Plivu na váš hrob

68%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Znásilňovací polovina filmu je (oproti Poslední dům nalevo) celkem zklamáním, naštěstí pomsta - ta je parádní. Tady by i Jigsawovo srdce zaplesalo nad Jenniferčinými pastmi. Ikdyž logikou se scénář moc nezabýval, protože když se zamyslím např nad tím, jak 50-kilová zesláblá holka dokáže odtáhnout a zvednout 80kilového borce..
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Tak konečně pořádný masakr, který si skrze brutalitu a psychický nátlak vyšlape vysněnou cestičku do divákova hlubokého podvědomí. Jasně že je to snímek plný klišé a svým zpracováním, strohými dialogy a některými hereckými výkony se zařazuje k řadě jemu podobných béček, ale tentokrát je zkrátka ten emocionální dopad tak silný a lahůdkově vygradovaný (vysloveně s brokovnicí za zadkem), že to překryje jakékoli nedostatky. Jak první půle trochu nudila a pozornost udržovala výhradně Sarah Butler v ultrakrátké sukni, ta druhá ve znamení krvavé vendety vše bohatě vynahradila a režisér to na mě rozbalil v takovém stylu, že jsem jen strnule přihlížel. Škoda, že to nešlo více do hloubky a více se nezapracovalo na jednotlivých postavách, ale to už bych chtěl až příliš..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Hodnocení je za konečné mučení, které bylo opravdu brutálně drsné. Počátek filmu se zdál být běžným buranským thrillerem až do doby než se konečně rozjel na plno. Na to že jsem tento remake viděl jako první než originál se mi docela líbil.
  • brutalita
  • rozjezd filmu
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Třeba to ani nevíte, ale jedná se o remake jedné festivalové kultovky, která i po tolika letech dokáže diváka donutit odvrátit zrak.. Po 32 letech se někdo rozhodl, že je pro podobně brutální podívanou pořád prostor i na dnešním filmovém poli. A i když jde o mimořádně televizní podívanou, kde aby jste známější tvář pohledali, natož pak se trošku porozhlédli po krajině.. Spisovatelka Jennifer Hillsová se rozhodne odpočinout si od městského ruchu a sjede si někam za klidem do lesíka, kde následuje její nestrašnější noční můra.. Baví mě to čekání na to, co přijde, kde se skvělým způsobem načechrává dusivá atmosféra a i když všichni včetně hlavní hrdinky asi tušíme, že tady něco nesedí, stejně v té tmě nejsme schopní cokoli si přebrat.. A i když už si scénář více než dobře poradí s odpovědí na všechny všetečné otázky, které by mohli poukazovat na mezery v příběhu, celé se to rozjede... A následuje nepříjemná půlhodina, kde jako celkem otrlý divák musím odvracet zrak, jelikož kromě všelijakého explicitního násilí se tu stejně zachází do takové extrému, že jsem měl problém to občas rozdýchat.. O to více jsem si užil následnou cestu za odplatou, ve které jsem se cítil více zainteresován za to, co jsem kvůli "nim" musel vidět.. Nelíbilo se mi to, nepodívám se na to nikdy více, ale jako uzavřenou kapitolu to beru.. Ale uznávám, že formát samotné odplaty byl pokaždé nápaditý.. Horor to pro mě není... 60%
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
2
Remake je více explicitní, což je dobře, protože ho to činí záživnějším. Technicky je ale obdobně břidký. O filmařském napětí nemůže být řeč stejně jako o nějaké psychologie postav. Děj má mezery v naraci, což ubírá na věrohodnosti, ale zde očividně nešlo o víc, než ukázat jak burani znásilní městskou holku a ona se pak každýmu sadisticky pomstí.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
Vše vypadá realisticky, velice dobrá filmařina. Banda křupanu napadne a následně znásilní krásnou drobnou Sarah Butler. Ta měří 160 centimetrů a snad váží 30 kilo i s postelí. Její výkon přesvědčivý a realistický, bylo mi jí i líto. Po 50 minutách šikany to vypadá že Butlerová spáchala harakiri skokem z mostu. "Byla to sranda dokud to trvalo." Druhá půlka je o krvavé pomstě, Butlerová si podává křupany jednoho po druhém. Je to syrové, brutální a jen pro silné povahy, avšak jinak možná nejlepší horor co jsem viděl, protože jsem se fakt bál. "Nech ji být, je to nevinný děvče." - "To já byla taky!" - 80%.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
V první části filmu jsem si říkal, že to snad ani nedokoukám. Popis jsem nečetl a pokud by byl celej film o tom jak se celá vesnice hnusně znásilňuje jednu babu byl bych řádně nasranej. Ale v druhé části se karta obrací a do pozic obětí se dostávají zasranci z první půle. Přiznávám, že jsem Jennifer hrozně fandil a to mučení na způsob saw jí rád odpustil (toho šerifa sice krapet odflákla, ale co už). 64% Insidious sux
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
4
Film mi pripomenul svojim dôrazom na násilie novú vlnu francúzskeho hororu. V prvej polovici mi však prekážal lyrický miniobraz skoku do rieky a druhá sa začala akosi prirýchlo. Napriek menším nedostatkom dávam štyri hviezdičky aj kvôli téme. Hodnotím - samozrejme - len v rámci žánru.
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
6
To, co ve filmu proběhne, nechcete zažít. Mladá spisovatelka se z nějakého random důvodu nastěhuje do osamocené chaty v lese. Cestou potká bandu rednecků, kteří evidentně smočili penis maximálně ve vaně a přítomnost opačného pohlaví v nich vzbuzuje neutuchající touhu po koitusu. Vyvrcholí to přepadením a následným znásilněním, kterého se zúčastní i strážce zákona, šerif. To se děje takovou první hodinu filmu. Nebudu lhát, měl jsem chuť film vypnout, jak nepříjemné to bylo v pozici diváka. Zbytek filmu je věnován pomstě. A to dost brutální. Nutno dodat, že se jedná o remake filmu z roku 1978, který si po tomhle raději nechám ujít.
Meky
Meky
1 419 bodů
7.5
Steven Monroe točí jedno "béčko" (někdy i "céčko") za druhým. Polohu, která mu sedí nejlépe si už našel, ale průlom do světa filmu zřejmě nikdy neudělá. Ovšem s jeho nejnovějším počinem osloví řadu svých diváků a potěší je (ty ostatní znechutí). ISoYG je sice také "béčko", ale velice solidní! Námět je řadová thrillerová/hororová klasika, ale Monroe z něj dokázal vytřískat maximum. Obsazením mladé a pohledné Sarah Butler, která šla až za hranice svých možností je dalším výborným tahem a to i na úkor jejích nevelkých hereckých zkušeností. Dále se skvěle pracuje s kamerou, atmosféra a napětí mnohokrát gradují a převážné použití tmavých a chladných barev dodává thrilleru ten správný punc. Na rovinu říkám, že jsem si ani nedokázal představit, jak daleko jsou ochotni tvůrci zajít s mírou brutality, kterou se tento snímek velmi výrazně prezentuje. V první půli sledujeme ponížení, výsměch, křik, brutální zacházení a znásilnění hlavní postavy, v druhé pak odplatu! Odplatu tak šokující, až jsem si vzpomněl na starou známou sérii Saw. Mrzela mě chabá soudržnost příběhu, kdy se některé scény úplně vynechaly nebo některé nebyly dotažené a s otazníkem. Závěr? Napínavý thriller, laškující na hranici "béčkovosti" (možná má na víc), ale daleko za hranici brutality a nechutných záběrů (což je pro něj nakonec výhodou). Ovšem fajnšmekři si dozajista pochutnají na vydatné svačince...