Teorie všeho

77%

Komentáře a recenze 48

Dle počtu bodů
nikol125
nikol125
2 781 bodů
5
Vím, že hodně lidí tento film baví a okouzlil je, ale mě prostě moc nebavil. Film mne nenadchnul a nevím jestli se na něj ještě někdy podívám, no spíše pochybuji, že si ho ještě někdy sama od sebe dobrovolně pustím. Prostě to není zrovna můj šálek čaje. Za mě je to průměrný film.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7
Teorie vede, pokus rozhoduje. Teoreticky se to dalo natočit mnohem lépe, prakticky to je takové nijaké a nebýt excelentního výkonu Eddieho Redmaynea, byl by to naprosto průměrný a nijak zajímavý film. Ta čtvrtá hvězda je jen jeho. Koho zajímá Stephen Hawking a jeho životní cesta, bohužel zde především ve spojení se složitým manželstvím, film jistě ocení. Ale zkrátit to o půl hodiny nebo víc rozvinout jeho dráhu vědce, tak by hned bylo lépe.
Edward
Edward
2 487 bodů
10
10/10
Teresie
Teresie
1 187 bodů
8
Skvělý Eddie Redmayne (Oscara si opravdu zasloužil), půvabná Felicity Jones .... a milý, dojemný a lidsky silný příběh.
davsuch
davsuch
1 057 bodů
8.5
Tento film je sice dost silně romantický, ale je to rozhodně velmi zajímavá sonda do života známeno vědce. Rozhodně je to jeden s nejzajímavějích filmů že života slavných lidí, který znám.
brcolka
brcolka
1 045 bodů
8.5
Neskutečný příběh o Stephenu Hawkingovi. Moc se nedozvíme o jeho práci a jeho teoriích ale zato si dostatečně užijeme proměny mladíka v člověka jakým se Hawking stal. Je až obdivuhodné co všechno se mu stalo a jak o sám i jeho rodina reagovala na jeho se stále zhoršující stav. Vize člověka je mnohem silnější než to co vám někdo říká
Rapaport
Rapaport
1 016 bodů
9
Velice dobré. Ohromující herecký výkon Eddieho Redmayna mě do filmu vtáhl,jako bych se díval na živého Hawkinga. Silný příběh, který rozhodně stojí za to.
Milena107
729 bodů
7.5
Moc pěkný film...
KajkaFajka
KajkaFajka
723 bodů
9
Stephena Hawkinga son neznala ale film ma oslovil. Hlavně herecký výkon hlavného predstavitela byl skvelý. Az som si myslela že v skutočnosti prožívá stejnou nemoc. Hezky natočeno a i ostatné herecké výkony boly super
evana
evana
685 bodů
8.5
Příběh Stevena Hawkinga tentokrát spíš z pohledu jeho soukromého a rodinného života než z profesionálního. A ještě spíš pohled na osud jeho manželky a ukázka ženské síly, odhodlanosti až to skoro vypadá, že by snad měla být prohlášena za svatou. Celý film a příběh je dojemný a citlivější duše a povahy snadno rozpláče a donutí k soucitu s oběma hlavními postavami. Jejich myšlenky a pohnutky můžete ale jen hádat, protože nejsou úplně zřejmé. Každopádně výkon Eddieho je právem oceněn nominací na Oscara a je jasné, že za ním stojí mnoho času přípravy a studování lidí s podobnou nemocí. Je to spíš romantický film než životopisný, což někdo může považovat za mínus. Z filmu není jasné, v jakém časovém horizontu se odehrává a nikdy nevíme o kolik let přesně se scény posunuly, ale přibližně to lze odvodit od toho, jak moc děti vyrostly, přesný počet uplynulých let není podle mě pro příběh nijak zásadní.