Winchester: Sídlo démonů

57%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Recenze jsou poměrně přísné. Snímek rozhodně není tak zlý. Není to sice žádný zázrak,nebo dílo,které boří hranice,ale na sobotní večer bohatě stačí. Lekačky jsou vesměs prvoplánové a diváka jen tak nepoděsí. Naopak kvituji použití domu Winchestrů a jeho historii pro námět snímku. Během filmu zazní spousta zajímavých faktů,které divák před shlédnutím možná ani netušil. Tím prvním může být rovnou fakt,že tento dům opravdu existuje a vše co ve filmu zazní je pravda,nebo blízko pravdě. Samozřejmě je hlavní hororová myšlenka přitažená za vlasy pro potřeby filmu,ale to se dá v pohodě přejít. Áčkoví herci v hororu vždy potěší a díky všem těmto bodům hodnotím 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Nic naplat. I nadále platí, že nejlepší duchařské filmy mají Japonci. Hollywood se sice o patřičnou atmosféru taktéž snaží, ale bez těch svých zavedených lekaček si nic už představit bohužel nedokáže. Příběh je jednoduchý, srozumitelný a tak i lehce uchopitelný. Neoriginálnost a místy i předvídatelnost vývoje děje ale hatí filmový zážitek. Po delší době se však objevuje hororový příběh odehrávající se na konci 19. století. A jak se uvádí, dokonce na základě skutečné události. Jako obvykle se diváci mohou jen dohadovat, kde ční ta inspirace a co již je jen fantazie scénáristy. Příběh má myšlenku, které si málokdo přes všechnu tu duchařinu všimne a tím je specifická kontrola zbraní. I zde zazní, že střelná zbraň může posloužit ku prospěchu, ale také v nesprávných rukách značně ublížit. Morální zodpovědnost každého výrobce zbraní je tedy namístě, ale těžko říct, jestli se dá zrovna takovým filmem na problém poukázat. Buď jak buď. Výprava je skvostná, tempo přívětivé a postupně gradující, výborné herecké výkony Helen Mirren a Jasona Clarkeho, přesto snímek jako takový nijak zvlášť žánrově neupoutá. Novou generaci diváků neznající tématicky podobné starší snímky by však oslovit přeci jen mohl. Ale, kdo ví.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Lekačky nefungujou a příběh nudí. Rozhodně to nejslabší od Spierigů, přitom tu kariéru měli slušně nakopnutou. Winchester nabízí zajímavé téma, na horror dost dobré obsazení, ale výsledek je jednoduše špatný.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Bratrské duo Spierigové dle mého v sobě nějaký talent mají. Pochopitelně si to začínají všímat i horroví producenti a proto se Spierigové nejenom dočkali režijních stolic již u osmého dílu SAW ale nyní obdrželi tyto režijní stolice i u horroru inspirovaného skutečnými událostmi. Pozor jenom inspirovaný. Vše co je na filmu pravdy je to, že bohatý vdova po výrobci pušek Sarah Winchesterová v podání Helen Mirrenové,se zbláznila a začala stavět megadům, který neustále nechala přestavovat, 24 hodin denně, 7 dní v týdnů. Ten dům dodnes stojí a majitelé, kteří v něm pořádají akce neustále tvrdí, že v něm straší. A to je tak vše co je na tomto filmu skutečné. Tudíž ne, žádné strašení duchů prokázáno není. Celý film je v podstatě o tom, že se hlavouni společnosti rozhodnou, že se Winchesterové zbaví a proto na ní nasadí psychiatra Erica Pricea v podání Jasona Clarkea aby na ní udělal lékařský posudek tom zda či nemá zdravý rozum. Clarkův Price tudíž celý film chodí po domě kde ho straší démoni a on při tom uvažuje zda nejde o halucinace z opia které bere při čemž vzpomíná na démony z minulosti které mají nějaké to ´´šokující´´ vyvrcholení Ten film má potenciál. V podstatě ho ale nevyužívá vůbec. Helen Mirren je ve filmu překvapivě málo, Clarke je fajn ale ani jeden z herců neodmaže to, že film nemá vůbec žádnou horrovou atmosféru, nemá žádné zajímavé vizuální nápady a především nemá žádnou atmosféru, že jde opravdu někomu o život. Kromě fajn obsazení to má minimálně jeden zajímavý úskok v zápletce který dokonce i dává smysl. A vlastně to překvapivě rychle uteče. To ale neodmaže jakoukoliv ztrátu potenciálu který ten film jednoduše měl.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Příběh je celkově fakt žalostný... Zase prostě tohle vytěžit z "tajuplné mystické aury", která panuje okolo skutečného domu Winchesterů, hamba! Strašně film táhne hlavní herecká dvojice neokoukaný Clarke a osvědčená Mirrenová. Ale horor to je, přeci jen pár "lekacích momentů" tu najdeme, stejně tak za zmínku stojí celková atmosféra, která mě pohltila. Bohužel jinak film ale moc nemá tempo, až je to přeci jen možná nuda (-můj doprovod v sále usnul ;D)... /viděno v kině/ 45%
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Další snímek z americké produkce který se odvolává ve svém zadání na "actual event".Podobných událostí je na celém světě bezpočet, kdy milionáři trpí vlastními depresemi a tak mají touhu něco budovat nebo schraňovat .Jako film tohle ovšem velice slabé. Psycholog,jak jinak než trochu magor, dorazí do sídla Sary Winchester aby posoudil její duševní stav a odeslal své hodnocení jestli je schopná stát i nadále v čele společnosti na výrobu zbraní. Pokud někdo čeká napínavé vyšetřování nebo dokonce zajímavé dějové zvraty pak je u tohoto snímku na špatné adrese.Několik obligátních frází coby dialogy,mystery rovina naivní a duchařina klišoidní.Rutinní filmařina bez štávy kdy deprese hlavních postav unudí diváka dřív než se něco málo na závěr začne dít.Snad se nedočkáme pokračování.15% za Helen Mirren a celkem slušnou kameru.
Dootys
Dootys
850 bodů
7
Tenhle typ hororů mám ráda a tady je námět zase trošku neokoukaný, tím spíš když je natočen na motivy skutečné události (nebo spíš skutečného domu). Krásně se tu ukazuje, jak pro kvalitní horor není potřeba kýbl krve a létající končetiny. Napětí je stupňováno tajemnou hudbou a lekačky jsou výborně načasované. Co se mi hodně líbilo, byly kostýmy a krásné viktoriánské prostředí, vypiplané do nejmenšího detailu. Helen Mirren je navíc neskutečná herečka a tohle jí podle mě docela dobře sedlo. Za mě rozhodně palec nahoru.
Senn
Senn
803 bodů
7
Musím říct, že jsem se na tomto film velmi těšil. Trailer vypadal velmi lákavě, ale film jako takový mě docela zklamal. Ano jsou v něm scény, při kterých se tají dech a pár scén, kde se člověk i lekne. Když jej zhodnotím jako celek, čekal jsem daleko víc, myslím, že s tak zajímavým příběhem se dalo udělat více.
darth vader
darth vader
714 bodů
6
Nápad opravdu zajímavý, ale cose provedení týče, myslím si, že ztakového konceptu mohli bratři Spierigové vytěžit mnohem více.Určitě se v kině budeté bát a možná i aý se vrátíte domu. Jakmile však nad filmem začnete přemýšlet, dialogy, děj, celkový smysl, film začne ubírat na jeho kvalitě.
richard-bergman
79 bodů
7
Rozhodně bych ho řadil mezi povedenější horor, kdybych ho měl srovnávat s horory co vyšli za poslední rok. I když si myslím, že se z filmu dalo vytěžit mnohem více, tak stejně musím ocenit nápad a provedení filmu. Také jsem byl rád, že je to konečně film, který má jiný námět něž že se rodinka předtěhuje do domu osídleného ďáblem. Rozhodně bych tedy film doporučil někomu koho už nudí to že se v hororech stále vyskytuje stejný námět.