Temné kouty

61%
Temné kouty
Plakát traileru

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví.  Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. 

Mysteriózní thriller Temné kouty je adaptací knižního bestselleru slavné spisovatelky Gillian Flynn. Tou první bylo rafinované kriminální drama Zmizelá. V hlavní roli exceluje držitelka Oscara za film Zrůda, Charlize Theron (Hancock, Loupež po italsku). (Bioscop)




hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Takhle nějak mohla dopadnout Zmizelá, kdyby ji netočil Fincher ale taky nějaký francouzský rutinér. Kniha asi bude dobrá psycho-detektivní depka, kdežto tohle má jenom takové náznaky, jak dobrý film by to mohl být. Herci hodně fain, ale ta nulová atmosféra v klíčových scénách (hlavně při masakru a závěrečném rozuzlení) prostě zabolí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Film jako takový je poutavý. Příběh realistický a zajímavý. Dost povedený.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7.5
Poněkud zvláštně vypointovaný film, který ukazuje, že lidská rozhodnutí dokážou být velmi bizarní a těžko pochopitelná. Nicméně se na to rozhodně dobře koukalo a z madam Theron se jednoznačně stává charakterní herečka. Na evropský snímek hodně slušné.

Dodatečné informace

Původní název:
Dark Places (více)
  • Francie Temné kouty
  • Francie Dark Places
Premiéra v ČR:
18. 6. 2015
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Francie
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
5,09 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Temné kouty je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch