Stále spolu

60%

Články 5

Šary Vary aneb Festivalové ozvěny v kinech
Festivaly a ceny14. 7. 2015
Šary Vary aneb Festivalové ozvěny v kinech

Den, kdy se uzavírá program MFF v Karlových Varech, je již tradičně zároveň začátkem oficiálních festivalových Ozvěn. Diváci pražských kin Aero a Světozor a brněnské Scaly tak budou mít od 11. do 19. července opět možnost dohánět to, co při nabitém festivalovém programu nestihli. Letos je čeká celkem 31 snímků včetně pěti zástupců hlavní soutěže. Na programu jsou divácké hity festivalového okruhu, řada předpremiér či speciální projekce doplněné živými koncerty. Druhým rokem se Ozvěny rozšiřují také na internetový portál www.aerovod.cz, který nabídne 6 snímků ke zhlédnutí online.

CZ tržby: Komik Ondřej Vetchý to nandal Šílenému Maxovi i Avengers
Filmy25. 5. 2015
CZ tržby: Komik Ondřej Vetchý to nandal Šílenému Maxovi i Avengers

Ano, zní to absurdně a jako z jiné dimenze. Ale je to tak! Komedie Život je život (2015) s Ondřejem Vetchým v hlavní roli poněkud nerozhodného otce a manžela to vyhrála na celé čáře. Šílený Max a Avengers drží druhou, respektive třetí pozici, ale výrazně zaostávají. A pak, že se na české filmy nechodí.

21. týden-kinopremiéry: Síly změří George Clooney, Ondřej Vetchý a Poltergeist
Filmy22. 5. 2015
21. týden-kinopremiéry: Síly změří George Clooney, Ondřej Vetchý a Poltergeist

Na co vyrazit o víkendu do kina? Napoví premiérové snímky. V komedii Život je život (2015) se představí roztržitý Ondřej Vetchý. Zemi zítřka (2015) bude hledat George Clooney. Vrací se hororový Poltergeist (2015). Němci pokračují ve spanilé komediální jízdě snímkem Den blbec (2014). Animovaný film Hurá na fotbal (2013) láká na populární sport. A dokumentární snímek Stále spolu (2014) poukazuje na jeden tuzemský sociální experiment.

Nové české filmy 2015, 2016, 2017...
Téma15. 5. 2015
Nové české filmy 2015, 2016, 2017...

Celá řada režisérů-debutantů chystá v letošním a následujících letech filmové novinky. Těšit se můžete též na premiéry děl zavedených tvůrců, na velkofilmy, celou řadu zajímavých dokumentů i neotřelých žánrových novotvarů. Představujeme premiéry českých a koprodukčních filmů, na které budete moci vyrazit do kina. Přinášíme též informace o snímcích v různé fázi rozpracovanosti. Některé z nich ale třeba vůbec nevzniknou. (Úvodní fotka je z filmu Tajemství a smysl života).

Praskající bubliny Jednoho světa naplní česká kina
Festivaly a ceny1. 3. 2015
Praskající bubliny Jednoho světa naplní česká kina

Motto festivalu vyzývá, abychom proděravěli své ochranné bubliny a začali vnímat svět. O to se pokusí 114 filmů z 59 zemí rozdělených do dvanácti tematických kategorií od 2. do 11. března v Praze a následně v dalších městech. Jako vždy přijíždí spousta zahraničních hostů a chystá se mnoho debat na témata rezonující společností. To je ve zkratce to hlavní, s čím přichází již 17. ročník festivalu Jeden svět.