Bull

68%

Zajímavosti 5

  • Na základě počátků kariéry Dr. Phila McGrawa.
  • V květnu 2019 Steven Spielberg a jeho společnost Amblin Television oznámili, že odstupují od produkce seriálu (který pod jejich záštitou vznikl v prvních třech sériích) v důsledku zpráv, že hvězda Michael Weatherly obtěžoval na place svou bývalou kolegyni Elizu Dushku a že se to CBS snažila ututlat.
  • V lednu 2021 CBS oznámila, že seriál skončí šestou sérií poté, co Michael Weatherly na Twitteru oznámil, že seriál opouští.
  • Dr. Phil McGraw se osobně podílel na obsazení některých rolí v seriálu.
  • V prosinci 2018 deník New York Times informoval, že Eliza Dushkuová byla údajně vyhozena ze své role v seriálu Bull poté, co konfrontovala Michaela Weatherlyho ohledně "vtipů" o znásilnění, výprasku a trojkách, které jí řekl nebo směřoval na natáčení. Jeho chování udávalo tón ostatním členům štábu, kteří také začali Dushkuovou obtěžovat svými poznámkami. Ačkoli Dushku spolupracovala na mediačním procesu se CBS, společnost se snažila její příběh sabotovat: Mark Engstrom, vedoucí pracovník pro dodržování předpisů v CBS, poskytl vyšetřovatelům několik záznamů z natáčení, o kterých si myslel, že by mohly Dushkuovou usvědčit, protože na nich používá nadávky. Místo toho se tato strategie CBS vymstila, protože záběry jasně ukázaly některé případy obtěžování a potvrdily verzi událostí, kterou Dushkuová uvedla. Engstrom a další vedoucí pracovníci CBS nebyli schopni rozpoznat, že to, co viděli na záběrech, je obtěžování; podle deníku Times vyšetřování ukázalo, že neschopnost společnosti rozpoznat případy obtěžování zachycené na záznamu byla příznakem větších problémů v CBS. Poté CBS vyplatila Dushkuové 9,5 milionu dolarů výměnou za její mlčení. Dushkuová tuto dohodu dodržela; deník New York Times se o tom nedozvěděl od Dushkuové, ale na základě svého průzkumu v rámci širšího vyšetřování toho, jak CBS řešila sexuální obtěžování po vyhazovu Lese Moonvese.