Americké psycho

73%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
7
Život sociopata a šialeného vraha sa naozaj podaril. Nielen že Christian Bale sa do role psychopata hodí ale aj pekne vykresľuje život biznismana a vychutnáva si rolu bohatého šialenca. Pár krvavých scénok bolo dobre urobených ale mohlo by ich tam byť viac aj keď to skoro všetko zachránila celkom dobrá atmosféra. Scénka s motorovou pílou bola úžasná a vraždenie bez dôvodu bolo tiež parádne vyobrazené. Neviem síce či sa mal v konečnom výsledku film prezentovať takto ale za mňa sa jedná o vydarený psycho-thriller. HODNOTENIE: 7/10
pantak
pantak
3 367 bodů
7
Tady je Christian Bale opravdu slizkej zabiják.
kknk2
kknk2
2 989 bodů
5
Název velmi dobře vystihuje podstatu této filmové srandičky. Upřímně řečeno, tohle není pořádný horor ani komedie, spíše krvavá satira, jež stojí za pozornost jen díky Christianu Baleovi v hlavní roli. Ze začátku zabaví, pak dlouho nuda, ke konci se začne rozjíždět zajímavým směrem a toť vše.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec, věčný kandidát do top10, asi nejkultovnější film mojí generace. Geniální Bale
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
8
Než se Christian Bale oblékl do obleku Batmana, tak si v Americkém psychu pozabíjí pár lidí. A funguje to dobře. Herecky to zvládá skvěle a film dobře utíká. Není si na co stěžovat.
Judinka
Judinka
627 bodů
10
Tento film mne naprosto dostal. Obávala jsem se toho, že půjde o bezduchý krvák, avšak opak byl pravdou. Dle mého názoru se jedná o určité sociální drama, kdy hlavní postava v sobě zrcadlí stav společnosti, která jej obklopuje. Naprosto dokonalé, jak po stránce režijní, kamery a samozřejmě herecké, kdy Christian Bale a jeho ztvárnění hlavní postavy je zde až hypnotizující.
jajsemviktor_
jajsemviktor_
621 bodů
8
Tenhle film je v mém okolí dost hajpován a já čekal fakt bombu. A to jsem částečně dostal, ale čekal jsem to lepší. Konec mi pěkně zmátl kebuli a bez internetu bych byl úplně zmatenej.
malkel
malkel
452 bodů
8
Americké psycho je zajímavé nahlédnutí do mysli sociopata Patricka Batemana (skvěle zahraného Christianem Balem) a zároveň trefná kritika vyšších kruhů a smetánky našeho obyvatelstva. Vyprávění je občas chaotické, což výborně koresponduje s psychickým stavem hlavního hrdiny. Pak záleží na vlastní interpretaci diváka, co je podle něj ve filmu realita a co je jen v jeho hlavě. To považuji za velké plus, jelikož si divák film sestavuje sám. V širším hledáčku je sice Americké psycho téměř pouze jenom: „HAHA, ten Patrick je ale alfasamec a borec, když řekne prostituce že je kurva, HAHA.“ Přijde mi, že tyto memes jdou úplně mimo myšlenky celého filmu... Tam ale hraje asi roli ta vlastní interpretace. Akorát jenom, že víc než tu zábavu jsem tam viděl to psycho. ****
mil0
mil0
439 bodů
10
American Psycho je geniální satira a černá komedie. Bale jako psychopat Bateman je skvělý. Jared Leto tady dokonce ani nehraje vůbec špatně. Film je promyšlený, šokující a kritický. Je to film, na který se aspoň jednou musíte podívat.
  • Baleův herecký výkon je nezapomenutelný
  • Scénář je plný nápadů a humoru
  • Režie je sebevědomá a stylizovaná
  • Film je originální a odvážný
  • Film nabízí mnoho vrstev interpretace
  • Role Jareda Leta, která neni k zblití
  • Film může být pro někoho příliš cynický
  • Některé postavy jsou málo rozvinuté
  • Pro některý diváky mohou být některý scény příliš brutální