The Defenders

73%

Zajímavosti 13

  • Jména hvězd seriálu The Defenders se objevují podle data vydání sólového seriálu jejich postavy. Pořadí je následující. Daredevila hraje Charlie Cox, Jessicu Jones Krysten Ritter, Luka Cage Mike Colter a Iron Fista Finn Jones.
  • Bar Josie's a jeho barmanka/majitelka Josie pocházejí přímo z komiksů o Daredevilovi a jsou také poměrně výrazné v seriálu "Daredevil (2015)".
  • Obsahuje největší počet stálých herců ze všech seriálů Marvelu na Netflixu. Všechny předchozí seriály měly třináct epizod, zatímco Defenders jsou nejkratší, mají osm epizod. Stalo se tak proto, že musela začít produkce druhých sezón seriálů "Jessica Jones (2015)" a "Luke Cage (2016)".
  • Tato crossoverová minisérie byla Netflixu nabídnuta ve stejnou dobu jako seriály, které jí předcházely: Daredevil (2015), Jessica Jones (2015), Marvel's Luke Cage (2016) a Iron Fist (2017).
  • Sigourney Weaverová se k seriálu připojila v den svých 67. narozenin. Její postava se jmenuje Alexandra, což je shodou okolností její prostřední jméno v reálném životě.
  • Danny Rand/Iron Fist (Finn Jones), Luke Cage (Mike Colter) a Matt Murdock (Charlie Cox) nosí v průběhu seriálu barvy své postavy. Iron Fist nosí zelené oblečení, Daredevil něco červeného a Luke Cage něco žlutého.
  • Jedna z upoutávek ukazuje černobílý záznam z bezpečnostní kamery, na němž jsou čtyři obránci ve výtahu a v pravém horním rohu je časový údaj. Čas je uveden v hodinách a minutách: "8:18". Jedná se o odkaz na datum vydání 18. srpna.
  • Vznikající přátelství mezi Lukem Cagem a Dannym Randem je odkazem na malý podnik Heroes for Hire, který tito dva založili v komiksech. Oba herci uvedli, že chtějí natočit seriál "Heroes for Hire".
  • IP adresa skrytá v první upoutávce vede na stránku s informacemi o filmu The Defenders.
  • V komiksech od Marvelu se soupiska Defenders-Obránci neustále mění. Od roku 2022 má Marvel Cinematic Universe 24 postav, které se objevily v Defenders: Yondu, Drax the Destroyer a Howard the Duck (debutující ve Strážcích Galaxie (2014)), Scarlet Witch a Vision (debutující v Avengers.): Dr. Strange, Neuvěřitelný Hulk, Captain America, Hawkeye, Falcon, Spider-Man a Captain Marvel (kteří mají vlastní film/seriál). Hank Pym a Scott Lang (Ant-Man) (debutují ve filmu Ant-Man (2015)) a Janet van Dyne (Wasp) (debutují ve filmu Ant-Man a Wasp (2018)) Daredevil, Luke Cage a Iron Fist (všichni dostali vlastní seriál) Patsy Walker (Hellcat) (objeví se ve filmu Jessica Jones (2015)) Valkyrie (debutuje ve filmu Thor: (debutuje v seriálu Falcon a Winter Soldier (2021)) She-Hulk (debutuje v seriálu She-Hulk: Neuvěřitelná právnička:).Clea (debutuje ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)) Namor the Sub-Mariner (debutuje ve filmu Black Panther: Wakanda nechť žije (2022))
  • Když Matt a Jessica opouštějí policejní stanici, na stěně v pozadí je vidět fotografie Stana Lee.
  • V několika prvních epizodách produkce s velkým efektem využívá barevné světlo, aby oddělila jednotlivé příběhy Defendera. Každá scéna s Daredevilem má červený nádech. Jessica Jones je nasvícena fialovou barvou. Iron Fist zelenou a Luke Cage je nasvícený odstíny žluté. Jak seriál postupuje a Defendeři se sjednocují, čtyři barvy se nakonec mění v neutrálnější bílou a modrou.
  • V této sérii jsou zakládajícími členy Defenders Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist. V komiksech Defenders tvořili The Incredible Hulk, Doctor Strange, Silver Surfer a Namor the Sub-Mariner.