Jestřábí věž

58%
Jestřábí věž
Jestřábí věž


POZOR SPOILER!!

Jestřábí věž
Mladý horolezec Petr stoupá na vrchol. Dole o něj mají starost, a proto dívka Marta volá horskou službu. Ta jej nalezne, ale on spolupráci odmítá. Nakonec jej ukecá jeho kamarád Martin a Petr je dopraven dolů.

Další den mu jeden z horolezců sdělí, že ví, jak to bylo s jeho bratrem Radkem v Himalájích. Prý ho tam nechal zemřít horolezec Filip a dokonce mu sebral kyslík. To jen utvrzuje Petra v přesvědčení, že je někdo vinen za bratrovu smrt. Navíc je přesvědčen také o tom, že za to může zastřelení posvátného ptáka. Je jasné, že Petr to nemá v hlavě zcela srovnáno.

Přijíždí sem nějaký Hojsa se synem Karlem a Marta, takto Radkova snoubenka, jej ubytuje u Petra v pokoji, což jej rozzuří k nepříčetnosti. Tento Hojsa se pak Petrovi přizná, že je psychiatr. Načež následuje další záchvat Petrova vzteku. Pak se s Hojsou trochu sbližuje a ten mu stále vysvětluje, že za Radkovu smrt nikdo vinu nenese. Petr konečně slíbí, že se pojede léčit do Prahy, ale toto na poslední chvíli zruší, když zjistí, že Karel zůstává. Ten se totiž nápadně motá kolem Marty. Ta se pak už nechce s Petrem bavit, protože chce žít jinak. Chce odejít pryč. To také Petrovi jasně sdělí. Filip ji přemluví, aby to jako odvolala, s čímž ona souhlasí. Ovšem Karel řekne Petrovi pravdu, což není dobrý nápad. Ovšem už se stalo a Petr se chystá vylézt na smrtelně nebezpečnou Jestřábí věž. Na Filipa se jeho intrika provalí a on se rozhodne lézt za Petrem. Oba se pak setkají na skále a Petr přestane Filipa jistit ve velmi nebezpečném místě. Chce po Filipovi pravdu, jinak jej prý shodí dolů…




Pete69
Pete69
29 898 bodů
5
Psychologické drama v krásném prostřední Vysokých Tater. Mladý horolezec se nemůže vyrovnat se smrtí bratra a hledá viníky. I když je ve filmu opravdu spousta hereckých mistrů vůbec se to nepodařilo přetavit v dobrý film. Je to šedý průměr, nuda a zmar.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
4
No, na české poměry… Co už, Stallone v triku nám tu po skalách skákat nebude hihihi. Herci si odkvákali svůj text, občas se pokusili i něco zahrát, což se jim ne vždy povedlo. Dobrou práci kamery naprosto sundává protivný zvuk jakéhosi pištění, nebo co to bylo. Takže suma sumárum, podřadná psychologická sonda s trochou dobrodružné nadsázky. Dívat se na to dá, ale žádný zázrak to není.

Dodatečné informace

Původní název:
Jestřábí věž (více)
  • Československo Jestřábí věž
  • Československo Jestrábí vez
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Jestřábí věž je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup