Escobar

67%
Escobar

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem.

Novinářka Virginia Vallejoová poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)




Recenze: Escobar

Kinobox.cz
70%

Kromě toho je film místy hodně brutální, respektive hodně černohumorový, skoro jako něco od Tarantina. A mezi těmi dvěma polohami dost divoce osciluje. Chvíli se díváte na černý humor (nahý Bardem se samopalem na útěku v poli) a najednou koukáte na něco, co je opravdu jako ze snuff filmu (poprava pomocí vlčáka, lana a klacku), a bavit se při tom nemůže opravdu nikdo.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Kdybych neviděl Narcos,tak by mé hodnocení bylo určitě mnohem vyšší,ale já Narcos viděl a v mých očích je to takřka bezchybný počin,který do posledního puntíku zmapoval všechny důležité události spojené s Pablem. V tomto celovečerním snímku je zachycena jen část Pablova života a události se rychlými skoky přesouvají dopředu. Právě díky Narcos jsem si dokázal doplnit mezery mezi těmi skoky a věděl jsem o co zrovna jde. Věřím,že nezaujatý divák chvílemi ztrácel přehled. Každopádně je film výborně natočen,akční scény vypadají dobře a hlavně Bardem je jako Escobar bezchybný a démonický. Mohlo to dopadnout sice lépe,ale na druhou stranu to taky mohla být úplná katastrofa.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Příběh Pabla Escobara je jedinečný. Obyčejný člověk si vůbec nedokáže představit, že se něco takového vůbec mohlo udát. Zpracování příběhu je dle mého názoru nadprůměrné, děj napsal sám život a film mě do křesla usadil. Trošku mi tam neseděla Hollywoodem zprofagovaná Penélope Cruz. Možná by to chtělo obsadit méně známou herečku. Film ale celkově hodnotím jako velmi dobrý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Narcos v kostce. Bardem skvělý, ale na Mouru nemá, celkově to i přes název Loving Pablo je až moc o Escobarovi a ne o tom vztahu..vlastně zbytečný film.

Dodatečné informace

Původní název:
Loving Pablo (více)
  • Španělsko Escobar
  • Španělsko Loving Pablo
  • Španělsko Pablo Escobar: Nenávidený a milovaný
Premiéra v ČR:
14. 6. 2018
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Španělsko, Bulharsko
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
4,67 mil. USD
Tržby:
17,54 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Escobar je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch