Zbrusu Nový zákon

69%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
patrick-sarin
438 bodů
8.5
Nesmírně laskavý a něžný film, zároveň plný prvoplánového i černého humoru. Závěr mi kytičkami připomněl dávné hippies, při některých scénách jsem si vzpomínal na dadaisty, kteří si taky dělali legraci ze všeho. Začínám mít slabost na Yolande Moreau, kterou jsem shodou okolností nedávno viděl v její životní roli v Séraphine. Hraje asi pořád jednu šarži, ale je kouzelná.
mausis
mausis
370 bodů
8.5
Poezie v obrazech, hudba v myšlenkách, tíha života na bedrech a černý humor co pak jen už zbývá. Neuvěřitelný kousek, který jsem původně ani nechtěla vidět a pak se jen dívala, co bude dál. Vtipné kousky pak opravdu rozesmály a jiná místa citově dostaly. Chvílemi absurdní, hned zas milá podívaná, souhrnem nakonec to stálo za to. Rozhodně to zanechalo pocity, ikdyž to není můj šálek kávy.Dívenka hraje uvěřitelně...no a Bůh vlastně také. Pro nedělní večer když nevíte coby - proč ne.
Mr.T
246 bodů
7
Hodně velký bizár. Člověk na to jde jako na prvoplánovou řachandu, ale zdání klame. Většina vtipných věcí byla v traileru a film samotný až tak vtipný není. Je to docela škoda, protože zápletka skýtá slušný komediální potenciál. Místo toho člověk dostane scény, u kterých snad autoři museli být na houbičkách. Minimálně jako netradiční absurdistán to ale obstojí. Catherine Deneuve svede v 70 letech klidně i gorilu :-)
shalmirane
223 bodů
5
Film měl mnohem větší potenciál znuděného krutého boha, než nakonec využil. Dá se na to jednou podívat, ale to je asi tak maximum.
KarlosPHA
199 bodů
8.5
Člověk než na film jde, tak si přečte nějakou tu recenzi, aby věděl jestli teda opravdu má jít a co od toho čekat. Především v případě, že tam ještě někoho bere...zve ;-) U tohoto snímku jsem si přečetl v rychlosti co je to za dílo a rozhodl se tedy jít. NELITUJU !!! Je to opravdu povedenej, klidnej, pohodovej a zábavnej kus. Jak tady někdo píše nademnou, tak Bůh měl opravdu potenciál. Linka Boha mohla pobavit mnohem více, mohl víc zlobit ;-) Konec trošku nezajímavej, ale dejme tomu, že ta stará Hipízačka to prostě takhle rozsekla. Budu tenhle film všem doporučovat a když se kouknete na rejžu a snímky co natočil a jejich hodnocení, tak zjistíte, že točí jen parádní kousky.
sari.jurikova
104 bodů
7.5
výborný zábavný film
Matt
89 bodů
8.5
Tak tenhle film mě pobavil, jsem rád, že jsem zašel. Výkony, příběh, výprava...vše pro mě v pořádku, pěkný !
quakar
70 bodů
7.5
Kto hľadá humor, absurdné situácie a sem-tam prekvapivé zvraty v scenári - ten sa viac-menej dočká. Očakávanie som mal vyššie, ale som rád, že som ten film mohol vidieť.
safraja5
safraja5
53 bodů
7.5
Skvělý nápád, možná úplné nevyužitý.