Kolonie

75%

Zajímavosti 12

  • Po schůzce s německým velvyslancem volá Lena do hotelu Ritz, aby kontaktovala pilota posádky Lufthansy, jejímž byla členem. V sedmdesátých letech však v Santiagu žádný hotel Ritz nebyl. První byl otevřen ve čtvrti Las Condes, daleko od centra města, v roce 2002.
  • Když jsou Lena a Daniel ke konci filmu odvezeni na letiště, na střechách několika velkých budov je vidět několik satelitních přijímačů - v sedmdesátých letech se soukromé satelitní přijímače nepoužívaly.
  • Na mercedesu německého velvyslance, který odváží hlavní hrdiny na letiště, vlají dvě německé vlajky. Ve skutečnosti by na autě byla připevněna pouze jedna (na straně, kde sedí velvyslanec nebo chargé d'affaires, za řidičem, nikoli na straně řidiče).
  • Tento film byl částečně financován Lucemburským filmovým fondem. Otec herečky Vicky Kriepsové (která v tomto filmu ztvárnila Ursel), Bob Krieps, byl prezidentem Lucemburského filmového fondu a pracoval na tamním ministerstvu kultury [v době natáčení tohoto filmu], které dohlíží na Lucemburský filmový fond a rozhoduje o tom, které filmy budou financovány z peněz daňových poplatníků. Několik Kriepsových filmů bylo financováno Lucemburským filmovým fondem.
  • Většina letounů 707, které jsou ve filmu vidět v letištních scénách, dříve patřila argentinskému letectvu (Fuerza Aérea Argentina) a během natáčení byla uskladněna na letišti El Palomar. Letoun 707 společnosti Lufthansa byl letounem argentinského letectva registrovaným jako TC-91 a byl na letišti uskladněn od roku 2006. Pro větší autenticitu letiště v Santiagu, které je společným civilně-vojenským letištěm, poskytlo argentinské letectvo několik svých aktivních letounů Lockheed C-130 a stíhačku Fokker F28-1000C Fellowship, které zastoupily Fuerza Aérea Chile (chilské letectvo).
  • Scény z letiště Santiago se natáčely na letišti El Palomar v Argentině. Jak mezinárodní letiště Santiago, tak letiště El Palomar fungují ve skutečnosti jako společná civilně-vojenská letiště.
  • Boeing 707 společnosti Lufthansa, který je vidět na konci filmu, je registrován jako D-ABOG a jmenuje se Bonn. Letecká společnost provozovala stejný typ a měla stejnou registraci a jméno i ve skutečnosti v 70. letech, i když skutečný D-ABOG byl 707-430, zatímco filmová verze byla 707-387. Pro repliku letadla D-ABOG si produkce a štáb prohlédly fotografie skutečného letadla a pronajaly si vyřazený Boeing 707-387, který dříve provozovala argentinská letecká společnost Fuerza Aérea Argentina, a namalovaly na něj zbarvení.
  • Colonia Dignidad byl skutečný tajný vězeňský tábor.
  • Po odchodu Augusta Pinocheta z prezidentského úřadu v roce 1991 se Colonia Dignidad přejmenovala na Villa Baviera a zůstala funkční sektou až do roku 2007. Obyvatelům oblasti je povolen vstup a výstup a v současné době je místo otevřeno veřejnosti pro historickou turistiku.
  • Po filmu Regresión (2015) je to druhý film o nebezpečné sektě, v němž Emma Watson hrála.
  • Tento film se natáčel v Chile, Lucembursku, Německu a Argentině.
  • Emma Watson navštívila v září 2014 vilu Baviera (bývalá Colonia Dignidad). Ačkoli si média zpočátku myslela, že je na dovolené, později zjistila, že zde provádí výzkum pro svou roli.