Kačeří příběhy

75%

Zajímavosti 30

  • Baggy Beagle, admirál Grimitz, Pete (v jakékoli podobě), Merlock, Oprah Webfeet, paní Quackenbushová a příbuzní Launchpadu jsou jedinými významnými postavami původních Kačeřích příběhů (1987), které se v rebootu Kačeřích příběhů (2017) nikdy neobjeví v žádné podobě. Totéž se dá říct i o Beagle Boys Bankjobovi, Bugleovi a Babyfaceovi, jejichž jediným výskytem bylo nemluvené cameo.
  • Ani jedna postava se neobjeví v každé epizodě. Nejblíže k tomu mají Scrooge McDuck a Dewey, kteří se objevili v 60 z 69 dílů série.
  • Na rozdíl od původního seriálu končí každý název epizody vykřičníkem.
  • Webby Vanderquack a paní Beakleyová byli oproti verzi z roku 1987 přepracováni, aby se stali silnějšími a zajímavějšími postavami. Matt Youngberg uvedl, že v restartu chtěli lepší ženské postavy, a tak byly postavy přepsány tak, aby měly větší osobnost, byly odvážnější, chybující, ale zároveň komplexnější. To bylo později ze stejného důvodu provedeno i u paní Crackshell (nyní známé jako důstojnice Cabrera) a Gandry Dee.
  • V původních Kačeřích příbězích (1987) měli všichni Beagle Boys kromě Ma Beagle newyorský přízvuk. V restartu má i Ma Beagle texaský přízvuk, stejně jako ostatní Beagle Boys.
  • Lin-Manuel Miranda (který namluvil GizmoDucka) se při psaní hudby nechal inspirovat znělkou Kačera Darkwinga, konkrétně použitím změny dvou kláves. Ve 2. sérii jeho postava cituje píseň nesprávně a zcela bez melodie.
  • Po filmech Teenage Mutant Ninja Turtles (2012) (Fugitoid) a Jessica Jones (2015) (Purple Man) se jedná o třetí komiksový film Davida Tennanta.
  • V tomto pořadu je Scroogeova schránka na peníze zobrazena na ostrově v zálivu. Původně byla na kopci.
  • Hausbót kačer Donalda, který je vidět v několika epizodách, se vizuálně velmi podobá Miss Daisy, Donaldově lodi v Disneyho zábavních parcích.
  • Frank Welker, který v původních Kačeřích příbězích (1987) namluvil řadu postav, jako například Bigtime Beagle, Baggy Beagle, Poe De Spell, Phantom Blot a Bubba the Caveduck, a také poskytl hlasové efekty pro některá neantropomorfní zvířata a příšery, se vrací v restartu (bez nároku na honorář), ale v této sérii poskytuje pouze hlasové efekty.
  • Poté, co se seriál začal vysílat na Disney+, zahájil Frank Angones sérii tweetů, kterou nazval "#RewriteHistory", a reagoval tak na zjištění, že první série není na službě chronologicky seřazena. V těchto tweetech podrobně popisuje různé prvky produkce, psaní a obsazení jednotlivých epizod seriálu před třetí sezónou. Prozradil mimo jiné různé vlivy komiksů od Disneyho, v nichž vystupuje Skrblík, své cíle pro seriál a postavy a obsazování herců určité země/kultury do postav dané kultury (tj. řeckých herců do řeckých postav). Prozradil také svůj záměr, aby Alan Young, který v původním seriálu namluvil Scrooge, namluvil Scroogeova otce, a to ještě před Youngovou smrtí v roce 2016.
  • Podle Matta Youngberga představuje nová postava Marka Beakse novou generaci milionářů: "Mark se pohybuje v technologickém průmyslu, nezáleží mu tolik na penězích, jako na statusu, na tom, aby se o něm vědělo a kolik má sledujících."
  • Každé z trojčat je protipólem jednoho ze starší generace Kačerových bratranců. Huey i Fethry jsou šprtaví mladší Kačeři, kteří dávají přednost červené barvě a nosí čepici, i když Huey je rozumnější a méně výstřední. Dewey i Donald jsou dobrodruzi a dávají přednost modré barvě, i když Dewey postrádá Donaldovu zlou povahu. Louie i Gladstone jsou líní uhlazenci, kteří milují peníze (raději si je vydělají snadnou cestou) a vždy se oblékají do zelené, i když Louie není tak sobecký jako Gladstone.
  • Terence McGovern, který namluvil hlas Launchpad McQuacka v Kačeřích příbězích (1987), usiloval o to, aby si svou roli v tomto seriálu zopakoval, ale spolu s ostatními členy původního obsazení byl odmítnut.
  • Matt Youngberg a Francisco Angones změnili věk Hueyho, Deweyho a Louieho z malých dětí na předškoláky. Také Webbyho posunuli z mladšího než chlapci na stejně starého. Řekli, že to udělali, protože měli pocit, že děti v předškolním věku mají větší možnosti, protože jsou ochotnější posouvat hranice, zpochybňovat status quo, neposlouchat příkazy a zároveň si více uvědomují, když něco pokazí, a berou své chyby na sebe. Podobně se postupovalo i v případě Gosalyn z Kačera Darkwinga (1991) při jejím pozdějším debutu ve filmu Pojďme si zařádit! (2020), která byla stejně jako trojčata ve své původní inkarnaci také rozpustilá.
  • Danny Pudi, hlas kačera Hueyho, a Jim Rash, hlas Gyra Gearloose, spolu hráli ve filmu Community (2009). Paget Brewster, která se objevila v posledních sériích Community, navíc namluvila Dellu Duck (matku Hueyho, Deweyho a Louieho).
  • Postava Ludwiga von Drakea se dříve objevila pouze v jedné epizodě původního seriálu DuckTales. V tomto seriálu má větší roli.
  • Po druhém díle Quack Pack (1996) se Huey, Dewey a Louie od sebe liší osobností, fyzickým vzhledem, barvou i hlasem.
  • Kresba seriálu je více stylizovaná a vzdává hold kreslíři komiksů společnosti Disney Carlu Barksovi, jehož dílo inspirovalo ságu DuckTales.
  • Kačer Donald byl v této verzi napsán tak, aby ukázal nejen svou komediální stránku z kreslených filmů Walta Disneyho, ale také svou odvážnou a dobrodružnou stránku, která se lépe projevovala v komiksech Carla Barkse.
  • Paní Beakleyová a Launchpad v této sérii přebírají funkci komorníka/šoféra po Duckworthovi, McDuckově komorníkovi z filmu Kačeří příběhy (1987). Samotný Duckworth se však později znovu představí jako duch a stane se opakující se postavou v pozdějších dílech seriálu.
  • V prvním díle jsou zmíněna místa jako St. Canard a Cape Suzzette. St. Canard je domovem Drakea Mallarda alias kačera Darkwinga. Cape Suzzette je město, ve kterém se odehrává seriál TaleSpin (1990). Na Comic-Conu 2019 bylo potvrzeno, že kromě Kačera Darkwinga (jehož první významná role v této sérii byla ve filmu Kačeří rytíř se vrací! (2019) a předtím se objevila v menších rolích), se ve 3. sérii objevilo několik dalších postav z obou seriálů, konkrétně Gosalyn Mallard (v tomto seriálu známá pod původním jménem "Gosalyn Waddlemeyer") a Taurus Bulba z Darkwing Duck v seriálu Let's Get Dangerous! (2020) a dospělé verze Kita Mrakoplaše a Molly Cunninghamové z TaleSpin ve filmu Ztracený náklad Kita Mrakoplaše! (2021).
  • Hueyho celé jméno je Hubert. Deweyho jméno je Dewford. Louieho jméno je Llewellyn.
  • Flintheart Glomgold je v tomto seriálu lacinou napodobeninou Scrooge McDucka: "Když Glomgold viděl, že Scrooge je skotský miliardář, rozhodl se být ještě skotštější a ještě bohatší. Je to miliardář z osmdesátých let, který všechny peníze vydělal na značkách a na tom, že se jeho obličej objevil na každé výloze." Navíc Keith Ferguson (Glomgold) je Američan a David Tennant (Scrooge) skutečně JE ze Skotska.
  • Seriál měl premiéru u příležitosti 30. výročí filmu DuckTales (1987). Disney XD vysílala hodinový první díl opakovaně po celý 12. srpen 2017. Stejně tak bylo postupováno i u finálové epizody seriálu Poslední dobrodružství! (2021) byla v den své premiéry 15. března 2021 vysílána po celý den.
  • Producenti uvádějí, že seriál ovlivnily filmy o Indiana Jonesovi a rodinná komedie Arrested Development (2003).
  • V úvodních titulcích, když Kačeří rodinka rozebírá mumii, je na stěně vidět hieroglyf Darkwing Duck.
  • Tony Anselmo si zopakuje roli Kačera Donalda z Kačeřích příběhů (1987); zatímco v tomto seriálu to byla menší role (při nástupu k námořnictvu opustil synovce spolu se Scroogem a objevil se jen v několika epizodách), v tomto seriálu je to větší role.
  • David Tennant byl vždy první volbou Matta Youngberga pro roli Scrooge, a to ještě před smrtí Alana Younga v květnu 2016.
  • Podle Matta Youngberga mají Huey, Dewey a Louie v tomto seriálu rozvinutější vlastnosti, zatímco v předchozích seriálech byli od sebe k nerozeznání. "Všichni vždycky říkají Huey, Dewey a Louie přesně v tomto pořadí, takže jsme se rozhodli, že to bude pořadí narození, a tím, že jsme to definovali, jsme mohli přiřadit vlastnosti, které tomu odpovídají. Huey je nejstarší, trochu zodpovědnější, trochu chytrý. Dewey chce vyniknout a chce se vymanit ze škatulky jen jednoho ze tří. A Louie je šťastný, že je nejmladším dítětem - může proklouznout pod radarem. Huey má Scroogeův mozek, Dewey má Scroogeovu odvahu a Louie má Scroogeovu lásku k pokladům."