Vratné lahve

76%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Cettlovka
5 032 bodů
6.5
Typická Svěrákovina... Moc se mi to ale nelíbilo.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
5.5
krásné zpracování typických chvil ze života, okořeněné typickým humorem a stylem Zdeňka Svěráka.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Zdeněk Svěrák a Daniela Kolářová se po Na samotě u lesa znovu sešli před kamerou jako tentokrát již stárnoucí manželský pár. Ona je upjatá důchodkyně-učitelka němčiny, on bývalý učitel, který se se stářím nehodlá smířit, a tak raději slintá nad ženskými vnadami za okénkem místní samoobsluhy. Trochu laciné, tudíž víc pobaví vztah jeho dcery (Tatiana Vilhelmová), kterou dá obratně dohromady se svým bývalým kolegou (Jiří Macháček). Tahle dvojka a jejich namlouvání bylo docela roztomilé. A ten závěrečný let balonem také. Jakož i krátký vstup představitelů Divadla Járy Cimrmana:-)
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7.5
Krásný film od Svěrákových.Mně osobně se líbil.Dávám 75 procent.
wop
wop
1 716 bodů
5
Mně se to nelíbilo. Asi mi tam (až na titulky) chyběla hudba a přebýval popis "komedie". Na Pepu Tkalouna (Zdeňek Svěrák) jde druhá míza, což trápí jeho starou ženu (Daniela Kolářová). Tkaloun střídá zaměstnání, aby byl šťastnější (jedno z nich je na příjmu prázdných lahví), ale šťastnější není. Jeho žena taky šťastnější není. Jejich dcera je taky nešťastná a o moc lepší to nebude. Divák je taky nešťastný a netuší, že lepší už to nebude. Filmu se nicméně nedá upřít velká režisérská zručnost, která nemá u nás téměř obdoby a mnoho chytrých, milých vět, které protagonisté pronášejí. Do oblasti humoru ale pronikají jen velmi zřídka.
slevin
slevin
1 218 bodů
8
Hezké, milé, svěrákovské. Škoda, že nic víc.
Radovanes
Radovanes
1 172 bodů
8
Zdeněk Svěrák je v našich končinách něco jak mistr herec a spolu s tímto snímkem,jsem ho vnímal i v realitě.Děj filmu se točí kolem učitele základní školy, který už ve škole není rád,ale zároveň cítí že má ještě dost sil zkusit něco jiného.Komediální pojetí snahy nezabřednout doma na kanapy s knihou v ruce a dekou přes nohy.
marvan
marvan
616 bodů
7.5
Ale jo, líbilo, doufám, dnes už se ani podobná kariéra nenajde, když jsou automaty, pomalu by nebylo o čem točit, takže skoro retro...I obsazení dobré, syn jako režisér, otec scénárista a herec hlavní role zároveň, zkrátka rodinný film, proč ne, většinou úspěch
sek
427 bodů
6
Spousta úžasných vtipů, skvělé promluvy Tkalounovy manželky, po delší době opět velmi dobrý Jiří Macháček, ale také hodně trapné erotické sny z kupé, u kterých je mi za tvůrce vždycky velmi stydno, a podle mě zcela nefuknční systém úzkých městských záběrů a široširých záběrů z letu balónem.
DHDV
DHDV
311 bodů
8.5
Příjemné překvapení, jeden z lepších snímků české filmografie za poslední léta. Svěrák přistoupil k filmu z velkou zodpovědností, tak jako Macháček nebo pořád výborná herečka Kolářová. Vilhelmová pro mě není charakterní herečka a čekám, až mě přesvědčí o opaku. A Landovský je dokonalost sama … A velmi se mi líbila vsuvka s aktéry J.C