Láska je dokonalý zločin

58%
Láska je dokonalý zločin

Bratři Arnaud a Jean-Marrie Larrieuovi se nakazili filmovým virem již v dětství od svého děda, který točil své vlastní 16mm filmy. Od té doby nepustili kameru z ruky a vytvořili tak mnoho krátkometrážních i celovečerních filmů. Při natáčení mrazivého mysteriózního thrilleru Láska je dokonalý zločin sáhli po ověřené spolupráci s energickým a všestranným Mathieuem Amalricem, se kterým již dříve vytvořili oceňované snímky Les Derniers jours du monde (2009) a Un homme, un vrai (2003).

 Horské oblasti mezi Švýcarskem a Francií skýtají nejen panensky krásnou krajinu, ale také netušené možnosti ukrýt pod závějemi sněhu nežádoucí důkazy. Marc, profesor tvůrčího psaní na Univerzitě v Lausanne, má pověst proutníka a Barbara je jednou z řad studentek, které jeho kouzlu podlehly. Po společně strávené noci dívka záhadně zmizí a Marc se tímto vývojem událostí nezdá býti vůbec pobouřen. Do města přijíždí nevlastní matka Barbary, Anna, která se snaží na vlastní pěst zjistit, co se oné noci stalo. Marcova nonšalance a jaksi záhadné charisma jsou nebezpečnými zbraněmi, kterým mnoho z žen nedokáže odolat. Policie však neustává ve svém pátrání a možná ani Anna není tím, kým se zdá být.

 Snímek natočený podle románu Philippa Djiana, Incidences, přináší divákům až hitchcockovské napětí brilantně vykreslené zápletky. Příkladná výprava plná kontrastů ladí s působivými exteriéry a břitkou elektronickou hudbou. (Film Europe)




Dodatečné informace

Původní název:
L'amour est un crime parfait (více)
  • Francie Láska je dokonalý zločin
  • Francie L'amour est un crime parfait
Premiéra v ČR:
19. 3. 2015
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Francie, Švýcarsko, Belgie
Ocenění:
Žádná ocenění