Tah pěšcem

72%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
8.5
Tobey Maguire se dokazal skvele vcitit do povahy Bobby Fischera, placheho introverta, ktery nadevse miluje sachovou hru, ale jinak si preje byt sam ve svem svete, je egocentricky a vztahovacny a nepreje si byt nikym nikam zaclenovan (proto, ac sam Zid, ostre se vymezoval proti sionismu, nesnasel kontakt s lidmi a byl paranoidni}. Osamely bezec zivotem. Krasna role.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
Tento příběh je velmi známý. Snímek dokresluje, s jakými démony se musí prát geniální mozek a jak důležitý byl takový mírumilovný sport, jako jsou šachy ve studené válce. Velmi dobré zpracování, měl jsem pocit, že jsem v sedmdesátých letech. Pěkná podívaná.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Čekal jsem souboj z ranku Frost/Nixon, tenhle příběh o šileném paranoikovi Fischerovi se mi ale zdál jakoby jel pořád tak na půl plynu, navíc hlavní match se Spasskym je docela odbitý. Zwick mě teda lehce zklamal.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Možná to není špatný film, ale mě neoslovil. Ani hereckými výkony, ani scénářem. Postava Fischera mi byla nesympatická. Už jako dítě se choval hnusně, nafoukaně, byl neskutečně sprostý na svou matku. Velký rozdíl od Rockyho, ten mě bavil, všechny díly. Tak ony také šachy nejsou box! Nic se tam prakticky neděje! Šachy nehraju. Ale pořád se tam mluví jen o hře. První vyhraná hra apod. Myslím si, že by se to mělo spíš překládat jako vyhraná partie! Ne?!
N333meziiiz
N333meziiiz
661 bodů
8
Skvělý film, Tobey tu předvedl mistrovský výkon. Děj se vlastně odehrává během studené války, kdy SSSR a USA zkouší vyhrát na každém poli. Bobby Fischer je v průběhu filmu stále více pohlcen šachama, a postupem času je vyděšený zřejmě ze všeho. I během šachové partie způsobuje nepokoje. Bohužel jeho příběh nedospěje k happy endu.
  • herecké výkony