Americký prezident

63%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Pokus o politické drama, z kterého se stal kýč. Mix politiky, romantiky a amerického vlastenectví působí na evropana určitě hůře, než na amerického "všekonzumenta". Film nemá pořádný děj, pokus zlidštit úřad prezidenta. Vše působí prvoplánovitě a nehezky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Další ale tentokrát trošku slabší Reinerova pohodovka o tom, že i americký prezident je jen člověk a má nárok na trochu té lásky od sličné lobbistky. 5.5/10
muzz
muzz
18 035 bodů
6
Mám velmi rád Michaela Douglase, M.J.Foxe (nezapomenutelný z Návratu do budoucnosti), úžasný herec Martin Sheen taky nikdy nezahrál špatně, je tam padouch, jsou tam krásné ženy. Zdá se tedy, že nic se nemůže pokazit. Ale opak je pravdou. S tím filmem je nějaký problém, nejspíš ve scénáři - vznikla tak romantický srágora namontovaná do zajímavého prostředí Bílého domu (aspoň si nemusíme platit prohlídku). Myslím si, že si to tak skvělí herci nezasloužili, ale asi musí platit složenky, tak jako my, filmoví fanoušci.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Solidní romance s Michaelem Douglasem a Annete Bening, mezi kterými to funguje. Vše je dostatečně vypulírované, scénář jistí inteligentní autor Aaron Sorkin. pro mě velmi slušný Hollywood devadesátých let.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Já to měl v podstatě jednoduchý. Reinerův styl se mi zamlouvá už od Princezny nevěsty, na Když Harry potkal Sally nedám dopustit a Misery mám taky moc rád. Aarona Sorkina zas miluju kvůli jeho skvostným dialogům, kde v případě Social Network můžu absolvovat i to kulometné tempo a Douglase jsem začal mít v merku po Fincherově Hře, baví mě v Honbě za diamantem a vytřel mi zrak Volným pádem. Rád vidím i Michaela J. Foxe dostat se ze škatulky Martyho, objevuji Martina Sheena a nevěřil bych, že Annette Bening bude k sežrání víc, než byla v Americké kráse. Touhle podpásovku v podobě hvězd za i před kamerou mile rád odpouštím i v celku expoziční chaos prvního aktu, i uspěchanost toho posledního. Jenže naproti tomu vždy dokáže Sorkin napsat famózní repliku (viz proslov), Douglas hrát jen očima, Bening se objeví (jenom) v košili, nebo Michael J. Fox na sebe svým výkonem strhne veškerou pozornost. Je toho hodně, proč tomu filmu dát šanci, navzdory až skoro tradičnímu pojetí. PS: A dabing je boží.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
6
Michael Douglas a Annette Bening byli skvělí a Martin Sheen jim také velmi dobře sekundoval, ale scénář a samotný film mají neodmazatelnou příchuť naivního amerického dojáku a tak dávam jen 60%.