Lullaby

60%
Lullaby

Jonathan (Garrett Hedlund), který se své rodině už dávno odcizil, jednoho dne zjistí, že se jeho smrtelně nemocný otec rozhodl nechat v průběhu nadcházejících osmačtyřiceti hodin odpojit od přístrojů. Během této krátké doby se odehraje životní drama. Robert (Richard Jenkins) rozpoutá hru kdo s koho, aby získal zpět vše, o co jeho nemoc celou rodinu připravila. Rozvíří se debata kolem práv pacientů a také otázky, co to vlastně doopravdy znamená být svobodný. Jonathan se usmíří se svým otcem, znovu naváže kontakt se svou matkou (Anne Archer), sestrou (Jessica Brown Findlay) i láskou (Amy Adams) a opět dokáže nalézt slova prostřednictvím dvou zcela nepravděpodobných katalyzátorů - mladé pacientky (Jessica Barden), která je na svůj věk neobyčejně moudrá, a racionálně smýšlející zdravotní sestry (Jennifer Hudson). Příběh nahlížený prizmatem neochvějné radosti ze života odhalí nečekané a silné tajemství lásky, smíchu a odpuštění. (Cinemax)




hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Jenkins se rozhodl pro eutanazii, svolal si celou rodinu a ti se během jednoho dne snaží dohnat léta odloučení, usmiřují se...Citová ždímačka, která mi ale kupodivu nepila krev od samého počátku, ale až v závěrečné třetině. Do té doby jsem docela silně uvažoval o třech.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Židovská rodinka se potkává u vbrzku již smrtelného lože nevyléčitelně nemocného otce, který se chce nechat odpojit od přístrojů (a ještě předtím se zbavil všech svých peněz, což budoucí dědice moc nepotěší) - věrná manželka, snaživá dcera právnička a nezdárný syn, který nechal školy a nepříliš úspěšně se dal na muziku. Jak se dá očekávat, v tom krátkém vypjatém časovém úseku vyplouvají na povrch všechny rodinné problémy, průběh je předvídatelný, dcera otce nepřesvědčí ani nejlepší právnickou obhajobou, aby od úmyslu odstoupil, syn se se všemi zase sblíží a nakonec je to velký doják. Silné téma, leč zpracované dost předvídatelně.

Dodatečné informace

Původní název:
Lullaby (více)
  • USA Lullaby
  • USA Altatódal
  • USA Ukolébavka
  • USA Колыбельная
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění