Devět královen

72%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 449 bodů
9
I podvodníci se musí někdy otáčet aby měli nějaký zisk a když se objeví příležitost, den je obzvlášť dlouhý. A podle toho je dlouhý i tento film. Jsou dva, mají plán a jdou k věci. Snímek sleduje jejich počínání, jejich trable a jisté soupeření mezi sebou. Atmosféra je pozvolná a neuspěchaná, ale nenudí. Nelze předem odhadnout další dějovyý vývoj, čímž je příběh daleko přitažlivější. Fabián Bielinsky si napsal scénář, který si sám také natočil, takže se vše drží jeho představ. A povedlo se. Snímek plný etud a nevraživostí, které po filmové stránce pobaví.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Jsme v Buenos Airés a dva podvodníci Marcos a Juan spojí své síly. Jejich první podvody překvapí originalitou a zároveň jednoduchostí, ale i tuto dvojici čeká větší fuška, kterou se ukáže být prodej aršíku známek devíti královen. Oba tak mají několik hodin na to, aby se pokud možno dostali z problémů, které se překvapivě vynořují na každém kroku. Napal nebo budeš napálen je klasické heslo filmů o podrazech a vůbec filmů o dobrých loupežích. Devět královen je nadmíru svižná ukázka solidně zvládnutého žánrového filmu z neokoukaného prostředí s dobrými herci, solidním scénářem a velmi jistým režisérem, který tímto filmem ve svých čtyřiačtyřiceti letech debutoval.
koudel
koudel
318 bodů
8
Výborný film s překvapivou zápletkou, u nás ne moc známý. Je to takový argentinský podraz - kdysi na Febiu jsem se výborně bavil.