Čas hrdinů

53%
Čas hrdinů
Čas hrdinů
Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
6
Akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Tak se píše v popisku na tento film. Kdo něco ví o práci a zázemí takových commandos, uzná, že je to natočeno v celku věrně. Jenomže nějak divně. Příběh je málo propracovaný a tak docela nezáživný. Už na začátku chybí nějaký logický pořádný výcvik. Snímek by se sice od jiných nijak neodlišoval, ale nebyla by to alespoň taková podivnost. Střih nemá logiku a je zmatečný. Zasloužilo by si to i daleko delší stopáž, aby každá dějová etuda mělo více prostoru a nebyla to taková naprosto zbytečná fofr akce. Jediné co se povedlo je soundtrack. Ten je tak dobře poslouchá, až je ho na takový film škoda. Snímek měl rozhodně na víc. A tak opět nevyužitá šance na pořádný biják.
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
Tak tahle hra na vojáky mě vůbec nevzala. Připomenutí vojenských operací z let 2. světové války v amatérském až diletantském provedení je spíš výsměchem statečným ženám a mužům jenž se podíleli na porážce nacismu.Pokud by takto skutečně vypadal nábor ,organizace a činnost zvláštních jednotek jejího královského veličenstva ,pak by Hitlerovy formace byly v Londýně dřív, než by tupouni z řad producentů tohoto rádoby válečného snímku dopili odpolední čaj.Pochopit ,proč někdo vyprodukuje takový film bez elementární znalosti historických faktů je až děsivé. Události let 1939-1945 už dávno vytlačily z myslí současných lidí jiné palčivější problémy , to ovšem nikoho neopravňuje k tomu aby z toho udělal lacinou zkazku.Mnoho z nás nemusí být "Commandos" abychom věděli, že v zimních měsích je v Norsku sníh a poslat tam jednotku bez bílé pelerýny je stejně nenápadné jako se postavit nahý na náměstí .Vykreslení celé akce je naivní až stupidní a může to mít úspěch jen pokud protivník je stejně myšlenkově postižený, což ovšem koliduje s realitou věci , poněvadž takový blb by si nikdy nepodrobil značnou část Evropy.Scénář snímku je bezduchým blábolem který jen neumětelsky propojuje několik postav ,které jsou podány jako z laciného žurnálu , kdy myšlenkově je na výši alespoń trochu postava "Beovulfa" .Režijní pojetí pak přímo zapadá do schématu:no a co , stejně jsme vyhráli.Jsou i horší snímky z tohoto žánru, ale tady jediným plusem je severská příroda. Námět skvělý, provedení otřesné.

Dodatečné informace

Původní název:
Age of Heroes (více)
  • Velká Británie Čas hrdinů
  • Velká Británie Age of Heroes
  • Velká Británie A hősök kora
  • Velká Británie Comando de elite
  • Velká Británie Czas bohaterów
  • Velká Británie Epohi ton iroon
  • Velká Británie Tempo de Heróis
  • Velká Británie Tiempo de héroes
  • Velká Británie Vreme heroja
  • Velká Británie Епоха на герои
  • Velká Británie Эпоха героев
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění