Sebevražedný oddíl

79%

Zajímavosti 202

  • Pom Klementieff: jedna z tanečnic v La Gatita Amable, kterou vidíme, když do klubu vstoupí Task Force X. Klementieff hrála Mantis v předchozím filmu Jamese Gunna Strážci Galaxie Vol. 2 (2017).
  • Lloyd Kaufman: na krátkou chvíli jako návštěvník baru, kam se oddíl vydá hledat Myslitele. Kaufman je známý především díky své práci pro společnost Troma Entertainment, kde James Gunn začínal psát a režírovat filmy. Ve filmu se také objeví krátký záblesk filmu Toxický mstitel (1984), jednoho z (ne)nejslavnějších filmů společnosti Troma.
  • V Marvel Cinematic Universe (MCU) se objevili Idris Elba, Michael Rooker, Sylvester Stallone, David Dastmalchian, Sean Gunn, Taika Waititi a Pom Klementieff. Idris Elba ztvárnil Heimdalla v sérii Thor (2010-2022), Avengers: (2015), Avengers: Age of Ultron (2015), Avengers: David Dastmalchian hraje Kurta ve filmové sérii Ant-Man (2015-2023); Taika Waititi hraje Korga ve filmu Thor: Infinity War (2018); Michael Rooker a Sean Gunn ztvárnili Yondu Udonta, respektive Kraglina Obfonteriho ve filmové sérii Strážci Galaxie (2014-2023); Sylvester Stallone a Pom Klemeintiff ztvárnili Stakara Ogorda, respektive Mantis ve druhém a třetím díle série; David Dastmalchian hraje Kurta ve filmové sérii Ant-Man (2015-2023); Taika Waititi hraje Korga ve filmu Thor: Ragnarok (2017) a Thor: Láska a hrom (2022), stejně jako režiséra těchto filmů.
  • Nathanu Fillionovi prý nikdo neřekl, že TDK přežije, a "velmi hlasitě si toho všiml" až v kině.
  • Harley se oblékne do španělských šatů na flamenco. Když je uvedena do královského paláce, řekne "gracias" s použitím kastilské španělské výslovnosti (grathias), nikoli latinskoamerické.
  • Po odhalení, že první nasazený tým byl tým návnady, se může zdát divné, že v něm byl Flag, vzhledem k tomu, že je hrdinným vojákem a ne jedním z postradatelných zločinců, kteří se snaží odpracovat své zločiny. Nakonec však pochopíme proč: skutečnou misí je krytí amerických zločinů, což Flag odmítá. Umístění Vlajky do posádky návnady bylo pokusem vyhnout se právě té konfrontaci, kterou vidíme odehrávat se mezi ním a Peacemakerem.
  • Oštěp dát Harleymu jeho charakteristický oštěp se zprvu zdá jako naprosto svévolný tah, který byl vytvořen výhradně pro komedii, ale vezměte v úvahu, že celou svou kariéru superpadoucha postavil na tom, že je gymnastou olympijské úrovně, a pravděpodobně se touto schopností pyšní a respektuje ji u ostatních. Vzhledem k tomu, jak je v univerzu slavná, je pravděpodobné, že Javelin ví o svých gymnastických schopnostech z doslechu a skutečně ji považuje za jednu z mála lidí na světě, kteří jsou na jeho úrovni, a to i mimo to, že je tam jediná.
  • Během scény v baru Flag souhlasí s Peacemakerovým nápadem, aby si všichni společně dali drink a počkali na příchod Myslitele. Tým byl až do této chvíle vůči sobě dost nepřátelský, ale tím se jejich kamarádství a týmová spolupráce výrazně zlepší. Flag by to samozřejmě věděl; v prvním filmu se s původním týmem sblížil ve scéně, kdy všichni seděli u baru na skleničce!
  • Všichni lidé pod Starrovou kontrolou mluví se skotským přízvukem. Hlas, kterému byl za posledních třicet let pravděpodobně vystaven nejvíce, je hlas Myslitele.
  • Když se Rick Flag a Bloodsport v baru vzdají, nabídnou také Peacemakera, který se chová překvapeně a ustaraně. Jako gag to dává smysl, ale po skončení film získává další vrstvu. Peacemaker se nebojí jen toho, že ho chytí, ale i toho, že se mu nepodaří zachytit důkazy o zapojení Ameriky do mise dřív, než je najde zbytek oddílu.
  • Film zdůrazňuje posvátnost dětí a mládeže: *Bloodsport souhlasí s tím, že se stane součástí Task Force X, jen aby jeho dítě nešlo do vězení, a také s tím, že Wallerová bude souhlasit s tím, že nikdy neublíží Tyle, pokud udrží projekt Starfish utajený pro zbytek světa *Ratcatcher II, které je ve skutečnosti dvacet let, ztělesňuje nevinné, laskavé dítě, které je přátelské téměř ke všem a ke všemu. Dubois jí slíbí, že ji udrží naživu až do konce jejich mise a že jí připomíná vlastní dceru. *Flo Crawley a zbytek podpůrného týmu se rozhodnou nechat Úkolovou jednotku X zastavit Starra a pomstí se Wallerové, protože je zděšena potenciálními hromádkami dětí, které tvor zabil. *John Economos je zděšen, že Wallerová zašla tak daleko, že poslala šestnáctiletou dívku do vězení s nejvyšší úmrtností jako páku. *Rick Flag se hádá s Peacemakerem, že by všichni měli vědět, co se stalo v Jotunheimu, přičemž on vykřikne: "EXPERIMENTOVALI NA DĚTECH!" *Rick Flag se hádá s Peacemakerem, že by všichni měli vědět, co se stalo v Jotunheimu. *Harley Quinn rychle zabije Lunu ve chvíli, kdy prozradí, že plánuje nakrmit děti svých politických nepřátel Starrovi.
  • Fiktivní ostrov Corto Maltese se poprvé objevil ve filmu Franka Millera "Návrat temného rytíře" v roce 1986. Jeho historie v tomto komiksu byla podobná historii v tomto filmu, kde byla Američany podporovaná vláda svržena povstalci. Ostrov byl pojmenován podle italského komiksového dobrodruha, kterého v roce 1967 vytvořil Hugo Pratt a jehož byl Miller dlouholetým fanouškem. Ostrov se později objevil v seriálech Batman (1989), Smallville (2001), Arrow (2012) a Supergirl (2015).
  • Daniela Melchior, Idris Elba a John Cena hráli ve filmech Rychle a zběsile. Elba hrál ve filmu Rychle a zběsile představuje: (2019), Cena hrál ve filmu F9: The Fast Saga (2021) a Melchior se objeví ve filmu Fast X (2023).
  • Podle herce Steva Ageeho (který hraje krále Žraloka) "mě James [Gunn] tak trochu nechal, abych si fyzicky počínal po svém. Bylo to ale opravdu vtipné, protože pokud si ve filmu všimnete, tak si při běhu neustále upravuje a vytahuje šortky. To jsem dělal já. [...] Bylo to naprosto reálné. Dali mi šortky, abych si je oblékl přes spandexový oblek na tělo, a byly trochu moc volné a spandex je opravdu kluzký. Takže pokaždé, když jsem běžel, jsem si vyhrnul šortky. A když jsem se dívala na film, říkala jsem si: "Panebože, oni to opravdu použili. Je to docela legrační, že to použili. Takže jo, to jsem byl celý já."
  • David Dastmalchian vyrostl na klasických filmech o příšerách, ve kterých herci hrající příšery nosili protetický make-up, takže když se poprvé uviděl v make-upu Polka-Dot Mana s interdimenzionálním virem, měl slzy radosti.
  • Daniela Melchior měla během natáčení filmu 23. narozeniny, a tak jí herci a štáb uspořádali narozeninovou oslavu přímo na place, kde nechyběly dárky a věž plná dortíků. Později to označila za "jeden z nejlepších dnů svého života".
  • Během natáčení tohoto filmu zemřel 30. září 2020 z přirozených příčin Quino (tvůrce série Mafalda). Když byl Sebevražedný oddíl uveden na HBO Max a do kin (6. srpna 2021), tuny španělských, latinskoamerických a zejména argentinských diváků na sociálních sítích si rychle všimly malého přívěsku na klíče Mafalda, který visel v Miltonově autě. Malá klíčenka Mafalda jim připadala jako velmi milá pocta Quinovi (zejména proto, že film byl uveden téměř rok po jeho smrti).
  • Roztočené lopatky rotoru rozmetají ostré kusy palmových kmenů všude kolem a probodávají kapitána Bumeranga. Shane se zasměje: "Je to smrt palmovou větví." Legacy vytvořil maketu s úlomky palem, které se na něj řítí z různých směrů, aby ji režisér a jeho tým mohli schválit. Jakmile se Gunn rozhodl pro požadovaný vzhled, Shane vysvětluje: "Ztvárnili jsme ho jako nositelné kousky. Takže v noci natáčení jsme měli plán, že mu svlékneme bundu, oblékneme novou bundu s předem vyříznutými otvory, všechny tyhle tyčinky mu vložíme do obličeje, tyčinky mu vložíme do těla a přidáme krev. Je to v podstatě jen odhalení všech dřev, která jsou do něj zapíchnutá. A pak je tam falešná ruka držící bumerang. Ten je taky spálený až na kost, když je zapíchnutý v zemi."
  • Režisér James Gunn na Instagramu zveřejnil, že do nadcházející aukce věnoval několik předmětů z tohoto filmu a Strážců Galaxie. "Daroval jsem dva předměty na podporu našich veteránů v @homesforourtroops během #VeteransDay @Ebay Celebrity Auction! 1) Star-Lord Zune podepsaný mnou a herci z filmu #GotGVol2: Chris Pratt, Zoe Saldana, Karen Gillan, Kurt Russell, Michael Rooker, Elizabeth Debicki, Sean Gunn a Pom Klementieff (na boku Zune). 2) Skutečný scénář k natáčení #TheSuicideSquad podepsaný mnou, tvůrcem Suicide Squad Johnem Ostranderem a herci: Margot Robbie, John Cena, Idris Elba, Peter Capaldi, Joel Kinnaman, Daniela Melchior, Pete Davidson, Nathan Fillion, Michael Rooker, Jai Courtney, Taika Waititi, David Dastmalchian, Sean Gunn, Flula Borg, Steve Agee a Mayling Ng," sdílel Gunn. Níže se můžete podívat na snímky jednotlivých položek:
  • Společnost Legacy Effects pak požádala vedoucího speciálních efektů Dana Sudicka, aby do hlav umístil výbušné nálože. "V té době byly velmi těžké." Existovala obava, že přicházející vlny vytvářené strojem na vlny z vodní nádrže by mohly voskové hlavy rozbít. Shane říká, že to bylo napínavé. Nakonec pokračuje: "Odpálili jsme je, myslím, že tři nebo čtyři, všechny z různých úhlů, a ty exploze byly velmi pěkné." S odkazem na potíže se Savantovými hlavami Simon říká: "Ještě nikdy jsem neviděl výzvu, které by se Shane vyhnul." Legacy také vyrobilo kousky čelistí, kostí a krve, které měly představovat post-explozi pro záběr z nadhledu, který měl být zkombinován tak, aby digitálně odhalil začátek titulků filmu.
  • Díky filmu Ve smyčce (2009) chtěl James Gunn do role Myslitele obsadit Petera Capaldiho.
  • Scénář režiséra Jamese Gunna popisuje většinu událostí na plátně, ale některé sekvence zůstaly nejasné. Jedním takovým příkladem byl konkurenční útok Krvavého sportu a Peacemakera na tábor povstalců, který se plně spojil až poté, co Gunn usedl k rozkreslení storyboardů.
  • James Gunn chtěl při závěrečných titulcích filmu Úsvit mrtvých (2004) použít píseň "People Who Died" od skupiny Jima Carrolla, ale z různých důvodů se to nepodařilo.
  • Film je zčásti inspirován válečnými filmy, které režisér James Gunn miloval už jako dítě, například Tucet špinavců (1967), Kam se odváží orli (1968) a Kellyho hrdinové (1970). Jeden z plakátů byl přímou poctou plakátu k Tuctu špinavců (1967).
  • John Cena původně vycházel při ztvárnění Peacemakera z George S. Pattona, Douglase MacArthura a R. Lee Ermeyho, ale James Gunn mu řekl, že Peacemaker je spíš "blbý Kapitán Amerika" než skutečný voják.
  • Letoun Osprey, ve kterém letí první tým, se zřítí při ohnivé havárii na ostrově Corto Maltese. Pro scénu havárie byla venku v Atlantě postavena umělá plážová scéna, podpořená modrými obrazovkami, která zahrnovala písek, džungli, vodní nádrž a stroje na vlny. Producent Simon Hatt popisuje náročné noční natáčení, které mělo vést k výbuchu Savantovy hlavy. "Tohle je zvláštní, protože Savantova hlava exploduje, aby odhalila zásluhy studia." Pokračuje: "Mluvíme o třech hodinách ráno. Shane je až po prsa ve vodě." Shane vysvětluje dál. "On (Savant) najde kus vraku a začne na něm pádlovat. Takže jsme postavili kompletní repliku jeho těla s možností loutkovat rukou. To je podle mého názoru to, co diváky oklame." Savantovy hlavy byly zkonstruovány z vosku, aby je bylo možné snadno rozmetat leteckými minomety. Ale Shane říká, že i když testy ve studiu dopadly dobře, výsledky na place byly zklamáním. "Nevyvolalo to přesně takovou explozi, jakou jsme chtěli."
  • Režisér James Gunn chválí režiséra Davida Ayera za jeho obsazení do filmu Sebevražedný oddíl (2016), konkrétně v souvislosti s Margot Robbie, Joelem Kinnamanem, Violou Davis a Jaiem Courtneym.
  • Prezident Marvel Studios Kevin Feige a spoluprezident Marvel Studios Louis D'Esposito navštívili natáčení během natáčení.
  • Společnost Legacy vytvořila vzhled Savanta tak, že na Rookerovu tvář nanesla jemné jizvy, které mají představovat jeho násilnickou minulost. Jizvy byly realizovány pomocí tenkých přenosů Pros-Aide. Shane říká: "V podstatě šlo o velmi jemný make-up. Má velmi výrazný hlas a velmi výrazný obličej. Takže vás práce s jizvami baví." Producent Simon Hatt k vývoji postavy dodává: "Ten dlouhý bílý, osmdesátkově-rockový, glam-metalový vzhled se James rozhodl zachovat." V komiksu byl Savant k vidění v červeném kabátě s dlouhými rukávy a film to odráží. "To je součást Judiannina procesu, když přináší kostýmy."
  • Joel Kinnaman byl výzvou, protože není obvykle spojován s komediemi, ale rychle prokázal talent a zálibu v získávání smíchu.
  • Hlad krále žraloka je obzvlášť výstižný, protože podle některých verzí mýtu se Nanaue přezdívá "Manohae", což znamená "dravý žralok", což velmi odpovídá jeho vyobrazení ve filmu. Ačkoli skutečné jméno krále žraloka je Nanaue i v komiksech DC Comics, kromě havajského mýtu byla poskytnuta i jiná vysvětlení, například vědci se domnívají, že je výsledkem divokého genetického experimentu a nepovedené mutace, nebo že je jedním z "Divokých lidí", vyvinutých zvířat, která jsme viděli ve filmu Kamandi: Poslední chlapec na Zemi. V posledních letech však převládá názor, že Král Žralok je stejný Nanaue z mýtů a legend. Stejně tak byl vtipně převzat pro mnohem výřečnější verzi King Sharka viděnou v animovaném seriálu Harley Quinn a zdá se, že je to i případ Nanaue viděného v Task Force X z filmu Sebevražedný oddíl.
  • Režisér James Gunn má za sebou několik komentářů a před tímto komentářem si řekl, že si napíše pár poznámek pro soustředěnější stopu. Pro komentář k filmu si ale poznámky nenapsal.
  • Při návrhu Myslitele se vycházelo ze základu: baňaté hlavy, z níž trčely elektrody, vakuové trubice a další zařízení. Shane Mahan říká, že v týmu Legacy Effects se hodně diskutovalo o tom, jak dosáhnout charakteristického vzhledu postavy. S odkazem na elektrody a další výčnělky na hlavě Shane jasně říká: "Nemůžete prostě oholit hlavu chlapa, přilepit je a čekat, že nespadnou nebo se neodrazí. Tak to nefunguje." Pro Myslitelovu baňatou hlavu byla vytvořena silikonová protéza, která vedla přes obočí Petera Capaldiho, do kuřích ok a nad uši. Aby se pod něj vešla, byla sestrojena pevná lebeční čepice pro opakované použití. "Peter si milostivě nechal ostříhat vlasy na co nejkratší dobu a my jsme pro něj vyrobili velmi tenkou čepici, kterou nosil pod silikonovou protézou. Scott Patton a Greg Smith digitálně vymodelovali tyto mnohostranné malé složité osvětlovací systémy, které měly malé šroubky a magnety, které se daly nasadit. Ty byly všechny připevněny k opakovaně použitelné lebeční čepici přes silikonovou hlavici." Shane říká, že ukrýt zdroj energie pro elektrody Thinkeru představovalo výzvu: "Není kam schovat drát." V tomto případě se jednalo o velmi náročný úkol. Naproti tomu Polka-Dot Man Davida Dastmalchiana měl zacuchané vlasy, "takže jsme mohli vést dráty pod kůží do jeho batohu. Ale Thinker má čistou siluetu." Říká, že tvůrce digitálních konceptů Legacy Effects Scott Patton přišel se systémem ukrytí baterií uvnitř samotných elektrod, aby je bylo možné snadno vyměnit. Legacy Effects by také vytvořili make-up mladšího Thinkera pro flashbackovou scénu s menším počtem sond trčících z jeho hlavy. Shane vděčí Mattu Sprungerovi a jeho týmu za aplikaci make-upu na place.
  • Shane Mahan hovořil o tom, jak umělci z Legacy vymysleli vzhled Mongala. "Je dost charakteristická pro některé komiksové panely." Mongal podle něj " měl být jakýmsi druhem mimozemšťana podobného ještěrce. Měla velmi unikátní vzhled, který jsme museli vyvinout velmi pevnou plazí kůži. A byla vytvořena převážně kombinací silikonu a přenosů Pros-Aide, které byly natřeny oranžovou barvou." Pro kostým: "Vyrobili jsme její helmu, několik částí trupu a experimentovali jsme s různými technikami pro její nohy, ať už to byly věci jako nasazovací nebo aplikační. Dalo to hodně práce, než jsme se k tomu dopracovali."
  • Režisér James Gunn zmiňuje, že ačkoli to vypadá, že Johnu Cenovi přidali vycpávky do úst (1 hod. 29 min.), jeho tváře jsou ve skutečnosti větší, protože den před natáčením podstoupil operaci zubů.
  • Spoluproducent Simon Hatt říká, že James Gunn měl vždy podporu studia pro svou vizi použití praktických protéz. Říká: "My jako producenti jsme to samozřejmě plně podporovali a dělali vše, co bylo v našich silách, abychom to s našimi partnery z Legacy uskutečnili."
  • Je zde téma kosmických jmen. Vedle jména Starro se vůdce bojovníků za svobodu jmenuje Sol (jako slunce) a vůdce převratu Luna (jako měsíc).
  • Režisér James Gunn věnoval svému psovi epizodní roli. Pes se jmenoval Dr. Wesley von Spears. Zemřel v roce 2020 ve věku 16 let.
  • Režisér James Gunn prohlásil, že natáčení tohoto filmu je pro něj "největší zábavou", jakou kdy jako režisér zažil, a že v něm hraje "nejlepší herecké obsazení, s jakým jsem kdy pracoval".
  • Herci a štáb zachránili několik zvířat z panamských ulic.
  • Protože je King Shark částečně žralok, je logické, že stárne jinak. James Gunn založil King Shark na velkém bílém žralokovi, což je druh, který po narození může měřit kolem 5 stop, ale trvá desítky let, než dosáhne plné dospělosti. Největší velcí bílí žraloci mohou v dospělosti dosáhnout délky kolem 20 stop. Ačkoli je King Shark už tak vysoký, zdá se, že by se svým nenasytným apetitem mohl ještě více vyrůst. Aniž bychom brali v úvahu mohutný vzhled King Sharka, jeho chování je chováním dítěte. Nerozumí složitým myšlenkám a nejpyšnější je, když určuje jednoduché věci, například ptáky. Vzhledem k tomu všemu je možné, že King Shark má mozek dítěte a stále dospívá.
  • Když David Dastmalchian získal roli Polka Dot Mana, Margot Robbie v rozhovoru pro THR prozradila: "Když jsem si poprvé přečetla scénář, představila jsem si ho. V žádné jiné roli jsem si nepředstavovala nikoho jiného než jeho. Když James Gunn řekl: 'Takže David Dastmalchian bude hrát Polka-Dot Mana,' řekla jsem si: 'To je tak divné. Toho jsem si představoval celou dobu. Je to tak jasně napsané pro něj. On povyšuje všechno, co dělá." Producent Sebevražedného oddílu Charles Roven si Dastmalchiana všiml už na jejich prvním DC filmu Temný rytíř a blíže se s ním seznámil u kávy v Panamě. "Je tak jedinečný. Dokáže dělat tolik různých věcí a tolik různých postav," říká Roven pro THR. "Polka-Dot Man, to je praštěná postava. Má to v sobě, ale zároveň má v sobě tu zlověstnost, když ho vidíte a víte, že je nebezpečný."
  • Weasel byl především digitální postavou, kterou na place ztvárnil bratr Jamese Gunna, herec Sean Gunn, v obleku pro performance capture. Simon vysvětluje. "Když je Úkolová skupina X v zadní části letadla Osprey převážena na ostrov, je to Sean v obleku pro pohybovou referenci." Kromě toho byla společnost Legacy Effects zodpovědná za vytvoření repliky mrtvé postavy Lasičky ve skutečné velikosti, kterou Michael Rooker po havárii vynesl na břeh Shane Mahan popisuje složitý proces vytváření repliky Lasičky. "Mým úkolem je organizovat tým, vysvětlit jim scénu, protože scénář smí číst opravdu jen hrstka lidí, ale já musím tyto informace šířit tak, aby byla správně postavena." Pokračuje: "Dostaneme produkční výtvarné podklady, digitální model a pak přesné měřítko, správnou barvu, množství vlasů." A pak už se jenom snažíme, aby se scénář dostal na scénu. Aby pomohl dokončit efekt, vymodeloval umělec Legacy Effects Chris Swift na Weaselově tváři "mrtvý" výraz. Replika Weasela byla vyrobena tak, aby vydržela manipulaci s herci a náročné natáčení akčního filmu. "Věděl jsem, že bude vypuštěn a shozen do vody, do skutečné vody. Všechny vlasy musely zůstat na hlavě. Musel mít vnitřní kostru, která by skutečně reagovala na vodu." Shane říká. Byla postavena válcová nádrž a naplněna vodou. "Museli jsme upravit dno (nádrže), abychom korigovali Weaselův vztlak tak, aby se potopil, a pak ho uvolnit, když Michael Rooker plave pod vodou, chytí ho a zachrání." Pokračuje: "Takže to byla velmi zábavná věc, protože jsem věděl, že ji budeme hodně používat." Simon pokračuje v popisu scény s replikou Lasičky. "Savant plave s [Lasičkou] ke břehu. Je tam záběr z horní kamery, víte, takže jsme z něj vytěžili spoustu kilometrů. Pak když seděl na pláži, reagoval na vlny a byl prostě mrtvý, ale to jsou všechno věci, které jsou velmi užitečné a někdy je obtížné je vytvořit z hlediska CGI." Simon říká: "Byla to opravdu působivá a strašidelná podívaná."
  • Režisér James Gunn vytvořil postavu Krvavého sportu speciálně pro Idrise Elbu ještě předtím, než si byl jistý, že herec na film kývne (ale poté, co si prošel řadu dalších možností z komiksů). V komiksech dokáže Bloodsport vytahovat zbraně z "podsvětí", ale pro filmové plátno to upravili do podoby speciálního obleku. Tento oblek se nakonec stal Gunnovou největší kostýmovou výzvou.
  • Nechali sestrojit speciální kamerový systém Nano, který umožňuje natáčení z ruky, aniž by lidé při sledování dostali mořskou nemoc.
  • Vnější záběry výsadkového/výsadkového letounu jsou z letounu námořní pěchoty V-22 Osprey (VTOL). Na záběrech z interiéru je ve skutečnosti armádní vrtulník CH-47D Chinook.
  • V komiksu se Jotunheim nacházel ve fiktivním blízkovýchodním státě Qurac. Ve filmu se místo toho nachází v (rovněž fiktivní) Banánové republice Corto Maltese.
  • T.D.K. (postava Nathana Filliona) je zkratka pro The Detachable Kid.
  • Mayling Ng (Mongal) si dříve zahrála amazonku Oranu ve filmu Wonder Woman (2017).
  • Na začátku filmu, když se s Javelinem setká poprvé, mu Harley Quinn řekne, že se jí líbí jeho cizí přízvuk. On řekne, že samozřejmě ano, protože všechny Američanky milují přízvuk, a ona odpoví: "My ho opravdu milujeme." Ironií je, že Margot Robbie, která Harley ztvárňuje, je ve skutečnosti Australanka s přízvukem.
  • Ve filmu Sebevražedný oddíl, který napsal a režíroval James Gunn a produkoval Zack Snyder, zazní píseň People who Died od skupiny Jim Carroll Band. Tato píseň byla použita také ve filmu Úsvit mrtvých (remake 2004), který napsal James Gunn a režíroval Zack Snyder.
  • Producent Simon Hatt odpovídá, že jednou z "schopností Krvavého sportu v komiksech je, že dokáže vytahovat zbraně jakýmsi teleportačním způsobem. Jako by dokázal zbraně magicky přimět, aby se objevily." James Gunn si to vyložil tak, že "má na sobě oblek, ve kterém se zbraně objevují jakoby odnikud". Simon dodal, že James Gunn také chtěl, "aby to vypadalo cool".
  • Legacy dostalo za úkol: Jak obléknout tři sta účinkujících do masek mořských hvězdic v Atlantě během třiceti minut. A v Panamě. S účinkujícími, které maskéři nikdy neviděli, to Shane Mahan rozebírá. "Masky mořských hvězdic nemůžete lepit, protože to trvá příliš dlouho. Lidé si je musí sundat, aby si udělali přestávku, což by prostě trvalo věčnost. A není tu 300 maskérů, kteří by vám s tím pomohli." Proto se tým Legacy Effects rozhodl, že to bude co nejjednodušší. Umělci vytvořili třicet až čtyřicet silikonových masek "hrdinů" pro účinkující blíže ke kameře, zatímco masky pozadí byly vakuované. Společnost Legacy vytvořila pro masky hvězdic systém stupňů podobný těm, které se už desítky let používají ve filmech o zombie. Shane vysvětluje: "Ty nejbližší byly silikonové. A pak dále vzadu byly stovky vakuovaných, které, jakmile se dostanete do určité vzdálenosti, vypadají docela dobře." Další výzvou, kterou masky mořských hvězdic představovaly, bylo, jak je upevnit na obličej účinkujících. Tým Legacy to řešil jednoduše. "K maskám mořských hvězdic byl připevněn systém provázků," prozrazuje Shane. Provázky měly různé barvy, aby ladily s vlasy účinkujících: blond, hnědé a černé. Jakmile si nasadili masky mořských hvězdic, stačilo jen vlasy kolem provázků zacuchat, aby se skryly. Shane vysvětluje, jak štáb na place pracoval s účinkujícími s maskami hvězdic. "Měli jsme tým sedmi nebo osmi lidí, kteří pobíhali kolem a vytahovali lidi dopředu, někoho vyměňovali, udržovali odstup toho, co funguje. Všichni se učili, jak si masky nasadit sami, a my jsme je upravovali. A hvězdicové oči pak byly CGI, podle výtvarné předlohy, kterou jsme vytvořili. To je tak nějak ve zkratce, jak ty masky fungovaly."
  • Scénka s bezpečnostním pásem mezi T.D.K. a Blackguardem nebyla napsaná.
  • Corto Maltese je slavný italský komiks o stejnojmenném dobrodruhovi, který se v komiksu ještě nestal ostrovem/státem. Kapitán ve filmu Dobyvatelé ztracené archy je skutečně oblečen jako postava Corto Maltese.
  • Přestože se nejedná o přímé pokračování filmu Sebevražedný oddíl (2016), vrací se z něj čtyři herci: Margot Robbie, Joel Kinnaman, Jai Courtney a Viola Davis. Všichni si zopakovali své role z předchozího filmu.
  • Režisér James Gunn chválí Warner Bros. za to, že mu dali naprostou svobodu a řekli, že může zabít jakoukoli postavu a udělat s příběhem cokoli, co považuje za správné.
  • Shane Mahan prozradil, že barevné svítící spotřebiče Polka-Dot Man, které nosil herec David Dastmalchian, byly pro tým Legacy vzrušujícím úkolem. "Bral jsem to jako osobní výzvu, protože se krátce mluvilo o tom, že by James nechtěl, aby to byl CGI efekt, pokud to nemůže fungovat. A já jsem si řekl, že to udělám tak, aby to fungovalo, protože je to nové. Nikdy předtím jsme nic takového neviděli." Pokračuje: "Byl jsem odhodlaný přijít na to, jak udělat cibulovitou vnitřní, svítící kůži, která se dá nosit a která se dá aktivovat a něco emotovat." Shane říká, že tým Legacy neúnavně experimentoval s vnitřními bateriemi a dráty, difuzí a barvami. "Měli jsme plný stůl pokusů, žárovky běžely celý víkend, zjišťovali jsme časování, třeba jak dlouho vydrží baterie a tak dále." Nakonec Shane prozrazuje, že "šlo o velmi sofistikovaný malý panel světel, který byl skutečně schopen stmívat nebo vypínat a měnit barvy. Ale ve filmu prostě vždycky svítí, ale mohli jste přejít z bílé na červenou, mohli jste je měnit." Říká: "Po zádech [Davida Dastmalchiana] vedla řada drátů ke složitému malému počítači, příhodně umístěnému v batohu, který měl na sobě a který nám poskytla Judianna." Podle jeho slov se na zádech nacházel i malý počítač. Složitá jednotka měla také umožnit nastavení barevné teploty světel pro kameramana Henryho Brahama.
  • Společnost Legacy Effects vytvořila přídavky pro jednoho z nejzábavnějších superhrdinů ve filmu, T.D.K. (neboli The Detachable Kid). Digitální paže měly nahradit ruce Nathana Filliona, které se oddělovaly od jeho trupu, létaly vzduchem a mlátily vojáky Corto Maltese do obličeje. Aby pomohl digitálním týmům, Shane říká, že "Chris Swift a já jsme je (paže) ve skutečnosti zpomaleně převáděli k vojákům a mlátili je do hlavy, což bylo celé nahrazeno digitální verzí, ale dalo jim to něco, s čím mohli pracovat". Pokračuje: "A pak jsme je nechali ležet na zemi oddělené." Shane se smíchem vzpomíná: "Byli opravdu dost groovy."
  • Sol Soria je pojmenován podle Juana Sorii, člena Sebevražedného oddílu v komiksech.
  • Jedná se o sedmou spolupráci Jamese Gunna a Michaela Rookera. Předtím spolu pracovali na filmech Slither (2006), Super (2010), Strážci Galaxie (2014), Experiment Belko (2016), Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) a Strážci Galaxie: Inferno (2017).
  • O režii pokračování se v různých fázích vývoje filmu jednalo s Melem Gibsonem, Rubenem Fleischerem, Danielem Espinosou a Jonathanem Levinem.
  • Ačkoli není zmíněn jménem, Harley se zmiňuje o strašlivě násilnickém a posedlém bývalém příteli (Joker), když mluví o tom, jak se snaží vyhnout toxickým vztahům.
  • Harleyino tetování Daddy's Lil Monster na hrudi odpovídá tričku, které měla na sobě v prvním filmu Sebevražedný oddíl.
  • V obsazení se objevují čtyři držitelé Oscara (Viola Davis, Peter Capaldi, Taika Waititi a Sylvester Stallone) a jedna na Oscara nominovaná Margot Robbie.
  • T.D.K. je založen na Arm-Fall-Off-Boyovi z DC Comics.
  • "Jsem superhrdina!" Tato slova se nad Davidem Dastmalchianem vznášela několik měsíců. Herec se na natáčení filmu Panama připravoval na největší scénu ve své dosud největší roli. Je to okamžik, kdy jeho postava, Polka-Dot Man, po celoživotním zneužívání, zklamání a osamění najde svůj smysl života. "Přišel ten den a já se cítil velmi vyděšený," řekl Dastmalchian v rozhovoru pro The Hollywood Reporter. "Opravdu jsem se bál, čeho bude můj hlas, mé tělo a můj obličej schopen." Tato linie byla pro Dastmalchiana hluboce osobní a s Abnerem Krillem měl společného více, než si režisér James Gunn uvědomoval, když pro herce roli psal. Stejně jako Abner Krill si byl i Dastmalchian vědom své pleti. (Trpí vitiligem, autoimunitní poruchou, která způsobuje ztrátu pigmentu na místech ve tvaru puntíků). Stejně jako Abner Krill, i herec strávil mladá léta plná pochybností o sobě samém a cítil se ztracený. "Vždycky jsem si říkal, že v životě selžu," říká Dastmalchian, který má dvě děti s manželkou, výtvarnicí Evelyn Leighovou. "Vždycky jsem si byl naprosto jistý, že jako otec selžu." V den, kdy se scéna objevila, se doma v Los Angeles vyskytl rodinný problém. Dastmalchian tam zoufale chtěl být pro svého malého syna, ale nemohl. Vnitřně ho to rvalo. Pak mu něco docvaklo, když se rozhlédl po té panamské ulici plné stovek lidí, všude létala špína. "Řekl jsem si: 'Jsi dobrý táta. Jsi dobrý táta. Pořád jsem si to opakoval. A v tu chvíli mi to dávalo smysl," říká Dastmalchian. "Byl jsem tam s Idrisem [Elbou] a snažil jsem se sebrat odvahu, abych se té scény ujal. A pořád jsem měl pocit, že se tam snažím dostat." Pak přišel na pomoc Gunn. Režisér mluvil přes reproduktor, aby zvládl chaos, ale vycítil, že ho jeho herec potřebuje. "Odložil mikrofon, přišel ke mně, objal mě kolem ramen a prostě řekl: 'Máš to v kapse,'" vzpomíná Dastmalchian. "Připomněl mi, abych prostě dýchal a byl sám sebou. Říkal: 'Ty to zvládneš. Vždycky jsem věděl, že to dokážeš.' A pak jsem to udělala."
  • Žralok královský je označován jako "Tiburon", což je španělský výraz pro žraloka.
  • Krátce se objeví Calendar Man, aby si znepřátelil Polka-Dot Mana. David Dastmalchian také namluvil Calendar Mana ve filmu Batman: The Long Halloween, Part One (2021).
  • Pom Klementieff byl v Atlantě, kde natáčel jiný film, a souhlasil, že se zde objeví jako tanečník.
  • Wallerová se zmíní o tom, že Flag a DuBois byli v týmu speciálních jednotek, který zneškodnil Avrala Kaddama, padoucha Deathstroka, a zmíní se také o Quracovi.
  • Jotunheim je vězení pro Starra na Corto Maltese a je převzat přímo z DC Comics, kde debutoval v Sebevražedném oddílu #1 a kde se nacházela teroristická skupina (Džihád) najatá prezidentem Marlem, aby zaútočila na Ameriku.
  • Po animovaném filmu Sebevražedný oddíl půjde o druhý film s ratingem R: (2018) a čtvrtým filmem s ratingem R v rámci DC Extended Universe po filmech Birds of Prey (2020), Justice League (2021) Zacka Snydera a Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) Ultimate Edition.
  • O barevném schématu Starra Dobyvatele se vedly debaty, ale režisér James Gunn se rozhodl zůstat u jasně růžové a modré.
  • Gavin O'Connor byl pověřen režií filmu poté, co David Ayer nebyl vybrán, aby se vrátil k pokračování kvůli tvůrčím neshodám. O'Connor však projekt opustil kvůli neustálým odkladům filmu a konfliktům s produkčním plánem Willa Smithe. Ačkoli některé zprávy tvrdí, že byl propuštěn, když James Gunn souhlasil s režií.
  • Guy Ritchie projevil zájem o režii.
  • Nejoblíbenějším dnem režiséra Jamese Gunna na place bylo natáčení scény mučení Harley visící v řetězech. Navíc její útěk a následná jatka patří k jeho nejoblíbenějším akčním sekvencím.
  • Když Starro zaútočí na Corta Maltese, John Economos o něm mluví jako o "zatraceném kaiju". Tento termín samozřejmě odkazuje na japonský žánr monster, který odstartovala Godzilla z roku 1954, a v doslovném překladu znamená "podivné zvíře". Narážka směřuje i na roli Idrise Elby jako Stackera Pentecosta ve filmu Pacific Rim (2013), kde vede odboj proti mimozemské invazi obřích monster také pojmenovaných "kaijus".
  • Rick Flag má na bicepsu nápis "Skwad", což je návrat do doby, kdy si původní herci z filmu Sebevražedný oddíl (2016) nechali udělat stejné tetování.
  • Pete Davidson musel kvůli filmu vynechat premiéru 45. série Saturday Night Live (1975).
  • Při úvodních titulcích hraje píseň "Folsom Prison Blues" od Johnnyho Cashe. Píseň napsal Cash poté, co zhlédl film o tomto nechvalně proslulém kalifornském ústavu. Píseň byla slavně zahrána uvnitř věznice pro pravou paralelu Sebevražedného oddílu.
  • Na začátku Savant zabije kanárka míčkem, což je pocta "ptačím mužům z Alcatrazu" s tím, že ani ten nejkrutější člověk by nikdy nezabil ptáka.
  • Peacemakerovo pouliční oblečení v Corto Maltese zahrnuje džínové šortky. To je odkaz na charakteristický šatník Johna Ceny ve wrestlingu.
  • V čase 52:21 filmu visí na držáku na klíče panenka Mafalda. Mafalda je postava ze stejnojmenného komiksu "Mafalda" (v letech 1964-1973), který vytvořil argentinský kreslíř JoaquGn Lavado (1932-2020) alias "Quino". V roce 1982 vznikla kompilace epizod známá pod názvem Mafalda (1982).
  • Alice Braga hraje rodačku z fiktivního, ale španělsky mluvícího národa Corto Maltese, ale sama je portugalsky mluvící Brazilka.
  • Nanaue se jmenuje "King Shark" jen čtyřikrát: poprvé Amanda Wallerová, podruhé Rick Flag a potřetí Peacemaker a naposledy Ratcatcher 2.
  • Režisér James Gunn věří, že Harley Quinn má v sobě kousek dobra. Ale Margot Robbie "je trochu drsnější", pokud jde o tuto postavu.
  • Ačkoli není potvrzeno, že by se jednalo o úplný restart nebo pokračování předchozí adaptace Sebevražedného oddílu, jsou zde krátké momenty, které se blíží událostem Sebevražedného oddílu (2016). Například Harley Quinn a kapitán Boomerang si navzájem přiznají přítomnost při cestě letadlem na přepadení pláže. Také Harley považuje Ricka Flaga za jednoho ze svých největších přátel. Tyto momenty mohou ukazovat, že Harley zná Ricka Flaga a kapitána Boomeranga z jejich předchozí mise ve filmu Sebevražedný oddíl (2016). Navíc na začátku filmu Amanda Wallerová prohlásí: "Víš, jak to je. Úspěšně dokonči misi. Dostaneš deset let z trestu." Její věta by mohla dokazovat, že to není poprvé, co Wallerová organizuje nebezpečnou misi s oddílem padouchů, tedy předchozí adaptaci skupiny.
  • Zatímco tým probírá svůj plán na vniknutí do Jotunheimu, je v jednom záběru vidět Krysař 2, jak drží pohár s pitím, ze kterého Sebastian usrkává.
  • Na otázku, kolik úsilí bylo třeba vynaložit na to, aby složité zbraně Bloodshota fungovaly, odpověděl. Scénárista a režisér James Gunn vysvětlil, že to bylo všechno, jen ne snadné, částečně kvůli tomu, jak pozdě v předprodukci byla postava dokončena jako součást scénáře, ale také kvůli úrovni koordinace, kterou tento nápad vyžadoval. Vysvětlil: "Bylo to opravdu, opravdu těžké, protože jsem také neustále měnil, kdo je Idris [Elba]; napsal jsem roli pro Idrise a on se několikrát změnil. A tak než jsme se dostali ke Krvavému sportu, měli jsme několik měsíců volno, a bylo to neuvěřitelně obtížné balancování mezi mnou, pokud jde o psaní, vymýšlení, jaké zbraně se použijí, kdy a jak, a na jakou část jeho těla budou záběry, a pak Judiannou Makovsky, která musela vyrobit kostýmy, a Drew [Petrotta], který musel vyrobit rekvizity." Gunn vysvětlil, že se během natáčení pravidelně scházel s Judiannou Makovsky a Andrewem Petrottou a ujišťoval se, že vše, co se v Krvavém sportu dělá, odpovídá a funguje alespoň trochu realisticky. Vysvětlil: "Všichni tři jsme se museli každé dva dny sejít a tak nějak říct: 'Ale ne, tohle tam nefunguje, protože v tu dobu vlastně natáčíme z druhé strany plátna, takže to musíme přesunout tam. Ale, aha, kdybychom to přesunuli tam, tak ta strana bude příliš objemná, protože tam je plamenomet! Takže musíme plamenomet přesunout tam. Bylo to složité! A pak se dostat do každé z těch malých částí, nechtěl jsem, aby to byly jen kouzelné koule, které se mění. Chtěl jsem, aby se skutečně dokázaly fyzicky proměnit. A tak to bylo velmi, velmi obtížné."
  • V jednu chvíli je zobrazeno televizní vysílání ze sítě GBS. GBS je Galaxy Broadcasting System, jeden z největších fiktivních zpravodajských konglomerátů ve vesmíru DC. Vlastní ho Morgan Edge, který má podle toho, na jakou verzi postavy se díváte, vazby na Darkseida a Apokolips.
  • Režisér James Gunn obvykle pro své filmy vytváří rozsáhlé storyboardy, ale úvodní záběr, který se otáčí z odrazu louže na zemi a odhaluje Savanta (Michael Rooker) a jeho míč, byl spontánním rozhodnutím daného dne. Gunn prohlásil: "Viděl jsem, že je tam super odraz, věděl jsem, že máme venku v náklaďáku takovou tu věc s kruhovým pohybem kamery, tak jsme ji přinesli a udělali ten úvodní záběr."
  • David Dastmalchian po letech bez agenta či manažera podepsal smlouvu s manažerskou společností Atlas Entertainment producenta Charlese Rovena. Dříve Dastmalchian sám přijímal herecké nabídky prostřednictvím své osobní e-mailové adresy uvedené na IMDB Pro a spolupracoval pouze s publicistou a právníkem, aby udržel svou kariéru v chodu. Bylo to neobvyklé uspořádání pro někoho, kdo si rezervuje role v blockbusterech společností Marvel, DC a režiséra Denise Villeneuva. "Byl jsem člověk, který je s lidmi na telefonu. Žádní agenti, žádní manažeři," říká Dastmalchian, který předával smlouvy svému právníkovi Duncanu Hedgesovi, když přišel čas vyjednávat o nabídce. "Všechno jsem dělal sám a ty lidi jsem poznal opravdu důvěrně, což je způsob, jakým rád dělám své obchody." Jeho kolegyně ze Squad, Daniela Melchior (Krysař II), vzpomíná, že Dastmalchian tyto osobní přístupy vnášel i do interakcí s herci a štábem. "Když jsem měla narozeniny, byl první, kdo o nich mluvil mnoho dní předem. 'Nezapomeň na narozeniny Daniely. Musíme jí koupit puntíkované sušenky,'" vzpomíná se smíchem Melchior. Nyní Dastmalchian připravuje nová vydání svého komiksu Hrabě Crowley: (2023) a pracuje v Berlíně, kde s rodinou natáčí horor s draculovským nádechem "Poslední cesta Demetera". Užívá si chvíle a možná si i dovoluje věřit, že je hoden superhrdinského konce. Ještě v roce 2019 Dastmalchian zabalil onu hlasovou zprávu režisérovi Jamesi Gunnovi ve čtyři ráno stejnými slovy, která ho na place tolik znepokojovala. "Jsem superhrdina," řekl herec Gunnovi. "Takže ti děkuju."
  • "Lidé jsou v tuhle chvíli buď na palubě, nebo ne," říká ke scéně v chodbě, kde Harley zabíjí desítky lidí a krev nahrazují květiny. "Zřejmě to vidí svým způsobem skrze Harleyho mysl. Myslím, že to bylo riskantní, ale doufám, že se to lidem bude líbit."
  • Polka-Dot Man se zmíní, že jeho matka pracovala v laboratořích S.T.A.R., které se nacházejí v Central City, kde žije Barry Allen alias Flash. David Dastmalchian se objevil také v S3 a S7 seriálu The Flash na stanici CW jako Philippe alias Abra Kadabra.
  • Na žlutém tričku Ricka Flaga je postava Ultra Bunny, kterou vytvořil a nakreslil režisér James Gunn. Na nápisu je napsáno: "Překážky jsou příležitosti", což je Gunnův slogan při natáčení.
  • Savantův trestní rejstřík ukazuje, že byl také vězněn ve věznici Iron Heights, naposledy viděn ve filmu Liga spravedlnosti.
  • Tímto filmem se Taika Waititi (původní Krysař) vrací k DC filmu (a zároveň je to jeho první film v DC Extended Universe). Ve filmu Green Lantern (2011) hrál nejlepšího přítele Hala Jordana Toma Kalmaku.
  • Corto Maltese je také místo, kde má Liga zabijáků v seriálu Arrow na stanici CW svou základnu.
  • Juan Diego Botto uvedl, že jako muž si užívá, že je ve filmu objektivizován jako sexuální objekt, protože je to nutný obrat oproti tomu, že ženy jsou v podobných filmech vždy sexualizovány (například Harley Quinn v prvním filmu.) Botto hraje charismatického diktátora Silvia Lunu, který v rámci svádění Harley Quinn vyleze mokrý a kapající z vany, téměř nahý, až na malé odhalující tílko, jeho vlnící se šestipásmové břišní svaly a vypracovaná postava jsou zcela vystaveny na odiv - kamera se dlouze zdržuje na jeho lesknoucích se svalech. O této scéně řekl: "Nikdy jsem nebyl tím chlapem, který přijde z pláže a cítí se jako James Bond (narážka na nechvalně proslulý záběr Daniela Craiga ve speedu ve filmu Casino Royale (2006)). Když mi řekli - Vylezeš z obrovské vany v malinkých speedech a Harley Quinn tě okukuje! řekl jsem si - Dobře, fajn. Vyjdu z té vany a donutím Margot Robbie, aby na mě chlípně zírala. Jakmile se vzdáte studu, začne to být zábava. Kromě mé osobní zkušenosti, která spočívá v tom, že jsem se při té scéně cítila nestydatě, si myslím, že je to skvělá výměna rolí. Vždycky je to žena v sexy šatech nebo bikinách, kdo je objektivizován. Dokonce i když je hlavní hrdinkou. Mužské superhrdiny obvykle vidíte v botách, punčochách, pláštěnkách, jejich těla jsou zakrytá. A žena je v minisukni, dokonce i ženské superhrdinky. Naše dcery se nás ptají - "Proč? Je to ponižující". Takže se mi líbí výměna rolí, která ve filmu funguje opravdu dobře."
  • Zločinec z Belle Reve, který se směje vedle kalendářního muže Seana Gunna, když uráží Polka-Dot Mana, je verzí DCEU Double Down. V komiksech je jinak známý jako Jeremy Tell, který byl proklet magickým balíčkem karet, když v záchvatu vzteku zabil svého pokerového soupeře. Jak napovídá design postavy v Sebevražedném oddílu, dokáže si po přilnutí balíčku k tělu odlupovat kůži a házet ji po nepřátelích jako projektily ostré jako břitva.
  • Očekávalo se, že se Rick Flag v podání Joela Kinnamana vrátí z prvního filmu, ačkoli ve scénáři Jamese Gunna se objevily především postavy z DC Comics, které v Sebevražedném oddílu nebyly. Později ten měsíc Jai Courtney prozradil, že se vrací jako kapitán Boomerang z prvního filmu, a řekl, že Sebevražedný oddíl bude zábavný, ale jiný než předchozí verze. V dubnu byl potvrzen návrat Violy Davis a tvůrčí tým filmu se rozhodl, že Elba bude hrát novou postavu, nikoli Deadshota. Toto rozhodnutí bylo učiněno po několikatýdenních diskusích, kterých se účastnili Gunn a Elba, aby byl respektován Smith a měl možnost se do role v budoucnu vrátit. Elba později uvedl, že Gunn nikdy neměl v úmyslu obsadit do role Deadshota jeho.
  • Pivo, které se v baru Bloodsport pije, je Conquistador Muerto (Mrtvý dobyvatel) Lager.
  • Když Wallerová trénuje odpalování, zamumlá něco o tom, že si "zahraje golf se senátorem Crayem". Tato postava se objevila v prvních číslech první komiksové série Suicide Squad. Poté, co byl zabit, se jeho syn Adam později krátce připojil k Sebevražednému oddílu jako jedna z mnoha postav s krycím jménem "The Atom". (Postava, která se umí zmenšovat, je v oblasti černých operací velmi užitečná.)
  • Režisér filmu James Gunn a výkonný producent Zack Snyder se znají už dlouho, protože Gunn se podílel na Snyderově režijním debutu Úsvit mrtvých.
  • V baru si Abner Krill představuje všechny své taneční partnerky jako svou matku. "Bylo to divné, člověče," řekl David Dastmalchian. "Některé části musely být choreografovány, protože James a Henry [Braham], náš kameraman, mají tak specifickou vizi, jak chtějí, aby tyto scény fungovaly, ale Henry naštěstí pracoval s takovou kamerou, kdy se mohl dostat velmi blízko a pohybovat se kolem mě. Každý, kdo mě viděl tančit, ví, že tanec nemám v životopise uveden v kolonce zvláštních schopností." Přestože mu matka narušuje zábavu, je taneční scéna jedním z mála momentů, kdy si Polka-Dot Man užívá. Dastmalchian se chopil okamžiku, než se věci opět zintenzivnily. "Nejsem moc dobrý tanečník, ale to Abner taky ne, takže díky bohu, že to vyšlo," řekl Dastmalchian. "James prostě pustil hudbu tak nahlas, jak to na place šlo, a řekl: 'Prostě se odvaž a užívej si to. Tohle je Abner, poprvé má pocit, že se poprvé přátelí. Poprvé se odvázal. Baví se. Nechte se unést a nechte svou vlajku šílenství vlát.' A já jsem se zatraceně snažil, abych nechal své tělo volně plynout a dělal všechny věci, na které mělo chuť."
  • Idris Elba hraje Bloodsporta, který je odsouzen za zastřelení Supermana kryptonitovou kulkou. Elba projevil zájem o natočení prequelu, který by tento koncept prozkoumal, pravděpodobně s hercem Supermana z DCEU Henrym Cavillem.
  • Nový vzhled Harley je podobný tomu, jak se objevuje ve filmech Sama Humphriese a Batman: Arkham City a Injustice 2. Spojení s Injustice potvrdil na Twitteru sám James Gunn.
  • James Gunn přidal do titulků k filmu Sebevražedný oddíl (2016) poděkování režisérovi Davidu Ayerovi. Ačkoli se tvrdilo, že Gunnův film nikdy přímo nenavazoval na Sebevražedný oddíl z roku 2016, v několika ohledech na něj navazuje: především dynamikou mezi Harley, Flagem a Boomerangem, stejně jako Amandou Wallerovou, která se opět uchyluje k donucování postradatelných trestanců, aby dělali špinavou práci pro vládu pod pohrůžkou malých výbušnin umístěných v jejich krcích. Gunn za tyto postavy vděčí Ayerově práci, i když finální sestřih, v němž se objevily, nebyl jeho skutečnou vizí.
  • Steve Agee na place natáčel film Nanaue/King Shark. Aby bylo možné ukázat, jaké to je, když King Shark roztrhne člověka vejpůl, musel Agee udělat totéž s rekvizitním torzem. Praktického efektu bylo navíc dosaženo tím, že zmíněné torzo bylo naplněno něčím, čemu se na place říkalo "prasečí střeva". Agee o své práci na těchto sekvencích řekl: "Jsem si jistý, že to bylo něco mnohem méně toxického a nechutného. Ale měli to torzo, no, bylo to vlastně jako celé tělo, které bylo rozdělené na dvě poloviny a oni ho tak nějak spojovali dohromady, jakmile do něj dali všechno to svinstvo. Bylo to napojené na dráty a já jsem na tom musel doslova držet ruce a tak nějak to zvedat."
  • Tento film byl uveden do kin 5. srpna 2021. To je přesně pět let po datu premiéry filmu Sebevražedný oddíl (2016), tedy 5. srpna 2016.
  • Režie se měl ujmout Gavin O'Connor, ale ten byl následně propuštěn, jakmile se k filmu dostal James Gunn. O'Connor se o tom dozvěděl, až když se tato zpráva objevila na sociálních sítích.
  • Daniela Melchior málem přišla o svou roli. V rozhovoru pro The Hollywood Reporter herečka prozradila, že poté, co cestovala na konkurz přes Atlantik, ji její manažer přesvědčil, aby se na schůzku před konkurzem s Gunnem a producentem Peterem Safranem oblékla, přestože to bylo mimo její komfortní zónu, protože v Portugalsku se herci na konkurz nelíčí. Bohužel, tato úroveň půvabu nebyla tím, co dvojice zřejmě hledala v mrzuté, samotářské Krysařce. Melchior řekl, že "po tomto setkání se na sebe podívali a řekli si 'ne'". Po konkurzu, jehož součástí byla i kamerová zkouška se skutečnou krysou, se však Melchiorovy šance obnovily. Herečka tvrdila, že se na konkurzu proměnila v "tu divnou, strašidelnou holku", kterou role vyžadovala. To spolu s jejími hereckými schopnostmi a chemií s krysou, kterou použili, zřejmě pomohlo změnit Gunnův názor na věc. Hereččina pohoda s filmovými krysami se rozšířila i mimo konkurz, Melchior často s nadšením používal ve scénách skutečné krysy, i když neseděly na místě.
  • Ačkoli design Starra zjevně svádí ke krycímu jménu Project Starfish, ve skutečnosti existuje skutečný zdroj tohoto jména. V roce 1962 byla v rámci amerického programu jaderných zkoušek vystřelena do vesmíru raketa Thor, která záměrně explodovala a zachytila radiaci v atmosféře. Tento test byl známý jako Starfish Prime a zapadá do myšlenky, která se objevila ve filmu Sebevražedný oddíl, že lidstvo zasahuje do vesmíru jen proto, že může.
  • Steve Agee má v tomto filmu dvojroli: hraje CGI představitele krále Žraloka a vystupuje jako John Economos.
  • Sebastiana, krysího mazlíčka ve hře 2, namluvil herecký veterán Dee Bradley Baker. Baker hraje krysu už poosmé - mimo jiné krysu v Thundercats, krysu ve Frankenweenie a ve videohře Ratatouille.
  • V sekvenci, kterou scénografka Beth Mickleová nazvala "Harley Vision", se Harley probojuje z palácového sídla Corto Maltese, kde byla uvězněna. Přitom vidí animované ptáky, květiny a explodující srdce. Je to parádní vizuál, ale také pěkná poklona jejímu vůbec prvnímu vystoupení ve filmu Batman: The Animated Series (1992).
  • Idris Elba ve skutečnosti nekouří a trpí astmatem. Proto mu při scéně, kdy Krvavý sport kouří na zadním sedadle dodávky, slzely oči. "Musel jsem mu pomocí vizuálních efektů vytáhnout slzu z oka, protože se mi ten záběr líbil," prohlásil režisér James Gunn.
  • David Ayer má s Jamesem Gunnem dobré vztahy a oba dali jasně najevo, že se Gunn necítí nijak zle, když se ujal režie tohoto pokračování. Ayer dokonce zašel tak daleko, že řekl, že je na Gunna hrdý a že film je "zázrak zázraků".
  • Peter Safran se nechal slyšet: "Především tomu neříkáme Sebevražedný oddíl 2, protože je to totální restart, takže je to Sebevražedný oddíl a myslím, že by z toho lidé měli být nesmírně nadšení. Je to všechno, v co byste od scénáře Jamese Gunna doufali, a myslím, že to o mnohém vypovídá a mnohé slibuje, a já vím, že toho hodně splníme." Vzhledem k tomu, že si však několik hlavních herců zopakuje své postavy, jedná se spíše o měkký restart.
  • Režisér James Gunn prozradil, že jeho oblíbenými postavami jsou Král Žralok, Krysař 2 a Puntíkatý muž.
  • Pro roli ve filmu Krysař 2 si James Gunn vybral Danielu Melchior, herečku, která byla mimo své rodné Portugalsko neznámá.
  • (asi ve 21. minutě) Když je ve filmu představen Polka-Dot Man, je vidět, že padouch používá inhibiční obojek. Ve filmu není zmíněn, ale v komiksech je obojek vytvořen společností A.R.G.U.S., kterou řídí Amanda Wallerová a která je oficiálním zaměstnavatelem Task Force X. Každý Inhibiční obojek je vyroben na zakázku tak, aby blokoval superschopnosti jakéhokoli padoucha nebo hrdiny. Inhibiční obojek se stal rozpoznatelným nástrojem v příbězích DC díky animovanému seriálu Young Justice, který tyto předměty hojně využívá ve všech třech sezónách.
  • Po jedenáctileté pauze se John Murphy vrací k filmové hudbě od filmu Kick-Ass (2010).
  • Když byl James Gunn najat společností DC Films, dostal povolení adaptovat jakýkoli film, který chtěl. Kromě Sebevražedného oddílu Gunn zvažoval i film o Supermanovi. Přiznal však, že by se nejednalo o pokračování Muže z oceli (2013), prvního filmu z DC Extended Universe.
  • Ukazuje se, že Bloodsport a Rick Flag spolu sloužili v Quracu. V komiksech DC je Qurac fiktivní blízkovýchodní země, která slouží jako operační základna The Onslaught, týmu teroristů se superschopnostmi, kteří jsou častými protivníky Sebevražedného oddílu.
  • Režie pokračování se měl ujmout David Ayer, ale kvůli tvůrčím neshodám a neuspokojivému přijetí předchůdce se k režii nevrátil. Ayer byl ještě pověřen režií spin-offu Gotham City Sirens, ale tento projekt se nakonec vyvíjel bez něj jako "Birds of Prey", u kterého je stále uveden jako producent.
  • V úvodní sekvenci vítá Boomerang Jai Courtneyho Ricka Flaga i Harley Quinn přinejmenším jako známé bývalé kolegy. V případě Harley Quinn je potvrzeno, že Flag a Boomer byli legitimními přáteli. Příběhový náznak jejich příbuznosti jen potvrzuje, že Sebevražedný oddíl navazuje na Sebevražedný oddíl 2016.
  • (asi v 1h 16 min) Když Harley získává možné důvody k zabití Thinkera, říká mu: "Jestli zjistíme, že máš personalizované poznávací značky, zemřeš.", což by mohlo odkazovat na Jokera, který měl poznávací značku s nápisem "HAHAHA", z čehož pramení její odpor k nim.
  • Will Smith se měl vrátit v roli Deadshota, ale kvůli termínovému konfliktu z filmu odešel. Smith natáčel film Král Richard (2021).
  • Řada herců, kteří byli ve filmu zabiti, nedostala po smrti své postavy žádnou část scénáře.
  • Na začátku filmu, když zaměstnanci uzavírají sázky o to, kdo přežije a kdo zemře, můžete vidět trestní rejstřík několika členů operační skupiny X. Nejjasněji je vidět Mongal. Mongalův trestní rejstřík zahrnuje: masovou vraždu, válečné zločiny, zločiny proti lidskosti, ničení majetku, napomáhání a vyhrožování úřední osobě.
  • Harley má problém zjistit, co je demonymem pro Corto Maltese. To proto, že "maltský" je již demonymem pro lidi z Malty. Název národa vznikl podle komiksové postavičky maltského původu.
  • Při propagaci filmu v rozhovoru v pořadu Live with Kelly and Mark (1988) Idris Elba na otázku ohledně hraní po boku krys uvedl, že není jejich velkým fanouškem. Elba však prozradil, že Viola Davisová má z krys obrovskou hrůzu. Extrémní reakce Davisové na krysy využil pro fobii své postavy z krys.
  • Přilba Bloodsports je poctou Xenomorfům ze série Vetřelec. Režisér James Gunn tuto podobnost přiznává.
  • "Polka-Dot Man je skvělý," řekl James Gunn pro Total Film. "Šel jsem se podívat na internet: "Kdo je nejhloupější postava DC všech dob?" a byl to Polka-Dot Man. Z té postavy, která je smutná a ubohá, jsme udělali postavu, která je v depresi, protože si lidé myslí, že je hloupá. Má velmi tragický příběh, o kterém se dozvídáte v průběhu filmu, že jsem dokázal dodat hloubku postavám, které jsou považovány za nejhloupější, je pro mě zábavná věc."
  • V rozhovoru pro Jake's Takes James Gunn vysvětlil, jakou logiku má při zabíjení postav a zda jsou pro přežití člena Task Force X nutné určité "vlastnosti". "Nechci říct, že to bylo náhodné, ale opravdu každá smrt sloužila příběhu," vysvětlil. "Chci říct, že jsem si vybral některé postavy a věděl jsem, že když jsem si je vybral, tak zemřou, a některé z nich zemřou dříve a některé později. Ale někdy víte, že když vytváříte příběh, musíte, víte... část toho je prostě řídit se instinktem a tím, co je dobré a co není tak dobré." Gunn také připustil, že jeho spisovatelský "flow" vedl ke ztrátě postav, které nechtěl vidět dojít svého konce, ačkoli žádné konkrétní postavy ze Sebevražedného oddílu nejmenoval. "Jsou tam konkrétně dvě postavy, u kterých mi pokaždé, když se na film dívám, ukápne slza, protože nechci, aby ty postavy zemřely," podotkl režisér. "Ale myslím, že to posloužilo příběhu a posloužilo to většímu příběhu filmu, takže proto se to stane."
  • Jedná se o filmový debut mimozemského superpadoucha Starra. Starro Dobyvatel debutoval ve Stříbrném věku komiksu, v Brave and the Bold #28 (březen 1960), a byl prvním nepřítelem, se kterým se Liga spravedlnosti Ameriky utkala.
  • Režisér James Gunn přijal několik opatření, aby se vyhnul úniku podrobností o filmu, například o postavě Idrise Elby ve scénáři a na place mluvil jako o "Vigilantovi", aby zabránil prozrazení jeho skutečné role, a také nedal některým hercům stránky scénáře z doby po smrti jejich postav.
  • Scénárista a režisér James Gunn mluví o emotivní montáži s králem žralokem, která byla vystřižena "Myslím, že jsme z filmu vystřihli několik opravdu skvělých scén. Vidíte moment, kdy se Král Žralok dívá z okna a vidí líbající se mladý pár. A vy si v tu chvíli uvědomíte, jak snad není součástí tohoto světa a jak touží být součástí tohoto světa. To byla vlastně mnohem delší taková montáž. Ta je opravdu krásná a sama o sobě se mi moc líbí. Opět to bylo na špatném místě ve filmu."
  • Původní Krysař byl v komiksech irský Američan z Gotham City. Ve filmu však pochází z Portugalska. To s sebou může nést i trochu adaptační změny jména, protože Ratcatcherovo příjmení bylo v komiksu Flannegan. Zatímco zde jeho pravé jméno není uvedeno a příjmení jeho dcery je Cazo.
  • James Gunn popsal Krvavý sport jako nesentimentální ztvárnění akčního hrdiny 60. let, jako byl Steve McQueen, bez "morálních důsledků" těchto postav. Idris Elba měl původně nahradit Willa Smithe v roli Deadshota, ale postava byla změněna na Bloodsport, aby si Smith mohl svou roli v budoucnu zopakovat; Gunn příběh, který napsal pro Elbu, nezměnil a Bloodsport si vybral jen proto, že se mu postava líbila v komiksu. Komiksová schopnost postavy zhmotňovat zbraně je ve filmu upravena jako různé pomůcky a transformující se zbraně, které vycházejí z jeho kostýmu.
  • Během natáčení si David Dastmalchian v Panamě adoptoval kočku, kterou okamžitě pojmenoval "Abner Bubblegum Polka Dot Cat" nebo zkráceně "Bubblegum". Dastmalchian zveřejnil několik snímků svého nového mazlíčka v kostýmu a také prozradil, že kostýmní výtvarnice filmu Judianna Makovsky dokonce vytvořila pro Bubblegum miniaturní kostým Polka-Dot Cat, takže kočka vypadá ve filmu stejně jako Dastmalchian. Na fotografii s popiskem, kterou zveřejnil na Instagramu, Dastmalchian píše: "S pomocí mé rodiny ze Sebevražedného oddílu a několika štědrých milovníků zvířat v Panamě se mi podařilo zachránit Bubblegum (celým jménem: Abner Bubblegum Polka Dot Cat). Byla požehnáním pro naši rodinu a pomohla nám překonat pandemii. Prosím, adoptujte, nenakupujte a kastrujte svá zvířata. (Kostým Judianna Makovsky). Děkujeme, @jamesgunn!"
  • Při propagaci filmu v rozhovoru v pořadu Jimmy Kimmel Live! (2003), který uváděl Anthony Anderson, Margot Robbie prozradila, že spávala v pokoji, kde měla vystavenou kartonovou figurínu svého budoucího hereckého kolegy z tohoto filmu, Johna Ceny. Bylo to díky jejímu bývalému příteli, který byl velkým fanouškem wrestlingu. Když se při natáčení filmu s Cenou poprvé setkala, rozhodla se mu to přes počáteční váhání říct, aby se vyhnula trapasu. Při rozhovoru byli přítomni Cena, který byl převlečen za svou postavu z filmu, a režisér James Gunn, které Robbieho odhalení velmi pobavilo.
  • Režisér James Gunn se původně bál oslovit Sylvestera Stallona, aby si zahrál roli Nanaueho/Krále Žraloků. Gunn prohlásil: "Ve skutečnosti jsem najal tři různé herce. Napsal jsem roli pro Sylvestera Stalloneho. Měl jsem strach. Sly je můj přítel. 'Co kdyby to nevyšlo? Vždyť je to Sly!' Prostě bych musel mít hlas, který by nefungoval. Takže jsme měli obrovský konkurz se spoustou hlasových herců. Přišel jeden hlasový herec a natočil celý film. Nefungovalo to." Gunn dále říká: "Měli jsme dalšího herce, který namluvil celý film. Ten ale neoživl. Měli jsme herce, opravdu, opravdu slavného herce, který byl zároveň mým přítelem, a ten ho namluvil. A to nefungovalo!" Gunn nakonec oslovil Stalloneho a zbytek je, jak se říká, historie. "A pak jsem si řekl: 'Lidi, já nevím, co mám dělat. Myslím, že musím jít za Slyem.' A zavolal jsem Slyovi. Řekl, že by do toho rád šel. Přišel a hned ta postava tak nějak ožila," dodal Gunn.
  • Bloodsport je ve vězení za to, že zastřelil Supermana kryptonitovou kulkou. To je přímo převzato z Bloodsportova prvního vystoupení v Post-Crisis Superman Run Johna Byrnea v roce 1987. Jak se stalo, Superman byl tímto útokem natolik vážně zraněn, že musel podstoupit operaci k jeho odstranění, což vyžadovalo, aby chirurg kryptoňana kontrolovaně vystavil záření minerálu, aby ho mohl řádně ošetřit.
  • Tento film, natáčený výhradně kamerami RED s certifikací IMAX, bude prvním filmem s ratingem R, který bude kompletně natočen v IMAXu.
  • Režisér James Gunn doufá, že film bude inspirovat další domácí krysy. Gunn se podělil o svou vlastní historii, kdy měl krysy jako domácí mazlíčky, a také o naději, že film povzbudí ostatní, aby si tato malá zvířata také pořídili jako domácí mazlíčky. "Když jsem vyrůstal, měl jsem mnoho domácích potkanů," napsal Gunn. "Jsou mnohem inteligentnější a láskyplnější než pískomilové, křečci, morčata a další malá zvířata. Nejsem zastáncem toho, aby byli mývalové domácími mazlíčky, což jsme bohužel zpopularizovali filmem [Strážci Galaxie]. Ale budu rád, když Sebevražedný oddíl inspiruje více potkanů jako domácích mazlíčků."
  • Když jsou Flag (Kinnaman), Peacemaker (Cena) a Bloodsport (Elba) převáženi na korbě náklaďáku, ptá se Bloodsport (Elba) svých věznitelů, zda znají Dim Mak nebo Death Touch. To je odkaz na film Krvavý sport (1988), kde Frank Dux (Van Damme) používá Dim Mak.
  • Krysař 2 tráví hodně času spánkem, většinou přes den. To souvisí s tím, že krysy jsou noční živočichové, kteří přes den spí a nejaktivnější jsou v noci.
  • Jai Courtney prohlásil, že na rozdíl od Ricka Flaga se kapitán Boomerang od událostí v Sebevražedném oddílu nezměnil a je to "stejná zodpovědnost za hovno, jakou jsme poznali v prvním díle. Je tam venku a způsobuje problémy, jak se dalo očekávat."
  • Při prvním představení filmu Krysař 2 je vidět vězeňkyně s různobarevnými obrazci na kůži (asi ve 20. minutě). Jedná se o padoucha Kaleidoskopa (v cameu ztvárněného Natalií Safranovou), který se poprvé objevil v Superboyovi vol. 2 #36 jako postava zaslaná fanoušky pro titul "Dial H for Hero". Dva fanoušci, kteří tuto postavu poslali, Chris a Nancy Mae Lawtonovi, byli zahrnuti do sekce "Zvláštní poděkování" během titulků.
  • 27. února 2019 bylo oznámeno, že Will Smith již není v obsazení filmu kvůli problémům s plánováním, přičemž natáčení mělo začít v Atlantě v Georgii v září tohoto roku. Dne 1. března se James Gunn sešel s Idrisem Elbou, aby s ním projednal jeho připojení k filmu, údajně jako náhradu za Smithe v roli Deadshota. Elba byl pro Gunna jedinou volbou pro tuto roli a scénář psal s ohledem na Elbu, což Gunn dělá jen zřídka pro herce, se kterými se ještě nesetkal. Elba během tohoto rozhovoru souhlasil, že se k filmu připojí, protože chtěl s Gunnem pracovat a cítil se "tak dojatý a poctěný, že někdo s [Gunnovým] talentem s ním opravdu chce pracovat". Následující týden už Elba vedl oficiální jednání.
  • Během natáčení filmu se režisér James Gunn nechal částečně inspirovat překvapivým úspěchem filmu Joker (2019), který byl zaměřen více na dospělé.
  • Jedna z krys na place byla pojmenována po Chrisi Prattovi, ale jako "Crisp Ratt". Pratt hrál v předchozích dvou superhrdinských filmech režiséra Jamese Gunna, Strážci Galaxie (2014) a Strážci Galaxie Vol. 2 (2017).
  • V nočním klubu si Peacemaker objedná rundu fernetu. Ačkoli se jedná o italskou lihovinu, je v Argentině nesmírně populární, a to až do té míry, že pětasedmdesát procent její spotřeby pochází z Argentiny. Běžně se míchá s Coca Colou.
  • David Dastmalchian získal roli Polka Dot Man s textem v únoru 2019. Ve Skotsku měl premiéru jeho nezávislý film "All Creatures Here Below". Kolem půlnoci mu v hotelovém pokoji zavibroval telefon. "Přišla mi textovka od Jamese, ve které stálo: 'Chci, abys hrál v Sebevražedném oddílu. V tu chvíli se mi změnil život," říká Dastmalchian, který se s Gunnem přátelil už léta. Gunn mu poslal scénář a herec zůstal vzhůru až do čtyř do rána a četl ho šokován nejen tím, že Polka-Dot Man je ústřední postavou filmu, ale také ohromen tím, jak moc s ním role rezonuje. Po dočtení scénáře vzal Dastmalchian telefon a nahrál Gunnovi syrový, emotivní hlasový vzkaz. O nahrávku se podělil s THR. "Jsem opravdu poctěn, že mohu hrát tuto postavu. On je mnou," říká Dastmalchian, jehož hlas se dusí emocemi, ve vzkazu. "Ani nevíte, jak moc mě v dětství pronásledovaly mé hloupé kožní potíže a jak moc jsem měl pocit, že je se mnou něco v nepořádku. A jak moc jsem se chtěl před osmnácti lety zabít, když jsem se dostal nejblíže tomu, abych si vzal život. A teď svůj život miluju. A jsem tak vděčný, že mám Evu a děti a že mám své přátele a tebe."
  • Většina lidí to přehlédne, ale režisér James Gunn chce, aby si všichni všimli krysy Sebastiana v okamžiku (1 hodina 49 minut), kdy vyhazuje ruce do vzduchu, aby oslavil, že má pravdu v tom, že Krvavý sport je dobrý chlap. "Přijde mi to k popukání," prohlásil.
  • Ve filmu Sebevražedný oddíl (2016) má Harley na zádech vytetováno: "Property of Joker". V tomto filmu je na něm nyní napsáno: "Property of No-One". Další narážka na nechutnou minulost Harley Quinn s panem J.: když nastupuje do vrtulníku mířícího na první misi, předvádí svůj nově vylepšený design bundy. Přes zadní stranu jsou nápisy "live fast, die clown" (žij rychle, zemři jako klaun), jako poklona jejímu bývalému partnerovi ve zločinu i v životě.
  • Režisér James Gunn v několika rozhovorech uvedl, že během natáčení dostal mnohem větší tvůrčí svobodu než u filmů Strážci Galaxie z MCU.
  • James Gunn chtěl, aby Peacemakera hrál Dave Bautista (který se objevil v jeho předchozích filmech Strážci Galaxie (2014) a Strážci Galaxie Vol. 2 (2017)), ale Bautista odmítl, aby si zahrál hlavní roli ve filmu Zacka Snydera Armáda mrtvých (2021). Gunn ve skutečnosti napsal scénář Snyderova Úsvitu mrtvých (2004) o 17 let dříve, ale navzdory podobným názvům jsou "Úsvit" a "Armáda mrtvých" nesouvisející filmy.
  • Režisér James Gunn říká, že John Cena je "pravděpodobně nejnadanější improvizační herec, s jakým jsem kdy v životě pracoval". Říct, že tighty-whities jsou rasistické, byla jedna z Cenových improvizací, stejně jako jeho honící pohyb v (33 min.) "Byl tam také moment, který jsem přemýšlel, jestli si nechat, kde udělal něco mnohem, mnohem sprostějšího, ale bylo to prostě příliš."
  • Rick Flag nosí v tomto filmu žluté tričko, což je jeho tradiční oblečení z komiksů.
  • Režisér James Gunn byl přizván, aby napsal scénář a případně režíroval pokračování poté, co ho společnost Disney vyhodila z marvelovského filmu Strážci Galaxie Vol. 3 (2023) po online sporu, v němž se objevily některé Gunnovy kontroverzní vtipy z minulosti na Twitteru. Po masivních protestech fanoušků a online petici za jeho opětovné přijetí ho společnost Disney následně znovu najala, ale umožnila mu dokončit tento film před zahájením prací na Strážcích Galaxie Vol. 3 (2023).
  • James Gunn film popsal jako přímé pokračování nebo restart prvního filmu, ale jako "to, co to je". Nakonec bylo přijato, že se jedná o samostatné pokračování.
  • Polka Dot Man se spřátelí s Miltonem. Ve skutečnosti je Milton "Bill" Finger tvůrcem komiksového Polka Dot Mana.
  • Režisér Sebevražedného oddílu (2016) David Ayer popřál Jamesi Gunnovi vše nejlepší k režii pokračování. Ayer se cítil s prvním filmem nespokojený, protože studio Warner Bros. nařídilo desetitýdenní dotáčky a změnilo většinu filmu oproti Ayerově původní vizi.
  • Režisér James Gunn prohlásil, že nikdy neuvažoval o tom, že by do filmu obsadil Jokera, ani o tom nemluvil s Jaredem Letem, protože nemá žádné užitečné schopnosti pro misi jednotky.
  • Když James Gunn srovnával tento film se Strážci Galaxie (2014), mluvil o rozdílech, které jsou oběma sériím vlastní: Myslím, že od začátku prvních Strážců víte, že Peter Quill je nejspíš v hloubi duše dobrý, Gamora je dobrá, Rocket je dobrý, Drax je dobrý. Ačkoli jak Sebevražedný oddíl, tak Strážci Galaxie obsahují divokou skupinu komiksových hrdinů, kteří spolu bojují, nemohou být tyto týmy odlišnější. Jeden obsahuje hrdiny, kteří bojují za dobro (a peníze), zatímco Task Force X se skládá z padouchů a zabijáků. A při srovnání se Strážci dal Gunn jasně najevo, že hlavním rozdílem bude právě to, kdo tvoří jednotlivé týmy. Gunn dále hovořil o skupině padouchů v Task Force X: "Někteří z nich nejsou dobří lidé. Jsou to zlí lidé. V tomto směru je to méně sentimentální. Král Žralok je mnohem méně sentimentální než Groot."
  • Síly a příběh Polka-Dot Mana jsou v tomto filmu originální. V komiksech jeho puntíky pocházely z jeho kostýmu a měly různé funkce, nikoliv z mezidimenzionálního viru. Byl také jen jedním z mnoha padouchů v kostýmu, kteří páchali většinou neškodné zločiny jen proto, aby upoutali Batmanovu pozornost a poměřili s ním síly, nikoli obětí nepovedeného experimentu, který vytvořila jeho matka.
  • Režisér James Gunn dal králi žralokovi tátovo tělo, aby nevypadal jako savec, a také malé oči, velkou pusu a malou hlavu, aby se vyhnul designu "roztomilé antropomorfní bestie", který známe z populárních postav, jako je Baby Groot z Gunnových Strážců Galaxie nebo Baby Yoda z filmu Mandalorian (2019). Ironií je, že lidem King Shark přesto připadal překvapivě roztomilý.
  • Margot Robbie se podělila o to, co můžeme očekávat od nadcházejícího návratu této postavy: "Jedna z prvních věcí, které jsem Jamesovi řekla, byla, že Harley je katalyzátorem chaosu. Není nutně vaším středobodem vyprávění a někdy je skvělé, když dějové body mohou spočívat na bedrech jiných postav a ona může být tím, co rozpoutá celý sled událostí. To je něco, s čím jsem cítil, že souhlasí, na základě toho, co jsem četl ve scénáři." Těmito slovy dále škádlila svůj návrat v roli Harley: "[Z hlediska] toho, jak se změnila, je prostě vždycky zajímavé zkoumat, k jakým vlastnostem postavy tíhnou různí režiséři. Společným jmenovatelem je zdrojový materiál, na kterém jsem postavu stejně vždycky stavěla. Pod vedením různých lidí se pak vyvíjí různými způsoby."
  • Když je představen král Žralok, jeho příběh pohrdavě obsahuje skutečnost, že pochází ze žraločího boha, čemuž ředitel Belle Reve zřejmě nevěří. To odpovídá skutečnému komiksovému původu Krále žraloka: říkalo se, že je synem "Krále všech žraloků" alias Žraločího boha, ale o pravdivosti těchto tvrzení panovaly pochybnosti. Jeho původ byl odmítán jako pouhá pověra, přestože je prokazatelně chodícím a mluvícím žraločím mužem. "Aquaman: Meč Atlantidy" nakonec potvrdil, že je skutečně synem žraločího boha.
  • James Gunn film popsal jako válečnou komedii ze 70. let.
  • James Gunn mohl použít jakoukoli postavu, kterou chtěl. V důsledku toho se rozhodl použít většinou méně známé postavy. Na Twitteru Gunn napsal: "Zvažoval jsem mnoho známějších hrdinů a psanců, ale chtěl jsem se držet původní Ostranderovy vize převážně druhořadých antagonistů."
  • Starro byl vůbec prvním padouchem v komiksech Ligy spravedlnosti.
  • Doktora Fitzgibbona ve filmu hraje autor komiksu "Sebevražedný oddíl" John Ostrander.
  • James Gunn v tomto filmu použil převážně praktické VFX. Po práci na filmech Strážci Galaxie, které byly plné CGI, to pro něj byla úleva.
  • Mnoho herců, včetně Margot Robbie a Idrise Elby, se k filmu dostalo, jakmile byl James Gunn pověřen režií. John Cena nabídku přijal, aniž by Gunn stihl vysvětlit, do jakého projektu byl obsazen. Pete Davidson mezitím souhlasil, jakmile se dozvěděl, že má hrát smutného padoucha ze seznamu D s civilním jménem Dick Hertz.
  • Na počest herce Nathana Filliona (TDK) přejmenovalo jeho rodné město Edmonton (v kanadské provincii Alberta) v týdnu premiéry filmu Sebevražedný oddíl oficiálně svou radnici na Občanský pavilon Nathana Filliona.
  • Režisér James Gunn v tichosti protestoval proti uvedení filmu ve stejný den na HBO Max. Zatímco v souvislosti se seriálem Peacemaker tuto službu chválil, Gunn byl údajně rozhořčen, když se dozvěděl, že film bude k dispozici ke streamování současně s uvedením v kinech, a odmítl HBO Max při propagaci filmu zmínit a často tvrdil, že byl natočen pro kina, konkrétně pro IMAX.
  • Abner Krill je "nepovedený experiment" v obleku s puntíky, kterého James Gunn označil za "nejhloupější postavu DC všech dob" a doufal, že se z něj ve filmu stane tragická postava. Gunn nevěděl, že David Dastmalchian má vitiligo a k postavě cítil osobní vztah z důvodů, že byl v dětství šikanován a oslovován "puntíku".
  • Režisér James Gunn popsal Krysaře 2 jako "srdce filmu".
  • Sean Gunn má dvojí práci, na place zastupuje Weasela a hraje také živou lidskou postavu. Ve filmu Belle Reve hraje známého padoucha z DC Calendar Mana, který se objeví velmi krátce, aby popíchl Polka-Dot Mana. Přichází s plešatou hlavou komiksového padoucha a lebečním tetováním měsíců v roce.
  • James Gunn vycházel při ztvárnění Weasela ve filmu z komiksové postavy kocoura Billa z komiksu Bloom County, který je "sotva víc než zvíře a nemá ponětí o tom, co se kolem něj děje".
  • Margot Robbie řekla, že bude hrát Harley Quinn tak dlouho, jak to jen bude možné, protože se jí její role v DC Extended Universe líbila.
  • Režisér James Gunn považuje tento film za nejzábavnější, jaký kdy při natáčení zažil, což přičítá tomu, že dal přednost kreativitě před perfekcionismem, byl na tom psychicky a emocionálně nejlépe, měl "úžasné" herce a štáb, podporující studio (Warner Bros. nezasahovalo do jeho vize a mělo k ní jen několik drobných připomínek) a cítil, že je na vrcholu svých režijních schopností.
  • Idris Elba byl původně najat jako náhrada za Willa Smithe v roli Floyda Lawtona/Deadshota, ale později bylo rozhodnuto, že Elba bude hrát novou postavu (Bloodsport), aby se Smith mohl v budoucnu vrátit.
  • Fanoušci DC Comics si nemohli nevšimnout, že King Shark se liší od svého komiksového původu z New 52, pro který je typický žralok kladivoun. A tak si režisér James Gunn, jak to často dělá, udělal čas a seznámil zvědavé fanoušky s procesem navrhování této postavy. Podle Gunna se skutečně snažili napodobit vzhled žraloka kladivouna, ale některé věci prostě vypadají lépe na stránce komiksu než na kameře. Na Twitteru to vysvětlil: "Zkoušel jsem design kladivouna, který se mi líbí a původně jsem si myslel, že ho použiji. Ale mít oči po stranách daleko od sebe způsobovalo, že bylo neuvěřitelně nepohodlné natáčet interakce s jinými lidmi. Nebylo vidět, jak se na druhou osobu dívá, a záběry měly tendenci být příliš široké. Od začátku jsem ale trval na tátově těle, protože jsem si nemyslel, že by King Shark měl takovou savčí stavbu těla."
  • Nejoblíbenější záběr Jamese Gunna je, když Král Žralok roztrhne člověka vejpůl. Král Žralok byl CGI, zatímco jeho oběť byla figurína s protézami.
  • Margot Robbie má na sobě nový kostým s tradiční červenou a černou barvou Harley, přičemž James Gunn se inspiroval kostýmem této postavy ve videohře Batman: Arkham City. Chtěl, aby její bunda měla na zádech nápis ve stylu "motorkářského gangu", a místo dalších potenciálních možností "Clown AF" a "World's Best Grandpa" zvolil "Live fast, die clown". Gunn také odstranil Harleyino tetování na obličeji "Rotten" z předchozích filmů DC, protože se jemu i Robbiemu nelíbilo.
  • John Cena označil Peacemakera za "debilního Kapitána Ameriku".
  • Joel Kinnaman uvedl, že film byl příležitostí dát jeho postavě prázdný list, a řekl, že Flag je hloupější, méně unavený, naivnější a vtipnější ve srovnání s jeho ztvárněním v prvním Sebevražedném oddílu (2016).
  • Harley Quinn zabije jednoho ze svých věznitelů, bosýma nohama mu vytrhne klíče z těla a pak si nohama odemkne pouta nad hlavou. Margot Robbie zvládla kaskadérský kousek sama, bez použití dubléra. Režisér James Gunn pochválil Robbie za to, že trik provedla sama, a potvrdil, že si útěk ve scéně usnadnila sama, místo aby do něj zasáhl kaskadér. Režisér se podělil o své zklamání nad tím, že Robbie má během jednoho z klíčových momentů triku zakrytý obličej kostýmem, takže není zřejmé, že za něj může ona. Gunn prohlašuje: "[Robbie] je jako lidský švýcarský armádní nůž a sledovat tuto scénu s jejím saltem vzad bylo prostě více než neuvěřitelné." Dále se vyjadřuje: "Byl jsem tak šťastný, že to funguje, a byl jsem tím fascinován, a pak jsem se dostal do střižny se záběry a [ona] má na [svém] oblečení manžetu, která jí zakrývá obličej, takže to vypadá, že je to kaskadér. To je moje největší lítost."
  • James Gunn naplnil Sebevražedný oddíl obskurními a neznámými padouchy, protože měl pocit, že to více odpovídá komiksovému oddílu: "Chtěl jsem se držet původní vize Johna Ostrandera, která zahrnovala převážně druhořadé antagonisty. V superpadouších, kteří ani nejsou tak dobří v tom, že jsou zlí, je vrozený tragický prvek."
  • V čase 13:38 je Weaselovo jméno na jedné z obrazovek operace ARGUS zřetelně chybně napsáno jako "WEASAL", přestože bylo ve všech předchozích případech napsáno správně.
  • Pokud jde o to, jak režisér James Gunn získal Sylvestera Stalloneho pro roli Nanaueho/Krále Žraloků, nebylo třeba ho příliš přesvědčovat. Gunn mu řekl: "Tuhle roli jsem napsal pro tebe do Sebevražedného oddílu. Nezabere ti to příliš mnoho času." Stallone odpověděl: "Jo?" Na což Gunn odpověděl: "Jo, je to velký, trochu buclatý žralok, který žere lidi." Stallone se na to podíval a řekl: "Jo, je to velký žralok. Na to Stallone řekl: "Pro tebe cokoli, brácho."
  • V čase 31:53 jsou vidět tři členové posádky, kteří procházejí džunglí.
  • Useknuté hlavy nejsou schopny pohybovat očima ani dělat výrazy, na rozdíl od té, která je zobrazena zblízka mezi zuby krále Žraloka poté, co setne hlavu vojákovi.
  • Když tým poprvé letí v letounu V-22, je v záběru vidět pilotní kabina a přístroje. Jsou zde čtyři sady motorových přístrojů, ale V-22 je pouze dvoumotorový letoun.
  • Kolem času 59:09, když jednotka dorazí do klubu "La gatita", je na zdi nápis s chybně napsaným slovem ve španělštině. Stojí na něm "No se permite alcohol más aya de este punto" (Alkohol zakázán za tímto bodem). Slovo "aya" má být napsáno "allá".
  • Když Harley vystoupí z limuzíny, aby se setkala s prezidentem, její tetování "Daddy's Lil Monster" na levém rameni je silně zakryto bílým make-upem. V další scéně, která následuje hned poté, je však tetování jasně viditelné.