Coco

85%

Komentáře a recenze 58

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
10
Upřímně jsem se Coco celkem bál. Kniha života,která vycházela taktéž z mexické kultury mi vůbec nesedla a tak jsem se bál,aby Pixar dokázal přijít s něčím zajímavějším co mne více zaujme. No po shlédnutí musím konstatovat,že se jim to podařilo dokonale. Coco je podle mne nejlepším animovaným filmem minulého roku a pro mne i jeden z nejlepších,které kdy vznikly. Animace je tak nádherná,že z ní až přechází zrak. Je velmi hravá a barevná. Scénář je tak výborný,že musí být minimálně nominovaný na Oscara. Tak úžasný příběh jsem na filmovém plátně dlouho neviděl. Nachází se zde spousta zajímavých postav,zvratů v ději,zábavných scén a odkazů,které člověk znalý mexické kultury dokáže ocenit. Místy velmi vtipné,místy dobrodružné a hlavně velmi dojemné. Když malý Miguel hraje Coco na kytaru a zpívají spolu píseň jenž napsal její otec,tak jsem byl úplně na měkko. Hodně se zde klade důraz na rodinu a uctívání zesnulých což je téma mi velmi blízké. Rodina je na prvním místě. Písně byli povedené,ale jen pár z nich dokázalo opravdu strhnout. Ve zkratce je pro mne Coco 100% podívanou,kterou jsem si dosytosti vychutnal. PS: Frida byla boží!
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
Pro mě nejlepší animák všech dob. Perfektní nápad , perfektní scénář, místy až geniální animace. Těžko si dovedu představit, že kdyby byl film Coco hranýmn filmem, tak by byl lepší. Příběh je veselý, dojemný i smutný a vše má hlubokou myšlenku a zapadá to do sebe. Perfektní.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Skutečně nádherný design, který je tím působivější, že ačkoliv jde o CGI animaci, takže by byl možný jakýkoliv pohyb kamery, jakýkoliv úhel pohledu, se plně drží pravidel hraného filmu - čímž evokuje, že ty úchvatné věci jsou hmatatelnou součástí našeho prostoru. Jakkoliv většinou lituju toho, že se animáky moc vážou pravidly fyzické kamery, taky je ten princip využitý na maximum. Byla opravdová radost ten film sledovat. Dokonce i příběh je dobrý a konečné momenty patřily k tomu nejemociálnějšímu u Pixaru - škoda, že v několika momentech se až moc spoléhá na klišé (rodina nesmyslně urputně odmítající hrdinův sen, a co mělo být to přiznání záporáka před kamerami?). Rozhodně nejlepší pixarovka pod Disneym a jedna z nejlepších vůbec.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Docela mě ten děj tady napadal dopředu a trefoval jsem se...takže pro mě žádné velké detektivní překvápko, ale pořád hodně dobrý rodinný animák. Který naštěstí s Knihou života má společný jen ten svět mrtvých (bál jsem se prachsprosté vykradačky).
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Slaďoučký příběh postavený výhradně na klišé a základních rodinných hodnotách a v čele s typickým outsiderem, jehož všichni podceňují a brání mu věnovat se tomu jedinému, co ho v životě těší. Rutinní vývoj se naštěstí vydatně okoření po představení Říše mrtvých, film vizuálně i lidsky pookřeje, nabere dravé tempo a osudy hrdinů uzavírá způsobem, který musí obměkčit i největší morouse, jakkoli se ždímou slzy s ručením neomezeným. Morální poučení je důležité a ve výsledku i zábavné, takže mise splněna.
bayern
13 716 bodů
7.5
V nekonečné záplavě animovaných filmů,se každý nový nápad cení a film o mexickém klukovi,který se chce stát světovým hudebníkem a mají mu v tom pomoci mrtvoly,není špatný nápad.Člověk na to musí mít ale náturu,aby se v kině na všechno soustředil a určitě to není určeno pro malé děti,které by mohli opouštět kino s pláčem.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Další Pixarovský film který je dokonalý. Nová pixarovka odehrávající se v Mexiku a její posmrtné verzi má dokonalý scénář což znamená, že každé pravidlo posmrtného světa dává smysl. Je to hodně emotivní film o rodině a naších blízkých a o tom, že i když nám někdo blízký odejde v naších pamětích pořád zůstává. Jak je u Pixaru zvykem každá hlavní postava má dokonale vykreslený charakter. Miguel je naprosto sympatický klučina, jeho pes Dante je výborná komická odložka a i každý člen rodiny je perfektní vybarven. Především je ale vidět, že je Coco od Pixaru kvůli tomu, že má naprosto dokonalou animaci která dokonce někdy vypadá... jako, že nenacházíme v animovaném filmu. Například vrásky Miguelovy prababičky Coco vypadají tak reálně a nebo záběr na dvě skleničky které vypadají jako pravé skleničky. A jede se i na emoce. Uvažoval jsem nad tím a už delší dobu (Opomeňme Posledního z Jediů a jeho dvě emotivní scény) mě nikdy nic tak nedojalo a posledních 5 minut jsem si myslel, že jsou ty chlapi z Pixaru snad opravdu z jiný planety. Pixar prostě opět nešlápl vedle a stačí doufat, že jim to ještě dlouhou dobu vydrží. Tuhle pohádku uchovat do trezoru a pouštět jí dětem i za 1000 let!
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
10
Absolutní fantazie! Neměl jsem žádná očekávání, ale tenhle skvost by je i tak překonal. Opravdu krásný příběh, který navíc čerpá z neokoukaného námětu. Málokdy se mi stane, abych si animovaný film užil tak moc. Rozsah toho filmu je magický, kam až se za něco přes 100 minut dostanete. Krásný, relativně jednoduchý děj filmu vůbec neubírá, ba naopak. Zcela vynikající příběh, a hlavně ta zápletka (zjištění)! No prostě brilantní. Ve finálových 5 minutách už nezůstalo ani jedno oko suché.. Navíc po opakovaném zhlédnutí zážitek i nadále trvá, prostě skvost! Když vás něco takového dokáže rozbrečet jako malého kluka, tak na to prostě nezapomenete... Za mě nejlepší film roku 2017! Vzpomínku mám. 100%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Předvídatelný a místy i očekávaný doják, který první hodinu je na krásných 70%, aby to v poslední půl hodině u mě dotáhl na kulatých 80%. Jistě, že to je klišé, celý příběh jím je, ale co na tom, když to má tak nádherné prostředí, spoustu nápadů a hlavně Pixarovsky emotivní konec, který mě dlouho už takto nedostal. A to jsem myslel, že po Příběhu hraček 3 už mě nic tak nerozpláče, inu mýlil jsem se, ale vy se nemylte a pusťte si Coco.
Riverdon
Riverdon
7 393 bodů
8.5
Zajímavý animáč s mrtvolama jak od Tima Burtona a výborný český dabing. Dobrá myšlenka filmu prolnutá tradicí a dávka závěrečné emoce.