Krátký film o lásce

78%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 053 bodů
9
Krátký film o zabíjení mě tolik neoslovil, ale Krátký film o lásce mě naopak doslova pohltil. Krásně vystavěné drama o lásce mladíka ke zralé ženě. Film bez erotiky, přesto se atmosféra nádechem erotiky doslova chvěje. Pěkně výkony hlavních protagonistů, Grazyna Szapolowska přeci jen ještě o stupínek výše. Lehce depresivní, ale silné drama.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
10
Není to výrazně lepší ani horší než hodinová verze v Dekalogu, je to prostě o něco detailnější. Rozhodně jde o skvělý film, a protože každá minuta navíc s takovým filmem je skvělá, zvažoval jsem tentokrát ještě víc plný počet. Mírně updateovaný konec byl posledním pošťouchnutím k plnému hodnocení.
lamps
lamps
15 156 bodů
10
První setkání s Kieslowskim a hned láska na celý život. Film, který se k dokonalosti neblíží, on ji svou formální výstavbou a emocionálním dopadem dalece přesahuje. Těžko říci, co mě fascinuje více - jestli hluboké myšlenky a přirozené postavy nebo samotný systém díla, který se díky vynalézavému vývoji motivu voyeurství řadí k těm vůbec nejlepším, jaké si může jen trochu analytický divák přát. Herci, hudba i kamera vynikající, zhruba od poloviny čistá cinefilní extáze. Grazyna Szapolowska je sousedka, kterou by sledoval snad každý :)