěchu, nicméně zapomněl na to, jak by si to mohli vyložit diváci. Oba také měli na sobě kostkované košile, což bylo také zvláštní. Navíc většina kamerových záběrů, úhlů, náhlých přiblížení a podobně byla velmi silně ovlivněna tehdejšími televizními detektivkami. Byly to odrazy Wanamakerovy osobnosti, které nepochybně zaznamenal Quentin Tarantino při psaní scénáře a režii Wanamakerova ztvárnění. lze také poznamenat, že zarostlý, zarostlý, kníratý hippie-padouch Leonarda DiCapria v tomto filmu byl velmi úzce inspirován vzhledem, který Wanamaker navrhl pro původního herce, Joe Dona Bakera.
  • Madisen Beaty, která v tomto filmu hraje Patricii Krenwinkel (Katie), hrála stejnou roli již v seriálu Aquarius (2015).
  • Když se Cliff první večer vrátí z Daltonova domu, sleduje film Smrt v mollové tónině (1969), který se původně vysílal 8. února 1969.
  • V závěrečné části filmu si Voytek čte televizního průvodce, na jehož obálce je herec Andrew Duggan. Duggan hrál titulní postavu ve skutečném televizním seriálu Lancer, v němž v pilotním díle hostoval fiktivní Rick Dalton.
  • Billboard před kinem Pantages oznamuje film Tři v podkroví (1968) s Yvette Mimieux v hlavní roli. Toto příjmení použila Shoshanna Dreyfus pro svůj převlek za majitelku divadla Emmanuelle v Tarantinově filmu Inglourious Basterds (2009) .
  • Bruce Dern, který hraje George Spahna, se objevil v 6 televizních seriálech, na které film odkazuje: (1962), F.B.I. (1965), The Big Valley (1965), Lancer (1968), Land of the Giants (1968), Bonanza (1959).
  • Jennifer Lawrence se s Tarantinem setkala už na začátku a přečetla si scénář k roli Squeaky Fromme, kterou nakonec dostala Dakota Fanning.
  • Když se v L.A. rozesílaly výzvy k účasti na castingu, byl uveden jako "Magnum Opus", ale žádné další informace nebyly uvedeny.
  • 12. června 2018 byli diváci v kinech překvapeni, že plánované 70mm projekce filmu 2001: Vesmírná odysea (1968) v legendárním kině Cinerama Dome byly náhle nahrazeny jiným filmem z tohoto období - Krakatoa: Na východ od Jávy (1968). Ve skutečnosti byl 2001 přesunut na jiné plátno uvnitř ArcLight Hollywood a markýzy pro Krakatoa: Na východ od Jávy byly součástí prací na druhém dílu filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019), aby se obnovil vzhled Los Angeles z roku 1969.
  • Clifton Collins Jr., který hraje rančera Lancera, je silně spjat s Hollywoodem padesátých a šedesátých let. Jeho dědečkem byl charakterní herec Pedro Gonzalez Gonzalez, kterého objevil John Wayne, když byl nechtěně vtipným hostem v pořadu Vsaď svůj život (1950), a který si následně zahrál vedlejší role v řadě Waynových filmů.
  • V jedné části filmu jde Sharon Tate (Margot Robbie) do kina na svůj vlastní film. Když se herců v rozhovoru zeptali, zda někdy udělali totéž, režisér Quentin Tarantino prozradil, že ano. Přiznal, že jednou vzal na film Pravdivá romance (1993), k němuž napsal scénář, svou partnerku. Ironií osudu Tarantino prozradil, že si také zašel do divadla Bruin, tedy do stejného místa, kam ve filmu chodí Sharon Tate.
  • Když Cliff vyzvedne Ricka Daltona ze studia Columbia, je samotná budova vstupem do prohlídky studia pro veřejnost ve studiu Paramount.
  • Quentin Tarantino v jednom rozhovoru prohlásil, že režisérem, jehož dílo se tomuto filmu nejvíce podobá, je francouzský filmař Claude Lelouch.
  • V jednu chvíli je na plakátu kina vidět reklama na film s označením "M".Původní ratingy MPAA pro obsah filmů, které vstoupily v platnost nedlouho před dobou, kdy se film odehrává, byly G (General Audiences, dodnes se používá), M (Mature - doporučeno uvážení rodičů), R (Restricted, dodnes se používá) a X (Adults Only). Protože rating M diváky mátl (nevěděli, zda je obsahově silnější film M nebo R), byl nakonec rating M změněn na GP a nedlouho poté na PG (Parental Guidance Suggested), který se používá dodnes.
  • Prodavač lístků v kině používá plastový fotoaparát Kodak Instamatic. Namísto svitkového filmu se film vkládá do plastové kazety, kterou uživatel vloží do fotoaparátu, párkrát zatočí páčkou a může začít natáčet. Používá také jednorázovou plastovou kostku s bleskem. Ta obsahuje čtyři malé zábleskové žárovky a je navržena tak, aby se při každém posunu filmu otočila o 90Вє. Tento systém byl na přelomu šedesátých a sedmdesátých let velmi populární.
  • Na chodidla Margaret Qualleyové byl nanesen kakaový prášek a olovo z tužky, aby během scény v autě vypadala realisticky špinavá.
  • Cliff má na sobě repliku kostýmu GI Joe Frogman v životní velikosti (ročník 1966), když údajně zabije svou ženu.
  • Premiéra filmu v Cannes vzbudila takový rozruch, že se na ni nedostalo mnoho lidí, včetně filmových manažerů. Novináři stáli ve frontě dvě hodiny před novinářskou projekcí filmu v 16:30. Když kolem 15:50 přišla obsluha ke vstupní bariéře u kina, aby začala pouštět návštěvníky, ozval se od některých lidí v davu potlesk. V tlačenici a tlačenici o vstup se vytvořila taková změť ostrých loktů, že zaměstnanci museli lidi napomínat, aby se do kina netlačili.
  • Vzhledem k tomu, že v epizodě FBI, kde hostoval Rick Dalton, se ve skutečnosti objevil Burt Reynolds, je Daltonova postava spojením Reynoldse a dalších herců. Ačkoli Reynolds nikdy nehrál ve vlastním televizním westernu, objevil se v 50 epizodách seriálu Gunsmoke (1955) a hrál ve dvou policejních detektivních seriálech, Hawk (1966) a Dan August (1970). Během šedesátých a počátkem sedmdesátých let hostoval v řadě seriálů, obvykle jako záporák, a vážné slávy dosáhl až ve filmovém trháku Smokey a bandita (1977). Co se týče spaghetti westernů, Dalton má nejblíže ke Clintu Eastwoodovi, jehož kariéra zřejmě vyvrcholila jako štamgast seriálu Rawhide. Během letní přestávky před poslední sezónou odletěl do Španělska natočit kultovní film Pro hrst dolarů (1964). Stejně jako v případě Eastwooda se zdá, že Daltonova kariéra se díky spaghetti westernům obrátila.
  • Ve scéně, kdy jsou Mansonovi vrazi konfrontováni s Rickem Daltonem, byl zvuk auta dabován podle stejného zvuku jako auto z filmu Christine, když s ním Arnie vjel do garáže. Majitel dokonce nazval Christine "mechanickým kreténem", což bylo stejné jméno, jakým Rick nazval auto vrahů.
  • Jak jsme již všichni slyšeli, Quentin Tarantino označil Leonarda DiCapria a Brada Pitta za "nejzajímavější hvězdnou dvojici od dob Roberta Redforda a Paula Newmana". Věkové rozdíly mezi oběma dvojicemi mužů jsou prakticky stejné. Pitt je o měsíc starší než DiCaprio a chybí mu 11 let. Newman byl o 11 a půl roku starší než Redford.
  • V pozadí upoutávky je píseň "Bring a Little Lovin", kterou v roce 1968 vydala španělská skupina Los Bravos.
  • Quentin Tarantino zakázal hercům používat mezi záběry na place chytré telefony, aby zachoval dobovou atmosféru.
  • Ve scéně, kdy Cliff veze kočičku na Spahnův ranč a hippies jsou uvnitř domu a pozorují dění, je v televizi slabě slyšet Happening 68 od Paul Revere and the Raiders. Tato píseň byla znělkou varietního pořadu Happening 68.
  • Kostým Brada Pitta (Cliff) v džínové bundě a džínách na začátku filmu je kopií Toma Laughlina z filmu Rození smolaři (1967) . V novince Once Upon a Time...in Hollywood je vysvětleno, že se jedná o garderobu použitou na plátně ve filmu The Born Losers a Cliff ji dostal po týdnu kaskadérské práce na tomto filmu.
  • Rickovo použití slova "beaner" jako hanlivého označení pro Mexičany není anachronické; tento výraz se poprvé objevil v tisku v roce 1965 a údajně pochází ze 40. let. Samozřejmě by bylo anachronické, kdyby se toto slovo objevilo v televizním pořadu "Lancer" (odehrávajícím se na Starém západě), ale takové pořady byly i tak často plné historických nepřesností.
  • V jedné ze scén, kdy všichni odjíždějí z natáčení Lancera, odjíždí James Stacy (hraje ho Timothy Olyphant) na dobovém Triumphu Bonneville. Ve skutečném životě srazil Jamese Stacyho a jeho přítelkyni opilý řidič, když v roce 1973 jel na stejném typu motocyklu. Při nehodě nakonec zemřela jeho přítelkyně a Stacyho levá ruka a noha byly amputovány.
  • Píseň, kterou Mansonovy dívky zpívají na začátku filmu při svém útěku s odpadky, byla skutečná píseň, kterou Charlie a dívky napsaly. Několik Mansonových písní, s dívkami i bez nich, nahrál jako demosnímky Terry Melcher ve snaze získat pro Charlieho nahrávací smlouvu. Nebyly úspěšné. Ani tyto nahrávky nebyly po mnoho let zveřejněny a ve skutečnosti se o nich většinou ani nevědělo, že existují. Příchod digitálního věku však nakonec umožnil jejich exhumaci a široké rozšíření. Mansonův vztek kvůli odložení těchto nahrávek a Melcherovo zmizení z Charlieho povědomí byl bodem v příběhu, který z jeho rodiny mírumilovných lidí udělal masové vrahy.
  • Kolovaly zvěsti, že do role členky Mansonovy rodiny Susan Atkinsové, kterou ve filmu ztvárnil Mikey Madison, byla zvažována Jennifer Lawrence. V roce 2014 Quentin Tarantino zvažoval Lawrence do role Daisy Domergue ve filmu The Hateful Eight (2015), kterou nakonec získala Jennifer Jason Leigh. V rozhovorech kolem data premiéry tohoto filmu Tarantino popsal Daisy jako "Mansonovu holku ze Západu, něco jako Susan Atkinsová nebo tak něco", což naznačuje, že Tarantino měl Lawrence pro podobnou roli v hlavě už delší dobu. V rozhovoru z roku 2021, který byl věnován propagaci filmové novinky, Tarantino potvrdil, že chtěl, aby Lawrence hrála členku Mansonovy rodiny, ale měl ji na mysli pro roli Squeaky Fromme, kterou nakonec ztvárnila Dakota Fanning.
  • David Heyman, britský producent všech filmů o Harrym Potterovi, prohlásil, že práce na tomto filmu, jeho vůbec první spolupráci s Quentinem Tarantinem, byla nejpříjemnějším producentským zážitkem jeho kariéry.
  • Postava "Francesca Cappucci" byla s největší pravděpodobností pojmenována podle skutečné osobnosti losangeleských médií, která se proslavila v 80. a 90. letech, nejprve jako čtenářka zpráv rozhlasové stanice KLOS a poté jako hudební reportérka sesterské stanice KABC.
  • Důvodem, proč je scéna, v níž Rick Dalton mluví sám se sebou ve svém přívěsu, prezentována ve skokových střizích, je to, že Leonardo DiCaprio mohl v každém záběru volně improvizovat, aniž by se musel obávat o kontinuitu.
  • Zakoupení krátkého klipu z filmu Teenage Monster (1957), který je ve filmu vidět, stálo Tarantina údajně víc než natočení filmu v roce 1957.
  • Ze všech herců, kteří ve filmu hráli, byl s tehdejším Hollywoodem nejlépe obeznámen Kurt Russell. Jeho otec Bing Russell kromě toho, že v padesátých a šedesátých letech hrál jako dětský herec ve filmech a hostoval v televizních pořadech, také dlouhá léta hostoval v seriálech a také si zopakoval roli zástupce šerifa ve filmu Bonanza (1959). Bing byl hercem, který nikdy neměl to štěstí, aby měl vlastní seriál jako Rick Dalton, ale našel si svou niku a udržel se v ní, převážně v rolích filmových statistů. Díky tomu je Kurt Russell ideální osobou pro obsazení do role vypravěče tohoto filmu.
  • Vysloužilá superhvězda NBA Kareem Abdul-Jabbar film ostře kritizoval za podle něj urážlivé a znevažující ztvárnění Bruce Leeho. Abdul-Jabbar a Bruce Lee spolupracovali na filmu Hra smrti (1974) a zůstali přáteli až do Leeho smrti.
  • Nicholas Hammond dostal od svého přítele zprávu, že Quentin Tarantino promítal ve svém New Beverly Cinema restaurovanou 35mm kopii televizního pilotu filmu The Amazing Spider-Man (1977), v němž Hammond ztvárnil titulní postavu. Dojatý Hammond požádal svého manažera, aby Tarantinovi vyřídil, že je vděčný za zprávu o promítání, a kdyby se příště vrátil do Los Angeles, rád by se s režisérem setkal. Tarantino odpověděl: "Přijďte za mnou." Nakonec se setkali a Tarantino se Hammonda zeptal, zda ví, kdo je Sam Wanamaker, což Hammond věděl. Tarantino dal Hammondovi DVD se seriálem Lancer (1968), v němž hrál Wanamaker, a řekl mu, aby se na něj podíval, až přijde domů. Hammond byl překvapen, když mu zavolal jeho manažer a oznámil mu, že mu Tarantino nabízí roli Wanamakera v tomto filmu. Hammond řekl: "Za všechno vděčím Peteru Parkerovi." (Spider-Manovo alter ego).
  • Rozhlasová reklama KHJ je rozmístěna po celém filmu. Když Cliff (Pitt) vyzvedává Daltona (DiCaprio) z natáčecího dne filmu "Lancer", budova viditelná v pozadí je bývalé sídlo rádia KHJ. Nyní je součástí komplexu studií Paramount.
  • Když Sharon křičí na Jaye Sebringa, že dává přednost hudbě Doors a jeho příteli Jimu Morrisonovi, když Sharon poslouchá píseň "Hungry" od Paul Revere & The Raiders; mezi Sebringovy přátele patřila řada významných osobností včetně Morrisona. Jay byl zodpovědný za Morrisonův nechvalně proslulý účes (na obalu alba Doors), stejně jako za účes Romana Polanského, Steva McQueena, Bruce Leeho a většiny mužů "nového vzhledu" v účesech v této éře.
  • Když Michelle Phillipsová, členka skupiny The Mamas and the Papas, dorazí na večírek v sídle Playboye, setká se se svou kolegyní z kapely Cass Elliotovou. (Píseň této skupiny California Dreamin' se později objeví na soundtracku, i když ne v jejich verzi, stejně jako "Twelve Thirty (Young Girls Are Coming to the Canyon)").
  • Když Steve McQueen uvažuje o Sharonině vkusu na muže, poznamenává: "Nikdy jsem neměl šanci. To je paralelní s tím, když Rick popisuje roli, kterou Steve McQueen přijal ve filmu Velký útěk, slovy: "Já ji nedostal, udělal ji McQueen. Upřímně řečeno, nikdy jsem neměl šanci". To ilustruje zdánlivě nedosažitelné sny jak vyšší, tak nižší vrstvy hollywoodského filmového průmyslu.
  • Světla města, která jsou vidět v noci v pozadí Rickova domu, jsou světla San Fernando Valley. Takový výhled by nebyl možný z Rickova sídla na Cielo Drive, vedle domu Sharon Tateové v Beverly Glen. Podle IMDb bylo místo natáčení Rickova domu 10969 Alta Vista Drive, Studio City, odkud je výhled na San Fernando Valley, což vysvětluje chybný (i když fotogenický) výhled.
  • Cliff Booth je podezřelý z vraždy své ženy, zatímco "šéf" KHJ Humble Harve Miller, který je v několika scénách slyšet v autorádiu, svou ženu v roce 1971 skutečně zabil.
  • Tom Cruise původně jednal o roli Cliffa Bootha, ale musel ji odmítnout, protože by mu natáčecí plán kolidoval s natáčením filmu Mission: Impossible - Fallout (2018).
  • Původně měl Leonardo DiCaprio zazpívat buď píseň "Green Door" (hit Jima Lowea z roku 1956), nebo píseň Colea Portera "Don't Fence Me In" (kterou zpopularizoval zpívající kovboj Roy Rogers). Nakonec se rozhodli pro "Green Door".
  • Cameo (Perla Haney-Jardine): (Hana Haneyardine-Hadey): hippie, která Cliffovi prodá cigaretu namočenou v kyselině. Dříve se objevila jako B.B. v Tarantinově filmu Kill Bill: 2 (2004).
  • Když Cliff Booth jede domů od Ricka Daltona, kamera přejíždí přes "Drive-In Theatre", zatímco na zvukové stopě zní "Funky Fanfare" Keitha Mansfielda, což je hudba použitá za klipem "Our Feature Presentation", který je k vidění v několika dalších filmech Quentina Tarantina. Tuto hudbu můžete slyšet na začátku každého filmu ve všech kinech Alamo Drafthouse.
  • Postava Trudi Fraserové (Julia Buttersová) je svým vzhledem a profesionalitou velmi podobná dětské herečce Margaret O'Brienové, která brala své řemeslo velmi vážně a projevovala stejnou úroveň vyspělosti.
  • Shannon Lee, dceru legendy Bruce Leeho, nejvíce zklamal způsob, jakým jejího otce ztvárnil herec Mike Moh pod vedením Quentina Tarantina. Měla pocit, že byl velmi špatně vykreslen jako arogantní nafoukanec, který je plný horkého vzduchu.
  • Sharon hraje píseň Good Thing od Paul Revere & The Raiders z jejich alba Spirit of '67. Zpěvák a producent Raiders Mark Lindsay byl dobrým přítelem hudebního producenta Terryho Melchera a nějakou dobu spolu sdíleli dům, který byl ideálním místem pro večírky. Poté, co se Melcher odstěhoval, měl právě v tomto domě bydlet Tate, který se kvůli Melcherovi stal terčem útoku Charlese Mansona. Je možné, že Tateová věděla, že desku, kterou přehrávala, nazpíval a produkoval bývalý obyvatel jejího domu.
  • Příjezd do Playboy Mansion doprovází skladba "Hush" s Deep Purple. Deep Purple ji v sídle zahráli v jednom ze svých prvních televizních vystoupení.
  • Margaret Qualley si kvůli ztvárnění hippie stoupenkyně Mansonova klanu nechala během natáčení pro svou postavu "Pussycat" narůst vlasy v podpaží.
  • Quentin Tarantino vytvořil postavu Ricka Daltona podle několika herců té doby. Nejzřetelnějším vlivem je Steve McQueen, který stejně jako Dalton zaznamenal první úspěch ve westernovém seriálu Wanted z 50. let: Mrtvý nebo živý (1958). Na rozdíl od Daltona McQueen úspěšně přešel z televize k filmu a zůstal áčkovou hvězdou po celá 60. léta. Dalšími ovlivněnými herci byli Edd Byrnes, Ty Hardin, o němž Tarantino mluvil jako o "chudém Stevu McQueenovi", a Pete Duel. Duel byl stejně jako Dalton hvězdou televizního westernového seriálu Alias Smith a Jones (1971), měl problémy s alkoholem a po zatčení za řízení pod vlivem alkoholu mu byl odebrán řidičský průkaz. Podobně jako Cliff Booth (Brad Pitt), i Duelův náhradník Harold "Hal" Frizzell působil jako Duelův šofér.
  • Quentin Tarantino založil vztah Daltona a Bootha na skutečné dvojici. Během jednoho rozhovoru, aniž by prozradil, o koho se jedná, Tarantino řekl, že nápad dostal, když sledoval interakci herce s kaskadérem. Ačkoli se jako inspirace pro Daltona uvádí jméno Kurta Russella, nejsilnějším argumentem je Burt Reynolds a jeho dlouholetý kaskadér Hal Needham. Než se Reynolds výrazně prosadil ve filmu Smokey a bandita (1977), dlouhá léta kopal v televizních seriálech, kde hrál většinou padouchy, a jeho kariéra se nikam neposouvala. Tarantino svůj film založil na svých zkušenostech z dospívání v Los Angeles v šedesátých a sedmdesátých letech. Reynolds vyskočil z neznáma až ve čtrnácti letech, kdy Tarantinovi bylo čtrnáct. Je zajímavé, že Dalton hrál roli záporáka v uváděné epizodě FBI (1965) - roli, kterou ve skutečnosti hrál Burt Reynolds.
  • Když jde Sharon do kina Bruin na film, ve kterém hraje, vidíme plakát filmu Žoldák (1968). "V Žoldákovi hrál Franco Nero, který stál po boku Jamieho Foxxe u baru ve filmu Nespoutaný Django (2012). Franco Nero byl původním Djangem.
  • Leonardo DiCaprio byl pro jednu ze dvou hlavních postav filmu několik měsíců vybírán. Ukázalo se, že jde o postavu Ricka Daltona, vymydlené bývalé hvězdy televizních westernů, pro kterou se DiCaprio nakonec nechal přesvědčit, aby podepsal smlouvu na svou druhou spolupráci s Quentinem Tarantinem, přičemž jejich prvním filmem byl Nespoutaný Django (2012).
  • Když Cliff veze Kocoura na ranč, je na některých záběrech jasně vidět mikrofon schovaný pod sluneční clonou řidiče Cadillacu.
  • Když Sharon přijde ke dveřím a uvidí Charlese Mansona, představují tyto dveře dveře, na kterých by v reálném životě bylo Sharoninou krví napsáno slovo "prase". Skutečné dveře byly v roce 1993 odvezeny a nahrazeny pozdějším obyvatelem domu Tate/Polanski, frontmanem skupiny Nine Inch Nails Trentem Reznorem. Poté sloužily jako vstupní dveře do někdejšího Reznorova nahrávacího studia na Magazine Street v New Orleans. Nyní ho vlastní Chris Moore, sběratel rarit a zvláštností.
  • Damian Lewis, který hraje Steva McQueena, byl hvězdou filmu HBO Band of Brothers (2001). Když byl obsazován do Band of Brothers, castingový agent si myslel, že vypadá jako mladý Steve McQueen, jak je zmíněno v doplňcích na DVD k tomuto seriálu.
  • Režisér filmu Operazione Dyn-O-Mite Ricka Daltona Antonio Margheriti nebyl jen pseudonymem, který byl dříve použit ve filmu Inglourious Basterds (2009). Antonio Margheriti byl ve skutečnosti skutečný italský režisér, který většinu své režijní tvorby natočil v 60. a 70. letech 20. století.
  • Ve scéně, kdy Cliff Booth sbírá nářadí z kůlny Ricka Daltona, aby opravil Rickovu spadlou anténu, je plamenomet vidět na podlaze opřený o zeď.
  • Kurt Russell v rozhovorech ve speciálních materiálech mluví o filmu jako o ilustraci Hollywoodu, který znal, když vyrůstal. V době, kdy se tento film odehrává, se Russell objevil v řadě filmů a hostoval v řadě televizních pořadů. Mezitím jeho otec Bing Russell také hostoval nebo hrál stálou postavu v různých velmi populárních televizních westernech a dalších pořadech. když Rick mluví s Trudy, říká, že za patnáct let bude vymytá stejně jako on. Kurt Russell byl jednou z mimořádně malého počtu dětských hvězd, které pokračovaly v silné kariéře i v dospělosti. Ve skutečnosti byl jediným, kdo skončil s vysoce postavenými rolemi až do seniorského věku - tento konkrétní film natočil ve svých 68 letech.
  • Na začátku třetího dějství filmu podává Rick Dalton letušce společnosti Pan Am koktejl. Tuto letušku hraje Margot Robbieová, ale jsou vidět pouze její ruce, paže a část uniformy. Margot Robbie si zahrála také v televizní minisérii Pan Am (2011).
  • Dalton se Wanamakera ptá, jak ho veřejnost pozná jako padoucha Caleba DeCoteaua kvůli převleku, který mu vytvořil. Je to volně inspirováno filmem Tenkrát na Západě (1968), kde Henry Fonda jako padouch dostal nezvykle tmavý make-up, aby se distancoval od známé a přátelské osoby, kterou diváci tak dobře znali.
  • Manželka Quentina Tarantina Daniella Picková si zahrála krátkou epizodní roli jedné z hlavních dam Ricka Daltona v jeho italském období.
  • Tim Roth, James Marsden a Danny Strong byli z filmu vystřiženi. Roth je však uveden jako člen hereckého obsazení se slovem vystřiženo u svého jména, a to díky své dlouholeté spolupráci s Quentinem Tarantinem od jeho prvního filmu, což znamená, že spolu spolupracovali již popáté, včetně antologického filmu Čtyři pokoje, ke kterému Tarantino napsal scénář a režíroval čtvrtý a poslední segment, zatímco Roth hrál ve všech segmentech filmu hlavní roli zvoníka Teda.
  • Na stěně ve Spahnově domě jsou fotografie Zorra a Osamělého jezdce a Tonta. Oba seriály využily Spahnův ranč pro natáčení zhruba o patnáct let dříve.
  • Závěr byl z kopií scénářů záměrně vynechán, aby byl utajen před všemi včetně studia. Jedinými osobami, které na samém začátku produkce kromě Quentina Tarantina skutečně znaly konec, byli samotní představitelé hlavních rolí a blízký přítel Romana Polanského, kterému Tarantino ukázal celý scénář. Robert Richardson uvedl, že jemu a dalším členům hlavního štábu byl sdělen až dva měsíce před natáčením vyvrcholení. Ostatní se to dozvěděli mnohem později při natáčení nebo během postprodukce; příkladem může být Margaret Qualley, která se to dozvěděla až od Brada Pitta při natáčení na ranči Spahn.
  • Podle Quentina Tarantina, kdykoli se zmiňoval o projektu Tenkrát v Hollywoodu, označoval ho za své "Magnum Opus".
  • Úvodní slovo Columbia Pictures Release na začátku filmu je autentické pro 60. léta. Bylo recyklováno z neznámého filmu Columbia Pictures ze stejného období a nebylo ani remasterováno, aby si zachovalo svůj poškrábaný, mírně vybledlý vzhled. Jediným přitakáním modernosti je (digitální) přidání názvu Sony ve spodní části obrazovky (společnost Sony koupila Columbia Pictures na počátku 90. let). Jako doplňující prvek je ve filmu zmíněna i tehdejší televizní odnož Columbia Pictures, Screen Gems.
  • Nepočítáme-li "archivní záběry" z rozhovoru na začátku filmu Zákon odměny, první a poslední věta Cliffa Bootha v "současné" části filmu z roku 1969 je stejná - "Snažím se." V obou případech je to reakce na to, že mu někdo říká, že je pro Ricka dobrý přítel.
  • Brad Pitt údajně jednal o blíže nespecifikované roli ve filmu, která měla údajně představovat detektiva vyšetřujícího vraždy, a nakonec ji Pitt odmítl. Jednání se na několik měsíců zastavila, protože se předpokládalo, že Pitt nemá zájem. Quentin Tarantino se poté snažil uvažovat o roli Toma Cruise, protože mnozí předpokládají, že šlo o stejnou roli (nebylo to potvrzeno), kterou Pitt odmítl, ale s Cruisem se záležitosti nikdy neuskutečnily. Tarantino se pak po několika měsících k Pittově roli vrátil, ale tentokrát byla potvrzena role kaskadéra Cliffa Bootha, kterou by Pitt podepsal.
  • Quentin Tarantino byl natolik odhodlaný vyhnout se typickým klišé dobových filmů ze šedesátých let, že dokonce zvažoval natočení filmu v černobílém provedení.
  • Jak bylo zmíněno v podcastu "The Rewatchables", Quentin Tarantino popisuje, že scéna na ranči Spahn byla ovlivněna scénou s vrtulníkem Roberta Duvalla ve filmu Apocalypse Now (1979). Jakmile Coppola uvede tuto scénu s vrtulníky, každá následující scéna, než se vydají proti proudu řeky, musela obsahovat vrtulníky v pozadí každého záběru, aby to tematicky fungovalo. Quentin dělá totéž ve scéně na ranči Spahn, ale místo toho používá psy. Tarantinovým cílem v této sekvenci bylo zajistit, aby v každém záběru na Spahnově ranči byli vidět potulující se psi.
  • Epizoda Lancer (1968), která se natáčí v rámci filmu, vypadá jako The High Riders (1968), kde DiCapriovu postavu hraje Joe Don Baker s dlouhým knírem. Tuto epizodu skutečně režíroval známý shakespearovský herec Sam Wanamaker (odtud odkaz na Hamleta).
  • Při světové premiéře filmu na festivalu v Cannes vyvolala scéna, v níž si 55letý Brad Pitt svlékne tričko a předvede svou stále svalnatou kaskadérskou postavu, v publiku údiv a spontánní potlesk, jak informovaly BBC a Indiewire.
  • WILHELMŮV KŘIK: Film začíná ukázkou z fiktivního seriálu Ricka Daltona "Bounty Law". Muž je postřelen a spadne ze střechy, načež spustí velký Wilhelmův výkřik, což je interní vtip ve filmovém průmyslu, který se objevuje v několika dalších Tarantinových filmech.
  • Quentin Tarantino považuje tento film za "svou vzpomínku". Dokonce ho přirovnává k filmu Roma (2018) Alfonsa CuarГіna.
  • Digitálně vložené scény DiCapriovy postavy ve filmu Velký útěk (1963). O Tarantinovi je známo, že není milovníkem CGI efektů, ale toto byl jediný praktický způsob, jak tuto slavnou scénu realizovat, protože vzhledem ke stáří filmu a úmrtí všech původních herců ve scéně neexistoval žádný realistický způsob, jak ji obnovit.
  • Postava Margaret Qualley "Pussycat" je založena na člence Mansonovy rodiny Ruth Ann Morehouse (přezdívka "Ouisch").
  • Když sledujete Porsche Sharon Tateové na Wilshire Blvd. a blížíte se k S. Beverly Glen Blvd., můžete na rohu před sebou vidět chrám Sinai Temple. Obrovská socha Tóry na vnější straně budovy byla přidána v roce 2001.
  • Když po Rickově výkřiku odjíždějí z parkoviště, můžete si na parkovišti všimnout VW Brouk se zakřiveným čelním sklem, zatímco v roce 1969 se vyráběl pouze typ s plochým sklem.
  • Když Cliff jede po dálnici, je vidět nápis Citibank.
  • Roman Polanski říká svému psovi "doktor Sapirstein". Tak se jmenuje postava ve filmu Rosemary má děťátko (1968), který byl v té době jeho posledním filmem.
  • Vše nasvědčuje tomu, že Cliff Booth vycházel z Hala Needhama. Jako nejlépe placený kaskadér na světě si Needham zlomil 56 kostí, dvakrát si zlomil páteř, propíchl plíci a vyrazil několik zubů. Jeho kariéra zahrnovala práci na 4 500 televizních epizodách a 310 celovečerních filmech jako kaskadér, koordinátor kaskadérů, režisér druhé jednotky a nakonec i režisér. Jedním z významných filmů, které režíroval, byl Smokey a bandita (1977), v němž hrál Burt Reynolds, který byl skutečným hercem v epizodě FBI (1965), kterou měl údajně hrát Rick Dalton.
  • Na premiéře v Cannes sklidil sedmiminutový potlesk vestoje.
  • Premiéra v soutěži filmového festivalu v Cannes 2019, 25 let poté, co Quentin Tarantino v roce 1994 přivezl na festival film Pulp Fiction (1994) a získal Zlatou palmu.
  • Rick Dalton je vykreslen jako rádoby Steve McQueen. Rick Dalton hrál ve fiktivním westernovém televizním seriálu z 50. let "Bounty Law", zatímco Steve McQueen hrál ve skutečném westernovém televizním seriálu z 50. let "Wanted": (1958), který pojednával o lovci odměn. Ve svém posledním filmu Lovec (1980) hrál McQueen skutečného lovce odměn Ralpha Thorsona.
  • Britskému čínskému herci a choreografovi bojových umění J. Cheungovi byla nabídnuta role Bruce Leeho, ale odmítl ji s poukazem na nedostatek úcty k Bruceovi Lee a jeho duchu. Cheung již dříve z podobných důvodů odmítl roli Bruce Leeho ve filmu Zrození draka (2016).
  • Aby Leonardo DiCaprio přesvědčivě zahrál akční hvězdu, musel se vzdát těstovin a zákusků a denně dělat stovky kliků.
  • Když Cliff projíždí se svým kabrioletem Karmann Ghia nočním Hollywoodem cestou ke svému přívěsu, míjí osvětlený obchod se sendviči Subway. První Subway na západním pobřeží byl otevřen v roce 1978 ve Fresnu.
  • Původně měl být tento film uveden 9. srpna 2019, v den 50. výročí vraždy Sharon Tateové a jejích přátel členy "rodiny" Charlese Mansona, než společnost Sony změnila datum vydání na 26. července 2019. Joan Didionová ve své sbírce esejů nazvané "Bílé album" vyslovila teorii, že 9. srpen 1969 byl dnem, kdy v důsledku těchto vražd náhle skončilo hnutí "hippies", éra volné lásky a celá šedesátá léta.
  • Fiktivní značka cigaret "Red Apple" je značka, kterou Tarantino používá v každém filmu. V reklamě s Rickem Daltonem byla kresba na krabičce změněna tak, že červ má kovbojský klobouk. Jak říká Rick Dalton na konci natáčení filmu Red Apple během závěrečných titulků, jsou to opravdu příšerné cigarety.
  • Quentin Tarantino byl kurátorem a moderátorem "filmového maratonu swingujících šedesátých let" s filmy, které ovlivnily film Tenkrát v Hollywoodu, který byl před uvedením filmu vysílán v televizi v 80 zemích. Tarantino řekl: "Společnost Sony Pictures mi dala k dispozici svůj katalog Columbia Pictures, abych mohl vybrat sérii filmů reprezentujících dobu, v níž se Tenkrát v Hollywoodu odehrává, tedy Swingující šedesátá léta. Jsem nadšený, že mohu tyto filmy hostit, abychom si je mohli společně vychutnat." Do výběru bylo zařazeno deset filmů: Bob & Carol & Ted & Alice (1969), Kaktusový květ (1969), Easy Rider (1969), Model Shop (1969), Bitva o Korálové moře (1959), Getting Straight (1970), The Wrecking Crew (1968), Hammerhead (1968), Gunman's Walk (1958) a Arizona Raiders (1965). (Ne všechny filmy byly uvedeny ve všech zemích.)
  • Automobilový koordinátor Steven Butcher našel skutečný Ford Galaxie z roku 1959, který byl použit při vraždě Tateové, našel jiný a poté ho upravil tak, aby se podobal originálu, jak by vypadal v roce 1969.
  • Natočeno na 35mm film jako téměř každý Tarantinův film (některé sekvence natočeny na 8mm a 16mm).
  • Konečná verze filmu je o něco delší než sestřih, který měl premiéru na festivalu v Cannes. Na světové premiéře chyběla především scéna, v níž se Rick Dalton objeví v ukázce z filmu Velký útěk (1963) (která vyžadovala použití digitálních efektů, a proto nemohla být dokončena včas pro Cannes), a reklama na Red Apple v polovině titulků.
  • Film se odehrává v roce 1969 a ukazuje divadlo Pussycat Theatre na Hollywood Blvd., ale divadlo Pussycat Theatre bylo na tomto místě otevřeno až koncem roku 1974. V roce 1969 se jmenovalo New-View Theatre.
  • Společnost Pan Am představila Boeing 747 až v lednu 1970, tedy více než pět měsíců po vraždě Tateové.
  • Ve filmu se Sharon Tateová a Roman Polanski účastní večírku v sídle Playboye. Přestože v roce 1969 v Los Angeles existoval klub Playboy, Hugh Hefner přestěhoval sídlo Playboye z Chicaga do Los Angeles až v roce 1971, takže účast dvojice v něm je chybná.
  • Když Cliff jede domů po dálnici a těsně před sjezdem z dálnice je jasně viditelná číslovaná značka sjezdu. Kalifornie byla jednou z posledních zemí, která se držela na uzdě a číslované sjezdy používala až do roku 2002; film se odehrává v roce 1969.
  • Když Sharon Tateová mluví s dívkou u pokladny kina ve Westwoodu, je půlku scény vidět nápis Starbucks, než byl zakryt. Starbucks byl založen v roce 1971.
  • Scénu, v níž Dalton jako DeCoteau vyfoukne svou repliku a pak se v přívěsu vzteká, navrhl Leonardo DiCaprio. Quentin Tarantino chtěl natočit rovnou westernové scény, ale DiCaprio chtěl zdůraznit Daltonovu pohasínající hvězdu a požádal ho, zda by mohl záměrně odfrknout. Tarantino se zpočátku bránil a natočil to na obě strany, ale poté, co viděl DiCapriův výkon s těmito replikami, Tarantino byl prodán. Souhlasil, že je to důležité, protože to demonstruje téma "opilého has-beena" Daltonovy postavy.
  • Quentin Tarantino řekl, že roli fiktivního hollywoodského agenta Marvina Schwarze napsal speciálně pro Al Pacina.
  • Ve scéně na ranči Spahn je na budovách na hlavní ulici vidět nápis Randi Starr. Starr byl skutečný rančer a kaskadér, který na ranči pracoval. Zemřel během procesu s Tate La Biancou.
  • Pro Quentina Tarantina je Sharon Tate v celém filmu andělsky přítomná. Tateovou dokonce považuje za andělského ducha na zemi, přičemž Tarantino sám říká, že "do jisté míry není ve filmu, ale v našich srdcích".
  • Quentin Tarantino se považuje za jednoho z nejšťastnějších režisérů v dějinách Hollywoodu, protože se mu podařilo obsadit Leonarda DiCapria a Brada Pitta zároveň.
  • Televizor v domě George Spahna má jedno z prvních bezdrátových dálkových ovládání, dálkové ovládání Zenith "Space Command". Namísto infračerveného záření nebo podobné technologie z pozdějších let používá zvuk o velmi vysoké frekvenci. Dálkový ovladač má čtyři tlačítka, z nichž každé spustí pružinové kladívko, které udeří na kovový jazýček. Každý z jazýčků má samostatnou výšku tónu, přičemž všechny jsou neslyšitelné. Jedno tlačítko sloužilo k zapnutí televizoru, další k jeho vypnutí, jedno ke zvýšení kanálu a jedno ke snížení. Protože každé stisknutí tlačítka vydá hlasité cvaknutí, mnozí lidé zařízení jednoduše označovali jako "cvakátko". Poněkud humorným nedostatkem tohoto systému bylo, že pokud jste zacinkali klíčky od auta, mohlo to způsobit zapnutí televizoru.
  • Vzor na zdi na letišti je totožný se vzorem na zdi na letišti v úvodní scéně filmu Jackie Brownová (1997). Obě scény se natáčely na mezinárodním letišti v Los Angeles.
  • Quentin Tarantino prohlásil, že příběh se skládá z několika paralelních příběhů a že je vyprávěcí formou nejblíže jeho předchozímu filmu Pulp Fiction (1994).
  • Quentin Tarantino měl film natočit pro společnost The Weinstein Company, ale když se v tisku objevila obvinění ze sexuálního obtěžování jejího spolupředsedy Harveyho Weinsteina, přerušil s ní spolupráci. Aby se vyhnul opakování incidentu s únikem scénáře, který ho málem stál film Osm hrozných (2015), napsal všem filmovým studiím oběžník, v němž je vyzval, aby v dohodnutém termínu a čase vyslali jednoho zástupce do kanceláře jeho agenta (The William Morris Endeavor) v Beverly Hills, aby si osobně přečetl jeho scénář k Mansonovi. V memorandu bylo také nařízeno, že každý zástupce musí podepsat přísnou dohodu o mlčenlivosti, osobně si přečíst scénář (nesměl si ho okopírovat ani odnést zpět) a předložit seznam požadavků a podmínek vedení studia. Tento projekt byl již v té době jedním z nejočekávanějších a nejslibnějších projektů na prknech. Po přečtení scénáře se o práva na uvedení filmu v kinech mohly ucházet společnosti Warner Bros, Universal Pictures, Sony Pictures, Paramount Pictures, Annapurna Pictures a Lionsgate, než proběhlo druhé kolo nabídek předložených samotnému Tarantinovi. V nabídkové válce vyhrála práva na uvedení v kinech společnost Sony, která předstihla svého nejbližšího konkurenta Warner Bros. a stala se tak první produkcí Davida Heymana, kterou nebude distribuovat Warner.
  • Skutečná sestra Sharon Tateové byla ztvárněním Tateové Margot Robbieovou tak dojata, že prohlásila, že "plakala opravdové slzy, měla jsem velký mokrý flek slz na přední straně košile. Bylo to, jako bych měla po padesáti letech svou sestru zpátky."
  • Termín "nájemný vrah" je převzat přímo ze spaghetti westernů Sergia Leoneho jako poklona italskému publiku, které by termínu "nájemný vrah" nerozumělo. Tehdejší televizní cenzoři by neschválili jako hlavní postavu seriálu, která je výslovně označena jako zabiják. Lze také poznamenat, že s výjimkou několika náhodných a známých výrazů, jako je "loco", "muchacho" a podobně, by se v tehdejších televizních westernech neobjevily celé věty španělských dialogů. Není to způsobeno zaujatostí, ale tím, že by jim velká část amerických diváků nerozuměla. V té době nebyla španělština standardním druhým jazykem vyučovaným na amerických školách. Dalšími možnostmi byly francouzština a němčina (pozůstatky předchozích generací).
  • Ve scéně s plakáty (falešného) italského filmu "Uccidimi subito Ringo disse il Gringo" je název filmu napsán chybně: "UccidiM suGito", což v italštině nic neznamená.
  • Televizní anténa je moderní zařízení s novým typem kabelu pro digitální příjem.
  • První montáž filmu střihačem Fredem Raskinem trvala čtyři hodiny a 20 minut.
  • Název je poctou Sergiu Leonemu, který režíroval filmy Tenkrát na Západě (1968) a Tenkrát v Americe (1984). Quentin Tarantino uvedl Leoneho jako jednoho ze svých nejoblíbenějších filmařů, který ho ovlivnil v průběhu celé jeho kariéry.
  • Během reklamy na tabák Red Apple v polovině titulků říká Rick Dalton: "Kousněte si a budete se cítit dobře." Quentin Tarantino tuto větu již dříve použil ve svém publikovaném scénáři k filmu Od soumraku do úsvitu (1996); pronese ji Seth Gecko (George Clooney) během vrcholného souboje v tomto filmu, ale do finálního střihu se nedostala.
  • Když Cliff vezme Brandy na procházku v noc útoku Mansonovy rodiny, světla auta, které řídí Tex Watson, se odrážejí od jiného auta na konci ulice, dokud Cliff nedojede na toto místo, což prozrazuje, že auto bylo zaparkované, a ne že skutečně jelo po ulici, aby se řidič trefil na správnou značku.
  • Přibližně v 1h21min můžete vidět Cliffa, jak jede kolem, ale tachometr je viditelný a jasně ukazuje 0 mp/h.
  • Když Cliff bojuje s Brucem Lee, hodí ho proti modrému autu, čímž poškodí dveře na této straně. Těsně před nárazem jsou zadní dveře již viditelně částečně zmačkané, což odhaluje, že kůže dveří je z měkkého poddajného materiálu, který se při nárazu herce stáhne zpět do poškozeného tvaru.
  • Když se Cliff blíží k Rickově příjezdové cestě, aby opravil anténu, je na chodníku vidět skutečná adresa pozemku, na kterém stál Tateův dům. Adresa zní 19074 Alta View Dr, Studio City, Kalifornie.
  • Když Cliff projíždí s Rickem ulicemi Los Angeles, v pozadí jsou vidět zelená světla, která značí, že ulice byla pro záběr uzavřena, protože jinak Cliff projížděl jen červenou za červenou.
  • Když Cliff řídí Caddie, těsně předtím, než potřetí uvidí Pussycat a vyzvedne ji, je na tachometru auta jasně vidět nula, přestože jede po silnici, což odhaluje záběr procesu.
  • Když Jim Stacy přistoupí k Ricku Daltonovi, nese jeho klobouk v levé ruce, dokud neřekne: "Jsme opravdu rádi, že v pilotu hraje takový profík, jako jsi ty," a Jimův klobouk se náhle objeví na jeho hlavě, aniž by to vysvětlovaly nějaké prostřihy nebo změny úhlu. Ve skutečnosti se nejedná o chybu. Všimněte si, že pokaždé, když dojde k takovému střihovému skoku, a je jich několik, Tarantino přidá cvakavý zvuk, aby naznačil, že jde o záměrný skok.
  • Když útes odchází po návštěvě George na ranči, Pussy je rozrušená a zjevně použije krok, aby vyskočila na rozbitý VW. Kdyby opravdu chtěla šlápnout na VW Brouka, byl by to přední blatník a to zjevně nemohla. Nicméně tam klidně mohla použít starou krabici na zemi, protože místo je plné šrotu.
  • Na začátku filmu si Cliff (Brad Pitt) a Rick (Leonardo Di Caprio) povídají, zatímco Cliff řídí. Odbočí na Cielo Drive, a když se blíží k silnici, před nimi se objeví nástěnná malba s tváří podezřele připomínající Jacka Nicholsona ve filmu Osvícení. Tento film byl ovšem natočen až o deset let později. Toto však NENÍ nástěnná malba Jacka Nicholsona ve filmu Osvícení. Je to zřejmě nástěnná malba Ricka Daltona (DiCapriova postava) před jeho domem.
  • Když Cliff bojuje s Brucem, ve druhém kole zápasu kompars zmizí. Byl to však Cliffův flashback z boje a zřejmě to byl záměr, který možná ukazuje Cliffa jako nespolehlivého vypravěče.
  • Když Charles Manson přijde do domu Polanských a Jay mu řekne, že Terry a Candy tam nejsou, mluvil o synovi Doris Dayové, hudebním producentovi Terrym Melcherovi a jeho tehdejší přítelkyni, herečce Candice Bergenové. Manson se také zmíní o bubeníkovi Beach Boys Dennisi Wilsonovi. Manson snil o hudební kariéře a Wilsonovi zahrál a zazpíval několik svých písní a jednu z nich nakonec Beach Boys nahráli. Píseň s původním názvem Cease to Exist vyšla jako singl s názvem Never Learn Not To Love.
  • Cliffova píchlá pneumatika na ranči Spahn se zdá být vyměněna za černou rezervní pneumatiku, ale když Cliff pneumatiku sundává a přetáčí ji k přední části auta, je vidět, že kamera ukazuje zadní část kola. Bílé pneumatiky mají bílý pruh pouze na jedné straně pneumatiky, takže zadní strana by byla vždy černá.
  • Dům George Spahna nestál na vrcholku kopce, ale za západní scénou. Nápad s kopcem byl záměrný.
  • Můžete si prohlédnout Tora! Tora! Tora! (1970) v pozadí ve studiu. Ve skutečnosti se zde začalo natáčet v prosinci 1968 a plakáty k právě natáčeným filmům jsou na pozemcích studia běžné.
  • Quentin Tarantino je známý tím, že do svých filmů záměrně přidává chyby v kontinuitě. V tomto filmu je několik příkladů, ale nejzřetelnější je, když si James Stacy přijde promluvit s Rickem na natáčení. Zpočátku má holou hlavu a kovbojský klobouk mu visí na zádech. Náhle dojde ke střihovému skoku a klobouk má nyní na hlavě.
  • Kolem projíždí autobus s reklamou na pořad Combat! (1962). Tento pořad se přestal vysílat v roce 1967. Tato událost pravděpodobně není hloupost. V reklamě bylo také uvedeno, že se vysílá zády k sobě na 11. kanálu. V té době byl Channel 11 nezávislou stanicí a jejich program byl naplněn reprízami, z nichž Combat! (1962) mohl být jedním z nich.
  • Cliff dostane cigaretu, která je údajně namočená v kyselině (LSD), ale kouření čehokoli namočeného v LSD by nefungovalo, protože při zapálení by oheň LSD zničil. LSD nelze kouřit, funguje pouze při požití/nebo když se kapalné LSD nakape do úst, případně se velmi silné LSD někdy může vstřebat kůží. PCP a balzamovací tekutina jsou drogy, které fungují, když se namočí, vysuší a pak kouří. Lidé namáčeli/šňůrovali cigarety do PCP nebo balzamovací tekutiny a pak je prodávali na ulici. Cigarety namočené v LSD prodávali na ulici (za bílého dne) hippies, kteří si chtěli vydělat peníze (nebo v tomto případě 50 centů). Bylo jim úplně jedno, jestli skutečně fungují. Cigarety mohly být namočené v čemkoli; tvrzení, že jde o LSD jako nový způsob sjetí, byl jen prodejní trik. Chtěli jen peníze. Je sice pravda, že cigareta namočená v LSD by nic neudělala, ale zdá se, že cigareta Cliffa zfetuje. Mohla však být namočená v PCP nebo jiných látkách, které se při kouření dají vdechnout, a hippies ji jen nazývali LSD, protože to byla v té době módní droga.
  • Když Rick a Cliff vjíždějí do restaurace Casa Vega ve svém žlutém cadillacu, je na něm poznávací značka "8NJ09H". To je falešná poznávací značka kalifornského dopravního úřadu, protože v 60. letech se poznávací značky skládaly ze tří čísel a tří písmen, například 842HJG.
  • Cliff jezdí s vozem Karmann Ghia, ale když řídí, zní to jako osmiválec, ne jako vzduchem chlazený čtyřválec Volkswagenu.
  • Quentin Tarantino psal film Tenkrát v Hollywoodu pět let jako román, než si uvědomil, že filmový scénář by této látce slušel lépe.
  • Když se Sharon Tate snaží přesvědčit pokladní v kině, že je Sharon, zmíní se pokladní o filmu Údolí panenek (1967), což ji viditelně vyvede z míry. Ve skutečném životě Tateová román i scénář nesnášela, považovala je za příšerné. Roli Jennifer Northové přijala jen proto, že věděla, že jí přinese celonárodní pozornost a podpoří její kariéru.
  • Margot Robbie si omylem odnesla domů jeden ze seznamů záběrů Quentina Tarantina z jednoho natáčecího dne. Objevila ho až po několika měsících a bála se cokoli říct, kdyby si ho Quentin vyžádal zpět. Když to Quentinovi prozradila, řekl jí, že je prakticky vyhazuje, když s nimi skončí, a nabídl jí mnoho dalších.
  • Poté, co Rick a Cliff na začátku filmu opustí bar, je z autorádia slyšet zpráva. Je o Sirhanu Sirhanovi, který zavraždil senátora Roberta F. Kennedyho, jenž v roce 1968 vyhrál demokratické primárky v Kalifornii a po svém vítězném projevu byl zastřelen. Události v této scéně se odehrávají 8. února 1969, což bylo dva dny předtím, než se Sirhan přiznal k vraždě prvního stupně.
  • Oceňovaný kameraman Robert Richardson uvedl, že jedním z nejsilnějších zážitků při natáčení pro něj bylo vůbec první natáčení s Al Pacinem. Viděl všechny Pacinovy filmy, ale vzácná příležitost natáčet ho s Bradem a Leonardem v jednom prostoru byla pro něj milníkem v kariéře.
  • Quentin Tarantino považuje scénář k filmu Tenkrát v Hollywoodu za "pravděpodobně svůj nejosobnější".
  • Quentin Tarantino uvedl, že na scénáři pracoval pět let.
  • Tento film je jedním ze dvou projektů z roku 2019, v nichž Damon Herriman hraje Charlese Mansona; tím druhým je druhá série seriálu Mindhunter (2017) společnosti Netflix.
  • Leonardo DiCaprio, který chtěl opět spolupracovat s Quentinem Tarantinem a dodržet rozpočet, přijal 25% snížení svého obvyklého platu ve výši 20 milionů dolarů.
  • Quentin Tarantino označil Leonarda DiCapria a Brada Pitta za "nejzajímavější hvězdnou dvojici od dob Roberta Redforda a Paula Newmana".
  • Ve filmu je vidět, jak James Stacy odjíždí na motorce z natáčení filmu Lancer. Dne 27. září 1973 vezl Stacy svou přítelkyni Claire Coxovou na projížďku na motocyklu v Hollywood Hills, když je srazil opilý řidič. Coxová zemřela a Stacy přišel o levou ruku a nohu.
  • Obsazení Kurta Russella a ZoG" Bell jako muž a žena, koordinátoři kaskadérů ve filmu Zelený sršeň (1966), je dvojnásobným vtipem na adresu Tarantinových filmů. Russell si již dříve zahrál "kaskadéra Mikea" ve filmu Death Proof (2007), v němž se Bellová, skutečná kaskadérka, rovněž objevila v roli sebe sama. ZoG" Bellová sloužila jako kaskadérská dvojnice Umy Thurmanové ve filmech Kill Bill a Kill Bill: (2003), na jehož soundtracku zazněla znělka k filmu Zelený sršeň.
  • Před světovou premiérou filmu na filmovém festivalu v Cannes Quentin Tarantino v prohlášení na sociálních sítích prosil canneské publikum, aby se vyhnulo spoilerům pro pozdější diváky: "Miluji kino, Vy milujete kino. Je to cesta, kdy poprvé objevíte příběh. Jsem nadšený, že jsem tady v Cannes, abych se s festivalovým publikem podělil o film 'Tenkrát v Hollywoodu...'. Herci a štáb tvrdě pracovali, aby vytvořili něco originálního, a já jen prosím, aby se všichni vyvarovali prozrazení čehokoli, co by pozdějším divákům znemožnilo prožít film stejným způsobem. Děkuji vám."
  • Leonardo DiCaprio a Brad Pitt si během natáčení filmu rozuměli natolik, že na premiéře filmu v Cannes potvrdili, že by rádi znovu spolupracovali na dalším filmu.
  • Kurt Russell kromě své role na plátně namluvil i hlas vypravěče mimo plátno.
  • Cliff a Rick sledují epizodu seriálu FBI (1965), v níž je unesen armádní náklaďák. Producent se vydal k místnímu zdroji filmových vozidel a hledal podobný náklaďák, aby mohl scénu zopakovat, a ke svému překvapení se dostal ke skutečnému náklaďáku použitému v seriálu. Vyčistili ho, natřeli novým nátěrem a použili v tomto filmu.
  • Quentin Tarantino Romana Polanského neoslovil, jak přiznal na tiskové konferenci v Cannes. Tarantino však požádal o pomoc sestru Sharon Tateové Debru Tateovou, které je poděkováno v titulcích, a také ji obdržel. Debře Tateové dal také na začátku přečíst scénář, navštívil ji v Santa Barbaře a strávil s ní víkend. Dokonce přišla na plac, když se natáčela sekvence Bruin [divadlo ve Westwoodu].
  • Toto je poslední film Luka Perryho. Perry utrpěl koncem února 2019 rozsáhlou mrtvici a 4. března zemřel. Scott Lancer je poctou Waynu Maunderovi a jeho roli ve filmu Lancer (1968). Maunder zemřel 11. listopadu 2018, deset dní po skončení natáčení tohoto filmu. Film byl uveden do kin 26. července 2019.
  • Quentin Tarantino řekl štábu, že chce, aby sekvence na filmovém ranči Spahn působila jako první scény z filmu Texaský masakr motorovou pilou (1974), zejména co se týče zvukového designu a výpravy.
  • Do role majitele ranče George Spahna byl původně obsazen Burt Reynolds, ale zemřel ještě před plánovaným natáčením. V roli ho nahradil Bruce Dern. Navíc role Jamese Stacyho byla původně napsána pro Billa Paxtona, který bohužel během psaní scénáře zemřel. Paxtonovu roli místo něj dostal Timothy Olyphant.
  • Jeden z italských filmů, v němž Rick hraje, údajně režíroval jistý Antonio Margheriti. Ve filmu "Inglourious Basterds" (2009) je "Antonio Margheriti" pseudonym, pod kterým se Donny Donowitz proplíží na premiéru filmu "Hrdost národa".
  • Steve McQueen, kterého ve filmu hraje Damian Lewis, údajně plánoval navštívit Sharon Tateovou v den její vraždy, ale nakonec to neudělal.
  • Když Tateovi vstoupí do restaurace El Coyote na večeři, Sharon Tateová a Jay Sebring diskutují o filmové premiéře, která se koná o kus dál na Beverly Blvd v erotickém kině. "Tam se konají premiéry sprostých filmů?" ptá se Sharon. Dotyčné kino je Eros, skutečné kino pro dospělé té doby. Budova stále existuje, i když nyní je z ní repertoárové kino s názvem The New Beverly, které vlastní Quentin Tarantino.
  • V jedné scéně je v Daltonově bytě k vidění zarámované číslo časopisu MAD (z října 1965) s kresbou samotného Daltona na obálce. V souvislosti s filmem bylo říjnové číslo časopisu MAD Magazine z roku 2019 vydáno jako "Speciální Tarantinovo časosběrné číslo" s obsahem ve stylu šedesátých let, prvními dvanácti černobílými stránkami, parodií na "Zákon odměny" a Rickem Daltonem na titulní straně (odlišné od obálky viděné ve filmu).
  • Sekvence večírku v sídle Playboye se skutečně natáčela tam, protože Tarantino byl několikrát hostem Hugha Hefnera.
  • Smetanový Cadillac, který řídí Brad Pitt, patří Michaelu Madsenovi. Objevil se také ve filmu Reservoir Dogs (1992), kde ho řídil Madsen. Pitt i Madsen se také oba objevili ve filmu Thelma a Louise (1991) jako milenci titulních postav.
  • Hlášku Bruce Leeho o tom, že Cliff je na kaskadéra hezký, navrhl Burt Reynolds při čtení scénáře. Tarantino řekl: "Kdyby tu hlášku nenavrhl Burt, nikdy by se do filmu nedostala. Brad nemá rád, když postavy poukazují na to, jak dobře vypadá. Ale protože ji navrhl Burt, jak by mohl odmítnout její zařazení?".
  • Sharon Tateová (Margot Robbieová) navštíví knihkupectví, aby si vyzvedla výtisk knihy "Tess z d'Urbervilles". Skutečná Sharon Tateová dala manželovi Romanu Polanskému výtisk knihy, když byla v Evropě, těsně před svým návratem do USA, se slovy, že by to byl skvělý film, ve kterém by si sama ráda zahrála. Bylo to naposledy, kdy Polanski viděl Tateovou živou. Později knihu adaptoval jako film Tess (1979), věnovaný jeho zavražděné ženě.
  • Leonardo DiCaprio uvedl, že byl ohromen, když byl na place s jedním ze svých idolů z mládí Lukem Perrym, hvězdou, kterou v té době považoval za nové ztělesnění Jamese Deana. Leo byl obzvláště potěšen, že mohl s Lukem zavzpomínat na Hollywood svého mládí a na to, kam každého z nich zavedly jejich kariérní cesty.
  • V rámci bezprecedentního kroku filmové produkce byl od 12 do 14 hodin zcela uzavřen úsek dálnice Hollywood Freeway (US-101) v L.A., kde se natáčela sekvence s dobovými automobily. K vytvoření této sekvence nebyly použity žádné VFX.
  • Sestra Sharon Tateové, Debra Tateová, se k projektu stavěla původně skepticky, ale poté, co Debru přijal sám Quentin Tarantino a seznámil ji s tím, jak bude její sestra ve filmu ztvárněna, dala filmu a ztvárnění Sharon Margot Robbieové své požehnání. Debra označila Margot za "oddanou řemeslnici" a pochválila hereččin výzkum Sharon před setkáním s ní.
  • Margot Robbie, představitelka Sharon Tateové, má na sobě některé ze skutečných šperků Sharon Tateové, které jí poskytla její sestra Debra Tateová.
  • V neděli večer si Rick a Cliff sednou ke sledování "Rickovy epizody" seriálu FBI (1965). Později se diváci dozvědí, že se jedná o epizodu Všechny ulice mlčí (1965). To je skutečná epizoda televizního seriálu a následující klip je skutečným úvodem této epizody s jedním důležitým rozdílem - Rick Dalton byl sestříhán na místo hostujícího padoucha "Michaela Murtaugha". Ve skutečnosti roli Murtaugha v epizodě hrál Burt Reynolds, který byl známý žvýkáním žvýkačky s otevřenou pusou, což je pravděpodobný důvod, proč Rick a Cliff označují žvýkání žvýkačky za "silné".
  • Postava Flowerchild (Maya Hawkeová), která je ukázána, jak se zdráhá dokončit vraždy, a která z místa činu ujíždí ve Fordu Galaxie z roku 1959, je založena na Lindě Kasabianové, která se stala svědkyní obžaloby v procesu s Texem Watsonem, Patricií Krenwinkelovou a Susan Atkinsovou. Ve skutečném životě Kasabianové Tex Watson nařídil, aby čekala v autě, během čehož slyšela, jak se odehrávají vraždy v rezidenci Tateových, a byla svědkem vraždy Wojciecha Frykowského před domem. Kasabianová tvrdila, že chtěla odjet, ale měla příliš velký strach.
  • Brad Pitt pronesl hlášku: "Jsi Rick Dalton! Na to nezapomeň." Pitt tuto větu založil na herci, který mu řekl totéž, když byl začínajícím hercem na začátku devadesátých let.
  • Čína odmítla filmu udělit certifikát pro uvedení v zemi a důrazně naznačila, že problémem je způsob, jakým film zobrazuje Bruce Leeho, a že by byl schválen střih, který by materiál týkající se Leeho odstranil. Quentin Tarantino na to reagoval veřejným prohlášením, že žádnou část filmu neupraví, aby zajistil jeho uvedení v Číně.
  • Kouření cigarety namočené v LSD by nemělo psychedelický účinek. Filtr cigarety by však snadno absorboval velmi silnou dávku kyseliny skvrnité, která by poskytla zamýšlený účinek, jakmile by ji Cliff vložil do úst.
  • Když Cliff hodí Bruce do dveří Lincolnu, je zmačkání obou dveří v tomto místě směšné. K takovému poškození by nedošlo nikde na autě, natož v místě, kde se obě dveře stýkají. V reálném životě by byly sotva promáčknuté jen jedny dveře, pokud vůbec. Vozy z 60. let, zejména Lincolny, používaly mnohem silnější kov než dnes.
  • Během souboje s Cliffem je Bruce Lee zobrazen s delším účesem, který nosil na začátku 70. let, a ne s krátkým sestřihem, který měl během natáčení filmu Zelený sršeň (1966).
  • Při hledání lokací navštívil Tarantino dům Lee Van Cleefa. Tam si všiml obřího plakátu s Van Cleefovou tváří, který visel v jeho garáži. Tarantinovi to přišlo vtipné a zvláštní zároveň, a tak se rozhodl, že stejnou věc dá Ricku Daltonovi na příjezdovou cestu.
  • Sharon Tate si dává nohy nahoru na sedačku v kině při sledování filmu The Wrecking Crew (1968). Když se podíváte pozorně, uvidíte, že její nohy jsou dost špinavé. Ve skutečném životě Tateová nesnášela nošení bot a využívala každé možné příležitosti, aby na veřejnosti žádné nenosila, pokud to situace nezbytně nevyžadovala. Tateová dokonce chodila tak daleko, že si na nohy nasazovala gumičky, aby při jídle v restauracích vytvořila iluzi, že nosí sandály.
  • Když jde Sharon na promítání svého filmu The Wrecking Crew (1968), tvůrci se rozhodli použít skutečný film, místo aby scény s Robbiem znovu natočili. Na plátně se krátce objeví skutečná Sharon Tate.
  • V některých scénách, které jsou pro film Quentina Tarantina velmi vzácné, se objevuje improvizace, zejména když Rick Dalton zapomene při natáčení "Lancera" své repliky a poté si v soukromí v přívěsu zanadává. Leonardo DiCaprio měl velký problém zahrát tuto scénu spíše jako Dalton, než jak by ji zahrál on sám, zejména proto, že Dalton má být hercem s omezeným rozsahem. DiCaprio navrhl Daltonovi, aby zapomněl své repliky uprostřed scény - ironicky, aby mu pomohl zůstat v roli Daltona. Následná scéna v traileru byla také nenapsaná, improvizovaná.
  • Donald "Shorty" Shea pracoval na ranči u George Spahna. Snažil se Spahna varovat před nebezpečností Mansonovy rodiny. V určitém okamžiku byl přepaden a poté zabit, přičemž různé části jeho těla byly pohřbeny v okolí ranče. Jedním z vrahů byl Steve "Clem" Grogan - hipík, který prořízne pneumatiku a je konfrontován Cliffem. Když začne měnit pneumatiku, můžete v pozadí vidět kovboje v ohradě. Vzhledem k tomu, že Shorty byl jediným pomocníkem na ranči, mohl by být v záběru on. Jeho tělo bylo nalezeno až v roce 1977, kdy Clem souhlasil, že ukáže policii, kde by se mohly ostatky nacházet.
  • Zpětné zrcátko vozu Cadillac mizí a znovu se objevuje od záběru k záběru. (To je z pochopitelných důvodů běžné v mnoha produkcích, zejména při záběrech kamery ze zadní části vozu směrem dopředu, jako je tomu v tomto případě. Produkce také často odstraňuje opěrky hlavy, ačkoli v tomto filmu většina vozů opěrky hlavy měla dříve).
  • V upoutávce s make-upem má Rick rozcuchané vlasy a o pár vteřin později je má v tom samém záběru dokonale učesané.
  • Producenti měli zpočátku potíže s přesvědčováním prodejců na Hollywood Boulevard, aby dovolili vybavit své prostory dobovými fasádami, které by lépe odrážely 60. léta. Poté, co produkce tuto část natáčení dokončila, však většina z nich požádala, zda by mohli fasády ponechat na místě, protože nyní mnohem více preferují dobový "vzhled".
  • Když pes zaútočí na Texe, kousne ho do pravého zápěstí, což naznačuje, že ho buď vážně poraní, nebo - přinejmenším - mu ukousne košili kolem zápěstí. Když Tex později zaútočí na Cliffa s nožem v pravé ruce, vidíme, že jeho zápěstí i košile jsou zcela neporušené.
  • Během oběda se Schwarzem se Daltonův nápoj mění z míchaného nápoje na vodu a sklenku vína.
  • Pes je po celou dobu až do scény útoku na konci filmu fena. Když pes vyskočí na dveře ložnice Rickovy ženy, je jasně vidět, že pes je samec.