Dobrý boj

81%

Zajímavosti 22

  • V březnovém článku pro New York Magazine / Vulture z roku 2021 Justin Curto uvedl, že broadwayská stálice Mandy Patinkin mohl v páté sezóně převzít roli Hala Wacknera, protože Broadway byla během pandemie COVID-19 uzavřena.
  • Christine Baranski (Diane) v rozhovoru s Jacksonem McHenrym pro New York Magazine v květnu 2020 uvedla, že když bylo v březnu 2020 nařízeno, aby se seriál The Good Fight, stejně jako mnoho dalších filmových a televizních produkcí, přestal natáčet kvůli odstávce COVID-19, Cush Jumbo (Lucca) se zeptal: "Můžeme si z natáčení odnést nějaké role toaletního papíru? Protože v Brooklynu je těžké sehnat toaletní papír." Oblast New Yorku, stejně jako mnoho dalších míst ve Spojených státech, zažila během prvních měsíců pandemie COVID obrovský nedostatek papírových výrobků.
  • Premiéra seriálu byla přesunuta z května na únor kvůli zpoždění seriálu Star Trek: Discovery (2017), který měl být hlavním seriálem pro CBS All-Access.
  • Epizody ve 4. sezóně měly názvy podle seriálu It's Always Sunny in Philadelphia, které obvykle začínají slovy "The gang...".
  • Tvůrci Robert King a Michelle Kingová mají ve spolupráci se CBS vlastní televizní produkční společnost s názvem "King Size Productions".
  • Tvůrci seriálu The Good Fight Robert King a Michelle Kingová jsou manželé už 27 let.
  • Epizody ve třetí sezóně byly pojmenovány podle seriálu Přátelé, který začíná slovy "The one where/in which...".
  • Gary Cole si zopakuje roli Kurta McVeigha ze seriálu Dobrá manželka (2009).
  • Úvodní titulní píseň k seriálu "The Good Fight" můžete slyšet zde na stránkách Don't Fail (2015) jako hudební doprovod celé dva roky před premiérou tohoto pořadu.
  • Sekvence z jižní Francie v první sezóně se natáčely na Long Islandu v New Yorku v lednu 2017.
  • Na rozdíl od svého předchůdce, seriálu Dobrá manželka (2009), nabízí tento seriál od CBS All Access dostatek "prémiové citlivosti", protože slovo na "F" a částečná nahota jsou v případě potřeby přípustné.
  • Delroy Lindo a Cush Jumbo opustili seriál po čtvrté sérii. Protože tato sezóna byla zkrácena kvůli pandemii koronaviru (z plánovaných deseti dílů bylo natočeno pouze sedm), jejich příběhové pasáže zůstaly nedokončené. V dubnu 2021 bylo oznámeno, že se oba vrátí (jako hostující hvězdy) na začátku páté série, aby uzavřeli své příběhové oblouky.
  • Julianna Marguliesová si měla ve třetí sezóně zopakovat svou roli z Dobré manželky ve tříepizodním oblouku, ale CBS jí místo požadovaného honoráře nabídla pouze "honorář pro hostující hvězdu" a ona odmítla (podle dobře zveřejněného rozhovoru pro Deadline).
  • Sarah Steele si zopakuje roli Marisy Goldové, dcery Eliho Golda ze seriálu Dobrá manželka (2009).
  • Když Colin Morello kandiduje do Kongresu jako demokrat, protikandidátem republikánů je neonacista a bílý supremacista. Tento vývoj je založen na skutečném příběhu z illinoiské politiky. Když se v roce 2018 ucházel o znovuzvolení do Sněmovny reprezentantů USA demokratický kongresman Dan Lipinski ze 3. obvodu státu Illinois (který zahrnuje části chicagské čtvrti South Side a některá přilehlá předměstí), Republikánská strana státu Illinois nebyla schopna najít legitimního protikandidáta. V tomto vakuu se jako republikánský kandidát pro tento závod kvalifikoval Arthur Jones, samozvaný nacista, který se dlouhodobě otevřeně hlásil ke své nenávisti vůči Židům, Afroameričanům a LGBTQ lidem. Lipinksi sice vyhrál volby s náskokem 74 %, ale i tak to znamenalo, že Jones získal asi 58 000 hlasů (zhruba čtvrtinu hlasů odevzdaných v obvodu).
  • Carrie Prestonová si zopakuje roli Elsbeth Tascioniové ze seriálu Dobrá manželka (2009).
  • 13 streamovaných přenosů z 2. sezóny nese název Den 408 a jejich počet se každý týden zvyšuje přesně po 7 dnech, dokud nedosáhne čísla 492. Tato čísla udávají, kolik dní uplynulo od složení přísahy prezidenta Trumpa.
  • Seriál The Good Fight začíná rok po událostech z poslední odvysílané epizody seriálu The Good Wife (2009).
  • Julianna Margulies a Alan Cumming se měli objevit ve třetí sérii, ale oba odmítli kvůli sporu o plat. Cumming se nakonec objevil v 6. sérii.
  • Robert King a Michelle King nabídli Julianně Margulies smlouvu na tři epizody v první sezóně, ale ona odmítla, protože hlavní hvězdou seriálu je Christine Baranski a Alicina přítomnost by odváděla pozornost od Dianina příběhu.
  • Pro předtitulkovou sekvenci zpomaleně vybuchujících předmětů si spolutvůrci Michelle King a Robert King najali tvůrce vizuálních efektů Lawsona Deminga (Dobrá manželka (2009)), aby vytvořil něco zcela jiného. Ve spolupráci se specialistou na f/x Tomem Cegliou použil Deming kameru schopnou snímat rychlostí 25 000 snímků za sekundu a pistoli s obloukem, která střílela skleněné i ocelové koule na křehké předměty. Pro větší pevné předměty, jako je židle a stůl, použili detonační šňůru schopnou větší fragmentace. Na 40 vteřin, které tvoří dynamické intro, strávil tým 24 hodin skutečného natáčení, 12 hodin testování, týdny stavění rekvizit a dny střihu, aby sekvenci dokončil.
  • Kvůli nečekanému výsledku prezidentských voleb v roce 2016 byly natočeny dvě verze pilotního dílu. Protože produkce mylně předpokládala, že vítězkou se stane Hillary Clintonová, byla natočena druhá verze, v níž Diane Lockhartová (Christine Baranski) nevěřícně zírá na televizní obrazovku, když se oznamuje, že 45. prezidentem Spojených států se stal Donald Trump. Po dobu trvání seriálu Dobrá manželka (2009) měla Diane na stěně své kanceláře dokonce (photoshopem upravenou) fotografii sebe a Hillary.