La cara oculta

75%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
9
Tohle je můj šálek kávy. Tajemný thriller se skvělým scénářem. První polovina sází na tajemnou atmosféru a napětí a v polovině přijde zlom. Tušil jsem, co přijde, ale scénárista mě překvapil, bylo to nakonec trošku jinak. Druhá polovina je intenzivní a závěr skvělý. Paráda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
Poctivý španělský thriller (horor vážně ne!), který sice od poloviny nemá čím víc překvapit, ale přesto funguje na jedničku. Španělé napětí umějí jako v tuto chvíli nikdo (včetně Japonců).
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Chvíli trvalo než mě film vtáhl, ale pak to stálo za to. Ne čisté 4, ale za ten nápad jdu nahoru. 7/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Ale jo, nakonec hezky poskládaná pohádka o 'pomstě ze záhrobí', s níž jsem měl problém především z toho důvodu, že je asi třeba fandit postavě, která si to vůbec nezaslouží a je hrozně hloupá a nesympatická. To však nic nemění na tom, že druhá polovina má šťávu a množství soběstačných nápadů, které to vytáhnou k uspokojivému finále (z pohledu výstavby fabule, nikoli myšlenkového).
Pas
Pas
6 225 bodů
8.5
Po dlouhé době originální film. Jen velká škoda, že má velmi velmi daleko do hororu. Spíš se jedná o drama (popřípadě thriller). Každopádně skvělý výběr herců i hudby, vynikající nápad i atmosféra. Největší slabinou je slabé napětí a žádná krev. Kdyby chtěl režisér trochu přitvrdit, tak k tomu měl velkou příležitost na konci filmu. Vůbec by nebylo na škodu nás na konci překvapit exploitační řežbou mezi přítelkyněmi a tím dirigentem.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Budu na film kouknout asi ještě jednou, protože jak čtu ty komentáře tady, tak jsem fakt asi nedával moc pozor, přišlo mi to hrozně nudný a utahaný. Film je vyprávěn hezky, ale celá pointa a konec je hrozně lehce předvídatelný a víte ho už v půlce filmu, čekal jsem od toho asi moc a proto jsem dost zklamaný, film má skvělé obsazení, herečky jsou nádherný a pojetí filmu je taky skvělý, to mi ale pořád nestačí a musím říct, že mě tento film obešel a za chvíli na něj zapomenu, šedý průměr. 55%
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Super nápad, tradičně skvělý, spíše rádoby horor ze Španělska. Ačkoliv se rozhodně bát nebudete tak to neznamená, že bavit ne :). 79%
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6.5
Tenhle film má podle imdb v žánrech "comedy", ale ani jednou jsem se nezasmál. Asi omyl. Nevím čemu, ale dobrý námět (!), z kterého se dalo vytěžit zásadně více, jakoby se autor bál jít do hraničních situací, které se jednoznačně nabízely. Bylo by asi fajn si pohrát více s hranicí hororu, toho "příjemného", ala Hitchcock, tedy strachu, na který si reálně můžete sáhnout, který vzrušuje a nešokuje systémem "lekl jsem se, nebo fuj...". Více psychologie, napětí, by filmu slušelo, zejména v případě hlavního mužského hrdiny. Ten vyšuměl a jeho pochody jsem nechápal, vlastně jen postava, aby se vše mohlo dít. Škoda, mohl to být ještě lepší kousek opřený o reálné zápletky.
  • námět a základní zápletka
  • napětí vzhledem k dobrému námětu, stavbě příběhu
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
8
Nejsem velký znalec Pedra Almodóvara, ale myslím, že kdyby měl natočit nějaký thriller s hororovým podtextem, vypadalo by to asi nějak takhle. Od poloviny filmu je to moc působivé. Hoši, co z Německa prchli do jižní Ameriky, to měli krásně vymyšlené.
ellianka
244 bodů
6.5
I když jsem neznala příběh dopředu, věděla jsem naštěstí, že se jedná o dobrý film. Jinak bych po dementním začátku, když to vypadalo jako další ultra-trapná polonahá duchařina, odcházela z kina (aero naslepo). !Dále bacha, totální spoiler! Ale o to větší a zábavnější bylo sledování zavřené Beleny v úkrytu, ty samé scény, ale z jejího pohledu, kdy jsem se dokázala naprosto ztotožnit s jejími opravdu vtipnými reakcemi. Náhled na Fabiene jako na hloupoučkou oběť se s ubývajícími minutami mění v "ale ta není úplně blbá", takový převrat ve vlastním názoru jsem dlouho nezažila. Co dodat, příjemné sledování doufám, že komedie.