Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok

65%
Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok
Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok
Historický film nás přenese do starého Joseonu. Řízením osudu se královská pečeť ocitne v břiše velryby, a protože je na její nalezení vypsána velká odměna, tak se bandita Jang Sa-jeong se svojí bandou rozhodne vydat na moře, pronásledovat ji. Jenže není jediný a zrovna to samé má v úmyslu i drsná pirátka Yeo-wol...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Je naprosto neoddiskutovatelné, že se jihokorejští tvůrci inspirovali americkou sérií ´Piráti z Karibiku´. Mnohé scény to jenom dokazují. Neušel ani slavný ´Moby Dick´, byť se zde velryba loví z jinačejšího důvodu. Jinak celý snímek pojali zcela po svém. Mix dobrodružství na moři i na souši, komedie a grotesky, jaký na asijskou kinematografii není zrovna obvyklý. Z počátku snímek začíná typickými válečnými scénami a souboji, ale netrvá to dlouho a atmosféra je ve zcela jiné rovině. Snímek jakoby se snažil silně konkurovat západní popkornové kinematografii a těžko říci, jestli se v Jižní Koreji zdařilo. Pro evropského diváka záleží na úhlu pohledu. Jedná se o západní styl zábavy za použití východní historie a legend. Vizuální CGI efekty jsou povedené, takže tady nelze v ničem pochybovat. I ten scénář je plný nápadů. Příběh cti, tradice, lásky, komedie a dramatu je přijatelný po celou stopáž. Asijské velkofilmy nejsou v Česku zrovna atraktivní a tak je zázrak, že se sem tento vůbec dostal. Rozhodně si zaslouží lepší uvedení na trhu, neboť jako konkurence výše zmiňovaného snímku ´Piráti z Karibiku´ obstojí velice dobře.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
10
Ne tak docela akční jak se zpočátku může zdát - je to spíše takové zábavné dobrodrůžo, tak trochu na způsob pirátů, ale mně se to naopak líbilo hodně moc (víc jak některé piráti z Johny Deppem. 80% - Dávám ale plnej počet, protože to prostě má na víc než zde na čsfd 60%. Ye-Jin Son je kunda prostě.

Dodatečné informace

Původní název:
Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok (více)
  • Jižní Korea Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok
  • Jižní Korea 해적: 바다로 간 산적
  • Jižní Korea The Pirates
Země původu:
Jižní Korea
Rozpočet:
13 mil. USD
Tržby:
64,4 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok