Mečiar

68%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Zajímavá sonda do jednoho fenoménu, i když primárně pro zcela neobeznámené. Silně subjektivní (prvních asi dvacet minut jsem nechápal, proč se film jmenuje Mečiar a ne Nvotová), rozhodně ne komplexní ani vyčerpávající. Paradoxně to označuje za největší úspěch Slováků opuštění emocí a vzepření se Mečiarově populismu, ale jediné, co ten film reálně dělá, je opět jen buduje silnou antimečiarovskou emoci, která není fakticky ani argumentačně neprůstřelná a pomáhá si jednak silným zpřítomňováním režisérky, jednak "pravdami, co každý ví". Je to celkem ok, ale předně v důsledku silného námětu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Pobavila paralela s Ficem, jinak docela nuda. Nvotová ani neglorifikuje ani nekritizuje..jen prostě říká, že někdo takový kdysi byl. A to je podle mě docela málo, na to jaký měl Mečiar potenciál.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
zostalo to niekde na polceste lebo tereza netne prilis do ziveho. sceny s meciarom v jeho elektre su dobre, ale nejde po nom ako pittbull a nedava mu prilis otazky na telo (co trocha chapem, ale stale je to premarnena sanca na nieco viac). rekapitulacia vzniku slovenskej republiky tiez dobra ale dost skratkovita (kludne by som sa obisiel bez pohladu do nvotovej osobneho zivota)...
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Velmi mě potěšilo, jak nestranně je dokument natočen. Nestranně a čistě informativně. Žádné tendenční názory nebo manipulace. Dozvěděl jsem se mnoho nového i přesto, že jsem všechny ty události zažil. Pan Mečiar je typickým příkladem čistého oportunisty a já osobně před ním smekám. Člověk, který dokáže týt z každého režimu, je skutečným hrdinou doby. A kdo ho za to odsuzuje, jen ukazuje na vlastní závist. A neschopnost. BTW, líbil se mi odkaz na totální naivitu českých polistopadových "salónních" politiků.