Zátah 2

80%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
slord
slord
3 832 bodů
10
Dvojnásobná akčná nálož, bojové scény, ktorých je tu oproti prvej časti viacej sú parádne nasnímané a choreograficky skvelo zrealizované. V tomto ohľade je to skvostné. Aj keď príbeh ma až tak nezaujímal, pri takomto kvalitnom remesle ma aj tak bavila najviac tá akčná stránka filmu. Bravoo 9/10
kery-
kery-
3 671 bodů
10
Neskutečný. Zatímco jednička bylo přímočará rubačka, tohle je paráda se vším všudy. Z počátku jsem se tomu kvůli stopáži vyhýbal jako čert kříži, ale nakonec bych to zvládnul ještě delší :) Je tam prostě všechno, super příběh, perfektní kamera snímající souboje se skvělou choreografií (hlavně ten na vězeňském dvorku), snad desítka "bossů", nechybí tu krev a ani kreativita (kladiva, koště, bejsbolka, háky, dveře od auta, sporák, láhve...zabíjí se tu prostě vším!). Takhle si prostě představuju akčňák. Shodou okolností jsem nedávno viděl Ramba IV (ano, trochu "japka/hrušky") a při čtení komentářů jsem nenarážel na nic jiného, než na vychvalování akce, která tam je vesměs jen posledních pár minut. Pokud chce někdo jatka, tak ať si raději dá tuhle perfektně zabalenou akční lahůdku!
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
9
Raid 2 je bomba, to jo, je tam mraky nezapomenutelných scén, má to slušnej příběh, je to brutál, souboje jsou velkolepé, pestré a .... a taky občas překombinované, přepálené, silně nerealistické a efektní, nikoliv efektivní a taky scénář se ne vždy dokáže se ctí vypořádat s různými klišé. V jednoduchosti je síla a právě ta soubojová a příběhová přímočarost, ten nekompromisní živočišný tah na branku, to je to co miluju na jedničce a proč se při srovnání obou Raidů nemohu ubránit jistému zklamání z dvojky.
kknk2
kknk2
2 961 bodů
7
Z jedničky jsem byla nadšená, naneštěstí druhý díl přináší hodně změn. Za prvé se liší stylem, namísto boje o přežití odehrávajícího se v jediné budově zde máme komplikovaný proces brutální čistky. Někdy se ve dlouhé stopáži objevují nezajímavé prostoje, děj se zaměřuje na více postav a akce je nejkvalitnější až na konci. Tahle indonéská verze Johna Wicka mě tak nebrala, ale záleží na vkusu.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
10
Pro mě jednoznačně vítěz. Vizuálně perfektní. Malinko zde chybí více akcí jako to bylo u předchozího dílu, ale zde jich také není málo a když už nějaká ta akce je, tak samozřejmě na špičkové úrovni. Tím má u mě Gareth Evans palec nahoru a nemohu se dočkat dalšího pokračování. PS. Julie Estelle je sakra dobrá :-)
aquiver
aquiver
2 109 bodů
3.5
Jen další tuctová asijská rubačka, která s choreografií soubojů nabízí už jen nudný dějový vývar.
skylark13
skylark13
2 087 bodů
8
Finále mě sakra dostalo, tak brutálně mistrovské mega nikde nebylo a dlouho asi neuvidím...
wiecej
1 452 bodů
10
Málokdy se stává, že by se druhý díl vyrovnal prvnímu, tady se to stalo. Oba díly jsou dost odlišný,jelikož se tu tvůrci rozhodli tentokrát přidat i děj a díky tomu má tento film zbytečně přepálenou stopáž. Nejlepší na tomto filmu jsou samozřejmě akční scény a jejich choreografie.
EXpenzza
EXpenzza
747 bodů
8.5
Raid 2 má poměrně skvělé souboje, bitky a vůbec akční scény, ale tu báchorku o hodném nezkorumpovatelném poldovi, co přežije fakt všechno, vám teda nebaštím. K tomu naprosto idiotský a překomplikovaný scénář a nesmyslně dlouhá stopáž. Vůbec nechápu ty masturbační ódy na a ti, kteří tvrdí, že Raid 2 má příběh na úrovni klasik typu Kmotr, by si měli dát ledovou sprchu a švihat se bičem. /Karlovy Vary, hotel Thermal, Velký sál/
hrona
615 bodů
8.5
To, co bylo dokonalé na jedničce, ta naprostá pohodovost, vypnutí mozku a sledování jak si to frajeři co nejbrutálněji rozdávají ve velikém činžáku tady u dvojky trošku skomírá. Proč? Jelikož tomu dali tvůrci příběh. Jde tak trošku o indonéského Kmotra, samozřejmě kopačky, pěsti a lámání všeho možného i nemožného zde také je, ale pro mě zbytečně dějové a přiznám se, těch 150 minut je již docela dlouhých a chvílemi zbytečně natažených. K tomu všemu rozlišit a přiřadit týpky ve smokingu k danému gangu mi dalo také celkem zabrat. Ovšem, pravda na finální trojboj se určitě vyplatí počkat. Vrátil jsem se v čase a vzpomněl na trojici s pánem s copem v Gigant Shaolinu. Takže za mě o fous horší, než předchozí počin, ale stále vysoce na úrovni.