Pokémon: Detektiv Pikachu

65%

Zajímavosti 96

  • Během jedné scény provedl Psyduck silný psychický pohyb a zastavil tři Greninji, což je chyba, protože ve hře je Greninja vodní a temný typ, takže je vůči psychickým pohybům imunní.
  • V laboratořích PCL, když Tim a Lucy zkoumají experiment s torterou, můžete na monitoru vidět logo Macro Cosmos, což je zlotřilá organizace, která se objevuje ve filmech Pokémon Sword a Pokémon Shield.
  • Ve filmu Mewtwoa namluvil muž i žena, protože Mewtwo je bezpohlavní pokémon.
  • Poté, co Tim Goodman z nejvyššího patra budovy Howarda Clifforda odstraní vysílač z Cliffordovy hlavy, čímž vyvolá pád Mewtwoa a Pikachu, se Tim během několika sekund zázračně ocitne dole.
  • Tým VFX vytvořil svalovou strukturu Pikachuova obličeje, aby bylo možné zobrazit všechny jeho detailní pohyby očí a emoce.
  • Po příchodu do laboratoře si Pikachu všimne, že má "další z těchto hologramů". Howard říká, že to byl on, kdo tuto technologii vyvinul, a že je to jeho domácí projekt, což naznačuje, že spojení s laboratoří je přes něj, a ne přes jeho syna, jak naznačil.
  • Pro vytvoření klasického noirového vzhledu držel kameraman před světly proužky dřeva, které vrhaly stíny na obličeje lidí.
  • V anime je Ashovou první společnicí Misty, která má u sebe také Psyduck. V anime i ve filmu má tedy hlavní mužská a ženská postava Pikachu, respektive Psyduck.
  • Tim řekne detektivu Pikachu, aby během bitvy v aréně utekl, ale on toho není schopen. Je to proto, že před bitvou s trenérem nelze utéct.
  • měl nejvyšší tržby za úvodní víkend v USA ze všech filmových adaptací videoher (bez zohlednění inflace), když s 54 miliony dolarů za úvodní víkend překonal 47,7 milionu dolarů za Laru Croft Tomb Raider z roku 2001.
  • Konceptuální umělec RJ Palmer, známý svými hyperrealistickými kresbami Pokémonů, zveřejnil na Twitteru svou hrozivou vizi Pokémona Venusaura, která se do filmového trháku nedostala. Venusaur byl představen v jednom z trailerů k filmu Detektiv Pikachu. Bojovný, roztomilý a ozdobený růžovou květinou. Ačkoli se v propagačních materiálech objevil na významném místě a ačkoli se ve filmu Detektiv Pikachu výrazně objevily finální evoluce ostatních původních startovních pokémonů, Venusaur se objevil pouze v pozadí. Když Kotaku dříve psalo o RJ Palmerovi, bylo to v době, kdy dostal práci na Detektivu Pikachu. Přesto v roce 2012 ilustroval jiný vzhled Venusaura, který vypadá o něco více jako ještěr než jeho klasická žabí podoba Palmer na Twitteru zveřejnil druhý návrh Venusaura, hrozivou děsivou bestii s řadou zubů a malými červenými očima. "Bylo to v období, kdy jsem mohl svobodně zkoumat naturalističtější přístup," napsal. "Při pohledu zpět je však nadmíru jasné, že by to bylo pro tón filmu příliš děsivé. Myslím, že návrh, který nakonec vznikl, je báječný!" Palmer také ilustroval Venuši, která má na zádech místo květu květ houby: Palmer řekl, že mu vždycky připadala ikonická Venušina přikrčená šířka. "Použil bych přídavná jména široký a obvodový," řekl Kotaku prostřednictvím DM na Twitteru. Také si myslí, že má děsivou kvalitu i v původních návrzích. Venusaur mi vždycky připadal tak trochu hrozivý, zvlášť když si uvědomíte, že jeho kanonická výška je 6'7"," řekl. "Chtěl jsem prozkoumat měřítko a to, jak potenciálně zneklidňující by tak vysoká a široká věc byla, kdyby v našem světě skutečně existovala."
  • O vizuální efekty se postaraly společnosti Moving Picture Company (MPC), Framestore, Image Engine, Rodeo FX a Instinctual VFX. O velkou část vizuálních efektů se postaral stejný tým, který stojí za filmy Kniha džunglí, Fantastická zvířata a kde je najít a Lví král.
  • Jigglypuff drží v ruce stejný šarpej/mikrofon, jako má jeho anime protějšek, a přitom trucuje vedle nějakého kluka, kterého zřejmě přiměl svým zpěvem usnout, opět stejně jako jeho anime protějšek. To je ještě umocněno skutečností, že zmíněnou Jigglypuff namluvila Rachael Lillis, její původní anglická dabérka. Zpívá také stejnou melodii jako v anime.
  • Rychlý pohled na Timovu železniční jízdenku prozrazuje, že žil v Leaventownu.
  • Vzhledem k tomu, že se v něm objevilo anglicky mluvící herecké obsazení, jedná se o první film o Pokémonovi, který byl natočen v angličtině, nikoli v japonštině. Logo filmu bylo představeno během mistrovství světa Pokémon TCG.
  • Když si všimne, že jeho soupeř Charizard dostal před vstupem do ringu dávku plynu R, začne vyděšený detektiv Pikachu třást klecí a křičet: "Dostaňte mě odsud!" To je v západních adaptacích Pokémonů poprvé, protože v žádné jiné západní lokalizaci Pokémonů se na obrazovce neobjevila postava, která by sprostě nadávala.
  • Lucyino potrhlé chování dává mnohem větší smysl, když si uvědomíte, že je to funkčně obzvlášť výstřední NPC ve hře Pokémon. Pokémoní partneři několika postav se nějakým způsobem shodují se svými majiteli.
  • Čtyři pokémoni, kteří se oficiálně účastní podzemní pokémoní arény v kleci, jsou Blastoise, Gengar, Charizard a Pikachu. Všechny čtyři pokémony je možné hrát v Pokkйn Tournament, kde bitvy fungují úplně stejně.
  • Ve filmu se mělo objevit velké množství pokémonů (asi 100), ale nakonec se počet zúžil na šedesát druhů. Několik druhů, o kterých se uvažovalo, ale do filmu se nedostaly, byly Steelix, Beldum, Tyrantrum, Durant, Golbat a Gardevoir. Tým modelářů vytvořil Sawka a ukázal ho společnosti Pokémon Company, jen aby jim bylo řečeno, že gi má být Sawkova kůže. Nemohli přijít na to, jak to realizovat, a tak šel Sawk do šrotu. Všimněte si, že Pokйmon Black a White naznačují, že divoký Throh (a tím pádem i Sawk) si vyrábí pásy z lián, takže se Pokémon Company mohla splést nebo mohla fyziologii přeformulovat.
  • Druhý trailer přišel den před odhalením trailerů na hry Pokémon Sword (2019) a Pokémon Shield (2019), které odstartují 8. generaci Pokémonů pro Nintendo Switch/první hry z hlavní série Pokémonů hratelné na televizních obrazovkách, jež vyjdou později v roce 2019.
  • Ve světě plném Pokémonů s různými druhy schopností to lidé samozřejmě využijí. Například na nočním trhu jeden člověk používá Charmanderův plamenný ocas, aby zapálil jídlo ve woku, a lidé z laboratoře používají Greninju jako nájemného vraha, aby sejmuli detektiva Pikachu a Tima. V dřívějších scénách se více předvádí Machamp, který řídí dopravu, družstvo Squirtlů pomáhá hasit požár, policejní sbor má spoustu Pokémonů psího typu a Braviary létá po městě, aby stavebnímu dělníkovi na jeřábu doručil oběd. Dává také smysl, že některé typy Pokémonů mají svá vlastní povolání, například Octillery krájí sushi a Loudredové jsou používáni jako reproduktory v kulatém domě.
  • Robin Williams byl pro společnost Nintendo vždy volbou pro roli profesora Oaka, kdykoli se společnost Pokémon Company rozhodla konečně natočit hraný film. Williams bohužel v roce 2014 zemřel ještě před začátkem natáčení, takže postava Duba byla z konečné verze vyškrtnuta.
  • Na otázku, proč film natočil, Ryan Reynolds odpověděl: "Byl jsem nadšený, že můžu natočit film, který se bude líbit mým dětem. Nedělám moc filmů, které nemají rating R. Pro mě je to důležité."
  • Jméno Pikachu pochází ze slov "pika", což je v japonštině zvuk elektřiny, a "chu", což znamená myš. Pikachu tedy v podstatě znamená "elektrická myš".
  • Plány na hraný film o Pokémonovi sahají až do roku 2012, kdy se producenti Cale Boyter, Mary Parent a Ali Mendes snažili přesvědčit společnost The Pokйmon Company, aby se pokusila o film, ale ta neměla vůbec zájem. Producenti si každý měsíc domlouvali schůzky s vedením TPC, aby nadhodili jakýkoli nápad na hraného Pokémona. V jednu chvíli projevila společnost Paramount zájem o spolupráci s producenty na filmu, ale z jednání sešlo. Teprve po vydání hry Pokémon GO a nástupu Parenta do Legendary Pictures na pozici místopředsedy celosvětové produkce se TPC k nápadu vřele přihlásilo, a i tehdy to bylo jejich rozhodnutí, nikoli producentů, že nejprve adaptují Detektiva Pikachu, než se pustí do něčeho dalšího.
  • První polovina titulků je vyplněna kresbami všech hlavních postav, které vypadají jako jejich kresby z hlavních sérií RPG, včetně lidí, a to díky Kenu Sugimorimu, který vytvořil všechny kresby pro hry Pokémon. Během této sekvence také zazní aranžmá titulní znělky ze hry Pokémon Red and Blue.
  • Produkce šla tak daleko, že film natáčela na film, aby dosáhla správného vizuálního dojmu.
  • Pikachu se snaží vyskočit Timovi na rameno stejně jako Ash Ketchum v Anime, ale Tim odmítá. Nakonec se na něj zahřeje.
  • Ve filmu je zmíněn region Kanto a v Harryho pokoji je plakát "Cerulean arena".
  • Omezený počet různých Pokémonů v příběhu má své vysvětlení - jak často se ve hrách setkáte s oblastí, kde pobíhá více než tucet různých druhů Pokémonů? Ryme City, které má kolem 60 různých typů, je ve skutečnosti poměrně hustě osídlené. A protože je ve městě málo trenérů Pokémonů, většina lidí bude mít jen jednoho nebo dva Pokémony, se kterými spolupracovali na místě (ve srovnání s desítkami nebo dokonce stovkami z celého světa, které může chytit cestující trenér a mít k nim přístup prostřednictvím počítačového systému). Ve skutečnosti dává smysl, aby se ve filmu objevilo jen asi 60 z více než 800 pokémonů, a to i jako vedlejší postavy. Ve hrách je potřeba prozkoumat celý region, abyste se přiblížili k vyplněnému Pokédexu, a většinou, když se dostanete až k prvním dvěma nebo třem městům/lokalitám, bude jich jen kolem 60 nebo méně. Mezi Leaventownem (Timovým rodným městem), Ryme City a PCL je zcela pravděpodobné, že většina viděných Pokémonů je v těchto oblastech skutečně běžná.
  • Tvůrci filmu navrhli Ryme City jako spojení Londýna a Tokia.
  • Oblíbeným pokémonem Justice Smithe je Totodile.
  • Jedná se o první pokémoní film, ve kterém nevystupuje Ash Ketchum ani jeho Pikachu.
  • Stejně jako v americké verzi animovaného filmu začíná film Mewtwo jako první Pokémon.
  • Policie v tomto vesmíru opět spoléhá na pokémony psího typu, jak je vidět na policistech chodících s Growlithem a samozřejmě na Yoshidovi a jeho Snubbullovi.
  • Jedni z prvních viděných Pokémonů jsou skupina Pidgey, Pidgeotto a Pidgeot letící nad Leaventownem, stejně jako v úvodní scéně filmu Pokemon Heart Gold And Soul Silver.
  • V Ryme City jsou pokébaly zakázané a pokémoni žijí mezi lidmi, ale přesto je běžné, že všichni lidé mají partnerské pokémony, se kterými žijí a pracují, a vytvářejí si s nimi empatické pouto. To se vůbec neliší od toho, jak fungovalo Dobývání Pokémonů, kdy "chytání" Pokémonů probíhá navázáním pouta s nimi namísto použití Pokéballu. Je to také lehký výkřik na úvodní proslovy většiny profesorů v hlavních hrách, konkrétně na první část o tom, že pokémoni jsou "mazlíčci a přátelé".
  • Videohra Detective Pikachu (2016) vyšla 3. února 2016 na Nintendo eShopu pro Nintendo 3DS. Vydána byla pouze v Japonsku až do roku 2018, kdy se objevila plná verze hry pro západní publikum.
  • Jedná se o první film o Pokémonech, který byl oceněn agenturou MPAA jako PG.
  • Ve filmu je reportáž o tom, jak hasiči spolupracují se Squirtly při hašení požárů. V anime Pokémon Ashův Squirtle a Squirtle Squad také spolupracovali s hasiči při hašení požárů nejméně ve třech různých případech, včetně epizody, kdy byl umístěn do autobusu. Na konci filmu je navíc záběr na 4 Squirtly kolem pátého, který má na sobě černý plášť, jenž se podobá těm, které nosí Squirtlí družstvo.
  • Film Se7en (1995) byl inspirací pro výslech pana Mima.
  • Pikachu miluje, když ho Lucy škrábe pod bradou. Hra s Pikachu ve hrách Pokémon-Amie nebo Pokémon Refresh ukazuje, že je to oblíbené místo všech jeho druhů.
  • Podle zprávy z května 2016 by společnost Nintendo mohla vydat další hrané filmy podle svých videoher. Jejím posledním filmem byl Super Mario Bros (1993), který společnost považovala za propadák.
  • Letterman přirovnal vizuální efekty k postavě Rocket Raccoona ze Strážců Galaxie: "Jsou to technicky jedny z nejšpičkovějších vizuálních efektů na světě... Jsou naprosto fotorealistické, jako by byli živí a byli ve filmu."
  • R ve slově Chemical R je jedna zkratka, která znamená "Rage", protože vyvolává dočasný stav hyperagrese.
  • Archivní nahrávky Rachael Lillis jsou použity pro Jigglypuff.
  • V jednu chvíli se Pikachu snaží ujistit, že Psyduck zůstane klidný, a několikrát opakuje výraz "Serenity Now". "Serenity Now" je slavná hláška ze seriálu Seinfeld, 9. série, 3. díl.
  • Mewtwo má japonský přízvuk, protože byl stvořen v Kantó, což je Japonsko Pokého světa.
  • Je možné, že Harryho Pikachu měl být Timův. Soudě podle toho, že znovu vytvořil ložnici svého syna a Tim měl Pikachu čelo postele, mohl to být jeho oblíbenec. Harry si možná pořídil pokémona ve snaze lépe se usmířit se svým synem, ale když Tim odmítl s ním bydlet, udělal si z něj Harry místo toho svého partnera.
  • Telefony, které všichni používají, mají podobně uspořádaná tlačítka jako původní Game Boy, na kterém byly vydány původní hry Pokémon. Samotný přístroj se zdá být evolucí designu Game Boye, což odráží vnitrosvětský trend, kdy jsou Pokédexe série založeny na konzolích, na kterých se hrají.
  • Detektiv Pikachu má na břiše bílou srst, která se v designu Pikachu neobjevila od prvních obrázků pro Pokémon Red and Blue.
  • První upoutávka na film byla během prvních 24 hodin zhlédnuta 100 milionkrát na všech sociálních sítích.
  • Charizard v bojové aréně má jizvu, protože bitvy jsou v Ryme City zakázané, takže ho trenér nemohl vzít do pokécentra, aby se plně vyléčil, což znamená, že mu nanejvýš mohl dát lektvary, které mu vrátí energii, ale nevyléčí poškození.
  • Muž spící na stole, kterého ovlivňuje píseň Jigglypuff, kterou obvykle zpívá, je v první scéně v kavárně identifikován jako cameo britského hudebního umělce Phila Collinse.
  • V japonském dabingu jsou vedlejší pokémoni až na výjimky namluveni těmi samými herci, kteří je namluvili v anime. V brazilském portugalském dabingu namluvil Mewtwoa z prvního filmu Guilherme Briggs.
  • Mewtwo se probouzí v tanku, který je téměř totožný s tím, v němž se "narodil" jeho anime protějšek, protože padouši získali zpět původního Mewtwoa, který před 20 lety "utekl" z Kanto. Dokonce zopakuje svou hlášku z doby před útěkem "jsou venku".
  • Závěrečné titulky se otevírají rekonstrukcí klasické černobílé bojové obrazovky ze hry Pokémon Red and Blue. Hráčovým Pokémonem je samozřejmě Detektiv Pikachu.
  • Film měl být ve skutečnosti inspirován hlavními hrami a jeho hlavními postavami měli být trenéři Pokémonů, ale společnost The Pokémon Company chtěla film zaměřit výhradně na Pikachu, aby byl lépe prodejný a aby zjistila, zda diváci skutečně mají zájem vidět hraný film o Pokémonech, než se pustí do něčeho jiného. Max Landis (známý z filmu Kronika) navrhl scénář, v němž chlapec jménem Rednote , syn mistrovského trenéra Pokémonů, začne pociťovat nepřátelství k Pokémonům poté, co se jeho matka pohádala se svým týmem trenérů, zvaným Team Rocket (nemá nic společného s partou z her a anime). Landis opustil produkci poté, co se Legendary a The Pokémon Company vydaly cestou Detektiva Pikachu.
  • Tim se pokouší zastavit řádícího Charizarda útokem na plamen na ocase. Jak bylo zjištěno v anime a ve hře, čím více se oheň zmenšuje, tím slabší je vývojová linie Charmandera, a tím i Charizarda. Je obtížné a nemožné ho takto uhasit (plamen hoří dál, i když je zaplaven vodou), ale přesto je to účinný způsob, jak upoutat Charizardovu pozornost.
  • Jedná se o první film o Pokémonovi, který společnost Warner Bros. vydala od filmu Pokémon 3: (2000) a první, který není od 20th Century Fox/4Kids Entertainment.
  • Pikachu má huňatou srst, protože ji díky elektřině uložené v jeho těle udržuje na konci.
  • V dubnu 2016 oznámil časopis The Hollywood Reporter nabídku na získání práv na hraný film Pokémon. Společnost Pokémon Company zahájila přísně tajnou aukci a mezi třemi předními uchazeči byly společnosti Legendary Entertainment, Sony Pictures a Warner Bros. Pictures. Dne 20. července 2016 vydal The Hollywood Reporter článek, ve kterém uvedl, že společnost Legendary Entertainment vyhrála aukci na práva na hraný film Pokémon. Společnosti Legendary Entertainment i The Pokémon Company oznámily, že prvním filmem bude Detektiv Pikachu, jehož produkce bude urychleně zahájena v roce 2017.
  • Detektiv Pikachu (truchlivě) zpívá úvodní verše písně "Gotta Catch 'Em All", která je známější jako první úvodní znělka anime. Instrumentální skladba se objevuje také ve chvíli, kdy Howard a Roger natáčejí propagační film pro přehlídku.
  • Hláška "Sejmut jedním zásahem!" pronesená Sebastiánem (Omar Chaparro) během tajné bojové scény v bitvě Gengar vs. Blastoise je převzata přímo z videohry Pokémon Stadium (v Japonsku známé jako Pokémon Stadium 2).
  • Jednou z vystřižených scén bylo muzeum obsahující zkameněliny Pokémonů a také scéna, ve které průvodce muzeem vyděsí několik dětí tím, že se jeho Ditto promění v Tyrantrum.
  • Rozhodnutí společnosti Universal vyřadit film ze svého programu během natáčení způsobilo, že Legendary Pictures muselo hledat nového distributora. Společnost Warner Bros., která byla od pokémoní franšízy více než deset let odloučena a chtěla film produkovat sama, byla uprostřed usmiřování se společností Legendary a viděla ideální příležitost udělat to, co chtěla udělat od začátku: produkovat film o Pokémonech.
  • Byla sepsána petice, aby Pikachu namluvil Danny DeVito.
  • První film podle videohry, který má na Rotten Tomatoes čerstvé skóre 67 %.
  • Charizard se bojí nově vyvinutého Gyarada v ringu, protože Gyaradova přirozeně vyvinutá schopnost je zastrašování.
  • Pokébal, který Tim používá při pokusu o chycení Cubona, funguje stejně jako v anime a v menší míře i ve hře - jakmile je v něm Pokémon, třese se a žlutě bliká, dokud se to nepodaří, nebo se nerozsvítí zeleně a chycení je potvrzeno. Ve hře se před chycením jen třikrát zavrtí.
  • Pikachu je závislý na kávě, hořkém nápoji. Ve hrách povaha pokémona určuje, jaké chutě má a nemá rád, a co je preferovanou příchutí drzého pokémona, hořká.
  • Do hlavní role byli zvažováni Dwayne Johnson, Mark Wahlberg a Hugh Jackman, ale nakonec ji získal Ryan Reynolds. Fanoušci od začátku upřednostňovali pro tuto roli Dannyho DeVita, přestože ten v jednom rozhovoru prohlásil, že vůbec netuší, co to Pokйmon je. Později vyšlo najevo, že DeVito byl pro roli zvažován, přičemž tým vizuálních efektů filmu skutečně prováděl rané testy animace postav podle nahrávek hercových předchozích rolí. Jeden z producentů filmu dokonce řekl, že "duch Dannyho DeVita, to vám slibuji, je stále uvnitř Pikachu", když došlo na vytváření osobnosti postavy.
  • Arcanine měl být původně Timovým pokémonem, než byl zrušen, aby se více zaměřil na Pikachu. RJ Palmer na svém twitterovém účtu prozradil, že mu dal "jazyk vyplazený, jak to dělá můj hloupý kocour. Co na tom nemilovat, je to liger-pes velikosti koně".
  • Timova poznámka, která kubona rozčílí, je, že rád nosí lebku svého mrtvého příbuzného. I když je to necitlivé, je to přesné i pro několik záznamů v Pokédexu, kde se uvádí, že Cubone nosí lebku své zemřelé matky (např. Pokémon Yellow, Pokémon Silver a Crystal nebo Pokémon Fire Red).
  • Tvůrci filmu při tvorbě nových Pokémonů velmi úzce spolupracovali s výtvarníky z her a Ken Sugimori jim poskytl podrobné poznámky k výtvarným návrhům filmu do té míry, že skutečně vytvořil podoby filmových postav a všechny je uvedl v titulcích. Na place byl také "odborník na Pokémony", který pomáhal se jmény, pohlavími a terminologií.
  • Japonské vydání tohoto filmu je věnováno památce herce Unshô Ishizuka, který zemřel rok před tímto filmem.
  • Přestože má Psyduck šest charakteristických výkřiků (podle zvukových ukázek i podle Build a Bear), jeho hlas není uveden a není ani pojmenován.
  • Justice Smith byl první potvrzenou osobou, která se na tomto filmu podílela. Smithova postava ve filmu Papírová města (2015) zpívala ve scéně v obchodním domě znělku Pokémonů poté, co ji Smith a jeho herecký kolega Halston Sage navrhli.
  • Ken Watanabe se daboval v japonštině. Omar Chaparro se také daboval jako Sebastian v latinskoamerickém španělském dabingu.
  • Říká se, že obrovský úspěch mobilní hry Pokйmon GO byl důvodem, proč se tato série mohla stát hraným filmem.
  • Detektivní film, který se hraje v Harryho bytě, nebyl ve scénáři uveden. Střihač Mark Sanger a režisér Rob Letterman pro zasmání vložili do filmu kopii fiktivní gangsterky ze Sám doma "Andělé se špinavou duší" z YouTube jako zástupný název. Nic ji nemohlo překonat, a tak se rozhodli zjistit, zda by ji nemohli licencovat pro použití ve finálním filmu. Jako zázrakem byl skutečně schválen.
  • Grafika na Timově tričku se mění na různé verze Unown, pokémona, který má mnoho různých variant připomínajících písmena latinské abecedy.
  • Společnost Pokémon Company se snažila, aby se pan Mim ve filmu neobjevil, protože si myslela, že by v hraném filmu nevyzněl dobře. Rob Letterman nakonec musel celý nápad osobně přednést prezidentovi TPC, aby je přemluvil, aby ho nechali vystoupit.
  • Bill Nighy měl o sérii Pokémon jen malé znalosti a znal pouze karetní hru a Pokémon GO. Ke konci natáčení se z něj rychle stal fanoušek a koupil si co nejvíce příruček o Pokйmonech, aby získal více znalostí o této franšíze.
  • Kameraman filmu John Mathieson poznamenal, že stejně jako jeho ostatní filmy byl i Detektiv Pikachu natočen na klasický film, na rozdíl od většiny ostatních současných filmů, které jsou natáčeny digitálně. Použití tradičního filmu podle něj pomáhá filmu "vypadat realističtěji".
  • Společnost The Pokémon Company přišla s nápadem zakázat v Ryme City bojování a používání pokéballů, protože chtěla ukázat jiný a "vznešenější" vztah mezi pokémony a lidmi. Také velmi chránili Ashe Ketchuma a zakázali, aby se na něj odkazovalo. Zašli dokonce tak daleko, že Timovi zakázali nosit čepici.
  • V době výroby existovalo více než 800 Pokémonů. Uvádí se, že Detektiv Pikachu bude obsahovat jen něco přes 60 Pokémonů.
  • Když Tim a Pikachu prohledávají laboratoř, uvidí záběry, na kterých je uvedeno, že Mewtwo byl stvořen a utekl z Kantó před 20 lety. Film Pokйmon: The First Movie vyšel v roce 1999 (v USA; v Japonsku byl vydán v roce 1998), tedy 20 let před událostmi tohoto filmu, a vystupoval v něm Mewtwo.
  • Pokračování je v rané fázi vývoje ve studiu Legendary, které se chystá vytvořit filmový svět pro sérii Pokémon. Jak postupovala produkce Detektiva Pikachu, společnost The Pokémon Company se začala více stavět k myšlence filmového využití rekvizit a postav, což podnítilo nápady na vytvoření většího světa, který by se mohl odehrávat na velkém plátně.
  • Ikue Otani namluví hlas detektiva Pikachu, když mluví s lidmi, kteří nejsou Tim, a převzala tak svou roli z předchozích médií.
  • Hlasy pro skandování velkého davu byly nahrány během mistrovství světa Pokémon 2018 v Nashvillu.
  • Během výslechu pana Mima napodobuje Sharon Stone "scénu s křížením nohou" ze Základního instinktu.
  • Den před uvedením filmu do kin unikl celý film na YouTube. Ve skutečnosti se po kliknutí na toto video přehraje minuta filmu a pak se střihne na smyčku tančícího Pikachu, která trvá hodinu a pětačtyřicet minut.
  • Pete Dionne, VFX Supervisor ve společnosti MPC, uvedl, že při navrhování pokémonů pro film byla společnost Pokémon Company nekompromisní v tom, že "všichni pokémoni, bez ohledu na okolnosti, musí zůstat roztomilí".
  • Realistický styl pokémonů vychází z kreseb RJ Palmera. Produkční designér filmu ho objevil, když na internetu hledal realistické návrhy Pokémonů, a Palmerova tvorba na něj udělala takový dojem, že mu dal práci jako výtvarníkovi konceptu pro film.
  • Tim zmíní, že gangsterka v televizi je "stará detektivka". Ukázka, která se promítá, je ve skutečnosti "Andělé se špinavou duší", film ve filmu, který se objevil v původním filmu Sám doma (1990).