Lví srdce

66%
Lví srdce

Teppo je radikální neonacista, který si pevně stojí na svých názorech a předsudcích. Zároveň však touží po lásce a rodině. Když potká atraktivní servírku Sari, vše se zdá ideální, dokud nepozná jejího malého černošského syna Rhamua. Teppo tak stojí před těžkým rozhodnutím – splní si svůj sen o otcovství a rodině nebo zůstane věrný své celoživotní víře a přesvědčení založeného na diskriminaci, ignoranci a nenávisti? Situaci navíc ztíží Teppův bratr Harri a vůdce skinheadů je tak nucen učinit jasné rozhodnutí, které však může mít fatální následky pro něj i pro ty, které miluje.

Snímek Lví srdce měl celosvětovou premiéru na MFF v Torontu a v České republice byl poprvé uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Praha – Febiofest 2014. Režisér Dome Karukoski je jedním z nejuznávanějších mladých finských režisérů, jehož snímky získaly již více než 30 festivalových ocenění a ve Finsku patří k divácky nejoblíbenějším filmům. Ve své filmové tvorbě většinou citlivě a odlehčeně poukazuje na palčivá témata moderní společnosti. Konkrétně ve Lvím srdci reaguje na sílící tlak radikální pravice v severských zemích, přednáší dějovou linii s patřičnou dávkou empatie, napětí a nenásilným smyslem pro humor. (Film Europe)




mottleone
mottleone
3 443 bodů
8
Naprosto parádní sociální drama ze severského prostředí neonácků, s precizní režií, zajímavou kamerou, černým humorem a dobře napsanýma postavama. Hlavní zápletka filmu - kdy se Teppo chce polepšit kvůli přítelkyni s tmavým děckem - je uvěřitelná, dostatečně zaujímavá a herecké výkony, v čele s Peter Franzénem, ji maximálně umocňují. Jen to zkrátka nemá koule a osudovost jako západní bratříček "American History X".. Přesto se, alespoň pro mě, jedná o dost silný zážitek - 80%
  • "Finskej Kult hákového kříže"🔥
  • Skvěle uvěřitelná hlavní role
  • Místy pomalejší tempo
  • Finština mi moc nesedla

Dodatečné informace

Původní název:
Leijonasydän (více)
  • Švédsko Lví srdce
  • Švédsko Leijonasydän
  • Švédsko Corazón de León
  • Švédsko Heart of a Lion
Premiéra v ČR:
9. 7. 2015
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Švédsko, Finsko
Rozpočet:
1,65 mil. USD
Čeština:
Lví srdce je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění