Café Society

62%
Café Society

New York roku 1930. Bobby pochází z Bronxu. Žije s věčně se hašteřícími rodiči a bratrem Benem , který jako čistokrevný amorální gangster zastává názor, že každý prob-lém se dá snadno vyřešit hrubou silou. Bobbymu je jasné, že potřebuje změnit prostředí. Odlétá do Hollywoodu, kde začne pracovat jako poslíček pro strýčka Phila , který je mocným agentem filmových hvězd. Vstupuje do světa opojných večírků, plných celebrit, modelek, playboyů, producentů a politiků. Na první pohled se však zamiluje do strýcovy půvabné asistentky Vonnie . Problém je, že Vonnie má vážný vztah, takže se Ben musí spokojit s pouhým ka-marádstvím. Ale nic netrvá věčně, Vonnie se s přítelem rozejde a velmi rychle opětuje Benovy city. Jeho nabídku k sňatku však odmítá. Zlomený Bobby se vrací do New Yorku, kde začne pracovat s bratrem Benem, který si otevřel noční klub. Z Bobbyho se stává velmi schopný impresário a z klubu Les Tropiques jeden z nejvyhledávanějších ve městě. Přestože Bobby stále miluje Vonnie, sblíží se s Veronikou , okouzlující dámou z vyšší společnosti. Svatba. Veroničino těhotenství. Benův život se zdá šťastný. Ale jen do toho večera, kdy do dveří Les Tropiques vstoupí Vonnie... (Bioscop)

 



Scénář:

Recenze: Café Society

Kinobox.cz
50%

Trochu mě iritoval Allenův voiceover, který mi často sděloval to, co jsem právě viděl na plátně, např. "Z této schůzky byl John velmi rozrušený, tak se rozhodl, že půjde do bordelu." Přičemž na plátně byl rozrušený John, jak jde do bordelu. Ale to byl možná nějaký sofistikovaný odkaz na staré filmy.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
2
Musím říct, že mě Woody Allen nenudí - jeho filmy už jsou tak iritující a otravné, že ve mně dokáží vzbudit silné emoce a nezapomenutelné zážitky odporu a nechuti z té povrchní snobárny, co nemá nápad, vtip, ale myslí si o sobě, že tím překypuje. Jestli budu mít někdy potíže s nízkým krevním tlakem, naordinuju si maraton Allenových 2000+ filmů a možná si tak zachráním život. Takže potud dobrý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Atmosféra Hollywoodu 30. let je parádní, o to víc zamrzí dost odbytý příběh, který je obyčejným milostným trojúhelníkem. Herecky paráda, Jesse u Woodyho umí a i taková Stewartka tady asi poprvé konečně není na pár facek. P.S., docela bych byl zvědavý na čistokrevnou gangsterku v Allenově podání.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Dvě romance, které někde zbyly v Allenově šuplíku a které zasadil do jednoho příběhu. Hlavní hrdinky se jmenují Veroniky a nějak jsem si vybavil slavný film Dvojí život Veroniky, ale i když tam na konci jakýsi náznak spojitosti je, rozhodně bych oba filmy nesrovnával. Co se zásadně nepovedlo je opět nesympatický Steve Carrel, který vtipnou postavu naprosto pohřbil svou neschopností hrát. Mezi Kristen Stewart a Jesse Eisenbergem to opět jiskří, což se nedá říct o jeho vztahu k Blake Lively, vedle které se naopak chová, jakoby ji chtěl okamžitě připravit o věneček. Nejvtipnější jsou tak scény se zalíváním lidí do betonu, které jsou však jak z jiného filmu a hlášky o židovství a křesťanství, které nikdy nezklamou. Je to jako kdyby pejsek s kočičkou vařili dort a přitom je strašně vidět, že chtěl Allen natočit něco jako Půlnoc v Paříži, jenže dvakrát do stejné řeky prostě nevstoupíš. Škoda, že neměl čas Owen Wilson, ten je jedinej, kterej pozdního mistra skutečně pochopil.

Dodatečné informace

Původní název:
Café Society (více)
  • USA Café Society
Premiéra v ČR:
22. 9. 2016
Distributor:
Bioscop
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
43,76 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Café Society je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch