Kousek nebe

73%
Kousek nebe
Příběh filmu Kousek nebe vypráví o lásce, přátelství a soudržnosti, která pomáhala důstojně přežít v nejtěžších dobách. Ve zdech komunistického kriminálu 50. let se odehrává příběh křehké lásky dvou mladých lidí. Přestože historické reálie by tomu mohly napovídat, není Kousek nebe polickým plakátem, ale v první řadě milostnou romancí, která ukazuje, že láska si najde cestu všude a i za těch nejdramatičtějších okolností. Prudká povaha a neodbytný pocit vzdoru vůči všemu, co se děje kolem nás, přivedly Luboše na lavici obžalovaných. Výrok soudu je jednoznačný a trest dlouhý a těžký. Luboš však ani ve vězení nedokáže zkrotit svou lásku k jazzu a věčně sálající plamínek rebelství, který v sobě nosí. Není na světě místo, kde by se nemohla narodit láska. V kriminále potkává Luboš Danu. Není to skutečné setkání, jen spíše střet pohledů, drobounké jiskření, z nějž vzejde milostný cit. Ze solidarity a podpory spoluvězňů se pak zrodí malá vzpoura, která pomáhá naplnění lásky. Lásky, která vznikla v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. (Falcon)



Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Film není moc pěkně zpracovaný a je na něm vidět nižší rozpočet. Ale je to moc pěkný příběh politických vězňů a vězeňkyň. Jednoduše natočeno, působí to realisticky a scénář je velmi slušný. Herci se snažili, celkově film považuji za to lepší z naší kinematografie, byť působí jako TV film.
bidlobox
3 802 bodů
8
Vynikající příběh Jiřího Stránského (Zdivočelá země) a Petra Nikolaeva z věznic 50. let, ve kterém excelují Ondřej Vetchý, Zuzana Stivínová, Pavel Landovský, Pavel Zedníček, Petr Forman, Vladimír Javorský a další oblíbení čeští herci. Když vznikaly Lidice, věřil jsem, že budou v podobném duchu jako tento Kousek nebe, což se nestalo, ale i tak jsou oba filmy velmi solidními počiny v rámci domácí kinematografie.

Dodatečné informace

Původní název:
Kousek nebe (více)
  • Česká republika Kousek nebe
  • Česká republika A Little Piece of Heaven
Premiéra v ČR:
10. 2. 2005
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika

Podobné