The End of the Tour

67%
The End of the Tour

Nezávislý snímek The End of the Tour vychází z bestsellerových memoárů spisovatele a redaktora magazínu Rolling Stone Davida Lipskyho, který sepsal knihu Altough of Course You End Up Becoming Yourself, která popisuje zákulisí vzniku rozhovoru se spisovatelem Davidem Fosterem Wallacem.

Film začíná momentem, kdy se Lipsky (Jesse Eisenberg) dozvídá, že spisovatel Wallace (Jason Segel) spáchal sebevraždu a zda by se k tomu chtěl vyjádřit. Lipsky tomu zpočátku nevěří a po potvrzení informace se odvíjí příběh, kdy v roce 1996 odjel napsat reportáž z knižní tour Wallace k jeho bestsellerové knize „Infinite Jest“. Celý film je pak klábosením dvou spisovatelů, které ovšem ani zdaleka není nudné.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
The End of Tour vsází hlavně na dlouhé rádoby hluboké konverzace,které mne ovšem příliš neoslnily. Celé to bylo příliš ploché a povrchní. Děj plyne velmi pomalým tempem a ve výsledku se vlastně nikam nepohne. Obsazení Eisenberg - Segel se vydařila a aspoň trochu tuhle intelektuální konverzačku oživili.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
Nesnesitelně iritující film, který návodně staví geniální postavu a opájí se klišé představami o ztrápených umělcích, kteří "jsou napojeni na pravdu", a proto trpí. Je to svojí banalitou jak z nějakého beatnického nebo v žitě chytajícího snu mentálně tak půl století v minulosti, kdy by tahle dětinská prozřetelnost snad působila tak sexy, jak si autoři přejí. Vše by to bylo fajn, kdyby to Eisenbergův protagonista nějak vyzýval a stál proti tomu, ale on to jen z druhé strany stvrzuje. Sice se neustále mluví o zpochybňování mýtu, ale jde jen o slova, která ten mýtus nemohou narušit, naopak dokazují, jak nenarušitelný je. V tomhle světě existuje jedno pravé umění, jedna pravá genialita. Strašně zatuchlé. Poslední dobou jsem na filmy koukal spíš optikou toho, jak jsou natočené, než o čem jsou - tady mě hezky postaru prostě otravuje, co ten film buduje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Možná jsem jenom nebyl v tom správném rozpoložení, ale tyhle dialogy šly úplně mimo mě. Segel výborný, ale víc si asi z filmu neodnesu.

Dodatečné informace

Původní název:
The End of the Tour (více)
  • USA The End of the Tour
  • USA A turné vége
  • USA El último tour
  • USA Konec šňůry
  • USA Koniec trasy
  • USA O Fim da Turnê
  • USA The End of the Tour - Un viaggio con David Foster Wallace
  • USA Yolun Sonu
  • USA Τέλος διαδρομής
  • USA Конец тура
Premiéra v ČR:
4. 1. 2016
Země původu:
USA
Tržby:
3 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
The End of the Tour je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch