I Am Bolt

71%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Dokument o Boltovi je pro mne po dlouhé době opravdové zklamání v tomto žánru. Na můj vkus tento dokument nevybarvil tohoto fenomenálního běžce zrovna v dobrém světle. Je zde na můj vkus příliš sebejistý a suveréní. Nechybí rozhovory od rodiny,přátel a svého týmu. Z tréninku je toho ukázáno velmi málo.
fido68
fido68
1 453 bodů
8
Trošku delší dokument.Určitě by stačila stopáž 90 minut.Čekal jsem,že se v tomto filmovém dokumentu dozvím něco víc o Boltově soukromí,nějakou novinku nebo záběr co neprošel dříve bulvárem,ale bohužel marně..Jen trošku náznaku z toho,jak trénuje,žije a závodí.Jinak pro fandy atletiky nebo samotného Bolta určitě super zážitek.
Tomas_313
Tomas_313
1 197 bodů
6
Dokument o nejrychlejším muži světa a jeho honbou za úspěchem. Usain Bolt, přezdívaný Jamajský blesk, je bezpochyby výjimečnou osobností, která se navždy zapíše do historie jako nepokořitelná sportovní legenda. Jeho přirozeně sympatický projev si oblíbilo celé lidstvo a neexistuje nikdo, kdo by fenomenálního sprintera neznal. Od snímku jsem tedy čekal nový náhled, především autentické představení Boltova soukromí, rozdílné názory na jeho osobu a také záběry z tréninku, kde zachází za hranice svých možností. Dočkal jsem se pouze částečně. Objeví se rodina, manažer a zároveň nejbližší přítel, moudra hlásající trenér, ostatní vrcholoví atleti a několik dalších blízkých, zato dlouholetá přítelkyně jakoby neexistovala. Z těchto rozhovorů nevzejde nic překvapivého, každý potvrdí Boltovu spalující touhu vítězit spojenou s obtížným hledáním motivace a zároveň všichni vyzdvihnou jeho potřebu bavit se. Ke konfrontaci názorů bohužel nedojde, Bolt je prezentován bez vady na kráse, zato hlavní konkurent Justin Gatlin jako arogantní provokatér, jenž překračuje hranu fair play. Pouze malá část je věnována tréninku, chybí ukázka Boltova maximálního nasazení a posouvání limitů - chvíle, kdy se projeví jako dříč s odporem k prohře. Celkově na mě I am Bolt působí jako neosobní a neupřímná zpověď samolibého Bolta a jeho blízkých, která divákovi nenabídne nic nového. Nejlepšími pasážemi jsou tak strhující vítězství na dráze, jinak se ale film nikterak zvlášť neodlišuje od ostatních dokumentů. Pro milovníky usměvavého krále atletiky pravděpodobně dokonalý zážitek, pro mě poslední šance, jak využít světoznámé "značky" jménem Bolt. 60%
Milena107
729 bodů
8
Skvělý dokument, ovšem s chybným uváděním 160 minut, kterých jsem se nedočkala, neboť trval jako normální klasický film. Trošku zklamání z uhlazení různých Boltových životních a sportovních peripetií, o jeho soukromém partnerském životě ve filmu nebylo ani slovo.
majhan
majhan
453 bodů
6
Je to film o trochu samolibém, veselém mladém klukovi, který se rád vychloubá a je na sebe patřičně pyšný, plně si uvědomující svou výjimečnost, ale přitom jemně vyvažující, že nepůsobí nafoukaným dojmem.
  • Je to neuvěřitelně sebedisciplinovaný dříč, obdařený Pánem Bohem tělem, které tu dřinu dokáže vydržet a který si uvědomuje, jak naprosto klíčovým aspektem je motivace. Však také před každým startem se s Bohem domlouvá a spiklenecky se křižuje a vyhrožuje a připomíná. Dokáže nespoutaně dávat najevo radost z každého vítězství, jak umějí asi jen černoši a také být neskonale vděčný a poslušný svého skvělého trenéra. Dokonale proslavil Jamajku.
  • Jinak děj asi nic moc, protože jak už sám ve filmu zmiňuje, jak může být zábavný život dříče, který skoro nic jiného nezná (i když by rád znal) než je trénink a dřina, zdravý životní styl a úrazy, letadla, hotelové pokoje a běžecké dráhy a stadiony celého světa, a který už vlastně dosáhl všeho, čeho chtěl a po čem toužil již v tak mladém věku a je i finančně naprosto "za vodou".
polopaticky
361 bodů
6.5
I am Bolt nabízí pohled do života jedné z největších sportovních legend historie sportu, Usaina Bolta. Příběh mapuje tři olympijské hry a Boltovu přípravu na ně, jeho společenské oběti a věnuje se "dramatickým" okamžikům zranění a totální ztráty motivace, kterou nachází v jeho úhlavním rivalovi Justinu Gatlinovi. Chybí niternější pohled do Usainova života, proto "jen" 65 %.
Marhul28
Marhul28
176 bodů
9.5
Když jsem dostal od Kinobox.cz pozvánku, nevěděl jsem, jestli odhalil můj vkus na filmy. Normálně na tyto typy filmů, a tak jsem váhal, jestli ji přijmout, nebo ne. Ale říkal jsem si: ,,Když mě pozvali na film, o kterém si myslí, že by se mi mohl líbit; proč tam nejít a nepřesvědčit se?". Tak jsem okomentoval, rezervoval a včera jsem ten film viděl. Musím říct, že............... JSTE SE TREFILI!!! ÚPLNĚ JSTE MĚ ODHADLI!!! Film se mi velice líbil, ikdyž se tam přehazovalo pár datumů tam a zpátky, ale v tom se zorientovat dalo. Bolt a ostatní měli ve filmu takový smysl pro humor, že se rozesmál celý sál :D. Příběh Usaina Bolta je plný citů, humoru, zranění, úspěchů, i rivality; v tomto filmu bylo prostě vše. Návraty do minulosti byly úžasné. V 15 letech vypadal Bolt spíše jako kdyby mu bylo kolem 20 :D.