Červený drak

75%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Skvělý film s dokonalým scénářem, režií a jako třešnička na dortu s dokonalým hereckým obsazením...
Floridsky
4 376 bodů
6
Lepší jak Hannibal, ale žádná velká sláva se nekoná. Docela slabý thriller. Můžou za to hlavně herci, kteří jako by vůbec nehráli. A to i v případě Hopkinse a Nortona. Jen Fiennes je vynikající. Režie to samé. Celé je to bez atmosféry a teprve na konci je trocha napětí. 5/10
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Knižní předlohu jsem kdysi četla a pamatuji si ji zřejmě ze celé série nejvíc. A film se dost povedl. Will Graham (Norton) a Lecter (Hopkins) kolem sebe krouží stejně hypnoticky jako slepá dívka (úžasný výkon mé oblíbené Emily Watson) a brutální vrah (Ralph Fiennes se zřejmě pro podobné role narodil) a udržuje diváka v napětí až do úplného konce.
rockystar
rockystar
2 860 bodů
10
Norton a Fiennes? To je pak jasné, že z toho bude skvělý film. Lepší jak Hanibal a na stejné úrovni jako Mlčení jehnátek. Napjetí od začátku do konce a úžasný konec. Tohle si zaslouží jedině 100 procent.
farb
farb
2 064 bodů
8
Svého času jsem měl chuť Bretta Ratnera vlastnoručně zaškrtit za třetí X-Men. Ale ať už mě s mutanty naštval jak chtěl, tak za tohle mu musím vyseknout poklonu. Adaptace mé oblíbené předlohy ( z celý série mám Červenýho draka nejraděj) je sice místy osekaná (Graham a Dolarhyde), místy rozšířená ( víc Lectera) a místy zásadně pozměněna ( hollywoodský happy end)... Ale i přes tyto neduhy se jedná o vynikající detektivku a vydařenou adaptaci, která bez problému snese srovnání se svými bratříčky. 8/10.
Duffman97
Duffman97
1 618 bodů
10
Skvělý thriller.Má to opravdu hutnou atmosféru a skvělé herecké výkony.Anthony Hopkins je nepřekonatelný,Edward Norton správný detektiv a Ralf "Voldemort" Fiennes opravdu naháněl strah.Film je také velmi napínavý a spíše bych ho přirovnal ke skvělému Mlčení Jehňátek.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
Slabší,ale stále dobré pokračování.
Veronika Rada
Veronika Rada
924 bodů
8
Temnější, epičtější, přímočařejší než film z roku 1986 (Lovec lidí). Film je silný, temný a napínavý, ale mám raději ten první. Tento spolu s Mlčením jehňátek a Hanibalem tvoří krásný triptych který zapadá do sebe atmosférou, herci, hudbou i vizualem. Jako první z řady ukazuje to jak se Hanibal dostal do péče státu. Je znát že film vznikl až po Mlčení i Hanibalovi. Ale je třeba ocenit že vzniknul.
DarkrayCZ
30 bodů
9.5
Čekal jsem málo dostal jsem hodně. Skvělá atmosféra, výborný Raplph Fiennes. Lepší než Mlčení jehnátek to sice nebylo, ale dost mu to šlape na paty. Hodně se mi líbil konec který nebyl úplně podle knihy. Podle mě hodně nedoceněný film. Jen ten Lecter občas působil navíc a nebyla tam žádná scéna na kterou bych vyloženě ,,koukal s otevřenou pusou". Ale i tak to mělo skvělých momentů dostatek.