Colossal

61%

Zajímavosti 7

  • Film vznikl v mezinárodní koprodukci producentů z Kanady, Španělska, Spojených států a Jižní Koreje. Anne Hathaway se projektu upsala v květnu 2015 a film je popisován jako Godzilla (1954) a Ztraceno v překladu (2003). Hlavní natáčení začalo 18. října 2015 a skončilo 25. listopadu 2015. Odehrávalo se především ve Vancouveru v Britské Kolumbii a jeho okolí.
  • Vysíláno také v australské televizi pod názvem "Neváhejte".
  • Před zahájením natáčení podala společnost Toho žalobu na společnost Voltage Pictures, producenty filmu, za neoprávněné použití podobizny Godzilly v e-mailech a dalších propagačních aktivitách, údajně za účelem získání finančních prostředků na film.
  • Pro vytvoření monstra nebyly použity žádné záběry z motion capturingu, ale záběry Anne Hathaway, která hrála své role, byly poskytnuty týmu počítačové grafiky, který je použil jako referenční body. Na rozdíl od režiséra Nacha Vigalonda byli tvůrci CG zodpovědní za vzhled samotného monstra. Vigalondo uvedl, že to bylo částečně kvůli jeho nedostatečným uměleckým schopnostem a částečně kvůli tomu, že "[chtěl], aby působily jako postavy, které se cítí být součástí žánru, s nímž si hrajeme".
  • Anne Hathawayová byla první herečkou, která podepsala smlouvu v době, kdy projekt neměl žádnou finanční podporu. O scénáři se dozvěděla poté, co se ocitla "tak trochu v umělecké zemi nikoho", kde hledala inspiraci. Režisér Jonathan Demme jí promítl kopii filmu Pole v Anglii (2013), po níž se Hathawayová rozhodla, že představuje přesně ten typ filmu, který chce natočit. Poté, co požádala své zastoupení, aby jí ukázalo podobný scénář, ke kterému by se mohla připojit, jí byl zaslán scénář Colossal. Hathawayovou zaujala žánrová rozkročenost scénáře a později ho přirovnala k filmu Being John Malkovich (1999), který patří k jejím nejoblíbenějším.
  • Anne Hathaway byla během natáčení filmu ve druhém trimestru těhotenství.
  • Gloria je v celém filmu líčena jako bez prostředků, ale nějakým způsobem se jí podaří rezervovat si letenku do vzdáleného Soulu a zajistit si dopravu z letiště do centra Soulu a (pravděpodobně) ubytování během pobytu.