Ponorka U-571

65%
Ponorka U-571

Píše se rok 1942. Druhá světová válka. Americké vojenské námořnictvo prožívá peklo v podobě útoků německých ponorek s jejich nevyzpytatelným "Enigma codem". Posádka USS-33 byla nečekaně povolána do akce, protože spojenecké síly objevily německou ponorku U-571, která byla poničena předchozím útokem. Posláním Američanů je teď vniknout do německé ponorky, najít na palubě dešifrovací přístroj a neprozradit Němcům, že se dostalo do cizích rukou. Jenže samozřejmě nic nejde tak, jak je naplánováno a právě při zpáteční cestě s dekódérem na raft, kterým měl být přístroj dopraven na americkou ponorku, je náhle americká ponorka zasažena. Posádka poručíka Andrewa Tylera (Matthew McConaughey) je nucena vrátit se na poničenou německou U-571 a snažit se přežít v zoufalých podmínkách (bez radiového spojení a jen s jedním torpédem) napadení německou vojenskou válečnou lodí.




Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Rozhodně se nejedná o nejlepší válečný film všech dob, ale že má film průměrné hodnocení 60% mě trošku překvapilo. Ano, na rok 2000 velmi slabě ztvárněné scény pod vodou a film spíše připomíná sedmdesátá, či osmdesátá léta, ale příběh napsal sám život a náboj film má..70%..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Historická fakta sice moc nesedí, ale jinak fain válečný ponorkový thriller.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Poručík Tyler (Matthew McCounaughy) se nestane velitelem ponorky a je z toho nepříjemně zaskočen. Přesto vyplouvá jako člen posádky na nebezpečnou misi, kdy se mají zmocnit nepřátelského kódovacího stroje Enigma z německé ponorky U-571. Při misi dojde k vážnému poškození amerického stroje a přeživší členové posádky se musejí s ponorkou U-571 vyhnout nepřátelské palbě ze všech stran. Film z produkce ostříleného matadora Dina DeLaurentiise sází na napínavý dobrodružný příběh, správné chlapské přátelství a navnaďuje diváky tvrzením, že nějak takhle se to skutečně stalo. Film velmi dobře funguje nejen v akčních scénách, ale i v hereckém obsazení, kterému dominují kvalitní herci formátu Matthewa McCounaghyho, Billa Paxtona nebo Harveyho Keitela. Za zmínku stojí i Jon Bon Jovi, který se zde rozhodně neztrácí. Ztratil se však jeho konec na podlaze střižny, kde byla vystřižena sekvence, jak přijde o hlavu ze strachu o diváckou přístupnost filmu. Ponorka se tak stala příjemným diváckým filmem, který se příjemně vyplácí v pozdějších televizních reprízách.

Dodatečné informace

Původní název:
U-571 (více)
  • Francie Ponorka U-571
  • Francie U-571
  • Francie Podmornica U-571
  • Francie Submarino U-571
  • Francie U-571: A Batalha do Atlântico
  • Francie U-571: La batalla del Atlántico
  • Francie U-571, to hameno ypovryhio
  • Francie U-571: Το χαμένο υποβρύχιο
  • Francie Подводница U-571
  • Francie Ю-571
Premiéra v ČR:
19. 10. 2000
Země původu:
Francie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
62 mil. USD
Tržby:
127,67 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch