Ponorka U-571

65%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Rozhodně se nejedná o nejlepší válečný film všech dob, ale že má film průměrné hodnocení 60% mě trošku překvapilo. Ano, na rok 2000 velmi slabě ztvárněné scény pod vodou a film spíše připomíná sedmdesátá, či osmdesátá léta, ale příběh napsal sám život a náboj film má..70%..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Historická fakta sice moc nesedí, ale jinak fain válečný ponorkový thriller.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Poručík Tyler (Matthew McCounaughy) se nestane velitelem ponorky a je z toho nepříjemně zaskočen. Přesto vyplouvá jako člen posádky na nebezpečnou misi, kdy se mají zmocnit nepřátelského kódovacího stroje Enigma z německé ponorky U-571. Při misi dojde k vážnému poškození amerického stroje a přeživší členové posádky se musejí s ponorkou U-571 vyhnout nepřátelské palbě ze všech stran. Film z produkce ostříleného matadora Dina DeLaurentiise sází na napínavý dobrodružný příběh, správné chlapské přátelství a navnaďuje diváky tvrzením, že nějak takhle se to skutečně stalo. Film velmi dobře funguje nejen v akčních scénách, ale i v hereckém obsazení, kterému dominují kvalitní herci formátu Matthewa McCounaghyho, Billa Paxtona nebo Harveyho Keitela. Za zmínku stojí i Jon Bon Jovi, který se zde rozhodně neztrácí. Ztratil se však jeho konec na podlaze střižny, kde byla vystřižena sekvence, jak přijde o hlavu ze strachu o diváckou přístupnost filmu. Ponorka se tak stala příjemným diváckým filmem, který se příjemně vyplácí v pozdějších televizních reprízách.
Pas
Pas
6 225 bodů
3.5
Americký film, Americké zásluhy.... Američané, jak je jejich zvykem nejen v tomto případě pracují s historickými fakty opravdu svojsky. Přistroj totiž ve skutečnosti získali Britové a nikoliv oni , též to bylo v jiném roce a z jiné Německé ponorky (U 101,rok 1941).S realitou toho tento Mostowův film sice moc nemá, ale jako akční drama se na něj kouká celkem příjemně, herci občas i něco hrají a i když některé scény vypadají hodně televizně tak ani výprava vyloženě nehapruje. Takže jako zábavná oddychovka...
Floridsky
4 376 bodů
8
Zručně natočené válečné drama s parádní akcí a trochou psychologie. Navíc skvělí herci, úžasně gradované napětí a klaustrobická atmosféra. Mimochodem jde mistrovské dílo v oblasti zvukových efektů. Na závěr malé upozornění - CZ dabing je otřesný.