Ledové království: Vánoce s Olafem

62%

Zajímavosti 11

  • Poslední krátkometrážní film z dílny Walt Disney Animation Studios, který bude uveden v kinech až do filmu Us Again (2021).
  • V celém filmu jsou k vidění malé figurky zobrazující postavy z filmů "Příprava a přistání" a "Balada o Nessie" (předchozí filmy režisérů). Nessie je například jednou z mnoha drobností, které Olaf sbírá.
  • V tomto krátkém filmu z filmu Frozen se Olaf chová ke svým uhelným knoflíkům jako k oblečení. V několika scénách, kdy klepe na dveře vesničanů, především v domě s cukrovou třtinou, si upravuje horní a prostřední uhelný knoflík jako kravatu.
  • (V čase 15:08), když Elsa a Anna zjistí, co Sven hraje, že Olaf je v nesnázích, a Kristoff ne, předznamenává to hru šarády, kterou všichni předvedou ve filmu "Frozen II" ( v čase 12:40 v tomto filmu).
  • Olafovo mrazivé dobrodružství (2017) je první půlhodinový film společnosti Walt Disney Pictures, který byl uveden do kin od krátkého filmu o Mickey Mousovi Princ a chuďas (1990).
  • V úvodní sekvenci Olaf převrhne vysoký dort složený ze soustředných kruhů naskládaných na sebe, které tvoří vysoký strom. Jedná se o tradiční norský vánoční dort zvaný kransekake, což v překladu znamená "dort s věncem".
  • Režiséři Kevin Deters a Stevie Wermers, producent Roy Conli a výkonný producent John Lasseter od samého začátku zamýšleli, že Olafovo mrazivé dobrodružství (2017) bude přípravou na nadcházející film Frozen II (2019), kde činy a rozhodnutí postav v krátkém filmu připraví půdu pro to, co přijde ve druhém filmu.
  • Film byl původně ohlášen jako televizní speciál, který měla vysílat televize ABC. Teprve v polovině produkce se tvůrcům a vedení společnosti Disney zdálo, že projekt je pro televizi "příliš filmový", a proto se rozhodli uvést jej do kin po celém světě. Vedení společnosti Disney, které zaujala jeho úchvatná animace a důraz na rodinu a tradice, se rozhodlo krátký film uvést do kin společně s uvedením filmu Coco (2017) společnosti Walt Disney Pictures/Pixar Animation Studios, protože věřilo, že bude ideálním otvírákem filmu Coco, který se zabývá podobnou tematikou v období Día de los Muertos.
  • Mnohé z tradic, které Olaf "sbírá", vycházejí ze skutečných svátečních tradic ze skandinávské oblasti severní Evropy.
  • Ve Velké Británii byl film uveden v kinech Cineworld a Odeon pouze na jeden víkend (25. a 26. listopadu 2017). Promítal se pouze v dopoledním čase pro děti a za zvýhodněnou cenu a po něm následovala projekce filmu Frozen (2013). Návštěvníci při odchodu z kina Odeon dostali zdarma hračku Olafa ze stavebnice Lego.
  • Víkend po uvedení filmu Coco (2017) do kin v Mexiku byla řada diváků v zemi rozladěna délkou krátkého filmu, takže některá kina začala promítat film bez krátkého filmu.