Zlatý Glóbus 2013

57%
Zlatý Glóbus 2013
Zlatý Glóbus 2013
Hollywoodská asociace zahraničního tisku (HFPA) byla založena ve čtyřicátých letech minulého století, během druhé světové války. Původně ji tvořila hrstka novinářů ze zámoří, tehdy působících v Los Angeles, kteří se snažili propojit Hollywood s ostatním světem a prostřednictvím filmu rozptýlit svět ztrápený ničivou válkou. Dnes HFPA sdružuje více než 55 zemí, se čtenářskou obcí skýtající přes 250 milionů čtenářů. Každý rok organizace pořádá třetí nejsledovanější televizní galavečer na světě, udílení Zlatých glóbů. (oficiální text distributora)


Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6.5
Nebylo to nic, z čeho bych padl na zadek, ale dámy (když jim dala režie prostor) perlily, Jodie nemohla kombinaci ženské síly a křehkosti prezentovat lépe, Jennifer Lawrence byla k sežrání, Arnie se Slyem pobavili a Ferrell s Wigg si své předávání takzvaně "maximálně dali" (skoro si tím řekli o moderaci příštího ročníku). Ano, Rickey to nebyl. Ale trapas také ne.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
1
V tomto případě nehodnotím pořad, ale ceremoniál z té výsledkové stránky: 1. Především mě zklamal výkon Lincolna - Spielbergovi bych Glóba přál a nezískal ho. I tak však ho přeji Affleckově Argu (nejméně očekávaný vítěz na Glóby). 2. Nejlepší režii opět přeji Afflekovi, ale každopádně mě příjde podezřelé, že Spielberg (Lincoln) a Tarantino (Nespoutaný Django) zůstali tolik pozadu. 3. Ohledně scénáře jsem spokojen... 4. Nedotknutelní na posledním místě z nominovaných? 5. O tom, že v souboji jasného Impéria - Mafie v Atlantic City, Perníkovým tátou a Panství Downtown zvítězí ČTVRTÁ varianta mě opravdu utvrdilo v mém myšlení. Shrnutí: Divné, osiřelé, nepředvídatelné, neviditelně "podplaceno" :-).
karlik4801
1 942 bodů
7.5
Ceny mě nijak nenaštvali, teda Tarantino by si zasloužil i režii, ale co, Affleck si to taky zasloužil. Pro mě byly tyhle Glóby skvělá show, moderátorky se postarali o většinu zábavy. A pak Will Ferrell, jeden z nejzábavnějších přednášejících. Pár proslovů mě zaujalo, jako od Christopha Waltze, Quentina Tarantina a Jennifer Lawrence. Potěšil Robert Downey a Jeremy Renner. Sedmdesáté Glóby se povedli.

Dodatečné informace

Původní název:
70th Golden Globe Awards (více)
  • USA Zlatý Glóbus 2013
  • USA 70th Golden Globe Awards
  • USA The 70th Annual Golden Globe Awards
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění