Zabijáci

75%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Dobrá severská kriminálka, ale Dánové umí i lépe. Tajemná a mrazivá atmosféra, která ovlivnila snad i tempo snímku, které je místy dosti ztuhlé až lehce přimrzlé. Příběh je to dobrý, ale nějak jsem nenašel herce, na kterého bych se mohl upnout a který by vyčníval. Za mě "jen" dobré.
avenis
avenis
8 145 bodů
5
Pozor, spoiler! Udělalo se mi špatně od žaludku... a to už jsem docela otrlá proti různým násilným scénám ve filmu. Tady jsou tyto situace tak realisticky provedené, že člověk tu bolest skoro cítí. V podstatě bych měla dát plný počet bodů, protože z filmového hlediska je do perfektně natočený film. Ale mé pocity po skončení filmu byly a jsou hrozné. Může za to děj, nic jiného. A taky Carl Mørck, kterého moc nechápu. "Ztratila vše... to si nezaslouží," zastává se holky, která v mládí kopala lidi do břicha a pak sama potratila, protože jí ho otec dítěte vytloukl z břicha... A taky jí Carl odpustí, že ho vzala po hlavě železnou tyčí... Tento díl bych nejraději zapomněla. (23.9.2021)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Příběh o tom, jak lze z celkem slušné detektivky udělat parádní film. Protože detektivních příběhů na téma "bohatým dětičkám je vše dovoleno" už tu bylo nepočítaně, dokonce i těch z internátní školy. Seveřani prostě umí natočit pořádně temný film - počínaje výběrem představitelů hlavních rolí, u kterých stačí, že se jen dokážou dobře (zde rozuměj sebedestruktivně) tvářit, přes volbu lokací, působivý scénář, kde je všeho tak akorát (včetně pár humorných vsuvek), do děje vtahující kameru a výbornou hudbu. A přestože je odpověď na otázku, kdo vraždil, celkem brzy vyřešená, divák napjatě sleduje, zda a jak se vrahy podaří dopadnout.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
No úžasné. Nádherný Fares Fares, který sice trochu bije jako pěst do oka v daném prostředí, ale skvělý herec skvěle dosazený. Příběh velmi dramatický, celou dobu je jasné, kdo co provedl, ale není jasné, zda a jak budou potrestáni. Typické a pro dnešní dobu uvěřitelné.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
9.5
Seveřani prostě krimi umí! Výborný scénář, napětí po celou dobu, syrovost a dramatičnost, mrazení v zádech.....
marvan
marvan
616 bodů
7.5
První film, který jsem viděla, co se týče zfilmování Olsenovy knihy,dá se...zejména když Carla hraje Lie Kaas a sekunduje mu Fares Fares...uvidíme s čím přijdou dále. Z šesti knih, které do série patří se toho dá ještě natočit.
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
10
Film pracuje se dvěma rovinami vyprávění. Syžet je organizovaný střídáním přítomnosti a minulosti. Ta se vrací o dvacet let dříve a je vyjevována delšími retrospektivami. Díky ní se postupně rozplétá předivo vztahů a souvislostí, což ovšem není to nejpodstatnější. Fabule je na detektivní žánr poměrně jednoduchá, divák má možnost soustředit se na působivou vizualitu a ponurou atmosféru snímku. Když bychom se zastavili u žánrového východiska, narazíme na několik neobvyklostí, které nepracují se zažitými principy a postupy. Ze všeho nejvíc na sebe asi upozorňuje porušení pravidla zatajování pachatele. Podobně jako u seriálu Columbo je nám vrah, respektive zločinecká „tlupa“, představena hned zkraje. Přicházíme tím sice o „benefit“ možnosti většího zapojení, troufám si však tvrdit, že celkovému napětí to v žádném případě neubírá. Přinejmenším zůstává stále ve hře odhalování skrytých motivací, charakterů.
pbatal
347 bodů
7
Dánové tento žánr dobře umí, doporučuji:)
zrzinda2408
306 bodů
7.5
Dánsko vytvořilo to, na co jsem tak dlouho čekala.. rozumná kriminálka se vším všudy. NA to že jde již od druhý díl, tak překvapivě kvalita neklesla. Příběh poutavý a dokáže vtáhnout do děje. Hlavní postava docela slušně nesympatická, ale na druhou stranu, od kultovního počinu"sedm" jsem na něco podobného čekal dlouho.
maroo77
96 bodů
4.5
Hodně přemýšlení, hodně spojování a domýšlení, retrospektiva, přesto slušný drsný thriller, v syrovosti mi trochu připomínal francouzské snímky ze 70.let... anebo jsem vedle jak ta jedle? Lepší než Žena v kleci, ale ne o moc